Кафето на БАССЕС

Върни се   Кафето на БАССЕС > Екипировка - Дискусии

Отговор

Функции на темата Display Modes
Стари 16-03-2010, 19:45     #941
bozidar
Senior Member

Дата на присъединяване: Jan 2008
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отvaskes Разгледай мнение
Не е баш така. Сигурен съм поне за Тони Георгиев (предполагам че и Хубенов) може да ти направи диагнозата без резонанс ! Ако имаш нещо скъсано (да не дава господ) веднага ще го открият ! Така че ако не ти се чака отиди, колкото по рано, толкова по добре !!!
A някакви кординати можеш ли да ми дадеш?
bozidar Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 16-03-2010, 21:10     #942
venisk
Junior Member

Дата на присъединяване: Feb 2010
Начално

Здравейте всички!
Bozidar, ето телефона на д-р Хубенов: 0887 93 63 23. Имам добър опит с него и ти го препоръчвам. Приема всеки вторник следобяд в частен кабинет в кв. Драгаевци, и всики петък предиобяд в Дианабад. За д-р Тони Георгиев също съм чувала добри отзиви, предполагам Vaskes ще ти даде контакт.
Като стана дума Vaskes, отдавна се каня да те питам как върви възстановяването, намери ли добър рехабилитатор на една ръка разстояние от Люлин? Всъщност се изкушавам да питам всички препатили как се чувстват един месец сед артроскопия, нормално ли е коляното да отича, да изтръпва, да прищраква и да боли, но си давам сметка, че то беше така (дори по-зле) и преди операцията, така, че сравнението едва ли е възможно. Слава богу, болките от блокажа вече са минало, на дневен ред са други. Надявам се и те да отминат. Чудя се колко ли дни (седмици, месеци?) да добавям в моя случай към нормалния срок за възстановяване? vaskes, твоят рехабилитаторе е споменал шест месеца, ти като един ветеран на възстановяването какво мислиш, как се чувстваш?
Обещала съм на приятелите ми голям купон послучай ПЪРВОТО ИЗКАЧВАНЕ НА СТЪЛБА (например един етаж ). Те са нетърпеливи , аз също. Кога ли ще се случи?
venisk Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 17-03-2010, 17:27     #943
valantain82
Member

Дата на присъединяване: Nov 2009
Начално

venisk az o6te v dianabad sled rexabilitaciata ka4vax stulbi no se se6tam za tvoia slu4ai ti dosta vreme se be6e zalejala i predpolagam muskulaturata e nuleva i ot tam idva problema az si i slizam po stulbi no muskula e slab kato slizam po nadolni6te operirania kraka kato triabva da se prisvie i se polu4a edno ispuskane na muskula ne stiga muskulatura i se polu4ava edno nezabelijimo nakucvane koeto samo az si go use6tam no tva s muskulite luda rabota v petuk biax pri xubenov i si poprikazvax s edno mom4e s paterici biv6 futbolist sled tazi operacia spira s futbola predi dve godini i sega re6il da pokara ski kusa pkv na drugia krak i mi vika za dve godini o6te muskula mi e po maluk i normalno ako se pravexa tolkova lesno muskuli vsi4ki 6tiaxme da nosim xxl dunki taka 4e iako fitnes na men li4no xubenov mi kaza da po4vam da biagam no az ne se 4uvstvam gotov. biagam no nabliagam na zdravia krak i se polu4ava edna parodia na biagane taka4e 6te po4vam kalf ma6ina a za bolkite dosta vreme 6te si naboliava sled pokoi na kraka se polu4ava edna bolka pri pulna ekstenzia i edno pukane tova e normalno spored xubenov dokato ne se vuzstanovi muskulaturata ai uspex s fitnesa
valantain82 Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 18-03-2010, 18:53     #944
vaskes
Junior Member

Дата на присъединяване: Jan 2010
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отbozidar Разгледай мнение
За съжаление нямам телефон, но по прицнип Тони Георгиев приема само понеделник с предварително записан час, което означава че всеки друг ден може да се запише час (не е задължително да ходиш лично ти да си го записваш) Клиниката по артороскопия се намира на 7 етаж във ВМА иначе ! УСПЕХ !
vaskes Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 18-03-2010, 19:02     #945
vaskes
Junior Member

Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отvenisk Разгледай мнение
Здравейте всички!
Bozidar, ето телефона на д-р Хубенов: 0887 93 63 23. Имам добър опит с него и ти го препоръчвам. Приема всеки вторник следобяд в частен кабинет в кв. Драгаевци, и всики петък предиобяд в Дианабад. За д-р Тони Георгиев също съм чувала добри отзиви, предполагам Vaskes ще ти даде контакт.
Като стана дума Vaskes, отдавна се каня да те питам как върви възстановяването, намери ли добър рехабилитатор на една ръка разстояние от Люлин? Всъщност се изкушавам да питам всички препатили как се чувстват един месец сед артроскопия, нормално ли е коляното да отича, да изтръпва, да прищраква и да боли, но си давам сметка, че то беше така (дори по-зле) и преди операцията, така, че сравнението едва ли е възможно. Слава богу, болките от блокажа вече са минало, на дневен ред са други. Надявам се и те да отминат. Чудя се колко ли дни (седмици, месеци?) да добавям в моя случай към нормалния срок за възстановяване? vaskes, твоят рехабилитаторе е споменал шест месеца, ти като един ветеран на възстановяването какво мислиш, как се чувстваш?
Обещала съм на приятелите ми голям купон послучай ПЪРВОТО ИЗКАЧВАНЕ НА СТЪЛБА (например един етаж ). Те са нетърпеливи , аз също. Кога ли ще се случи?
Ами в интерес на истината се сетих за 1 медицински център тука в люлин, в който бях ходил преди години заради дископатияята И още преди артроскопията ходих и питах, и сега си правя рехабилитацията там! Утре ще ми е 5 ден Иначе ми е 20 ден от артроскопийката, коляното ми все още е отекло и има лека болка при натоварванията. Иначе да ти кажа това с прищракването е напълно нормално, рехабилитатора ми спомена че затова тренирам мускулите сега, (кара ме да правя едни упражнения като съм там) за да може да изчезне след това А иначе като ветеран с възтановяванията ви казвам с ръка на сърцето: За бога хора слушайте си рехабилитаторите и не бързайте, за да не стане като с мене за 2 години 2 операций, при положение че моежеше да си го спестя!
Стари 18-03-2010, 19:18     #946
vafi
kele6

Дата на присъединяване: Feb 2005
Начално

del.

Запоследно променено от vafi : 05-08-2014 в 09:34.
vafi Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 18-03-2010, 19:40     #947
valantain82
Member

Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отvafi Разгледай мнение
Само да попитам в ДИанабад къде се намира кабинета на Хубенов - коя от двете сгради и кой етаж ? Също да попитам от страната на булеварда ли се влиза или по някоя от страничните улички ?
ot bulevarda v diasno kato idva6 ot studenski predi xotel diana i purvata v liavo sled tova 5o metra i 6te vidi6 vxoda 7 etaj v petuk sutrin preglejda
Стари 18-03-2010, 23:39     #948
flirty
Senior Member

Дата на присъединяване: Mar 2009
Изпрати съобщение чрез skype; на flirty
Начално

Цитат:
Здравей, по това което си написал разбрах, че ти трябва добър диагностик да ти каже какво точно ти има на коляното. мога да ти дам телефон на може би най-добрия кинезитерапевт в БГ - Петър Нинов - 0888 57 73 80, http://www.petarninov.com/. Кабинета му е в един блок на бул. България в София. Последна цена за преглед и диагностика от преди 2 седмици - 40лв.
Гарантирам, че човека си разбира от работата.
Стари 19-03-2010, 16:57     #949
bobo7
Junior Member

Дата на присъединяване: Sep 2009
Начално

някой късал ли е отново ПКВ след реконструкцията и ?
Ако да, какво е усещанетто?
bobo7 Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 19-03-2010, 17:07     #950
valantain82
Member

Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отbobo7 Разгледай мнение
някой късал ли е отново ПКВ след реконструкцията и ?
Ако да, какво е усещанетто?
koi ti pravi pkv ili toest po koi na4in e sus patelarno suhojilie li e i predi kolko godini ima goliamo zna4enie
Стари 19-03-2010, 17:19     #951
bobo7
Junior Member

Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отvalantain82 Разгледай мнение
koi ti pravi pkv ili toest po koi na4in e sus patelarno suhojilie li e i predi kolko godini ima goliamo zna4enie
операцията ми я прави Т.Геогиев, занчи е с "пачи крак" от отзад бедрото.
преди 4 дена , почна яко да щрака, и припуква (8 месеца от операцият).
една идея като чели се поду. При всяко згъване разгъване яко пущтракваше и препукваше (около капачката), и после някакси спря. сега чат пак припука но не е нещо особено
Стари 19-03-2010, 17:27     #952
valantain82
Member

Начално

Цитат:
операцията ми я прави Т.Геогиев, занчи е с "пачи крак" от отзад бедрото.
преди 4 дена , почна яко да щрака, и припуква (8 месеца от операцият).
една идея като чели се поду. При всяко згъване разгъване яко пущтракваше и препукваше (около капачката), и после някакси спря. сега чат пак припука но не е нещо особено
tova imax v predvid napisax go predi niakolko mnenia za dvata metoda na petelarno i kakto ti kaza pa4i krak tova suxojilie se izpolzva pri vsi4ki sportisti za6toto dava po burzo vustanoviavane i po malko problemi pri koleni4ene no za sujalenie e po slabo i ako niama6 dobra muskulatura ili lipsa na menisk ima veroiatnost da go skusa6 no ti pravil li si ne6to koeto da go skusa zane6 kakva e bolkata sled izlizane na stavata
Стари 19-03-2010, 18:38     #953
bobo7
Junior Member

Начално

да знам
най много да съм го претоварил вечерта. но не е имало нито усукване нито нищо, не е имало болка някаква. Сутринта станах пак нямах проблеми, и чак като излязох от нас се почна. До сега не ми е щракало така постояно за 30 мин при всяко сгъване/разгъване. А нямам възможност да отида сега на преглед.
притеснението ми е дане съм я скъсал някак си, или да е излязла от нита, и да не съм усетил.
Утре съм на преглед при някакъв доктор, само да ми потвърди че има връзка и другата седмица при Георгиев
Стари 19-03-2010, 18:59     #954
valantain82
Member

Начално

Цитат:
да знам
най много да съм го претоварил вечерта. но не е имало нито усукване нито нищо, не е имало болка някаква. Сутринта станах пак нямах проблеми, и чак като излязох от нас се почна. До сега не ми е щракало така постояно за 30 мин при всяко сгъване/разгъване. А нямам възможност да отида сега на преглед.
притеснението ми е дане съм я скъсал някак си, или да е излязла от нита, и да не съм усетил.
Утре съм на преглед при някакъв доктор, само да ми потвърди че има връзка и другата седмица при Георгиев
ne sum lekur no ne si ia skusal na vsi4ki ni pukat kolenata sled operacia az dokato si biax sus skusana vruzka nikoga ne e pukalo za 5 godini a sega puka sled pokoi na kolianoto a da e izliazla ot nita e sme6no sled osem meseca e kalcirala taka 4e tank nemoji da ia izkara ot nita ni6to ti niama smiana na vremeto promiana v naliaganeto v stavnata kapsula spored men
Стари 19-03-2010, 20:35     #955
bozidar
Senior Member

Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отflirty Разгледай мнение
Здравей, по това което си написал разбрах, че ти трябва добър диагностик да ти каже какво точно ти има на коляното. мога да ти дам телефон на може би най-добрия кинезитерапевт в БГ - Петър Нинов - 0888 57 73 80, http://www.petarninov.com/. Кабинета му е в един блок на бул. България в София. Последна цена за преглед и диагностика от преди 2 седмици - 40лв.
Гарантирам, че човека си разбира от работата.
Благодаря вече се диагностицирах, но се появи друг въпрос. За колко време след операцията се възстановява скъсана меридиална връзка?

Запоследно променено от bozidar : 20-03-2010 в 07:59.
Стари 19-03-2010, 21:38     #956
valantain82
Member

Начално

Цитат:
Благодаря вече се диагностицирах, но се появи друг въпрос. За колко време след операцията се възстанивява скъсана меридиална връзка?
tova e vruzkata koiato nai trudno se kusa za6toto pri opredeleno usukvane se udria v drugia krak i se predotvratiava kussane ako e skusna s edno riazko potegliane navutre ot kum kolianoto 6te izleze kolianoto
Стари 20-03-2010, 07:59     #957
bozidar
Senior Member

Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отvalantain82 Разгледай мнение
tova e vruzkata koiato nai trudno se kusa za6toto pri opredeleno usukvane se udria v drugia krak i se predotvratiava kussane ako e skusna s edno riazko potegliane navutre ot kum kolianoto 6te izleze kolianoto
Да същата е, като ми натиснат коляното навътре и се измества доста повече от другото. Но въпроса ми е след операцията за колко време ще мога да започна да ходя на училище примерно?
Стари 20-03-2010, 12:24     #958
vaskes
Junior Member

Начално

Цитат:
Да същата е, като ми натиснат коляното навътре и се измества доста повече от другото. Но въпроса ми е след операцията за колко време ще мога да започна да ходя на училище примерно?
Значи на мене миналата година ми правиха такава операция, която на теб ти предсти (ако си решил да я правиш де). Имай на предвид, че поне 30 дена няма да можеш изобщо да стъпваш на оперирания крак (абсолютно забранено е).След което ще трябва да махнеш шината, която между другото ще носиш, защото не само няма да стъпваш на крака, ами и ще почваш да го сгъваш едва след 20 ден. Аз горе долу 2 месеца си сядах в къщи, но това е защото бачкам. Предполагам, че след като махнеш шината и си направиш рехабилитацията, раздвижването и всичките му там екстри, ще почнеш да ходиш. Като не очаквай, че ще хукнеш да тичаш веднага, ще мине доста време. Ако се разровиш по назад в темата ще откриеш отговор на почти всичките си въпроси, ако все пак има нещо което не ти е ясно питай за това пишеме в тоя форум все пак
Стари 22-03-2010, 15:19     #959
bozidar
Senior Member

Начално

В крайна сметка, след ЯМР се оказа, че имам скъсана ПКВ и сега от няколко дни седя само в тая тема да събирам информация, но пак се появиха няколко въпроса: мисля да се оперирам при Тони Георгиев, та съм чувал, че има 2 варианта за операция- пластика или взимане от друго място, не съм сигурен дали ако отида при него имам избор? Вече съм решил че другата зима няма да карам ски, защото искам да заздравее напълно. И като се има впредвид, че съм на 17 може ли да се каже, че след около година ще съм напълно здрав? В смисъл дали ще чувствам коляното си толкова сигурно както преди? И пак въпроса за раздвижването, проблема ми е, че имам доста отсъствия в училище, тоест мога да отсъствам максимум 25 дни след операцията, та дали ще е възможно да ходя на училище?(Баща ми ще ме кара/взима естествено)
Много благодаря на всички отзовали се ! ! !
Стари 22-03-2010, 15:39     #960
Ники
Екстремен лифтар

Дата на присъединяване: Aug 2004
Изпрати съобщение чрез ICQ на
Начално

bozidar: Хубенов е човека. От доста места чувам, че Тони Георгиев напоследък яко се излага. Вече от 3 места чувам едно и също за него.
Освен това методите на Хубенов са доста по щадящи. Повечето, които е оперирал Хубенов след 20 дена почват да ходят нормално. Докато пациенти на Георгиев седят с шини по 3 месеца и после задължително рехабилитация в кабинета на негов човек.
Аз лично се консултирах с 4 доктора. При 3-ма диагнозите съвпаднаха, само Георгиев не позна.
Ако не си се преглеждал при Хубенов те съветвам да идеш при него за мнение.

И един въпрос. Ако имаш скъсана медиална връзка, ще можеш ли да караш ски агресивно във всякакъв сняг? Без болка. Възможно ли е добре развита мускулатура да компенсира скъсана вътрешна връзка?

Tags
докторе защо, рехабилитация, коляно, операция, скъсани връзки

Функции на темата
Display Modes

Правила за писане на мнения
Не можете да публикувате нови теми
Не можете да публикувате отговори
Не можете да прикачате файлове
Не можете да редактирате публикациите си

BB code is включен
емотиконите са включени
[IMG] код е включен
HTML кода е изключен
Прескачане на форум

Всички времена са по Гринуич +2. Времето сега е 23:31.