Кафето на БАССЕС

Върни се   Кафето на БАССЕС > Екология

Отговор

Функции на темата Display Modes
Стари 20-04-2016, 11:48     #621
Ники
Екстремен лифтар

Дата на присъединяване: Aug 2004
Изпрати съобщение чрез ICQ на
Начално

Ама това твое решение ще доведе след 50-60 г. до 10 милярда население. Или още 3 милярда лайна.
Предложи кастрация. Така ще имаш устойчиво развитие.
Номера с ученето и децата няма пряка връзка. Арабски лекари, банлери(все учили и преучили хора) имат по 6 деца. Така, че тоя номер не върви.
Пробвай с кастрация.
Стари 20-04-2016, 12:13     #622
mrd
Senior Member

Дата на присъединяване: Aug 2015
Начално

10 милиарда след 50-60 год, все пак по-добре от 10 милиарда след 20-30 год.
Иначе лекарите араби явно имат възможност и затова си правят деца, обаче аз говоря за хора под прага на бедността с по 7 деца.
mrd Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 20-04-2016, 13:12     #623
Ники
Екстремен лифтар

Начално

За това кастрация. Те и при безплатно образование не искат да учат.
Или война. Ама те пак ще мигрират и ще скатаят.
Стари 20-04-2016, 18:08     #624
Mitko
Senior Member

Дата на присъединяване: Oct 2004
Изпрати съобщение чрез ICQ на Изпрати съобщение чрези AIM на Mitko Изпрати съобщение чрез Yahoo на Mitko Изпрати съобщение чрез skype; на Mitko
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отНики Разгледай мнение
Номера с ученето и децата няма пряка връзка. Арабски лекари, банлери(все учили и преучили хора) имат по 6 деца. Така, че тоя номер не върви.
Пробвай с кастрация.
Прибързани общи приказки Ники. Има доказана връзка между повишаване на образоваността на дадена нация и намаляване на раждаемостта. Така се с случило в Индия и много други азиатски страни, които имат повишаване на стандарта на живот.. National Geographic имаха много добра серия от статии по темата, не знам дали я издадоха в Бг версията им.. но да, ето тука има:
http://ngm.nationalgeographic.com/7-billion
Стари 20-04-2016, 21:22     #625
gydi
Гъди

Дата на присъединяване: Feb 2008
Изпрати съобщение чрез skype; на gydi
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отMitko Разгледай мнение
Прибързани общи приказки Ники. Има доказана връзка между повишаване на образоваността на дадена нация и намаляване на раждаемостта. Така се с случило в Индия и много други азиатски страни, които имат повишаване на стандарта на живот.. National Geographic имаха много добра серия от статии по темата, не знам дали я издадоха в Бг версията им.. но да, ето тука има:
http://ngm.nationalgeographic.com/7-billion
Значи ние сме най образованата нация защото скоро няма да ни има
VGA:Във Варна има много неща, но всеки знае, че Бургас е морската ски-столица на България!
Всичко, което е далеч от морето е дълбока провинция - Ърнест Хемингуей
Щастието не е дадено всекиму. Съжалявам другите! Гъди.
gydi Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 21-04-2016, 08:31     #626
djogobg
Senior Member

Дата на присъединяване: Feb 2009
Начално

Факт! Всеки трети е вишист... А отделно от това статистиката сочи, че населението на ЕС застарява - комбинация от ниска раждаемост и по-дълъг живот на хората.

Отделно и, поне според мен, интересно - сума ти фантасти от средата на миналия век до сега са разглеждали този феномен и са представяли откъснати от останалото човечество колонии - едните са високо технологични и с проблеми с възпроизвеждането, другите са с висока раждаемост, но без особено развитие на обществото и науката. Интересно е как, интуитивно са го усещали хората още тогава, без да имат глобални статистики и практическо наблюдение...
Стари 21-04-2016, 09:11     #627
Mitko
Senior Member

Изпрати съобщение чрез ICQ на Изпрати съобщение чрези AIM на Mitko Изпрати съобщение чрез Yahoo на Mitko Изпрати съобщение чрез skype; на Mitko
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отgydi Разгледай мнение
Значи ние сме най образованата нация защото скоро няма да ни има
прочетете материалите в National Geographic, не става дума за нашия случай на застаряваща нация ( ако преброите младите българи е ЕС,САЩ и Турция май хич не сме толкова намаляващи всъщност). Феноменът е типичен за страни от Третия свят - ако едно момиче ходи на училище до 8-10-12ти клас, или после даже в университет - то тя няма да се цени на 14 и да почне да ражда деца. Отделно, по-образованите хора се научават да ползват контарцептиви. После пък искат да осигурят и някакво смислено бъдеще на децата си.. и съответно правят по-малко деца. В екологията това е изветсно като двете алтернативни стратегии за развитие на популация на някой биологичен вид - К- и r- страгетиите ... та и нас ни засяга това пряко, не можем да избягаме от биологията си.
Стари 21-04-2016, 09:24     #628
Ники
Екстремен лифтар

Начално

В природата не е баш така. Там големите изяждат малките, което пак отива до моята концепция за кастрацията.
И пак да попитам, защо тарамбуки доктори, адвокати, учени имат по една дузина деца, след като са образовани?
И защо китайците имат само по едно?
М?
Стари 21-04-2016, 12:04     #629
Mitko
Senior Member

Начално

Ами прочетете статиите на Nat Geo , там има обобщена статистика за продължителност на живот и естествено прираст във всички части на света, с подробни обяснения и анализи къде какво се случва.
Стари 22-04-2016, 07:26     #630
skiorat
Senior Member

Дата на присъединяване: Dec 2007
Начално

Митко прекалено много им вярваш на Националната География!
Кво правим ако ни лъжат?
skiorat Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 22-04-2016, 13:10     #631
Ники
Екстремен лифтар

Начално

Стари 22-04-2016, 17:47     #632
risto_turisto
Дръвен ШОП

Дата на присъединяване: Sep 2008
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отНики Разгледай мнение
В природата не е баш така. Там големите изяждат малките, което пак отива до моята концепция за кастрацията.
И пак да попитам, защо тарамбуки доктори, адвокати, учени имат по една дузина деца, след като са образовани?
И защо китайците имат само по едно?
М?
Хах - интересна тема сте заформили тъдева.
Ники, хомо сапиенс притежава разум, като следствие от който Естественият подбор като природно правило да го наречем, не работи по логиката в животинският свят.

Интересна книга близо до тематиката е "Градът и звездите" на феноменалния Артър Кларк - натам виждам и аз еволюциите ни.

А китайците - като се пенсионираш въпросът ти ще е защо са с 2?
Поднебесната е различна бира.
2. Montane, Mountain Hardwear, Icebreaker, Smartwool, Ortovox, Darn Tough, Super.Natural, Devold, Mammut, CMP.
3. Tracker 2, Stealth 260 Carbon, Avi Tech D-handle
4. Sony Alpha NEX-3NL.
risto_turisto Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 03-05-2016, 08:22     #633
fallacy
Senior Member

Дата на присъединяване: Oct 2013
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отsugarfactory Разгледай мнение
хаха...не те познавам, но съм сигурен че ти можеш много по-добре да видиш нещата от човек, който очевидно цял живот се занимава с тези въпроси, определено някой си е продал душата, ама дали е този чичак от видеото или някои други хора не знам

аз не съм учен, но ми се струва че това е най-близо до истината - Given the complexity of climate, no confident prediction about future global mean temperature or its impact can be made. The IPCC acknowledged in its own 2007 report that “The long-term prediction of future climate states is not possible.”
А искаш ли вместо да гледаме един учен, да гледаме какъв е консенсусът? Научния подход предполага, че събираме колкото се може повече информация и базираме позициите си на нея.

Ето едно изследване, публикувано преди месец: http://iopscience.iop.org/article/10...26/11/4/048002
Цялата му идея е да подбере информация от голям брой изследвания и до какви заключения достигат научните среди като цяло. Базирано е на 11944 други изследвания.

Това за мен е доста показателно:

Колкото повече опит има един учен в сферата, толкова по-убеден е, че глобалното затопляне е причинено от хората.
fallacy Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 22-03-2017, 01:09     #634
Brozestian
Senior Member

Дата на присъединяване: Mar 2015
Начално

2016 е най-топлата година измерена досега.

"Not only was 2016 the warmest year on record, but eight of the 12 months that make up the year – from January through September, with the exception of June – were the warmest on record for those respective months. October, November, and December of 2016 were the second warmest of those months on record – in all three cases, behind records set in 2015."

https://www.nasa.gov/press-release/n...ecord-globally
Стари 21-02-2018, 21:29     #635
gydi
Гъди

Начално

http://edin.bg/w-91863-%D0%A1%D0%BB%...%BD%D0%B5?gr=2
VGA:Във Варна има много неща, но всеки знае, че Бургас е морската ски-столица на България!
Стари 21-08-2023, 04:48     #636
gydi
Гъди

Начално

https://www.168chasa.bg/article/15180859
Отговор

Функции на темата
Display Modes

Правила за писане на мнения
Не можете да публикувате нови теми
Не можете да публикувате отговори
Не можете да прикачате файлове
Не можете да редактирате публикациите си

BB code is включен
емотиконите са включени
[IMG] код е включен
HTML кода е изключен
Прескачане на форум

Всички времена са по Гринуич +2. Времето сега е 16:49.