![]() |
||||
|
|
Регистрирай се | Често задавани въпроси | Списък с членовете | Календар | Търси | Днешните мнения | Маркирай форумите като прочетени |
![]() |
|
Функции на темата | Display Modes |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Apr 2015
|
![]() Здравейте пичове,
Бързо питане, моля за информация къде ще е най-добре да си монтирам Шифта на горепосочената ска. Не съм фен на суича, така че по-назад ли ще е по-добре ? Мислех за -2 от рекъмендет центъра? Ще се радвам да споделите малко опит. П.с предишните ми ски бяха Soul 7HD Благодарско! |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() На рекъмендед.
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Dec 2012
|
![]() Аз не карам суйч, само обръщам като искам да впечатля някой. 😀 Карам тези ски 2014 година. Има доста теми из нета и е голяма дискусия. Аз ги монтирах на -3 даже 3 и нещо и съм супер доволен. Висок съм 175, ските са 183 и ако бях монтирал на рекомендед щях да се чувствам много напред.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Става въпрос за модела 20/21. Защото този за който говориш не е ли доста по-тежък?
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Dec 2012
|
![]() По-тежка е да. В БГ има доста хора с тези ски, в началото на сезона си говорих с някой на Боровец, беше ги монтирал на рекомендед и сменил после 1 назад.
виж тук, има доста изговорено по темата. https://www.tetongravity.com/forums/...mounting-point |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Не съсипвайте ската. Дизайнерските ски се карат там, където ги е посочил дизайнера им. Покета на центъра указан от JP, Line указани от Ерик, Faction- от Кандид, Атомик-а от Бен Четлър.
Стига с тия пенсионерски мърдания назад. Все едно не съм аз на 50+...баси. Още ми е в акъла монтирания Пънишър на -3... Я по-добре ги монтирайте отзад на извивката. Или направо автомата монтиран ДО ските. Отзад. Чудя се защо си купувате такива ски изобщо? Ще кажете защото е хубава. А не се ли замислихте, че е хубава точно заради конструкцията и монтажа? Купете си тогава дирекшънъл туинтип и си карайте на - 8 като ви кефи. Има достатъчно модели.
Футболът остана единствения легален начин да си купиш негър. Запоследно променено от Ники : 03-02-2021 в 08:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Ники, разбирам те, просто четох в блистър и още няколко американо форумчета и затова реших да попитам и за хора, които я имат въпросната ска и имат впечатления. А и с тоя кови нямах възможност за тестивал и стрелях в тъмното. В крайна сметка - рекъмендет, а не назад ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Аз моето мнение си го казах и аргументирах - Да на рекъмендед.
Назад ще скопиш ската. Играх го вече това с Кандид сериите на Фекшън и Бейкъна на Лайн. Тия ски монтирани назад са скопени. Не превръщайте фристайл ориентирана ска в дирекшънъл. Нищо добро не се получава.
![]() |
![]() |
|
СНЕГОЛАЗ
Дата на присъединяване: Feb 2005
|
![]() Цитат:
![]() Водя подобна полемика с мой познат.Копирах му поста ти. Спести ми един час мислене и аргументи ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Еми не го разбирам, честно. Купил си си лодка и си седнал вместо в средата да седнеш гребеш в края и. И какво се получава? Вирната предница и адски нестабилна лодка.
Ми не си купувайте кану, купете си кораб. Кануто е направено да седиш в средата. Нещо такова: ![]()
![]() |
![]() |
Member
Дата на присъединяване: Jan 2015
|
![]() Имам 192 18/19 Четлър. Подкрепям Ники, ако ската е по-висока от теб и не си 100 кила. Аз съм 100 кила, 3 санта над ската и -1 нямаше да ми дойде зле
![]() edit: или просто да се науча най-накрая да карам правилно в дълбокото. Запоследно променено от redstainedfriday : 06-02-2021 в 18:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
junior
Дата на присъединяване: Feb 2011
|
![]() Цитат:
на 3 см зад центъра се научаваш. почти веднага. аз съм 179 см/70 кг, четлър 19/20, 184 см. на твърдо все още държи (кой кара 120мм на твърдо?), а в пудрата плува великолепно. тази ска е за меко и всякакви приказки за скопяване са смех... p.s. независимо от монтажа, не става за лалето |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Така - взех 184 сложих я на -1.5 от рекъмендет спота. Пробвах я един път на “лайно” (следобедно каране) и ми беше ок.
Монтирах я така защото: - няма да правя въртележки - четох един тон материал за това, че дори и на -3 от рекъмендет, ската не се скопява. “ The recommended mount point was not for me. It seems to be ideal for a skier intending to ski switch as much as forward. Once I re-mounted to –2 cm from that line on the ski, that made all the difference. The Bent Chetler 120 is super-maneuverable, poppy, and surprisingly versatile” - това е от ski essentials. Като я покарам още ще донапиша... за съжаление все още няма условия за тия ски... |
![]() |
![]() |
![]() |
Функции на темата | |
Display Modes | |
|
|