![]() |
||||
|
|
Регистрирай се | Често задавани въпроси | Списък с членовете | Календар | Търси | Днешните мнения | Маркирай форумите като прочетени |
![]() |
|
Функции на темата | Display Modes |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Остава и с клинчета да се помъкнете
![]() ![]() Все си мислех, че караме ски, а не ходим със ски...8 часа ходене със ски ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Oct 2006
|
![]() За мен ли4но пантенето разширява понятието за ски - има6 пове4е възмозности, по си свободен, независим, гледаш на планината по по разли4ен на4ин - има доста общо с планинарството
![]() ![]()
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Това всичко е вярно, както си го написал. Но 8 часа ходене със ски на крака....е тва няма логика. И няма жива сила, дето да ме убеди в противното. ДА, да изпантиш някой склон и да го пуснеш после-ОК, да се придвижиш от един склон на друг-ОК.......но 8 часа......
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
келеме
|
![]() На мене рекорда ми е 6часа ходене и едно спускане, но това е най-убавия ден на ски който съм имал. Невероятните дни с лифт след един сезон вече ги помня трудно. Но дните в които си пантил се помнят цял живот.
Ники, звучиш ми малко като децата дето казват: Аз сирене не ям! - Ама опитвал ли си някога? - Не , ама не обичам такова :P То и от веднъж не можеш да прецениш. Трябва малко постоянство. И може и да ти хареса. Иначе все едно от едно ходене на ски, решаваш, че ти е тежко да носиш ски и обувки чак до лифта и ще си купиш борд ![]()
![]() |
![]() |
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Sep 2003
|
![]() Цитат:
![]() пичове не се сърдете, пантенето си е яко, аз лично вече съм с комбинирани обувки и обмислям как да стане покупката на панти ... само дето аз още в сряда миналата седмица казах че само ще си ходите по супер якия маршрут 2 ... то освен ентусиазъм трябва да се хвърля по едно око и на прогнозата. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
kele6
Дата на присъединяване: Feb 2005
|
![]() Не съм пробвал кво е да пантиш , сички преходи досега съм правил с раницата на гръб и ските на нея ( с обувки ала бала е над 14 кила ) но чувството след като се пуснеш е неописуемо :gym:
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
||
Екстремен лифтар
|
![]() Цитат:
![]() Цитат:
![]() И аз ще помня цял живот онова прословуто качване до езерата. Но изобщо не го слагам в графа приятни изживявания. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|
Екстремен лифтар
|
![]() Цитат:
![]() Стига сме овапцвали темата на Капеле ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|
Pocket Rocket
Дата на присъединяване: Dec 2003
|
![]() Цитат:
Аз тоя спор го водя с тебе по ICQ от 1 г. ![]() Иначе по темата... Решил съм да пробвам Garmont Endorphine, Scarpa Tornado и Lowa Structura Pro и да събирам пари за тия които се окаже, че са ми най-удобни... С леееко предимство към Garmont-a.. Ако примерно Tornado-то и Endorphine-а са ми еднакво удобни ще заложа на Garmont.. Некак си ме грабват повече...
Fuck it Dude, let's go skiing! 2005/2006 - 42, 2006/2007 - 37, 2007/2008 - 36, 2008/2009 - 33, 2009/2010 - 37, 2010/2011 - 28, 2011/2012 - 38, 2012/2013 - 41, 2013/2014 - 26, 2014/2015 - 22, 2015/2016 - 24, 2016/2017 - 17, 2017/2018 - 20, 2018/2019 - 17, 2019/2020 - 12, 2020-2021 - 22, 2021/2022 - 28, 2022/2023 - 17, 2023-2024 - 24 12 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Филти Мадафака
Дата на присъединяване: Oct 2002
|
![]() Абе требе си солиден "каш мони"
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Пантенето си има своя чар, въпроса е дали след приатното ходене, комбинираната обувка няма да развали кефа от спускането .... А и е чудесен фитнес
![]() Въпрос към Дамян - пред знам също си пантил доста - излизаха ли ти мазоли от нормалната обувка и ако да - какви ти бяха обувките преди ловата? тези ли са: ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Sep 2003
|
![]() Цитат:
Аз тоя спор го водя с тебе по ICQ от 1 г. ![]() Иначе по темата... Решил съм да пробвам Garmont Endorphine, Scarpa Tornado и Lowa Structura Pro и да събирам пари за тия които се окаже, че са ми най-удобни... С леееко предимство към Garmont-a.. Ако примерно Tornado-то и Endorphine-а са ми еднакво удобни ще заложа на Garmont.. Некак си ме грабват повече... [/b][/quote] мда, баш си е по-темата домъкни се на витоша тоя уикенд и ще правиме врътки на екипировката. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Екстремен лифтар
|
![]() Цитат:
Аз тоя спор го водя с тебе по ICQ от 1 г. ![]() [/b][/quote] Значи сам разбираш, че с овен да спориш е равносилно на спор с ручей ![]() По темата-брат, това е сериозна инвестиция и мери 3 пъти преди да ...режеш ![]() А към останалите. На света има и друг тип приятно изкарване със ски на краката. За мен пантенето не е един от тях. Предпочитам да карам 5 часа по лале само, отколкото 5 часа да бъхтам по баира за да го спусна после за 3 мин! Нищо лично. Не се опитвайте да налагате вашият начин, като единствен начин за приятно изкарване в плаината. Огледайте се в архива на форума. От как започна да върви тука само темата за панти и мегаидиотията хората спряха да посещават форума. Мен не ме гледайте, аз съм жУвотно ![]() Човек пусна тема за ревюта на ски екипировка и всички я отсвириха. Не го обръщайте на пантаджииски форум! Ако не си с панти на краката, то не значи, че не си скиор. Погледнете първите места на състезанието. Там не виждам пантаджии. Сигурен съм, че си изкарват не по-зле от вас в планината, както и аз. Въпрос на гледна точка и на лични предпочитания. :chrs:
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Е аз за себе си мога да кажа, без да съм пантил много досега, съзтезанието нито ми е за годините, нито за килата. Пантенето ме привлича (направих сериозни инвестиции, въпреки че засега не мисля да взимам комбинирани обувки. Това е добър начин да прекарвам приятно (справка поседната галерия на Къртача, искрено съжалявам че още не са притигнали пантите, нищо че щях да съм последен), да не си късам нервите във фашон курорти и ски опашки, а и за физическата ми форма определено ще се отрази благотворно
![]() П.С. Не мисля че форума е пантаджиски (лично мнение) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Member
Дата на присъединяване: Oct 2006
|
![]() язe пък днес си взех Garmont Mega-ride.
реших , че след като си имам едни с flex=110 няма нужда да се изхвърлям и с комбетата толкоз, по добре да са ми удобни за пантене/ходене. Друго си е да може и да ходиш пеша понякога все пак, без да трябва да се преобуваш - до този връх, до онзи склон ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pocket Rocket
Дата на присъединяване: Dec 2003
|
![]() Нов модел за 07/08 на Scarpa - Hurricane.
На картинка изглеждат много сериозно: ![]() a Nastia вчера като е била при Христо Чичанов ги е видяла - има един тестов модел размер 28.5. Ето и малко коментари във форума на TGR: http://www.tetongravity.com/forums/s...ad.php?t=79377
Fuck it Dude, let's go skiing! 2005/2006 - 42, 2006/2007 - 37, 2007/2008 - 36, 2008/2009 - 33, 2009/2010 - 37, 2010/2011 - 28, 2011/2012 - 38, 2012/2013 - 41, 2013/2014 - 26, 2014/2015 - 22, 2015/2016 - 24, 2016/2017 - 17, 2017/2018 - 20, 2018/2019 - 17, 2019/2020 - 12, 2020-2021 - 22, 2021/2022 - 28, 2022/2023 - 17, 2023-2024 - 24 12 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Apr 2005
|
![]() Не си слагам главата за номера.
![]() |
![]() |
Member
|
![]() ..Капеле, нека и аз да се изходя по темата
..не съм специалист, но първите обувки с които се опитах да карам ски и с които карах до края на миналия сезон бяха старите обувки на един приятел от ПСС - един стар Kastinger.. ..изклю4ително удобна комбинирана обувка ..според мен трябва да приемеш предложението на Корлиц и да пробваш неговите ..след това съм сигурен 4е ако имаш възможност ще си вземеш комбинирани ..все пак "пантенето" = "ходене" + "каране" , а комбинираните обувки са на правени за ходене.. ..сигурен съм 4е към днешна дата се продават комбинирани обувки, които купувайки си ги, не правиш компромис относно карането..
![]() |
Tags |
алпийски обувки, at обувки, комбинирани ски обувки, пантене, обувки, ски, ски обувки |
Функции на темата | |
Display Modes | |
|
|