Кафето на БАССЕС

Върни се   Кафето на БАССЕС > Екипировка - Дискусии

Отговор

Функции на темата Display Modes
Стари 13-11-2008, 21:30     #181
ubersoldat
Member

Дата на присъединяване: Jan 2008
Начално

Само Method са внесли за момента и то доста малко номера.
ubersoldat Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 15-11-2008, 20:40     #182
dimitard
Senior Member

Дата на присъединяване: Dec 2006
Изпрати съобщение чрез ICQ на
Начално

Готини са BD обувките, видях Method днеска, много яка изработка, солидни са и изглеждат супер.

Обаче, са като камъни в сръвнение с ZZero-то.

За фактора, айде как да е, там е оправдано, ама за Method нещо не ми се връзва......
Стари 17-11-2008, 22:25     #183
Mitko
Senior Member

Дата на присъединяване: Oct 2004
Изпрати съобщение чрез ICQ на Изпрати съобщение чрези AIM на Mitko Изпрати съобщение чрез Yahoo на Mitko Изпрати съобщение чрез skype; на Mitko
Начално

тва с тея обувки стана като чакането да докарат банани по магазините за нова година едно време.. баси и търговците..
Да, докарали са били BD факторите, още не съм ги гледал, на сайта екипировка.цом са им сложили цена към 800 лв, и има номера 27-28,5 само . Тежки са да, ама това са обувки за фрирайд с режим за ходене, 4 кила добре се връзват според мен... Ще мина да ги видя тея дни..

Стената още са вкарали Гармонт, а от Салева чакат да завали големия сняг, за да докарат Динафитите. Явно на тея две фирми не им е ясно ,че продават стока, която хората искат да ползват в началото на зимния сезон, не по нова година, когато лифтовете работят...
Стари 17-11-2008, 22:53     #184
dimitard
Senior Member

Начално

Нема Фактори бате, има само Метод в екипировка.ком, и май няма и да има.

Иначе, за Метод-а щяло да има номера....
Стари 17-11-2008, 23:06     #185
Mitko
Senior Member

Изпрати съобщение чрез ICQ на Изпрати съобщение чрези AIM на Mitko Изпрати съобщение чрез Yahoo на Mitko Изпрати съобщение чрез skype; на Mitko
Начално

така де, обърках имената.. Метод имах предвид.. ще имат номера казваш? А цени ще докарат ли, или намаления нещо?
Стари 19-11-2008, 10:23     #186
ubersoldat
Member

Дата на присъединяване: Jan 2008
Начално

Много хубаво сравнение между Method и Factor: http://www.wildsnow.com/1525/black-d...-factor-boots/
ubersoldat Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 19-11-2008, 11:45     #187
dimitard
Senior Member

Начално

Technical Manual-a е уникален.
Стари 19-11-2008, 13:02     #188
Mitko
Senior Member

Начално

Вчера пробвах method-a и съм много впечатлен от обувката. Обувката изглежда доста солидна и вдъхва доверие на човек, свикнал с алпийски обувки, за разлика от повечето други комбинирани, които имат вид сякаш, че ще се счупят при по-сериозно натискане. Вътрешния чорап е много солиден, има някаква нова система за пристягане - BOA - при която връзките са заменени с метални въженца, пристягащи се с една врътка отстрани, по подобие на някои сноубордистки обувки. Това позволява доста прецизно натягане на чорапа без риск от разхлабване по време на каране. Не знам обаче тази пластмасова врътка дали е достатъчно здрава..
4-те щраймера дават много възможности за прецизно натягане на обувката, идентично е с нормалните алпийски обувки. Затварянето отпред е като на алпийски обувки ' overlap' на пластмасовата кора, не е с падащ надолу език като на класическите комбета. По разни ревюта пишат, че това дава по-плавен и прогресивен флекс на обувките и ги приближава до алпийските като качества.Пробвах флекса при 'магазинни' условия и ми се сториха по-твърди от повечето други комбета , които съм пробвал тая есен по разни магазини - Скарпа спирит 4, Гармонт адреналин. Определено го няма този ефект на 'издуване' на черупката при натиск силно напред, който се появява при адреналина например. Уви по-меки са от Нордика бийст.. но смятам, че са достатъчно твърди, за да стават за всякакво каране.
Най-важното е, че от първото обуване пасне перфектно на крака ми! Аз имам широки глезени и дълга пета и пръсти и много от обувките не ми стават изобщо. Тези ми паснаха перфектно, а даже имат възможност за термофит на чорапа и на стелката, така че ще станат още по-удобни. Интересно е, че джоба за петата е доста тесен и обхваща ахилесовото сухожилие отвсякъде, не съм виждал на други обувки такъв дизайн за петата.
Единственото , което ме притеснява ( освен цената ) е , че обувките са около 4 кила двете, което си е много за комбинирана обувка, поне по стандартите на пандажиите. Не знам дали 500 грама по-малко, които предлагат най-леките 4 щраймерови модели на Динафит са чак такова предимство, за това трябва някой, който е пантил с тежки и леки обувки да си каже. Не знам и тази ВОА система колко е здрава, някак си не ми вдъхва доверие..

Чакам да докарат Гармонт аксон в Стената, май ще ги има към края на седмицата. По ревютата, които четох, те ще са нещо много сходно с Метода като конструкция и флекс.

Запоследно променено от Mitko : 19-11-2008 в 13:05.
Mitko Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 19-11-2008, 18:02     #189
orlincho
Ентусиаст

Дата на присъединяване: Feb 2008
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отdimitard Разгледай мнение
Нема Фактори бате, има само Метод в екипировка.ком, и май няма и да има.

Иначе, за Метод-а щяло да има номера....
До колкото питах магазинерките Факто няма и да внасят - неясно защо.
Ако някой знае къде в БГ ще има тази година да сподели.
We skiers are a strange breed. When most of society is running for cover, we find ourselves rejoicing at the sight of a cold low pressure system circling on the Satellite loop. We yearn for the feeling of cold powder snow blowing in our faces. Inside a swirling maelstrom of snowflakes, we feel most free.
orlincho Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 19-11-2008, 18:29     #190
f2f
ските са скъп спорт!

Дата на присъединяване: Nov 2004
Начално

аз да ви кажа клюката, на ТГР се появи едно шпионско фото на новите модели рандоне (алпайн туринг) автомати на Г3 (чете се "ге-три", не "гъ-зъ" ) които те ще обявят официално след този месец. от малкото което се разбира по фотото изглеждат като разработка на динафит идеята, само че в много по-солидна (по-здрава, но и с по-висок дин) форма.

ако сте намислили да купувате буйки изчакайте да видите какво ще се появи като автомати, нищо чудно вносителя на Г3 за България да трябва да вкарва някоя партида по средата на зимата.
f2f Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 21-11-2008, 17:01     #191
Mitko
Senior Member

Начално

В Стената имат вече Garmont Axon, пробвах ги и впечатленията ми са много сходни с тези от Метода на БД. Твърди комбинирани обувки за хора с широки крака. Като твърдост са горе-долу като Метода, само че флекса им реагира по различен начин - няма го това плавно сгъване като при алпийските обувки с overlap системата, с падащ език са, който в един момент просто спира сгъването напред. Имат си всички екстри - 4 щраймера, нагласяне на кантинг, велкто лента и тн. Единствения им недостатък - теглото.. над 2 кила на обувка са. Определено са конкурент на Метода , а и цената им е доста по-добра от тези на БД.
Аз съм вън от играта с обувките , намерих една оферта за Dynafit Zzero 4, PU модела , на която нямаше как да устоя . Та това ще са новите ми обувки. Като ги подкарам ще напиша впечатления, засега мога да кажа само , че са МНОГО ЛЕКИ. Друго, което ме радва е, че според разни коментари в сайтове и форуми, са най-твърдия модел на Динафит ( след Зеуса де) - направени са от полиуретан ( PU), който при температури под 2-3 градуса увеличава твърдостта си и вдига флекса ( пауъра) на обувката.. ще видим..

Запоследно променено от Mitko : 21-11-2008 в 17:43.
Стари 21-11-2008, 17:35     #192
korlitz
Senior Member

Дата на присъединяване: Sep 2003
Начално

а честито, дано ти вършат работа

ама мисля че с такива обувки да паянтиш с диамира си е грехота ...
korlitz Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 21-11-2008, 17:42     #193
Mitko
Senior Member

Начално

е нямам още 1к лв за нови ски и динафит автомати, а и докато не ги пробвам тея 'щипки' поне веднъж по Лалето , не мога да им се доверя
Стари 22-11-2008, 13:49     #194
Mityo
Senior Member

Дата на присъединяване: Feb 2004
Начално

честито, митак!!!
ше сравняваме яко зерота, всичкото 'негри' скоро ше сме динафитажии, и то кат гледам всеки с различен модел....
поръчали сме 1-2 от другите четворки, и 1-2 3ки също...

пп ако те интересуват по-тънки автомати мога се опитам да намеря по-стари ТЛТ за 200-300кинта макс...

Запоследно променено от Mityo : 22-11-2008 в 15:06.
Mityo Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 23-11-2008, 17:11     #195
Mitko
Senior Member

Начално

е това е обувка, днес на Черни връх температурата беше -15 градуса, зерото така стегна, че флекса й стана като на състезателна обувка , давам й поне 90 по мойта си скала - по-твърда от Нордика Бийст 100%. Чакам с нетърпение да отворят някоя писта, та да пробвам как ще се кара там..

Запоследно променено от Mitko : 23-11-2008 в 18:28.
Стари 23-11-2008, 18:23     #196
Къртач
Филти Мадафака

Дата на присъединяване: Oct 2002
Начално

Честито Мите

в "Whitebox-а" за сезон 11/12
Къртач Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 25-12-2008, 12:40     #197
Mitko
Senior Member

Начално

В ТГР се появиха първите отзиви за Factor-a на Black Diamond. Много удобни , много хубави за каране, само че... трошат им се щраймери и системите за превключване между режими за ходене и каране на ски . Съответно в щатите следва моментална подмяна на счупените части, щото БД си имат сервизи и представители навсякъде... ако някой обаче има проблеми с тези обувки тука в България... не знам кой ще му смени строшен щраймер..
http://tetongravity.com/forums/showthread.php?t=144961
http://tetongravity.com/forums/showthread.php?t=134119

Та, май наистина е хубаво да се изчака 1-2 сезона преди да се мятаме на тези нови обувки..
Стари 29-12-2008, 10:44     #198
korlitz
Senior Member

Дата на присъединяване: Sep 2003
Начално

от моя опит с гармонт ... ремонта отне 6 месеца (по-голямата част летни, но все едно ... ) .... ако това стане декември ... пиши го дъждовен сезона ...
korlitz Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 29-12-2008, 10:54     #199
Version 7.0
Senior Member

Дата на присъединяване: Jul 2006
Начално

Ремонта на моята LOWA отне 1 ден, но познавах подходящия човек с подходящото оборудване. Когато отидох при търговеца ми казаха "леле как си се наиграл, тва няма оправяне ... ми то с гаранцията е сложно ..." и така. Сам си реших проблема много по-бързо и лесно.
Стари 30-12-2008, 17:17     #200
dimitard
Senior Member

Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отMitko Разгледай мнение
ако някой обаче има проблеми с тези обувки тука в България... не знам кой ще му смени строшен щраймер..
Та, май наистина е хубаво да се изчака 1-2 сезона преди да се мятаме на тези нови обувки..
Ще му ги смени, този , който му ги е продал. Невярвам да има проблеми с БД. Най-вероятно обаче смяната ще отнеме доста време.....

Моето Зеро ми го смениха за точно една година, не че се оплаквам, но толкова беше реално...

Иначе, БД-то го пробвах, супер е яко, но НЕ, не ми трябват ски обувки с които да пантя. Зеро-то си остава много добър избор за мене. За останалите нужди си има ски обувки...

Tags
алпийски обувки, at обувки, комбинирани ски обувки, пантене, обувки, ски, ски обувки

Функции на темата
Display Modes

Правила за писане на мнения
Не можете да публикувате нови теми
Не можете да публикувате отговори
Не можете да прикачате файлове
Не можете да редактирате публикациите си

BB code is включен
емотиконите са включени
[IMG] код е включен
HTML кода е изключен
Прескачане на форум

Всички времена са по Гринуич +2. Времето сега е 02:31.