Кафето на БАССЕС

Върни се   Кафето на БАССЕС > Екипировка - Дискусии

Отговор

Функции на темата Display Modes
Стари 19-08-2010, 00:19     #261
bob_beliata
Senior Member

Дата на присъединяване: Jun 2004
Начално

Човек е доста адаптивно създание, а и с болката се свиква...
Стари 19-08-2010, 00:26     #262
Mitko
Senior Member

Дата на присъединяване: Oct 2004
Изпрати съобщение чрез ICQ на Изпрати съобщение чрези AIM на Mitko Изпрати съобщение чрез Yahoo на Mitko Изпрати съобщение чрез skype; на Mitko
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отCapelle Разгледай мнение
... Защото някой ден, някой начинаещ може да го прочете, да се довери сляпо и на второто спускане да се чуди защо ските са такъв кошмарен спорт и как, мамка му, на скиорите им остават изобщо нокти на краката
Капеле в силна форма си тая вечер
Стари 19-08-2010, 09:13     #263
Ники
Екстремен лифтар

Дата на присъединяване: Aug 2004
Изпрати съобщение чрез ICQ на
Начално

Нещо за обувки гледам разисквате?
Аз мога мноооого да споделям за обувките и мъката с тях
Винаги когато си купувате ски обувки си мислете за мен.

Запоследно променено от Ники : 19-08-2010 в 09:35.
Ники Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 19-08-2010, 09:48     #264
korlitz
Senior Member

Дата на присъединяване: Sep 2003
Начално

по-добре удобни пантофки в комплект с каса бира, от колкото неудобни ски обувки
korlitz Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 19-08-2010, 12:37     #265
stambetkata
Member

Дата на присъединяване: Mar 2009
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отНики Разгледай мнение
Нещо за обувки гледам разисквате?
Аз мога мноооого да споделям за обувките и мъката с тях
Винаги когато си купувате ски обувки си мислете за мен.
Ами да си попитам тогава и аз...
Попринцип на ски обувка съм 26.5 (42) и палеца леко ми опира отпед, но онзи ден пробвах Method на "Black Diamond" (с чорап за ски) и в тази обувка пръстите ми едвам се събраха, взех 27 и се чувствах комфортно, палеца не ми опираше, дори ми се стори че имам малко място отзад около петата, но когато прекарах 20 мин. с обувките на краката пръстите ми от външната страна( до средния) и предната- външна (странична) част на ходилото леко изтръпнаха
Пробвах след това и 27.5 но там вече имах чувството че петата ми ще излезне с малко повече усилие. Странното е че по тяхната номерация 27.5 отговаря на 42, което е и моя номер, но в 27 ( 41 ) се чувствах доста добре, дори имах малко пространство около петата.
Не знам дали това се получава защото от температурата краката ми и самата обувка не са в състоянието, което биха били в по-студено време. Или пък не му е сега времето в тия жеги да се пробват ски обувки

Чудя се дали този ппоблем ще изчезне, когато се оформи термо чорапа???
А наи тъпото е че "консултантите" в магазина не можаха да ми обяснят как става термо оформянето на самия чорап, което мисля че е най-правилно самите те да го правят!

Запоследно променено от stambetkata : 19-08-2010 в 12:59.
stambetkata Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 19-08-2010, 12:51     #266
Mitko
Senior Member

Изпрати съобщение чрез ICQ на Изпрати съобщение чрези AIM на Mitko Изпрати съобщение чрез Yahoo на Mitko Изпрати съобщение чрез skype; на Mitko
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отstambetkata Разгледай мнение
Ами да си попитам тогава и аз...
Попринцип съм на ски обувка съм 26.5 (42) и палеца леко ми опира отпед, но онзи ден пробвах Method на "Black Diamond" (с чорап за ски) и в тази обувка пръстите ми едвам се събраха, взех 27 и се чувствах комфортно, палеца не ми опираше, дори ми се стори че имам малко място отзад около петата, но когато прекарах 20 мин. с обувките на краката пръстите ми от външната страна( до средния) и предната- външна (странична) част на ходилото леко изтръпнаха
Пробвах след това и 27.5 но там вече имах чужството че петата ми ще излезне с малко повече усилие. Странното е че по тяхната номерация 27.5 отговаря на 42, което е и моя номер, но 27 ( 41 ) ми се стори доста по- добре, дори имах малко пространство около петата
Не знам дали това се получава защото от температурата краката ми и самата обувка не са в състоянието, което биха били в по-студено време.

Чудя се дали този ппоблем ще изчезне, когато се оформи термо чорапа???
А наи тъпото е че "консултантите" в магазина не можаха да ми обяснят как става термо оформянето на самия чорап.
ако не ти 'лепне' за крака след 10-20 минутно пробване, просто не е за твоя крак тази обувка. Особено пък щом сати изтръпнали пръстите и ти се е вадела петата. Тва последното пък е най-голямата неприятност със ски обувки, като ти се подвига петата, нямаш никакъв контрол над ската просто...
Комбинираните обувки при ходене се отхлабват значително и стават по-удобни, но ако има някакви точки на протриване и стягане просто забрави да ходиш с тези обувки, след първите 2-3 часа пантене ще ти се иска да не си се качвал на ски.
Потърси други модели обувки, чети в темата, имаше инфо за широчините на различните комбета. Принципно Scarpa са най-широки , новите модели на Garmont също са по-широчки...
Стари 19-08-2010, 13:02     #267
Ники
Екстремен лифтар

Начално

Обувки не се мерят лятото! Краката са отекли от жегата, дори и малко конфигурацията зимата се променя.
Навремето бях поддръжник на идеята да се купуват обувки лятото и после зимата винаги ми се разхлопваха.
Стари 19-08-2010, 13:05     #268
Mitko
Senior Member

Начално

Цитат:
Обувки не се мерят лятото! Краката са отекли от жегата, дори и малко конфигурацията зимата се променя.
Навремето бях поддръжник на идеята да се купуват обувки лятото и после зимата винаги ми се разхлопваха.
Пъхаш крака и обувките във фризера за 10 минути и мериш
Стари 19-08-2010, 13:23     #269
Ники
Екстремен лифтар

Начално

Ама в магазина няма фризер.
Стари 19-08-2010, 13:51     #270
korlitz
Senior Member

Дата на присъединяване: Sep 2003
Начално

Цитат:
Ама в магазина няма фризер.
а трябва
korlitz Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 19-08-2010, 13:58     #271
mi11er
наХазматизиран

Дата на присъединяване: Jun 2005
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отstambetkata Разгледай мнение
Някой би ли изказал мнения или впечатления за обувките на "Black Diamond"???
Ми не са лоши наистина... но ей на - за моя крак не са особено подходящи. Карах за по един пълен ден два номера Меthod и единия ми обиваше на 'талията', другия ми хлопаше безобразно. Иначе системата за пристягане с врътката и телта ми допадна определено. Като тегло не са много като туринг обувка, като флекс нищо много различно от алпийските ми Lange с настройка за по-ниския индекс 85. Ако взимаш Factor съм почти сигурен, че няма да имаш недостиг на твърдост. За съжаление нямаше време да ги пробвам за пантене
И ще напомня за най-важния съвет, който би трябвало да имаш в предвид: не слушай съветите на другите
mi11er Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 19-08-2010, 15:33     #272
stambetkata
Member

Начално

И ще напомня за най-важния съвет, който би трябвало да имаш в предвид: не слушай съветите на другите [/quote]

Благодаря на всички!
stambetkata Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 19-08-2010, 15:47     #273
dimitard
Senior Member

Дата на присъединяване: Dec 2006
Начално

Ами определено не ги слушаш така или иначе, щото ако си беше направил труда да прочетеш какво пише в тоя форум, щеше вече отдавна да знаеш, че туринг обувка се мери по съвсем различен начин от обикновенна такава, щеше да знаеш и какво може и неможе да се получи при терфмофит оформянето и как става!!!!
Стари 19-08-2010, 15:49     #274
dimitard
Senior Member

Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отmi11er Разгледай мнение
Ми не са лоши наистина... но ей на - за моя крак не са особено подходящи. Карах за по един пълен ден два номера Меthod и единия ми обиваше на 'талията', другия ми хлопаше безобразно.
Еми, ако не са били оформени по краката ти и не са били правилния номер - нищо не си разбрал според мен....
Стари 19-08-2010, 15:55     #275
Mitko
Senior Member

Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отdimitard Разгледай мнение
Еми, ако не са били оформени по краката ти и не са били правилния номер - нищо не си разбрал според мен....
разбра той , 2 дена в една огромна пудра ги разбира тея обуща
Стари 19-08-2010, 18:44     #276
flirty
Senior Member

Изпрати съобщение чрез skype; на flirty
Начално

Разбира се, че обуваката се купува с пробване и то не едно, две а на всички (или почти всички) налични модели в магазинити с номера на купувача. При мен се получи така, че след много четене и препоръки се ориентирах първо към Скарпа, ама още докато ги обувах разбрах, че това не е мойта обувка. Взех и друг модел и така докато им свършиха номерата от различните видове и в един момнет исках макс бързо да се изнеса от магазина. Обувките им не бяха за мен. После се завлекох в Стената с идеята да пробвам Гармонта и ако ми стане да ги отнасям. Те бяха малко по-добре от Скарпата, ама се оказа че нямат точните номера и пак нищо не стана. Пробвах и някви в Спорт Депо - пълен кошмар.
И както още в началото бях отписала БД, поради липса на достатъчно пари и си виках "Няма как да дам 680лв. за едни обувки!", в един момент това остана единствената алтернатива и след 2 дни чудене бях в Екипировка и ги пробвах. Взех ги веднага, оказаха се много удобни и нямаха нищо общо с дотогава пробваните модели. Само след 1 седмица ги смених за по-малкия номер, щото се отпуснаха от ходене в нас. И след близо 2 м. приключение си взех обувки, точно за мен. Чак след това почнах да разпитвам за качествата им и разбрах, че по-добра обувка нямало, стига да ти пасне на крака.
Така, че пре мен е получи обратното, първо ги взех и след това се консултирах. А как ще се държав върху ските и на сняг ще ви кажа зимата!
Стари 19-08-2010, 19:38     #277
dimitard
Senior Member

Начално

Незнам какво друго очакваш да се случи като пробваш БД модел 2008/9 ориентиран към фрийрайд срещу Скарпа 2003/4 някакви измислени супер базови пантаджийски модели за бабички (не се майтапя изобщо има си модели за всичко). Новите Скарпи хич не са лоши, но просто засега няма къде да се пробват и купуват в БГ....
Стари 16-10-2010, 21:06     #278
borkosl
Tonic-зиран

Дата на присъединяване: Jan 2009
Изпрати съобщение чрез skype; на borkosl
Thumbs down Абсурдистан

Историята типично в български вариант с комбинираните обувки съвместими с точкови автомати :
1. Април месец реших да си купувам комбета но твърди , след проучване за мен останаха 3-4 варианта (Black Diamond Factor , Dynafit Tytan , Scarpa , Garmont). Обиколих магазините и пробвах Динафит и толкова, Фактор нямаше 28,5 няма и до сега а сигурно няма и да има поне в Екипировка, Скарпа няма твърд нов модел след 2003 година освен с поръчка !!!! Гармонт след Адреналин-а въобще се отказах да пробвам.
2. Октомври месец отново намерих само Титан-а и понеже само тези обувки все пак съм си слагал на краката си ги взех . Евала на Митака от Xco че поне имаше желание да внесе Скарпа но шуробаджанащината го победи и така за сега избора в тази весела страна е едно от едно ако искаш.
borkosl Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 16-10-2010, 21:16     #279
dimitard
Senior Member

Начално

Не е победил съвсем....

Завръщането на джедайте се разигра доста набързо...
Стари 16-10-2010, 21:20     #280
borkosl
Tonic-зиран

Дата на присъединяване: Jan 2009
Изпрати съобщение чрез skype; на borkosl
Начално

Стискам палци
borkosl Не е онлайн   Отговори с цитат
Отговор

Tags
алпийски обувки, at обувки, комбинирани ски обувки, пантене, обувки, ски, ски обувки

Функции на темата
Display Modes

Правила за писане на мнения
Не можете да публикувате нови теми
Не можете да публикувате отговори
Не можете да прикачате файлове
Не можете да редактирате публикациите си

BB code is включен
емотиконите са включени
[IMG] код е включен
HTML кода е изключен
Прескачане на форум

Всички времена са по Гринуич +2. Времето сега е 03:50.