Кафето на БАССЕС

Върни се   Кафето на БАССЕС > Екипировка - Дискусии

Отговор

Функции на темата Display Modes
Стари 16-10-2010, 21:40     #281
big_air
Senior Member

Дата на присъединяване: Jan 2004
Изпрати съобщение чрез ICQ на
Начално

Някой може ли да ми каже колко време е доставката от спорт-конрад до България, че ми се върти една идея по въпроса с обувките?
Стари 17-10-2010, 01:34     #282
f2f
ските са скъп спорт!

Дата на присъединяване: Nov 2004
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отborkosl Разгледай мнение
Скарпа няма твърд нов модел след 2003 година освен с поръчка !!!!

грешиш:

f2f Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 17-10-2010, 03:06     #283
borkosl
Tonic-зиран

Дата на присъединяване: Jan 2009
Изпрати съобщение чрез skype; на borkosl
Начално

Имам в предвид в България колега благодаря за инфото аз чувам добри неща за Скарпа но .... как да си купя обувки по интернет без да ги пробвам
borkosl Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 17-10-2010, 13:46     #284
big_air
Senior Member

Дата на присъединяване: Jan 2004
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отborkosl Разгледай мнение
как да си купя обувки по интернет без да ги пробвам
Варианта е да си ги купиш от немски сайт, защото всичко купено в/от Германия имаш право да го върнеш в 14 дневен срок без да обявяваш каквато и да е причина. Т.е ако доставката е 3-4 дена до България имаш минумум 6 дена време да решиш дали са ти удобни и ако не да ги пратиш обратно пак за 3-4 дена. В най-лошия случай ще платиш два пъти за куриери, но като гледам друг вариант няма. А в тия 6 дена можеш и с тиксо да ги облепиш и да ги покараш малко
Стари 26-10-2010, 19:12     #285
Mitko
Senior Member

Дата на присъединяване: Oct 2004
Изпрати съобщение чрез ICQ на Изпрати съобщение чрези AIM на Mitko Изпрати съобщение чрез Yahoo на Mitko Изпрати съобщение чрез skype; на Mitko
Начално

.. някой да иска да търси евтини Zzero 4 на 2 сезона ?
Стари 26-10-2010, 19:58     #286
f2f
ските са скъп спорт!

Начално

митко, на мобе-то ли се хвърляш? за теб и другия Митко има и още по-интересни предложения като Маестрале-то на Скарпа: най-леката 4-щраймерова обувка. лекотата на Спирит 3 + твърдината не Дзеро/Спирит 4 и цена на нещо от Ски Аутлета

http://www.tetongravity.com/forums/s...d.php?t=192496
Стари 26-10-2010, 23:12     #287
dimitard
Senior Member

Дата на присъединяване: Dec 2006
Начално

Да бре - и двата модела са планирани и цената си е като за нас....
Стари 29-11-2010, 17:19     #288
hollow_heart
bass-тун

Дата на присъединяване: Dec 2009
Изпрати съобщение чрез skype; на hollow_heart
Начално

Доста материал изчетох по въпроса за обувките. Факт е, че съм се спрял на комбинирана. И въпроса какви са ви впечатленията от обувките на Lowa. Лично аз не съм чувал положителни мнения за алпийските им модели, но за туринг обувките мненията минават на другия полюс. Моделите, на които съм хвърлил око са Lowa Struktura Pro или Lowa Degrees. Избирам ги предвид цената. Ако има някакви текущи оферти към момента от други марки и модели, също може да ги споделите. 10х предварително...
Стари 29-11-2010, 17:35     #289
Mitko
Senior Member

Изпрати съобщение чрез ICQ на Изпрати съобщение чрези AIM на Mitko Изпрати съобщение чрез Yahoo на Mitko Изпрати съобщение чрез skype; на Mitko
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отhollow_heart Разгледай мнение
Доста материал изчетох по въпроса за обувките. Факт е, че съм се спрял на комбинирана. И въпроса какви са ви впечатленията от обувките на Lowa. Лично аз не съм чувал положителни мнения за алпийските им модели, но за туринг обувките мненията минават на другия полюс. Моделите, на които съм хвърлил око са Lowa Struktura Pro или Lowa Degrees. Избирам ги предвид цената. Ако има някакви текущи оферти към момента от други марки и модели, също може да ги споделите. 10х предварително...
2-3 души от тука караха с Лова обувки, май всичките ги разкараха и минаха на други модели ( кой по-здрави комбета, кой алпийски). Май Коцаев беше с Lowa , нека той сподели впечатления. На мен ми са се стрували големи мекици като съм ги пробвал, май имаха и някви проблеми със нитовете и езиците - чупеха се...
Ако търсиш сериозна комбинирана обувка, която искаш да я караш както си си свикнал с алпийските обувки, няма да минеш много евтино уви . Вариантите са високите класове 4 щраймерови чепици на Скарпа, БД, Динафит, Гармонт..
Стари 29-11-2010, 17:36     #290
veno
Senior Member

Дата на присъединяване: Dec 2007
Изпрати съобщение чрез ICQ на Изпрати съобщение чрез skype; на veno
Начално

Един тъп въпрос от мен, Динафит обувки може ли да се карат с нормални алпийски автомати ?
veno Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 29-11-2010, 17:58     #291
Mitko
Senior Member

Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отveno Разгледай мнение
Един тъп въпрос от мен, Динафит обувки може ли да се карат с нормални алпийски автомати ?
могат..
Стари 29-11-2010, 17:58     #292
borkosl
Tonic-зиран

Дата на присъединяване: Jan 2009
Изпрати съобщение чрез skype; на borkosl
Начално

аз съм с динафити и имат алпийска подметка и турингова и са на болчета а за сега ни трябва по-твърдичка ролкова кънка бело нема
borkosl Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 29-11-2010, 18:06     #293
dimitard
Senior Member

Дата на присъединяване: Dec 2006
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отveno Разгледай мнение
Може, ако имат съответната подметка. Ако нямат може и да може, зависи от автомата, но ефекта не е много ясен - най-вече върху отварянето и на какъв дин.
Стари 29-11-2010, 18:11     #294
Version 7.0
Senior Member

Дата на присъединяване: Jul 2006
Начално

Както каза Митака комбета да искаш. Както и пари да имаш... но това вази за почти всичко в тоя живот.
Както и да е, аз имам Structura Pro и скоро ще започна 4ти сезин с нея.
Като усещане и контрол Структурата е много прилична. Това ми усещане може би се дължи на факта, че като си ги купувах ги взех "да са ми тамън" (26,5 показа мерилката на стъпалото, 26,5 размер си взех). Първоначално имах ядове докато ги разтъпча, но неудобството беше само когато ходех, за каране ми бяха екстра. Както и за ходене, след като се разтъпкаха. Обувката е лека и с приличен флекс (според някои издания 80 - 85, каквото и да значи в случая флекса за комбе от такъв клас). В общи линии а парите си чепика си струва.
С плюсовете до тук...
Обувката е сравнително ниска. И то не толкова ниска отпред, колкото ниска на прасеца. Ако не бях усвоил едни пластини от стария ми Динафт ТурЛайт 3 отдавна да съм ги засилил. Но с пластините работата е ОК. Демек обувката ще е по-удобна на ниски хора, отколкото на високи. Другият им проблем са нитовете, които свързват горната с долната част на обувката, на глезена от вътрешната страна - и двата заминаха. Единия още първия сезон, другия миналия. Допускам, че ги карам по-хамалски отколкото е предвидено !?!? , но си е факт. Положителното случая е, че усвоихме безцене "ноу хаул" как да ги ремонтираме бързо и забезпари. Все пак имай го предвид. Езиците им са здрави, с тях няма проблем.
В заключение ще отбележа, че от миналия сезон имам още един чифт обувки, некомбиниранни, но ЛОВАТА си я паза. Все пак пролетните дълги турове са си предизвикателство да ги изходиш с нормална обувка с флекс 115 - 120. Освен това Даво Краничар се спусна от Еверест с нещо подобно - ЛОВА Структура.
Това е, прилична обувка за добри пари, надявам се да съм ти бил полезен
Стари 30-11-2010, 09:50     #295
hollow_heart
bass-тун

Дата на присъединяване: Dec 2009
Изпрати съобщение чрез skype; на hollow_heart
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отVersion 7.0 Разгледай мнение
Както каза Митака комбета да искаш. Както и пари да имаш... но това вази за почти всичко в тоя живот.
Както и да е, аз имам Structura Pro и скоро ще започна 4ти сезин с нея.
Като усещане и контрол Структурата е много прилична. Това ми усещане може би се дължи на факта, че като си ги купувах ги взех "да са ми тамън" (26,5 показа мерилката на стъпалото, 26,5 размер си взех). Първоначално имах ядове докато ги разтъпча, но неудобството беше само когато ходех, за каране ми бяха екстра. Както и за ходене, след като се разтъпкаха. Обувката е лека и с приличен флекс (според някои издания 80 - 85, каквото и да значи в случая флекса за комбе от такъв клас). В общи линии а парите си чепика си струва.
С плюсовете до тук...
Обувката е сравнително ниска. И то не толкова ниска отпред, колкото ниска на прасеца. Ако не бях усвоил едни пластини от стария ми Динафт ТурЛайт 3 отдавна да съм ги засилил. Но с пластините работата е ОК. Демек обувката ще е по-удобна на ниски хора, отколкото на високи. Другият им проблем са нитовете, които свързват горната с долната част на обувката, на глезена от вътрешната страна - и двата заминаха. Единия още първия сезон, другия миналия. Допускам, че ги карам по-хамалски отколкото е предвидено !?!? , но си е факт. Положителното случая е, че усвоихме безцене "ноу хаул" как да ги ремонтираме бързо и забезпари. Все пак имай го предвид. Езиците им са здрави, с тях няма проблем.
В заключение ще отбележа, че от миналия сезон имам още един чифт обувки, некомбиниранни, но ЛОВАТА си я паза. Все пак пролетните дълги турове са си предизвикателство да ги изходиш с нормална обувка с флекс 115 - 120. Освен това Даво Краничар се спусна от Еверест с нещо подобно - ЛОВА Структура.
Това е, прилична обувка за добри пари, надявам се да съм ти бил полезен
10х за инфото. Ако си взимам Lowa, ще идвам при теб за малките ремонти
Почти на 99% съм се спрял на Struktura Pro. До към седмица ще имам възможност да си ги взема. Просто към момента съотношението качество цена явно е задоволително. До сега съм карал едни Дакщайнки на 20 години с флекс 75, така че едни каквито и да взема ще е прераждане в моя случай особено комбинирани с флекс 80-85, каквото и да значи това Смятам този сезон да ги ползвам и за писта и за турове, докато събера пари и за алпийски догодина. Още веднъж 10х на всички за информацията.
Стари 05-12-2010, 03:20     #296
f2f
ските са скъп спорт!

Начално

чиче обикалял магазините тази седмица за ежегодния тур "дай да видим има ли нещо ново дето да ми става" след като атомиците "мейд ин бюлхерия" вече съвсем издишат. наблюдения:

новите широки фул-тилт ги няма никъде. обещават да са супер, ама как да си ги купим като ги няма?

новите ланге бластер про и супер бластер са идеални за висок обем крака. паснаха тамън, даже да не кажа бяха малко широчки. откакто ланге правят обувки с опция за ходене дето да пасват на повече крака, продавачите казват че не могат да ги задържат в магазина. най-продаваната обувка за сезона. ширината на чорапа е 102мм

текника имат обувка която направо е окрала рийбок пъмп-а. отзад има две помпички дето запълват обема. колкото и да се опитваха да ме убедят продавачите, че тия са супер солидни и никога няма да се скъсат, мен ме е страх да разчитам на някаква кофпомпа за да се чувствам удобно в планината. тези с помпата са огромни по размер, тези без помпа си искат определен вид крак, иначе леко убиват навсякъде.

нордиката пак остават обувките за моите крака. спийдмашината 130 е с невероятен флекс, ама не става за фрирайд. хотрод-ите са с прогресивен флекс който много напомня фул-тилт, ама ми се сториха малко мекички в 105 и 110. чорапа е със ширина 100мм.

атомиците са същите както преди, само че са вече правени в румъния. след тези обувки не смятам да си взимам атомици отново. или нордика или новото ланге. лангето е предпочитано.

не посмях да си сложа крака в новите паркаджийски буйки на нордика и саломон (с по три щраймера и повдигащ се език отпред).

а, на чиче няма скарпа в която да може да му влезе крака спокойно. жалко. преди се намърдвах в Spirit 3 без проблеми

та така. лангето са много приятна изненада.
Стари 05-12-2010, 17:56     #297
mi11er
наХазматизиран

Дата на присъединяване: Jun 2005
Начално

f2f, Skookum проба ли го? би трябвало да е най-широката Scarpa.
А за Нордиките за Ace of Spades / Dead Money ли става дума ... мен ми харесват на вид, но в Бг ги няма.
За Full Tilt четох някъде че трябвало да се ориентира човек към един номер нагоре в сравнение с другите, тва верно ли е в твоя случай?
mi11er Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 05-12-2010, 18:09     #298
f2f
ските са скъп спорт!

Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отmi11er Разгледай мнение
f2f, Skookum проба ли го? би трябвало да е най-широката Scarpa.
А за Нордиките за Ace of Spades / Dead Money ли става дума ... мен ми харесват на вид, но в Бг ги няма.
За Full Tilt четох някъде че трябвало да се ориентира човек към един номер нагоре в сравнение с другите, тва верно ли е в твоя случай?
пробвах Мобе и Маестрале но не и Skookum.

за фул-тилт един номер по-нагоре ми се струва лоша идея: първо обема няма да се увеличи чак толкова (няма да е 2-3 милиметра по-широка и милиметър по-висока например) а пък ще е по-дълга отколкото трябва. не бих го направил, а и не знам продавач който ще те посъветва да го направиш -- или ти влиза крака, или търси друг модел, но никога не играй с размера (освен ако не е половинки на мондото. 28 и 28.5 са различен вид чорап в един и същ пластмасов шел. само Ланге правели чисто 28.5, но аз съм имал чифт който е доказателство за противното, така че някой лъже).

в брошурите повечето производители говорят за "обувка ставаща на модерния крак" което е друг начин да кажеш, че всички сме надебеляли, дори и по-тънките
Стари 09-12-2010, 14:33     #299
korlitz
Senior Member

Дата на присъединяване: Sep 2003
Начално

абе ... ф2ф, .... с риск да ме заядете ... аз лично вече имам алтернативно разбиране за избора на ски обувки.

преди карах доста дълго време гармонт Адреналин 28.5 ... сега карам нордика бийст 29.5 ... вече съм твърдо на мнение, че няма отново да си причиня това нещо да карам размер 28.5 (при дължина на ходилото 285)

вече съм на мнение, че трябва да се избират като туристическите ... разхлабени, буташ напред докато опрат пръстите, отзад да имаш 1 пръст място , дърпаш назад да опре петата и стягаш ... ако е удобно и не мърда на никъде крака (напред, настрани, нагоре, петата най-вече) ... това е твойта обувка.
korlitz Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 09-12-2010, 14:41     #300
Capelle
Pocket Rocket

Дата на присъединяване: Dec 2003
Начално

Естествено, че ще те заядеме - най-малкото, защото има опасност да заблудиш някой новобранец.

Да си вземеш един номер по-големи обувки е една от най-честите грешки, които се правят при избор на обувки... Поне ако искаш да караш де... Ако се возиш може и с 2 номера по-големи...
2005/2006 - 42, 2006/2007 - 37, 2007/2008 - 36, 2008/2009 - 33, 2009/2010 - 37, 2010/2011 - 28, 2011/2012 - 38, 2012/2013 - 41, 2013/2014 - 26, 2014/2015 - 22, 2015/2016 - 24, 2016/2017 - 17, 2017/2018 - 20, 2018/2019 - 17, 2019/2020 - 12, 2020-2021 - 22, 2021/2022 - 28, 2022/2023 - 17, 2023-2024 - 24
12
Capelle Не е онлайн   Отговори с цитат
Отговор

Tags
алпийски обувки, at обувки, комбинирани ски обувки, пантене, обувки, ски, ски обувки

Функции на темата
Display Modes

Правила за писане на мнения
Не можете да публикувате нови теми
Не можете да публикувате отговори
Не можете да прикачате файлове
Не можете да редактирате публикациите си

BB code is включен
емотиконите са включени
[IMG] код е включен
HTML кода е изключен
Прескачане на форум

Всички времена са по Гринуич +2. Времето сега е 16:03.