![]() |
||||
|
|
Регистрирай се | Често задавани въпроси | Списък с членовете | Календар | Търси | Днешните мнения | Маркирай форумите като прочетени |
![]() |
|
Функции на темата | Display Modes |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Някой може ли да ми каже колко време е доставката от спорт-конрад до България, че ми се върти една идея по въпроса с обувките?
![]() |
![]() |
ските са скъп спорт!
Дата на присъединяване: Nov 2004
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tonic-зиран
|
![]() Имам в предвид в България колега благодаря за инфото аз чувам добри неща за Скарпа но .... как да си купя обувки по интернет без да ги пробвам
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Варианта е да си ги купиш от немски сайт, защото всичко купено в/от Германия имаш право да го върнеш в 14 дневен срок без да обявяваш каквато и да е причина. Т.е ако доставката е 3-4 дена до България имаш минумум 6 дена време да решиш дали са ти удобни и ако не да ги пратиш обратно пак за 3-4 дена. В най-лошия случай ще платиш два пъти за куриери, но като гледам друг вариант няма. А в тия 6 дена можеш и с тиксо да ги облепиш и да ги покараш малко
![]()
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() .. някой да иска да търси евтини Zzero 4 на 2 сезона ?
![]()
![]() |
![]() |
ските са скъп спорт!
|
![]() митко, на мобе-то ли се хвърляш? за теб и другия Митко има и още по-интересни предложения като Маестрале-то на Скарпа: най-леката 4-щраймерова обувка. лекотата на Спирит 3 + твърдината не Дзеро/Спирит 4 и цена на нещо от Ски Аутлета
![]() http://www.tetongravity.com/forums/s...d.php?t=192496 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Да бре - и двата модела са планирани и цената си е като за нас....
![]() |
![]() |
bass-тун
|
![]() Доста материал изчетох по въпроса за обувките. Факт е, че съм се спрял на комбинирана. И въпроса какви са ви впечатленията от обувките на Lowa. Лично аз не съм чувал положителни мнения за алпийските им модели, но за туринг обувките мненията минават на другия полюс. Моделите, на които съм хвърлил око са Lowa Struktura Pro или Lowa Degrees. Избирам ги предвид цената. Ако има някакви текущи оферти към момента от други марки и модели, също може да ги споделите. 10х предварително...
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
Ако търсиш сериозна комбинирана обувка, която искаш да я караш както си си свикнал с алпийските обувки, няма да минеш много евтино уви ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Един тъп въпрос от мен, Динафит обувки може ли да се карат с нормални алпийски автомати ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() могат..
![]() |
![]() |
Tonic-зиран
|
![]() аз съм с динафити и имат алпийска подметка и турингова и са на болчета
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Може, ако имат съответната подметка. Ако нямат може и да може, зависи от автомата, но ефекта не е много ясен - най-вече върху отварянето и на какъв дин.
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Както каза Митака комбета да искаш. Както и пари да имаш... но това вази за почти всичко в тоя живот.
Както и да е, аз имам Structura Pro и скоро ще започна 4ти сезин с нея. Като усещане и контрол Структурата е много прилична. Това ми усещане може би се дължи на факта, че като си ги купувах ги взех "да са ми тамън" (26,5 показа мерилката на стъпалото, 26,5 размер си взех). Първоначално имах ядове докато ги разтъпча, но неудобството беше само когато ходех, за каране ми бяха екстра. Както и за ходене, след като се разтъпкаха. Обувката е лека и с приличен флекс (според някои издания 80 - 85, каквото и да значи в случая флекса за комбе от такъв клас). В общи линии а парите си чепика си струва. С плюсовете до тук... Обувката е сравнително ниска. И то не толкова ниска отпред, колкото ниска на прасеца. Ако не бях усвоил едни пластини от стария ми Динафт ТурЛайт 3 отдавна да съм ги засилил. Но с пластините работата е ОК. Демек обувката ще е по-удобна на ниски хора, отколкото на високи. Другият им проблем са нитовете, които свързват горната с долната част на обувката, на глезена от вътрешната страна - и двата заминаха. Единия още първия сезон, другия миналия. Допускам, че ги карам по-хамалски отколкото е предвидено !?!? , но си е факт. Положителното случая е, че усвоихме безцене "ноу хаул" как да ги ремонтираме бързо и забезпари. Все пак имай го предвид. Езиците им са здрави, с тях няма проблем. В заключение ще отбележа, че от миналия сезон имам още един чифт обувки, некомбиниранни, но ЛОВАТА си я паза. Все пак пролетните дълги турове са си предизвикателство да ги изходиш с нормална обувка с флекс 115 - 120. Освен това Даво Краничар се спусна от Еверест с нещо подобно - ЛОВА Структура. Това е, прилична обувка за добри пари, надявам се да съм ти бил полезен ![]()
![]() |
![]() |
|
bass-тун
|
![]() Цитат:
![]() Почти на 99% съм се спрял на Struktura Pro. До към седмица ще имам възможност да си ги взема. Просто към момента съотношението качество цена явно е задоволително. До сега съм карал едни Дакщайнки на 20 години с флекс 75, така че едни каквито и да взема ще е прераждане в моя случай ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
ските са скъп спорт!
|
![]() чиче обикалял магазините тази седмица за ежегодния тур "дай да видим има ли нещо ново дето да ми става" след като атомиците "мейд ин бюлхерия" вече съвсем издишат. наблюдения:
новите широки фул-тилт ги няма никъде. обещават да са супер, ама как да си ги купим като ги няма? новите ланге бластер про и супер бластер са идеални за висок обем крака. паснаха тамън, даже да не кажа бяха малко широчки. откакто ланге правят обувки с опция за ходене дето да пасват на повече крака, продавачите казват че не могат да ги задържат в магазина. най-продаваната обувка за сезона. ширината на чорапа е 102мм текника имат обувка която направо е окрала рийбок пъмп-а. отзад има две помпички дето запълват обема. колкото и да се опитваха да ме убедят продавачите, че тия са супер солидни и никога няма да се скъсат, мен ме е страх да разчитам на някаква кофпомпа за да се чувствам удобно в планината. тези с помпата са огромни по размер, тези без помпа си искат определен вид крак, иначе леко убиват навсякъде. нордиката пак остават обувките за моите крака. спийдмашината 130 е с невероятен флекс, ама не става за фрирайд. хотрод-ите са с прогресивен флекс който много напомня фул-тилт, ама ми се сториха малко мекички в 105 и 110. чорапа е със ширина 100мм. атомиците са същите както преди, само че са вече правени в румъния. след тези обувки не смятам да си взимам атомици отново. или нордика или новото ланге. лангето е предпочитано. не посмях да си сложа крака в новите паркаджийски буйки на нордика и саломон (с по три щраймера и повдигащ се език отпред). а, на чиче няма скарпа в която да може да му влезе крака спокойно. жалко. преди се намърдвах в Spirit 3 без проблеми ![]() та така. лангето са много приятна изненада. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
наХазматизиран
Дата на присъединяване: Jun 2005
|
![]() f2f, Skookum проба ли го? би трябвало да е най-широката Scarpa.
А за Нордиките за Ace of Spades / Dead Money ли става дума ... мен ми харесват на вид, но в Бг ги няма. За Full Tilt четох някъде че трябвало да се ориентира човек към един номер нагоре в сравнение с другите, тва верно ли е в твоя случай? |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
ските са скъп спорт!
|
![]() Цитат:
за фул-тилт един номер по-нагоре ми се струва лоша идея: първо обема няма да се увеличи чак толкова (няма да е 2-3 милиметра по-широка и милиметър по-висока например) а пък ще е по-дълга отколкото трябва. не бих го направил, а и не знам продавач който ще те посъветва да го направиш -- или ти влиза крака, или търси друг модел, но никога не играй с размера (освен ако не е половинки на мондото. 28 и 28.5 са различен вид чорап в един и същ пластмасов шел. само Ланге правели чисто 28.5, но аз съм имал чифт който е доказателство за противното, така че някой лъже). в брошурите повечето производители говорят за "обувка ставаща на модерния крак" което е друг начин да кажеш, че всички сме надебеляли, дори и по-тънките ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Sep 2003
|
![]() абе ... ф2ф, .... с риск да ме заядете ... аз лично вече имам алтернативно разбиране за избора на ски обувки.
преди карах доста дълго време гармонт Адреналин 28.5 ... сега карам нордика бийст 29.5 ... вече съм твърдо на мнение, че няма отново да си причиня това нещо да карам размер 28.5 (при дължина на ходилото 285) вече съм на мнение, че трябва да се избират като туристическите ... разхлабени, буташ напред докато опрат пръстите, отзад да имаш 1 пръст място , дърпаш назад да опре петата и стягаш ... ако е удобно и не мърда на никъде крака (напред, настрани, нагоре, петата най-вече) ... това е твойта обувка. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pocket Rocket
Дата на присъединяване: Dec 2003
|
![]() Естествено, че ще те заядеме - най-малкото, защото има опасност да заблудиш някой новобранец.
Да си вземеш един номер по-големи обувки е една от най-честите грешки, които се правят при избор на обувки... Поне ако искаш да караш де... Ако се возиш може и с 2 номера по-големи...
Fuck it Dude, let's go skiing! 2005/2006 - 42, 2006/2007 - 37, 2007/2008 - 36, 2008/2009 - 33, 2009/2010 - 37, 2010/2011 - 28, 2011/2012 - 38, 2012/2013 - 41, 2013/2014 - 26, 2014/2015 - 22, 2015/2016 - 24, 2016/2017 - 17, 2017/2018 - 20, 2018/2019 - 17, 2019/2020 - 12, 2020-2021 - 22, 2021/2022 - 28, 2022/2023 - 17, 2023-2024 - 24 12 |
![]() |
![]() |
![]() |
Tags |
алпийски обувки, at обувки, комбинирани ски обувки, пантене, обувки, ски, ски обувки |
Функции на темата | |
Display Modes | |
|
|