![]() |
||||
|
|
Регистрирай се | Често задавани въпроси | Списък с членовете | Календар | Търси | Днешните мнения | Маркирай форумите като прочетени |
![]() |
|
Функции на темата | Display Modes |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Sep 2003
|
![]() ааа коцаев ... така отрязан цитата е много подвеждащ
![]() абе знам аз че ще ме заядете ![]() ![]() начинаещите да си карат "по правилата" ... за моите крака и каране, това се оказа по-добрата схема ... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
ските са скъп спорт!
Дата на присъединяване: Nov 2004
|
![]() това за планинарските обувки не го разбирам ама хич. да сложа 25 кила раница на над 100кг човек и да тръгна да подскачкам по камънаците на тукашните баири с обувки които ми хлопат? не ме търси. предпочитам да съм на същия чифт глезени и на стари години, а не да трябва да ги сменям.
аз дори и обикновени обувки купувам по този начин: в магазина леко да ми стягат за да може като ги понося седмица-две да се разтегнат по крака ми, а не да се разплуят в някаква безформеност която нито поддържа крака нито го обхваща. джапанки нося само на басейна. иначе с по-големи от нужното ски обувки не съм карал досега, може и да има смисъл, макар че ми е трудно да го осмисля. но, както сам казва корлиц, това си е лично мнение. новобранците, състезателите, катерачите, пистарите с шамарите, фрирайдата с гайдата, те нека си карат както досега си знаят ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
![]() не говоря за хлопане, говоря за място пред пръстите ... както казах ... да го затвърдя - и планинарските и ски обувките трябва да се стягат така, че да не мърда изобщо крака ти вътре и същевременно да не ти спира кръвта ... ако не може да се стегне така, не е твоя модел. не искам да ангажирам никой с такъв избор на ски обувки де ... всеки да си ги мери и да си ги избира сам ... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
ските са скъп спорт!
Дата на присъединяване: Nov 2004
|
![]() Цитат:
знам за какво говориш, обаче повечето хора които познавам рискуват да им паднат ноктите отколкото да им хлопа чепика. още повече, че ефекта е много по-зле когато слизаш с комбинация от хлопащи обувки които не са стегнати правилно. отново, това са лични мнения, няма формула за всеки крак. има консенсус, но и в консенсуса има изключения (това не е за теб, ми за другите дето случайно може да попаднат тук търсейки съвет за буйки) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Незнам защо се налага да ви обяснявам някой неща по 100 пъти. Вземаш въпросното нещо обувка, махаш вътрешната, събуваш се бос, пъхаш си крака вътре само в пластмасовата да опре отпред - и отзад мериш - за пантене 2 1/2 пръста, за каране без пантене 1 пръст. Точка по въпроса с бабешките методи! Това е доказано и работи - ще ви го каже почти всеки професионален буутфитър.
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Митко, този метод е ОК. Оначе има едно НО. При мен. Ако взема обувки, на които ми остава само 1 пръст отзад, то при обуване без да съм ги стегнал, не мога да направя и 2 крачки от колата до лифта. Когато ги стегна и дам тежеста на тялото напред, тогава съм ОК, обаче при най-малкото изнасяне на тежестта назад, пръстите ми ще избушат кочината отпред.
Когато оставя 2 пръста, всичко е ОК, но след 5 карания обувките се разхлопват, въпреки, че пръстите ми опират отпред без болка при ходене разкопчан или изнасяне на тежестта назад. Та, къде греша? ![]()
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Ами между размерите си....това е положението...Според мен трябва да пробваш с 1 пръст и термо чорап (ама истински). Защото при изпичането там може да контролираш какво точно ще се случи с пръстите.
. Запоследно променено от dimitard : 09-12-2010 в 20:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Ето Ники още едно доказателство по темата, видео си има и всичко, но по твоя въпрос под видео-то последния абзац...:
http://blog.scarpa.com/?p=350
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Мите, при мен проблема не е в лайнера. Проблема е в черупката. По-точно. Аз съм м/у 27.5 и 28. Драмата е,че 27.5 и 28 са в различни черупки.
Където и да си меря крака съм на ръба м/у 27.5 и 28. Крака ми е точно 278/9мм. Ако взема 27.5, която е в по-малка черупка, без да съм закопчал обувката палеца ми толкова здраво опира отпред, че не мога да направя и 2 крачки. Като ги закопчая е ОК, крака се изтегля назад и не опират вече, но ако приземя и тежестта отиде назад става драма. И проблема не е в лайнера, а в дължината на черупката. При 28, този проблем го няма, но крака ми мърда с 2-3мм. Пробвал съм на почти всички марки обувки 2-та номера, едно и също е. Отпред обувката не може да се фитва, защото там е шева от отливката. Единствено нямам никакъв проблем с КАОС-а, защото отпред е гумен. И се вижда как палеца издува гумата понякога. Но крака ми не мърда. Явно ще чакаме други модели обувки с тази екстра. Пробвах по-тясна обувка, но 28(сиреч по-дълъга коруба), убива отстрани(Ланге Банши). Сега съм с 28 Далбело, което е 101мм долу и ми заспива, но усещам, че след 5 карания ще се разхлопа. Чудя се да рискувам ли с 27.5 от същото...имам време до неделя, когато ще ги сменя 28-27.5....ама нокътя? Малко лична драма стана ![]()
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Къде ги има тия термо чорапи?
И все пак ме съветваш да рискувам с 27.5? Схванах за какви термо чорапи говориш.
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() ама тоя Сърдж с тоя плюш сигурен ли си че е термо чорап?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Е не е...идеята е да си купи там каквито ски обувки иска, и да им смени чорапа с Intuition например.....то става голяма история, ма за голям палец е така
![]()
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Козинката е само около прасеца. Надолу си е нормален термо чорап(с термофит), но не е Intuition.
Абе вече ги уговорих и ще се опитам да ги изстрадам. Пък ако много боли, продаваме и си купувам стикове за голф. ![]()
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Има, на Dynafit - около 250лв. (но не са най-високите на света), и на Scarpa, които са брандирани Intuition и не са точно като стандатните модели. Цени пак около 260-280лв. За стандартни цени говоря без остъпки.
![]() |
![]() |
|
наХазматизиран
Дата на присъединяване: Jun 2005
|
![]() Цитат:
Aма правя тука едни математики и си мисля: при положение, че на Lange concept дължината на номер 27.5 е 319mm, а на Scarpa Maestrale 28.0 BSL = 314mm, кат че ли има някакъв мегдан да се пробва по-голям номер. Най-малкото в случая корубата 28 на комбето, не е по-дълга от алпийската 27.5. Вече не знам реално какви са обемите вътре в чепика ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Май схванах къде е драмата. И защо така ми опира палеца в 27.5.
Днес като смених обувките и взех 27.5 в магазина на Атомик видях за 16 лв едни ортопедични стелки с ясно повдигнат свод и меко на петата и под възглавничката на крака. Купих ги. В магазина пръста опираше яко отпред , но викам ще го изстрадам да се напасне. Прибрах се в нас обух ги на килимчето, разгледах стелките. Смених оригиналните стелки на обувката с ортопедичните. И О ЧУДО. Пръста вече не опира болезнено, а съвсем леко, обувката седи като бетонирана на крака, не хлопа, петата седи като циментирана, крака седи в обувката странно стабилно. Явно проблема е бил в равното ми стъпало и сега, когато свода е повдигнат, пръстите ми леко се отдръпват, а и крака не се приплесква толкова. ![]()
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Nov 2009
|
![]() Това сме го чували. Най-късно до месец очаквам тема за продажба
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tags |
алпийски обувки, at обувки, комбинирани ски обувки, пантене, обувки, ски, ски обувки |
Функции на темата | |
Display Modes | |
|
|