Кафето на БАССЕС

Върни се   Кафето на БАССЕС > Общи дискусии

Отговор

Функции на темата Display Modes
Стари 07-01-2016, 15:55     #181
Ники
Екстремен лифтар

Дата на присъединяване: Aug 2004
Изпрати съобщение чрез ICQ на
Начално

Неква женица на ул. Макгахан. Имат много малко офисче там.
Основен пакет+Бонус пакет извънпистово каране и хеликоптер до 3 000 лв за 5 месеца=56 лв по спомен. Ама като гледам май трябваше за 3 месеца да я сключа. Надценил съм нещата.
Стари 07-01-2016, 16:10     #182
tablatabla
Senior Member

Дата на присъединяване: Oct 2010
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отНики Разгледай мнение
Неква женица на ул. Макгахан. Имат много малко офисче там.
Основен пакет+Бонус пакет извънпистово каране и хеликоптер до 3 000 лв за 5 месеца=56 лв по спомен. Ама като гледам май трябваше за 3 месеца да я сключа. Надценил съм нещата.
+1 за Ники и +1 за Уника
Тазгодишната ми е в Уника. 51лв. за 5 месеца.
за Пакет "Стандарт" 20лв. + опция 1 "Екстремни спортове и хобита" 20лв. + опция 2 "Спасителна операция на ПСС с хели..." 10лв. за минимален лимит от 3000 + данък 2% от 1лв. = 51лв.

Всичко това са стандартните лимити, без завишени премии по опциите и основния пакет.

Joe Strummer 21 August 1952 22 December 2002
tablatabla Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 07-01-2016, 16:28     #183
natchobg
Member

Дата на присъединяване: Dec 2010
Начално

...да се върна по темата за неполучената карта на Австрийските застрахователи по пощата.

В понеделник пуснах мейл до австрийците и те веднага ми отговориха, че картата е изпратена в деня плащането (12/12/2015), също така ми изпратиха pdf документ със застрахователния номер и разни други данни. По тяхна инициатива още същия ден ми съобщиха, че отново са изпратили оригиналните документи. Сега като чета, че шансът с БГ Пощи е 50/50, не ми харесват нещата. Ако отново от БГ Пощи ми откраднат документите, надявам се, че разпечатаният pdf документ ще свърши работа пред ПСС.

Свързах се с ПСС и им обясних ситуацията с неполучената карта и те ми казаха следното: Нямало проблем, че не разполагам с картата, но в случай на "събитие" да плащам кеш и след това по номера щели (кой, не ми стана ясно) да ми възстановят разходите.

С една дума - кофти ситуация - назад съм с едни 120 лв., а човекът каза - ще видим.

Запоследно променено от natchobg : 07-01-2016 в 16:33.
natchobg Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 07-01-2016, 16:48     #184
Ники
Екстремен лифтар

Дата на присъединяване: Aug 2004
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отtablatabla Разгледай мнение
Тазгодишната ми е в Уника. 51лв. за 5 месеца.
за Пакет "Стандарт" 20лв. + опция 1 "Екстремни спортове и хобита" 20лв. + опция 2 "Спасителна операция на ПСС с хели..." 10лв. за минимален лимит от 3000 + данък 2% от 1лв. = 51лв.

Всичко това са стандартните лимити, без завишени премии по опциите и основния пакет.
Точно. Даже се сетих, че и платих 50 лв и ми "опрости" 1 лв.
Ама тва щот и изнесох лекция на тема здравословно хранене и спорт.

Само се чудя ПСС от къде ще изкопаят хели
Стари 07-01-2016, 17:09     #185
ToYaGa
Senior Member

Дата на присъединяване: Jan 2013
Начално

Цитат:
На заем от Лев Инс Миналата година това им беше рекламата
ToYaGa Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 07-01-2016, 17:15     #186
Jote
Senior Member

Дата на присъединяване: Dec 2011
Начално

tablatabla е описал съвсем точно условията в Уника за 5 месечна застраховка с едно малко уточнение - лимитът по стандартното покритие и допълнителната опция за извънпистово каране е общ и е 1 000 лв., а хеликоптерното покритие е с отделен лимит 3 000 лв.

За едногодишна полица условията са следните:
Стандартно покритие + Покритие за извънпистово каране с общ лимит 1 000 лв. - 30 + 30 лв.
Хеликоптер с отделен лимит 3 000 лв. - 15 лв.
Общо - 75 лв. + 1,50 лв. данък

Съответно ако се търси по-висок лимит за Стандартно покритие + извънпистово каране премията се умножава според завишението (напр. при лимит 2 000 лв. премията ще бъде 60 + 60 лв.)

Информацията е от първа ръка

2012/2013 - 20; 2013/2014 - 10; 2014/2015 - 14
Jote Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 07-01-2016, 17:20     #187
tablatabla
Senior Member

Начално

Цитат:
ето там е заровено кучето все още. Това е дълга тема...защото все още няма държавно изградена, централизирана система за мединска помощ по въздух (за разлика от съседна Румъния примерно)...и се почва: откъде и как ПСС ползва хели, появиха се частни компании което вкараха май няколко машини, но те работят с договори на парче с определени застрахователи (и болници), самите хелита са последващ, медицински транспорт, но не е ясно как и дали имат участие в същинска, планинска акция на ПСС на терен и тн. На мен ми е мътно, но както се казва: да пишем хели у полицата, па да стискаме палци да не го чакаме некъде в хоризонтално положение

Запоследно променено от tablatabla : 07-01-2016 в 17:22.
Стари 07-01-2016, 17:24     #188
dimitard
Senior Member

Дата на присъединяване: Dec 2006
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отtablatabla Разгледай мнение
ето там е заровено кучето все още.
Oчаквай да се изрови скоро кучето
Стари 07-01-2016, 17:29     #189
tablatabla
Senior Member

Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отdimitard Разгледай мнение
Oчаквай да се изрови скоро кучето
понеже участвах в тази....презентация: http://aeropress-bg.com/novini/36-ne...-vertolet.html

и вече ми се изчака чакалото

Стари 08-01-2016, 07:29     #190
pablo
Senior Member

Дата на присъединяване: Nov 2012
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отnatchobg Разгледай мнение
...да се върна по темата за неполучената карта на Австрийските застрахователи по пощата.

В понеделник пуснах мейл до австрийците и те веднага ми отговориха, че картата е изпратена в деня плащането (12/12/2015), също така ми изпратиха pdf документ със застрахователния номер и разни други данни. По тяхна инициатива още същия ден ми съобщиха, че отново са изпратили оригиналните документи. Сега като чета, че шансът с БГ Пощи е 50/50, не ми харесват нещата. Ако отново от БГ Пощи ми откраднат документите, надявам се, че разпечатаният pdf документ ще свърши работа пред ПСС.

Свързах се с ПСС и им обясних ситуацията с неполучената карта и те ми казаха следното: Нямало проблем, че не разполагам с картата, но в случай на "събитие" да плащам кеш и след това по номера щели (кой, не ми стана ясно) да ми възстановят разходите.

С една дума - кофти ситуация - назад съм с едни 120 лв., а човекът каза - ще видим.
Не си назад със 120 лв - сключил си застраховката, значи имаш покритие при евентуален инцидент и нужда от ПСС. Картата е просто удостоверяващ документ за членството ти в ААК, но полицата не се анулира при липсата и. Номера, който ти трябва по спомен го има в мейла, който ти пращат, най-вероятно го има и в PDF файла, който са ти дали.

Честно казано не знам как ви ги губят тези пратки по пощите, аз редовно ползвам услугите им, включително от и за чужбина и не съм имал проблеми
pablo Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 08-01-2016, 14:35     #191
banzai
"чакаме се долу"

Дата на присъединяване: Mar 2010
Начално

@natchobg

Обърни внимание на това мнение:
Цитат:
Първоначално изпратено отbo_- Разгледай мнение
Няколко думи за австрийската застраховка:

1. За България важи пълното покритие за спасителни разходи.
2. За страната на постоянно жителство (в общия случай България) НЕ се поемат медицинските разноски.
3. За пътуване в чужбина до 8 седмици покриват и пътни злополуки.
4. Практиката е да НЕ се плаща на спасителната служба директно. За спасителни разходи няма нужда да се звънни на клуба. Единствено трябва да се изпрати по пощата до офиса им до Инсбрук claim form, който го има на сайта, и да се прикачи ОРИГИНАЛ на доклада от ПСС. Тоест на ПСС не се плаща и се изисква оригинал, а не копие!

В моята практика проблем с австрийците нямаше, имаше с ПСС Самоков. Там първо ми искаха 160 лева на място, докато бях с извадено рамо след като бях стигнал на собствен ход с помощ от приятели от Мусала до Маркуджик 3, откъдето ПСС ме взеха. После ми дадоха копие с уговорката на следващия ден да се разбера в централата на ПСС. Разбрах се, изпратиха оригинала към София, платих в София, попълних формуляра за алпийския клуб и приятелката ми го занесе на място в Инсбрук. Там нямаше проблеми, казаха че не е трябвало да плащам въобще.

За мен за България вариантът на Вики е по-добър и спестява всякакви занимавки. За чужбина застраховката на австрийците е силна.

А поуката от личния ми опит е, че всеки, който ходи в планината, трябва да е подготвен, да има идея от първа помощ и добри приятели. Моята групичка беше внимавала на курсовете за първа помощ на Бенджи и ми направиха много добра превръзка, дадоха аналгин и помогнаха много, за да се доберем до курорта.
Реално услугата която закупуваш не предполага кешово разплащане. Просто им е по-лесно да си платиш и ти после да се оправяш (предполагам). У европата никой, никъде не ти иска кеш. Нито за спасяване, нито за спешна мед помощ, стига да имаш адекватно покритие.
banzai Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 08-01-2016, 16:43     #192
natchobg
Member

Начално

@ pablo, banzai,

благодаря за разясненията. Абе да не се налага да се ползва :-)
Стари 14-01-2016, 13:48     #193
xuxu
Member

Дата на присъединяване: Jan 2007
Начално

Преди малко направих в Армеец - за 1 година лимит 1000 лв, с опция екстремни спортове извън маркирани пътеки - 40лв. С хеликоптер ми казаха, че ще е двойно и се отказах.
xuxu Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 14-01-2016, 14:12     #194
steppenwolf
Senior Member

Дата на присъединяване: Nov 2004
Начално

40лв. е Армеец за седмица в чужбина/ Франция/. С хеликоптер, който за беда се оказа необходим. По принцип човека беше със счупена ключица и чак хели не беше нужно, но и франсетата точат застраховки/850Е хели/ иначе можеше и с лифт да слезне. Действаха бързо и адекватно, но все пак отбиха номера! Сложиха шина на момичето, като му казаха, че е ок. Така се прибра. В Бг го оперираха и сложиха пластина-при тези счупвания това е най добрият вариант.
Стари 14-01-2016, 18:48     #195
gydi
Гъди

Дата на присъединяване: Feb 2008
Изпрати съобщение чрез skype; на gydi
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отxuxu Разгледай мнение
Преди малко направих в Армеец - за 1 година лимит 1000 лв, с опция екстремни спортове извън маркирани пътеки - 40лв. С хеликоптер ми казаха, че ще е двойно и се отказах.
За България?
VGA:Във Варна има много неща, но всеки знае, че Бургас е морската ски-столица на България!
Всичко, което е далеч от морето е дълбока провинция - Ърнест Хемингуей
Щастието не е дадено всекиму. Съжалявам другите! Гъди.
gydi Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 14-01-2016, 19:45     #196
xuxu
Member

Дата на присъединяване: Jan 2007
Начално

Да
xuxu Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 19-01-2016, 10:31     #197
pablo
Senior Member

Дата на присъединяване: Nov 2012
Начално

@natchobg

Миналия вторник си платих членския внос и вчера картата ми беше в пощенската кутия.
pablo Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 19-01-2016, 11:05     #198
i.slavchev
Senior Member

Дата на присъединяване: Jan 2012
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отpablo Разгледай мнение
@natchobg

Миналия вторник си платих членския внос и вчера картата ми беше в пощенската кутия.
На мен картата ми я изпращат още декември по пощата всяка година с информация къде да си преведа парите, ако искам да важи за следващата година.
i.slavchev Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 19-01-2016, 12:55     #199
natchobg
Member

Начално

@pablo,

И аз получих моята онзи ден, от втори опит :-) Тъкмо ме подсещаш да им кажа на австрийците, че вече всичко е ок с картата.

При мен се очератват едни 10 дена каране през март, Цилертал Арена и околности, тъкмо ще се възползвам от всичките "екстри" на застраховката.
Стари 16-03-2016, 09:23     #200
mrd
Senior Member

Дата на присъединяване: Aug 2015
Начално

Може ли да ми препоръчате застраховка за БГ, за извънпистово каране и разходки.
Вчера говорих с брокер който ми каза че нямало такава клауза в застраховките за БГ, което ми се строри странно. Та затова се обръщам към вас в случай че имате вече опит, за съвет коя се доближава най-много до това от предлаганите на пазара.
mrd Не е онлайн   Отговори с цитат
Отговор

Функции на темата
Display Modes

Правила за писане на мнения
Не можете да публикувате нови теми
Не можете да публикувате отговори
Не можете да прикачате файлове
Не можете да редактирате публикациите си

BB code is включен
емотиконите са включени
[IMG] код е включен
HTML кода е изключен
Прескачане на форум

Всички времена са по Гринуич +2. Времето сега е 17:40.