![]() |
||||
|
|
Регистрирай се | Често задавани въпроси | Списък с членовете | Календар | Търси | Днешните мнения | Маркирай форумите като прочетени |
![]() |
|
Функции на темата | Display Modes |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Здравейте,
Мой приятел ме помоли за съвет по гореспоменатия проблем. Човека кара не повече от 10тина дни на сезон, но на всяко каране след 2-3 пускане започва силна болка в стъпалата. Аз предполагам, че е от несъответствието висок свод на крака, "ниска" обувка, но при положение, че аз никога не съм имал подобни проблеми, не мога да бъда сигурен. Обувките са това. Моля за съвет от патили ![]() Предварително благодаря. Запоследно променено от lubezen : 26-01-2016 в 14:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Apr 2007
|
![]() Цитат:
Мисля че не е несъответствие между висок свод и ниска обувка. Поне при мен /щото и свода ми е супер висок да го.... / когато е ниска обувката започва първо отгоре да ме боли, върху костта където натиска обувката и чак по- късно - примерно още час, започват болките във свода. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Jan 2012
|
![]() Мен също са ме боляли краката от тесни обувки. Имах Maestrale RS – на дължина ми беше екстра, на широчина – краката ме боляха ужасно на второто спускане най-късно, отделно носех чорапите без стелки, за да отвори малко място и да мога изобщо да карам с въпросните обувки.
Беше точно както казва Patzo – обувката натиска крака от страни и в резултат цялата тежест пада на външните страни на стъпалото, а средата пропада. Смених Maestrale-то с BD Quadrant същия номер (който е доста по-широк, обаче) – никаква болка, карам си с кеф. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Apr 2010
|
![]() Aз карам борд и имах същия проблем с болката, оказа се ,че стелката с която ми дойдоха обувките имаше много мека част точно под пръстите, смених я със стелката от кецовете ми и проблема изчезна.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
чичка
Дата на присъединяване: Mar 2012
|
![]() Аз съм наблюдавал подобен проблем при по-голям номер обувка. Когато се затегне се опитва да "разтегли" крака. Хората без опит доста често си купуват големи обувки.
Според мен трябва да се анализира как пасва черупката. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Feb 2013
|
![]() И аз като Пацо и другите - широко стъпало, тясна обувка. При мен обаче има и плоскостъпие.
Смених оригиналната тънка стелка на обувките с ортопедична стелка, която повдига стъпалото в предната му част и заради дъгата (кембър-а : - ) то става малко по-тясно, защото не се разпльоква като . . . знаеш като кво. . . и болката намаля. После малко изформовах обувката и болката съвсем спря така, че - да опита с по-широка обувка (например разжабена ренталска) - ако има и най-малките съмнения за дюстабан, да мине през Плантограф барабар с обувката, за да му направят по-точна стелка |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Решението е само едно. Обувка, на която се формова и черупката. Саломон, Фишер.
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Мерси момчета, довечера се почва меренето. Ще пиша ако изникнат допълнителни неща или пък се реши проблема.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Така, прави се оказахте. На човека ходилото е 110.
Препоръчайте модели обувки за широко стъпало плийз. Отново, моя крак е доста непретенциозен и никога не съм налазвал на дълбоко в темата. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Salomon X-Pro моделите. Разширяват се до към 108, предполагам, че ще е ОК. Аз съм със 112 стъпало и ми заспаха след изпичане на черупката.
![]() |
![]() |
|
чичка
|
![]() Цитат:
Обикновено цитираният ласт е за номер 26, но има марки, при които е за 27. Примерно ако една обувка е 102 при номер 26, то при номер 28 ще е около 110. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
Ъпдейт - Чепика е 28. Запоследно променено от lubezen : 26-01-2016 в 20:24. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
чичка
|
![]() Цитат:
http://www.tetongravity.com/forums/s...-my-boots-quot така ще разберете дали е голяма или малка, тясна или широка. Този модел определено не е нисък - по-скоро е подходящ за хора с нормален или висок инстеп. Запоследно променено от batAssen : 26-01-2016 в 20:37. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
наХазматизиран
Дата на присъединяване: Jun 2005
|
![]() Аз съм имал болки в стъпалата отдолу при сбъркан номер [по-голям, както каза Aсенката] или странично при по-рейсърски "фит" от това което може да понесе крака.
Ако не си е сбъркал номера наистина ще трябва да търси по-широк модел или наистина с Custom Shell-a или аналогична технология. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Junior Member
Дата на присъединяване: Jan 2013
|
![]() Цитат:
![]() 28 с флекс около 90 най-добрия вариант до 105 и с фит мит вакуум печене още макс 4(по технологии от преди 2 год ако има нови ![]() Преди 2 години реших да си купя обувки и обиколих почти всички магазини в София и като им кажех че съм 28/115 с ехидна усмивка ме приканваха да ме измерят а после се чешеха по главата и гледаха празно в щандовете. Дори и с тия вакум фит ли бяха или с печене не ми обещаваха че ще се получи удобно. За ден съм сменял по 4 чифта ренталски уж широки уж малко по големи и съм слизал по пистата по чорапи. Бях си наумил да си купя евтини 6-та ръка и да ги режа-лепя да ги модифицирам ама братовчеда ми даде старите си 30 номер и сега джиткам с тях. Издържам цял ден, но накрая като се събуя и разбирам че от студа и кръвоспирането в кутрето не съм усещал болката докато карам. С тесните обувки крака точно се извива на дъга и дори си мисля че променя ъгъла на ските (вътрешните кантове са малко по високо и се разкрачваш) което изморява краката допълнително. Ама тва си е мое виждане което не съм изследвал докрай ![]() Друго което натоварва краката е самата стойка на каране - на пети на пръсти на вътрешна или външна част на "езиците" Всеки е с различни крака, различна походка и различен начин на каране та може би проба-грешка лично е най-добрия метод за решаване на проблема.А ако е дюстабанлия първо стелки от доктора и след това с пробите. Казаха ми да сменя ските с борд че там били по удобни обувките ама не ми казват как да направя "рало" само с 1 дъска ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Apr 2007
|
![]() Цитат:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
чичка
|
![]() т.е. ти смяташ, че от 24-ти до 30-ти номер обувката е или с еднаква ширина, или с разлика от максимум 6мм?
Защото моите наблюдение и това, което съм чел определено показва друго. Преди време докато си търсех обувки си бях купил по няколко номера от един и същи модел (и това няколко пъти) и имам преки впечатления Възможно е, естествено, да има марки, за които си прав, но съм уверен, че повечето са сравнително пропорционални. Това сравнително лесно може да се провери с шублерче и обиколка на магазините ![]() П.П. Тъй като споменаваш кутрето ще вметна, че когато ластът е малък обикновено кракът е смазан и извит в дъга. Болката е това, което описва Пацо, а аз бих оприличил усещането на крампи. Когато обаче проблемът се проявява само в малкото пръстче по-често става въпрос за неправилно подбран toe box - някои обувки са по-остри, други по-"правоъгълни" отпред. Ако има "правоъгълен" крак - т.е. малкото пръстче е разположено по-напред и по-остра обувка, обикновено кутрето е премазано и или замръзва, или бива смазано. В такива случаи раздуването се прави напред, а не настрани. Запоследно променено от batAssen : 27-01-2016 в 06:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Асенка, точно с по 1 мм на номер са. Обикновенно дават ласт-а на 26-26.5, примерно 100. Значи на 27-27.5 е 101 и нагоре продължава.
Аз винаги съм имал драми с обувките до миналият сезон. 90-2000 г карах със 31 номер. В момента карам със 27. И то с 31, защото от Росиньол ми препоръчаха навремето това. Че при 112 крак само 31 може да ми стане. И верно комфорта беше забележителен и обратнопропорционален на уменията ми в ските. Баджо, ако не намерите тука обувки поръчвайте смело от вън Atomic LIVE FIT 130. Той позволява разтягане до 120мм. Там черупката на кокалите е от гума. И няма никакви проблеми. ![]()
![]() |
![]() |
|
чичка
|
![]() Цитат:
![]() Иначе съм склонен да допусна, че може да има нелинейна промяна на ласта, която да води до разминаването в наблюденията ни. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Функции на темата | |
Display Modes | |
|
|