![]() |
||||
|
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Почнете първо с лопатите бих казал аз...
![]()
![]() |
![]() |
Señor Member
|
![]() мойта лопата копа всичко без ледени буци от айсберг
![]()
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Да бе...
![]() |
![]() |
Señor Member
|
![]() e ok, аз мойта на няколко пъти почти я строших, след което минах на алуминиева ( същата цена, същото тегло, по-здрава). Може би просто стил на копаенетео, без да пазя инструмента дали няма да се огъне?
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|
Señor Member
|
![]() кво се хилиш, пусни линка към теста
ок ето го: http://xcosports.com/documents/Avala...urnal_Test.pdf И цитирам как започва теста, да не каже някой че някой прави на нещо реклама ![]() ![]() Цитат:
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
![]() ![]() А и ако си ентусиаст като паднат 15 см. сняг в София и пред блока става или в близкия парк. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Повярвай ми, че ако ровиш за някое другарче, копането на лозето, ще ти се стори като лебедово езеро...
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() И копането почнахте да си мерите
![]()
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Митак, не говоря за интензивност на работата, а за това как ползваш лоста на лопатата. Отделно при копане във V-образна конфигурация се копае напред, снега се натрошава на блокчета и се изгребва. На лозето обикновено забиваш лопата в земята, хващаш я за края на дръжката и натискаш надолу, като по този начин ползваш оптимално силата на лоста. Така са шчупени не една и две пластмасови лопати.
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Така ще счупя всяка лопата, не закупена от кварталната железария.
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Никой нищо не си мери. Обсъждаме екипировка, за която както се вижда, че информираноста е много ниска тука. Народа масово купува пластмасови лопати с убеждението, че това е най-доброто - щото така пише в БЕФСА или щото така са чули на кабинката.
Конкретно информацията, която съм пуснал в тая тема, е единствено по молба на Митко Беров, щото ме ръчка по скайпа. Иначе изобщо нямаше да си мръдна пръста. Все пак смятам, че като изключим някой изблици, в тая тема, има какво да се научи. Напоследък каквото и да било споделяне на информация, за която човек е похабил доста време да я изкопа, се смята в тоя форум за комерс или за мерене на пишки и ала-бала. Щом е ала-бала....аз лично си имам лопата и еърбег, както и хората около мен. Спокойно мога да си губя времето в това да хвърлям зарче къде да отида да карам тоя сезон например. ![]()
. Запоследно променено от dimitard : 21-10-2010 в 15:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
Отделно като искате да копате на V, що повечето хора си избирате лопати дето не са подходящи точно за такъв вид копане? Нали знам хората точно какви лопати търсят в София специално и няма връзка просто от никъде....
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
Според ман подоходяща е здравата лопата. Колкото по-грамотно се ползва полкова повече ще изкара. Иначе може да видиш сметката на всичко. Както казах металните лопати са по-надеждни, няма спор. Преди време за палстмасарка имах пари и така си взех. И още я ползвам и е здрава.
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Jun 2004
|
![]() Цитат:
Според мен пластмасови лопати се купуват предимно защото са най-евтини...
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Mar 2003
|
![]() Ейй, веднъж да не мога да кажа "копче" на Ники
![]() Цитат:
И нека не се лъжем - в една лоша лавина тези системи дават повече шанс, ама има и много, много риск (голяма част от загиналите, уви, са от травми, да не говорим пък при "горско каране", където повечето са от травми...). А, ако те настигне лавина, съвсем пък намаш шанс... Просто те мачка на кайма бързия влак и какво като си с АБС? Та, тези чудни екипировки не е зле човек да ги има, всички трябва да следим пазарът, да се молим повече фирми да ги правят, та да стават по-добри и по-малко скъпи и да не забравяме да развиваме най-важната екипировка - онова в главата ![]()
![]() Запоследно променено от mp2 : 21-10-2010 в 21:52. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]()
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() аз моят авалунг го взех от баккънтри за 100$ на промоция ако имате познат на който да го пратите или по човек излиза доста тънкана ...ама тва са некви супер сложни схеми за да спестиш 50-100лв .. Иначе производствената цена на тая трабичка сигурно е 2-3$ щото реално тва е една траба с клапа.. нищо повече..
твурдо съм против авалунг секонд ханд щото го е лапал, някой друг ![]() друго си е да си го лапнеш и да знаеш че ти си му първия ... ![]() Запоследно променено от viik : 22-10-2010 в 09:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() за сноупулс-а никой не спомена един слух, който се върти в тгр.. не знам дали е истина и не мога да се ангажирам с мнение но е имало някви репорти за проблеми с налягането в бутилката при честите смени на денивелацията или замръзване ако не е пълнена както трябва
|
![]() |
![]() |
![]() |
Функции на темата | |
Display Modes | |
|
|