![]() |
||||
|
![]() |
![]() |
Member
Дата на присъединяване: Jun 2013
|
![]() Здравейте,сигурно ви е писнало от такива като мен,но истината е,че четох много какви ски да си купя и колкото повече чета толкова повече се обърквам.Карам много добре на писта,искам от новия сезон да карам извън пистата и да си купя нови по широки ски,бюджета ми е 300евро за ските,висок съм 185см,тегло 65кг,благодаря ви.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
наХазматизиран
Дата на присъединяване: Jun 2005
|
![]() бе не че ни е писнало толкоз, обаче сега като ти отговорят 10 човека с различни препоръки и може пак да си останеш объркан; А и щом караш много добре, значи лесно може да не си уцелиш модела
![]() ясно че трябва да са по-широки ските за извън писта, но каква конструкция ти трябва е въпроса с метал вътре или без с рокър или не, теглото ако е 5кила на чифт ше те притеснява ли? как ше ходиш до извън пистата - един вариант е с засилка по лалето, другия да нарамиш ските като слезеш от лифта има и трети и четвърти ... аз съм с 10см по-нисък от теб, но пък с 10кг по-тежък ![]() а иначе по принцип бюджета ти е съвсем приличен за широчки ски |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Jan 2011
|
![]() Айде да се включа и аз с един съвет във форума, че досега само събирам мнения и акъл тука
![]() Та така.....айде про-тата ако видят няква подвеждаща информация да се намесват, да не излъжа човеко ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Member
|
![]() Благодаря ви за съветите и на двамата,общо взето карам по един ден седмично поради удълженото ми работно време.Мисля да карам само около лифта в попарата поне за сега,ски за писта си имам и за това си търся такива за извънписта,благодаря ви!
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Dec 2012
|
![]() Цитат:
Планираш си отсега отпуската за следващата зима и отиваш за една седмица в Австрия (може и другаде в Алпите, но в Австрия е най-евтино и най-близо). Там си взимаш дебели ски под наем - има голямо разнообразие по гардеробите. Само трябва да проучиш малко предварително. Така хем ще можеш да пробваш няколко различни модела и да се ориентираш по-добре хем за седмица ще навъртиш толкова каране колкото с един ден седмично в България за цял сезон няма да направиш хем с малко късмет може да се пробваш на различен сняг и различни терени за кратко време. В дългосрочен план може дори да ти излезе по-евтино. Представи си, че не ти хареса и предпочетеш да си останеш на пистите. (Аз не си представям, че е възможно, но хора всякакви ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Да, определено за човек дето тепърва да ще кара извън пистите, да отиде в Алпите със ски под наем да излезе извън пистите за да се пробва е най-чудесното и радикално решение, което може да се измисли.
![]() Ски тестове и ски под наем има и в БГ отдавна - та това е определено по-добрия вариант за да се ориентира човек, вместо да си чешем езиците тука....
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]()
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Dec 2012
|
![]() Ски под наем може и да има, но никъде и по никое време в България не можеш да навъртиш 150-250 км. писти за една седмица. Чисто инженерно и математически е невъзможно. (с хеликоптер може и да може).
И да определено ако за пръв път ще излизаш от пистите там е много по-безопасно ако разбира се не се правиш на бабаит да се юрнеш сам без компания от местни хора, които си познават планината. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|
наХазматизиран
Дата на присъединяване: Jun 2005
|
![]() Цитат:
![]() схващам мисълта по принцип, ама човекО е казал че е новак и тук може да добие съвсем добра представа за ски, които ще му свършат работа: Liberty, G3, Dynastar,.. не е неъвъзможно да се докопа и до тестови Salomon, Rоssignol .. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Member
|
![]() какво ви е мнението за тези два модела rossignol s3 1`86 и dynastar big trouble 186 стават ли за начинаещ като мен!
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
чичка
Дата на присъединяване: Mar 2012
|
![]() S3 186 е много приятна ска. Подвижна, послушна, завива само като си помислиш за завой.
От друга страна това, което я прави толкова приятна е и недостатъка 'и - на писта заради рокъра ската се усеща като много къса, което води до лека нестабилност. Също така не позволява да седиш на задната седалка ![]() Имам такива от 2 сезона и ме радват много. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Аматьор
Дата на присъединяване: Jun 2009
|
![]() Тестовете са най-добрият вариант! Ако имаш излишни пари - да може да се купят ски и все на 3-4 чифт ще намериш точните. Лично за мен варианта е следния: Купувам някакви евтини ски около 90-100мм и като знам кога ми е почивката се разбирам за тестови ски от някой магазин, а когато нямат свободни, си карам евтините (в моя случай бяха каменарки) сега знам какво ми харесва и края на тази зима си купих ски, който за двете карания ми допаднаха много.
Но само с каране на различни модели ски се намират тези които ще ти носят истинска радост, а иначе каквито и ски да вземеш за около пистите ще е по-добре от колкото пистовите. С каменарките ми беше 5 пъти по-готино от колкото с едни не лоши пистови Head.. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Малка машинка
Дата на присъединяване: Jan 2013
|
![]() питай Баджо
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Ако ти се инициира тема за фенките на баджо, можеш да направиш нова в общите дискусии или нов пост в мега идиотията, може би ще има някакъв минимален интерес.
По този начин, нито човека се сеща за какво говориш, нито аз. Да не говорим, че можеш да си спамиш с мен и лично, когато си поискаш ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Малка машинка
Дата на присъединяване: Jan 2013
|
![]() Цитат:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Саничка, радвам се че съм бил полезен.
![]() Искам да те уверя, че следя темата от самото и създаване и бих се включил веднага щом мога с нещо да помогна. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Nov 2009
|
![]() Ако поясниш какво разбираш под "Карам много добре на писта" ще бъде по-лесно да получиш препоръка за извън-пистови ски. От друга страна, след като си познаваш твоите ски на пистата просто ги покарай в дълбокото да видиш как ти понася. По широката ска определено помага на див терен, но за начало спокойно можеш и да минеш и без нея.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Mar 2007
|
![]() Цитат:
Търси с талия не по-малко от 80 мм. и дължина поне 180 см. Взимаш и отиваш да пързаляш. Всичко друго са подробности. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
![]()
![]() |
![]() |