![]() |
||||
|
![]() |
![]() |
Member
Дата на присъединяване: Nov 2009
|
![]() Привет,
Не можах да намеря съответна тема, затова питам: Купих си ново лепило (на транспортна лента) и искам да сменя старото. Бихте ли ми дали съвети / насоки как да процедирам? Как да махна старото - само с нагряване, с разредител? Въобще, как най-бързо, лесно и чисто да се справя? Благодаря. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Sep 2006
|
![]() пистолет за горещ въздух и шпакла, най-чисто е друг да ти го смени
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Sep 2006
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Member
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() Аз го махам с ютия за вакса и вестници. Вече нямам вестници...
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Jul 2011
|
![]() Здравейте,
някой знае ли магазин/сервиз, който предлага подобна услуга? |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Бях разпитвал из ски сервизите, на никой не му се занимава, защото става голяма свинщина и отнема време.
Махнах лепилото с една шпакла от железарията, ютия за вакса и кухненска хартия за готвене. С ютията загряваш лепилото, гладейки върху хартията и и стържеш със шпаклата. Хинт - не го прави с колани сложени в/у ските, защото полепва тоя шит по кантовете и няма махане после. За лепило което идва с транспортна лента мисля, че е нужно да се махне цялото старо лепило и да го положиш в/у изчистен колан.
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() да, благодаря, и аз четох и гледах клипчета как се прави, просто исках да си спестя мръсотията
![]() На есен ще видя какви варианти има за нови и дали си струва да се съживяват старите, които са видяли доста употреба така или иначе ![]() Благодаря още веднъж за описанието и за хинта. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Nov 2010
|
![]() Тази услуга я правят в магазин Аутсайдер
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() Благодаря, ще ги разпитам
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Apr 2021
|
![]() Разговор (30.09.2021) за смяна на колани в Аутсайдер:
- Здравейте, бихте ли сменили лепило на колани Contour и колко ще струва? - Мда, сигурно! Не знам колко ще хване основата... - ?!? - Ами донесете ги да ги видим. - Трябва да ги донеса, да ги видите и като ги видите ще решите дали можете да ги смените така ли? - Трябва да ги види момчето, дето сменя лепило. - Може ли да говоря с момчето, дето сменя лепило? - Той сега е в планината. - Добре де, можете ли да ми дадете негов телефон? -Донесете коланите и ги оставете. Момчето като ги види, ще ви се обадим. - Т.е аз да ги донеса, да ги оставя, след няколко дена момчето ще ги види, и после да дойда да си ги взема ако не стават за смяна, така ли? - Да. - Довиждане! Бизнес поука: Не занимавайте тоя, дето вдига телефона с глупости. Има си по-важна работа от някакви клиенти. Ако са на зор, ще дойдат два-три пъти до магазина. ![]() ![]() ![]() Бизнес поука, номер 2: Колкото струва, толкова. Бизнес поука, номер 3: Ако видите доктор да си купува сам уискито, по-добре не ходете при него. И по-добре не ходете в този магазин Айляк-нещо си. Поне не за смяна на лепило. Съсипаха я тази държава... |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Jun 2006
|
![]() Аз ги смених там и съм много доволен- любезно обслужване и коректно отношение. Дори мога да кажа, че обясняват твърде детайлно. Може би заради такива коментари човекът ми обясни надълго и широко защо не могат да дадат твърда цена /свързано е с размерите на коланите/ и по-важното трябва да се види на място състоянието им, за да се прецени дали въобще е възможна смяната на конкретния чифт. Радвам се, че има хора, които предлагат такава услуга с разумна цена, защото аз лично нямам желание да го правя сам и не намерих другаде да го предлагат.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Feb 2018
|
![]() Въпрос на гледна точка и колко му се занимава на човек. Аз лично моите стари колани ги подарих, вместо да сменям лепило за 100 лева и няколко дни занимавка. За 180 взех нови G3 Alpinist Universal от Basecamp. Каквато цена, между другото няма няма аналог по сайтовете. И колани, като качество, също.
Тия 80 лв. разлика ще се изплатят многократно в планината… |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Feb 2009
|
![]() Аз пък си взех тубичка лепило за 35 лева и с една ютия и половин стар чаршаф махнах старото лепило и след това сложих новото. Цялата работа става за час и половина и след това 24 часа съхнене...
Обаче това е на лично мои си колани, които иначе бих хвърлил. А иначе правилно на ДонХуан са му задали разни въпроси, за да няма после, като глътнат цяла туба лепило, а са му казали предполагаема цена за половин туба "ама вие казахте, че ще може за по-малко пари". Може би, ако беше питал, кога ще е момчето там, за да може да ги погледне веднага на място, щеше да получи по-изчерпателен отговор, ама в крайна сметка, каквито са въпросите, такива са и отговорите...
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Apr 2021
|
![]() Не си чел внимателно:
1. Момчето го няма. Не е ясно кога и какво ше каже. 2. Не може да се говори с него. Той е скрит от служителя, да не го тормозят. 3. Не е ясно какво може и какво не може. Не живея на пешеходно разстояние от магазина и не искам да ходя регулярно до тАм, не и като не е ясно дали има смисъл изобщо. 4. Ако никой не знае нищо кое и кога-ебаси магазина, ебаси услугите. И можеш да зададеш всички въпроси на света, ама момчето е в планината, не е ясно кога ще се появи и не може да се говори по телефона с него. Па ходете си, ако искате всеки ден до там. Аз нема да ида, че магазинерчето да си драпа макарите с мене, щото няма кой да влезе друг и да му мине по-бързо времето. #соцаежив |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Feb 2009
|
![]() Изглежда ти е било много важно и спешно, щом такива силни емоции е предизвикал разговорът.
Като градивна критика мога да отбележа няколко неща: 1. И двамата не сте засегнали темата, кога "момчето" ще е в магазина, за да може на място да го погледне. 2. Няма как да ти дадат личния телефон на служител ей така. Тъй като поправката на колани по естеството си не е спешна работа, това не би оправдало наличието на служебен телефон у "момчето". 3. За това, че "момчето" е на планина - ами може да е в отпуска, може да е на половин работен ден, отново - насочване на разговора към това, кога ще е там, за да отидеш там, би разрешило проблема. 4. Понякога разговорите не протичат така, както очакваме, тогава е възможно да станат недоразумения. Често след края на разговора се сещаме "ей, това трябваше да му/и го кажа", "ей, тук се обърках". Не е срамно да се проведе втори разговор, даже, колкото по-скоро, толкова по-добре, примерно "Преди малко говорихме, но май съм останал с грешно впечатление, нали ...еди си какво си...", или пък "Преди малко говорихме, но забравих да спомена, нещо, което ми се струва важно в случая", или пък "Преди малко говорихме и май стана недоразумение..." Ако пък има истински проблем, свързваш се с управителя, казваш му "случи се това и това(само фактите изброяваш), останах с такова впечатление, целта ми с този разговор е: просто да информирам за възможна нередност/ да привлека вниманието към често случващ се проблем/ да поискам някакъв вид обезщетение". Целта на читавите магазини(а моите впечатления от Аутсайдер са такива), е да имат клиенти, техните управители го знаят и ако подходиш учтиво(както по принцип в живота е редно), ще се постараят да бъдеш доволен и да се върнеш при тях. Давам пример - преди няколко години в един магазин се случи така, че в сайта им имаше написана наличност на автомати и колани, на доста ниска цена, а като отидох на място, се оказа, че трябва да се изръся няколкостотин лева отгоре, защото били свършили. Изръсих се, защото пак ми беше на сметка като цена/качество/време, но в последствие се оказа, че трябва, без предупреждение, да доплащам и монтаж, който доскоро беше безплатен при закупуване на автомати. Вместо да се изсилвам по форумите, писах на управителя(с който само сме се виждали на едно или друго място и нямаме отношения, заради които би направил личен жест или отстъпка), какво точно се е случило и впечатленията си от ситуацията и човекът се погрижи да има доволен клиент. И преди да кажеш нещо от сорта "ти да не си на заплата при Аутсайдер", не, не съм, но когато видя нещо хубаво, полято с кал, гледам да го измия.
![]() |
![]() |
чичка
Дата на присъединяване: Mar 2012
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Функции на темата | |
Display Modes | |
|