![]() |
||||
|
|
Регистрирай се | Често задавани въпроси | Списък с членовете | Календар | Търси | Днешните мнения | Маркирай форумите като прочетени |
![]() |
|
Функции на темата | Display Modes |
![]() |
![]() |
Member
Дата на присъединяване: Dec 2010
|
![]() Привет,
Понеже почвам да се оглеждам за смяна на автоматите (сегашните ми са точкови без стопери), се замислих какво е максималното съотношение талия на ската / размер на стопера. Например, ще имам ли проблеми, ако ската ми е със талия 100, а размера на стопера е 130. Това е само ориентировъчно разбира се, естествено, че най-добре е стопера да отговаря максимално на размера на ската. От друга страна, магазините често предлагат добри цени на автомати с конкретен размер на стоперите, който е далеч от размера на сегашните ми ски. Друг въпрос - Dynafit или G3/Ion дали предлагат отделно само стопери в различни размери? Примерно купувам Ion 100 mm., след време си сменям ската със 110 мм. и искам да си монтирам автоматите на новите ски, само като закупя по-широки стопери. Вариантите менгеме, ръчно разширяване и прочие не ги коментирам. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() 5-10мм макс. 130мм на 100мм ски не е добър вариант - могат да се закачат и да доведат до падане.
Смяна на стоперите сам на новите модели автомати, ION включително - неможе - изисквания на сертификацията.
![]() |
![]() |
Member
|
![]() Добре де, като си купя Ion 12 примерно, 100 мм. и след време искам да сменя стоперите, какви са опциите?
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Нямаш опции (изключвам труд и техника в домашни условия).
![]() |
![]() |
|
Member
|
![]() Цитат:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Най-добре си вземи най-подходящото за ските които имаш. Направи си един хубав сет, на който да му се кефиш СЕГА
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Member
|
![]() Така е, за най-добрият сет СЕГА! И въпреки това очакванията ми бяха съвсем различни - че производителите "позволяват" смяна на стоперите, след като вече веднъж сме инвестирали в хардуер, който принципно не се сменя толкова често, колкото ските.
За съжаление и Dynafit и G3, вероятно и други производители, създават нарочни бариери при подмяната, с една ясна цел. Не искам да влизам в дискусии с вносителите, правилата са ясни - take it or leave it. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Jan 2007
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
Ако беше толкова просто едната марка, щеше да пусне сменяеми стопери за да има конкуретно предимство спрямо другата. До вносителите пък съвсем не опира. П.С. На Маркер задницата е друг тип, затова може и да е възможно.
. Запоследно променено от dimitard : 31-01-2017 в 19:01. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Feb 2009
|
![]() На по-старите точкови модели на Динафит(Vertical ST примерно) можеше отделно стопера да се слага(да не говорим колко автомата се продадоха без стопер от... разни хора) На новите е по-пипкава връзката между стопер и пета, това, предполагам също играе роля(отделно от сертификати и легални процедури).
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Ами и на Оникса, всичко се сменяше и се местеше, но пък се чупеше
![]()
![]() |
Функции на темата | |
Display Modes | |
|
|