Кафето на БАССЕС

Върни се   Кафето на БАССЕС > Екипировка - Дискусии

Отговор
 
Функции на темата Display Modes
Стари 31-01-2017, 13:49     #1
natchobg
Member
 
Дата на присъединяване: Dec 2010
Мнения: 62
Начално Питане относно размера на стоперите на автоматите

Привет,

Понеже почвам да се оглеждам за смяна на автоматите (сегашните ми са точкови без стопери), се замислих какво е максималното съотношение талия на ската / размер на стопера. Например, ще имам ли проблеми, ако ската ми е със талия 100, а размера на стопера е 130. Това е само ориентировъчно разбира се, естествено, че най-добре е стопера да отговаря максимално на размера на ската. От друга страна, магазините често предлагат добри цени на автомати с конкретен размер на стоперите, който е далеч от размера на сегашните ми ски.

Друг въпрос - Dynafit или G3/Ion дали предлагат отделно само стопери в различни размери? Примерно купувам Ion 100 mm., след време си сменям ската със 110 мм. и искам да си монтирам автоматите на новите ски, само като закупя по-широки стопери.

Вариантите менгеме, ръчно разширяване и прочие не ги коментирам.
natchobg Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 31-01-2017, 14:29     #2
dimitard
Senior Member
 
Дата на присъединяване: Dec 2006
Мнения: 4,218
Изпрати съобщение чрез ICQ на
Начално

5-10мм макс. 130мм на 100мм ски не е добър вариант - могат да се закачат и да доведат до падане.

Смяна на стоперите сам на новите модели автомати, ION включително - неможе - изисквания на сертификацията.
__________________
.
dimitard Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 31-01-2017, 16:08     #3
natchobg
Member
 
Дата на присъединяване: Dec 2010
Мнения: 62
Начално

Добре де, като си купя Ion 12 примерно, 100 мм. и след време искам да сменя стоперите, какви са опциите?
natchobg Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 31-01-2017, 16:15     #4
dimitard
Senior Member
 
Дата на присъединяване: Dec 2006
Мнения: 4,218
Изпрати съобщение чрез ICQ на
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отnatchobg Разгледай мнение
Добре де, като си купя Ion 12 примерно, 100 мм. и след време искам да сменя стоперите, какви са опциите?
Нямаш опции (изключвам труд и техника в домашни условия).
__________________
.
dimitard Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 31-01-2017, 16:19     #5
natchobg
Member
 
Дата на присъединяване: Dec 2010
Мнения: 62
Начално

Цитат:
Нямаш опции
Лошо. Благодаря за полезния отговор.
natchobg Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 31-01-2017, 16:25     #6
ne_e_lesno
Senior Member
 
Аватара на ne_e_lesno
 
Дата на присъединяване: Sep 2008
Местоположение: София
Мнения: 401
Изпрати съобщение чрез ICQ на
Начално

Най-добре си вземи най-подходящото за ските които имаш. Направи си един хубав сет, на който да му се кефиш СЕГА А след време, я камилата, я камиларя... тогава ще му мислиш. Ще излязат нови, по-хубави модели. И без това най-изгодно се купуват/продават цели комплекти.
ne_e_lesno Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 31-01-2017, 16:38     #7
natchobg
Member
 
Дата на присъединяване: Dec 2010
Мнения: 62
Начално

Така е, за най-добрият сет СЕГА! И въпреки това очакванията ми бяха съвсем различни - че производителите "позволяват" смяна на стоперите, след като вече веднъж сме инвестирали в хардуер, който принципно не се сменя толкова често, колкото ските.

За съжаление и Dynafit и G3, вероятно и други производители, създават нарочни бариери при подмяната, с една ясна цел.

Не искам да влизам в дискусии с вносителите, правилата са ясни - take it or leave it.
natchobg Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 31-01-2017, 17:38     #8
geleto
Senior Member
 
Дата на присъединяване: Jan 2007
Мнения: 257
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отnatchobg Разгледай мнение
За съжаление и Dynafit и G3, вероятно и други производители, създават нарочни бариери при подмяната, с една ясна цел.
На Marker Kingpin няма никакъв проблем да се сменят стоперите. Може да се закупят отделно.
geleto Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 31-01-2017, 17:52     #9
dimitard
Senior Member
 
Дата на присъединяване: Dec 2006
Мнения: 4,218
Изпрати съобщение чрез ICQ на
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отnatchobg Разгледай мнение
За съжаление и Dynafit и G3, вероятно и други производители, създават нарочни бариери при подмяната, с една ясна цел.
Не мисля, че ти е ясна целта. Това е далеч по-сериозна инженерна, сертификационна и легална дискусия (щото на едни други пазари като си счупиш крака и може да носи отговорност всичко живо от магазина до производителя). Морето не е до колене, има много подробности.

Ако беше толкова просто едната марка, щеше да пусне сменяеми стопери за да има конкуретно предимство спрямо другата.

До вносителите пък съвсем не опира.

П.С. На Маркер задницата е друг тип, затова може и да е възможно.
__________________
.

Запоследно променено от dimitard : 31-01-2017 в 19:01.
dimitard Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 31-01-2017, 18:09     #10
djogobg
Senior Member
 
Аватара на djogobg
 
Дата на присъединяване: Feb 2009
Мнения: 118
Начално

На по-старите точкови модели на Динафит(Vertical ST примерно) можеше отделно стопера да се слага(да не говорим колко автомата се продадоха без стопер от... разни хора) На новите е по-пипкава връзката между стопер и пета, това, предполагам също играе роля(отделно от сертификати и легални процедури).
__________________
Warp 9.8
djogobg Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 31-01-2017, 19:01     #11
dimitard
Senior Member
 
Дата на присъединяване: Dec 2006
Мнения: 4,218
Изпрати съобщение чрез ICQ на
Начално

Ами и на Оникса, всичко се сменяше и се местеше, но пък се чупеше
__________________
.
dimitard Не е онлайн   Отговори с цитат
Отговор

Функции на темата
Display Modes

Правила за писане на мнения
Не можете да публикувате нови теми
Не можете да публикувате отговори
Не можете да прикачате файлове
Не можете да редактирате публикациите си

BB code is включен
емотиконите са включени
[IMG] код е включен
HTML кода е изключен
Прескачане на форум


Всички времена са по Гринуич +2. Времето сега е 21:52.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.