|
16-02-2010, 23:49 | #921 |
Junior Member
Дата на присъединяване: Jan 2010
|
kkp Прочети малко по нагоре моя пост , да видиш за шития минискус и си помисли сам, какво точно правиш с тоя крак, защо и заслужава ли си За да не си докараш главоболия като мене
|
17-02-2010, 19:41 | #922 |
Junior Member
|
Vaskes, prochetoh kakwo si pisal. Naistina e glupawo towa koeto ti se e sluchilo moje bi neshtastno stechenie na obstoiatelstwata.
Но още по глупаво ще е да се пазиш като кристална чаша. Както прочетох за някакав случаи във форума. За опоиката пак ще е в грабнака освен ако не се панираш много или имаш друг здравословен проблем. Дискова херния или други заболявания от този род. вапреки че аз сам с дискова херния но според анестезиолага нямаше проблем(е разбирасе носех ЯРМ на хернията). Наистина не мислия да повтарям това което ти се е случило на теб с менискуса ИЛИ ПОНЕ ТАКА МИ СЕ ИСКА . В интерес на истината този крак го раздвижвам за 3-ти пат. Парвият пат след падане, втори пат пак след падане (касане на ПКВ), трети пат след кото бях раздвижил и отока беше спаднал(демек бях готов за операция), паднах ПАК( коляното ми беше не стабилоно заради скасаната вразка) и всичко от начало. И трите пати освен на физеотерапия на друго не сам ходил. Сам се раздвижвах с много дисциплина упорство. МНОГО ВАЖНО Е ДА ЗНАЕШ КАКВО ПРАВИШ И КАК ГО ПРАВИШ И ДА СИ ПОСТОЯНЕН. |
18-02-2010, 06:46 | #923 |
Junior Member
|
"Но още по глупаво ще е да се пазиш като кристална чаша."
Да затова съм наистина съгласенс теб, ама трябва и да се внимава.Въпреки че, аз намерих вече решение. Мисля да си направя една здравна застраховка и после да си правя каквото си искам , пък да става каквото трябва .Иначе за упойката, по принцип имам дископатия, ама още миналата година ми казаха, че няма ядове. Ще треа пак да се търпи то е ясно. Като гледам колко пъти си ходил на раздвижвания и на тебе не ти е било лесно ! Успешно и бързо възтановяване ти пожелавам. |
18-02-2010, 21:49 | #924 |
Junior Member
Дата на присъединяване: Feb 2010
|
Здравейте и от мен, вече артроскопирана. Нищо и никакво отстраняване на парчета от скъсания мениск, подло вклинили се в колянната става, така че да блокират движението и вече почти сраснали се с нея поради отока и дългото обездвижване. Само, че за мен това променя много, самочувствието ми, надеждата да се движа нормално. Вече няколко нощи мога да спя, без да ме буди болка в коляното при всяко неволно движение. Неописуемо е облекчението, да не се налага постоянно независимо дали съм седнала, легнала или права да търся позиция на крака, в която коляното да не ме боли.
Така че сама отговарям на моя собствен въпрос - да д-р Хубенов се оказа точния човек, който имаше куража отговорно да се заеме с един забатачен случай при не особено переспективен пациент. Препоръчвам го на всички. Препоръчвам и клиниката "Света Богородица", малка , уютна, спретната, където и условията и хората те карат да се чувстваш добре. Като архитект вярвам, че средата, в която се случват нещата е много важна (иначе и професията ми нямаше да съществува) и винаги съм намирала за несправедливо хирурзи от ранга на д-р Хубенов и неговия екип да работят в условията на Диана Бад (несправедливо е и за пациентите). Не искам да обидя никого, сигурна съм, че в тази клиника са направени хиляди успешни операции и хиляди хора са получили нов шанс за пълноценен живот и движение. Не е моя работа да давам съвет на административното ръководство на Диана Бад как да я стопанисва, но се радвам, че вече има възможност човек да се оперира при един от най-добрите травматолози в България при условия, каквито трябва да бъдат. Все още съм далеч от състоянието "скок-подскок", имах недобра стартовата позиция преди артроскопията, и сигурно ме чака още много работа. Неудържимо ме влече към водни процедури, басейн и пр. Все си мисля, че освен приятно ще бъде и полезно. Има ли някой опит, препоръчвано ли ви е възстановяване по този начин |
19-02-2010, 19:18 | #925 | |
Member
Дата на присъединяване: Nov 2009
|
Цитат:
|
|
19-02-2010, 20:29 | #926 |
Junior Member
Дата на присъединяване: Feb 2009
|
Venisk, водните процедури са ви водни процедури и със сигурност ще подпомогнат процеса на възстановяване. Но ти трябва да помислиш за сериозна рехабелитация и след нея дълго посещение на фитнес, за възстановяване на мускулатурата около коляното, това е бавен процес, но много важен, за да не се стигне до нова травма. Четириглавият бедрен мускул крепи коляното и щади връзките.
Иначе д-р Хубенов наистина е много добър, може би най-добрият специалист, дано Бог му дава здраве, за да помага на много хора в бъдеще. |
25-02-2010, 18:04 | #927 |
Junior Member
Дата на присъединяване: Feb 2010
|
helppppppppppppppp
здравеите...
пише ви едно ве4е много истрадало 23 годишно мом4е.... имам следната болка .... края на ноември месец лявото ми коляно запо4на на щрака след което аз отидох при лекар и ми дадоха ибопрофен и ми казаха да се варна след седмица (само да уто4ня 4е живея в англия). като се варнах ми дадоха някакви тука6ни хап4ета които аз незнаех но като про4етох лис4ето ватре си бяха пак само обезболяващи и ми казаха да се варна пак след 2 седмици този пат ако няма подобрение ... така и направих варнах се и ме пратиха на x-ray оба4е като го направих ми казаха 4е трябва да 4акам 10 дена за резултата (оба4е аз неможех да тарпя болката и се прибрах в бг) след като отидох в бургас (като живея ж бг ) след предлед и x-ray от 2 ортопеда ми бе остановена хондропатия ...... и ми казаха да пия celadrin 525 i glucosamine complex след това аз се варнах в англия и потарсих x-ray от тук резутата им бе6е 4е аз сам ок ни6то ми няма ..... както и да е пия си ве4е 1 месец хап4етата аз оба4е няма ни наи малко облек4ение и ре6их да си доида пак до бг този пат в софия и да се видя сас специалист бе6е ми препора4ан др харизанов които е в ортопедия в диана бат и др стоянов в токуда.... направих MRI според които вси4ко е ок оба4е колената ми ме болят адски мн и щракат мн мн мн .......... след MRI в токуда го показах на др харизанов (за6тото др стоянов иска6е да ми бие ставна инджекция и аз казах 4е няма да позволя ни6то друго освен дуралан само 4е аз самия понеже доста се интересувах не бях сигурен 4е и тя 6те ми помогне ..... за жалост.....)и др харизанов мн се у4уди от MRI които видя и това което пипна в колената ми и поиска савет от друг доктор които несе представи пед мен ... мисля 4е бе6е професор но немога да сам сигурен ...та тои ме прегледа и уцтанови 4е имам разкасани вродени жили или не6то такова не бе6е мн обобщителен и приятел лекар като цяло и ми каза 4е само артроскопия ще ми помогне но говоре6е за това все едно ще ми вади заб........ и аз несе 4увствах сигурен и се отказах ........ и сега пак утре си идвам в бг и в понеделник имам 4ас за доктор тони георгиев и какжото каже тои това ще е..... някои да е имал подобен проблем ве4е сам от4аян 4есно казано ..... незнам дали някога пак 6те мога да ходя нормално и дали ще има ден без алулин и болка |
27-02-2010, 16:48 | #928 |
Junior Member
|
застраховка az sgreshih che ne si napravih!
|
01-03-2010, 12:23 | #929 |
Junior Member
|
Здравейте на всички, ето ме и мен вече артроскопиран Всичко е наред интервенцията беше петък сутринта, рано рано в 8 и 30 понеже бях първи. Всичко мина както трябва и всичко си беше както показа ЯМР-то (нямаше допълнителни "екстри" към скъсания мениск, което много ме успокоява). Самата операция беше точно около 15/20 мин, но съм сигурен че това е само защото хората са страхотни професионалисти. Самите доктори който ме подготвяха преди операцията бяха страхотно, така ме предразположиха, че нито ужасната за мен упойка в кръста усетих, нито нищо. Даже да си призная се скъсах от смях преди операцията, специално с анестезиолога и вече любимия ми там доктор Бенкин е няма такива пичове Иначе всичко е точно, грижата за пациентите е на ниво, храната също не е лоша, а от самото отделение направо останах възхитен. Цялата клинака (която в момента се намира на 7-мия етац във ВМА) е след основен ремонт и просто е супер Много съм доволен от всичко, но се надявам да не ми се налага пак да го посещавам Сега остава само една хубава рехабилитация и всичко ще е ок Ако някой има въпроси да пита
|
08-03-2010, 13:12 | #930 |
kele6
Дата на присъединяване: Feb 2005
|
del.
Запоследно променено от vafi : 05-08-2014 в 10:38. |
08-03-2010, 15:21 | #931 |
Crazy and lost
|
Вафи, напиши и с каква диагноза си, защото с артроскопия могат да ти направят поне 5-6 неща, съответно въстановяването може да е от пет дена до 6 месеца, с парите нещата също стоят така. Иначе за специалисти най-спряганите тук имена са Т.Георгиев и Хубенов. Доколкото знам и двамата имат сходни специализации и тн. Аз гласувам с 2 ръце и 3 крака за Хубенов, ако имаш някакви конкретни въпроси пиши на лично, ще ти обясня. Все пак съм един от най- редовните клиенти, а и познавам доста сакатлъци, с които си говорим по темата. Имам и дълъг черен списък
08-03-2010, 16:48 | #932 |
kele6
|
del.
Запоследно променено от vafi : 05-08-2014 в 10:38. |
08-03-2010, 20:50 | #933 |
Junior Member
Дата на присъединяване: Feb 2009
|
Със сигурност една артроскопия при д-р Хубенов няма да е грешка. За мен той си остава най-добрият, много внимателен. Изключително добър диагностик. Страшно съм доволен от операцията ми на ПКВ и менискус. Вече една година след нея се чувствам много добре. Но наистина трябва да конкретизираш, за какво точно става въпрос.
|
09-03-2010, 08:29 | #934 |
Senior Member
Дата на присъединяване: Mar 2009
|
Ако е скъсана кръстна връзка,за диагностициране може и без артроскопия.При менискус не е така.Най-добрия диагностик и хирург е Хубенов(лично мнение).Може и Михаил Илиев
09-03-2010, 09:36 | #935 |
kele6
|
del.
Запоследно променено от vafi : 06-08-2014 в 15:27. |
09-03-2010, 13:30 | #936 |
Member
Дата на присъединяване: Nov 2009
|
ot mnogo vreme ne sum pisal po temata vuv 4etvurti mesec sum sled operacia na krustna vruzka i dva meniska iskam da popitam niakoi sled 3 mesec moje li da klekne dokrai i da se izpravi 4e ne6to kato stigna do gradusite koito pri pasivno dvijenie sa su6tite kato zdravia krak zapo4va stra6no da boli inja4e vsi4ko e ok rabotia ot mesec i ne6to po cial den prav gazia v tia snegove da e jiv i zdrav xubenov no tova vzimane na suhojilie ot pred na kapa4kata e noj s dve ostrieta priatel4eto koeto zaedno se operiraxme se podxluzna na treti mesec i bez da pada kapa4kata se s4upi prez polovinata za6toto e riazana za vzimane na suxojilie s kostno blok4e i vsi4ki koito sa operirani kato pipnat tam si li4i vdlubnatinata ot flexa s koito rejat a i ostava edin diskomfort pri koleni4ene mislia 4e metoda na toni georgiev za vzimane na suxojilie otzad na bedroto e po dobur no puk za smetka na tova e po slabo i ima veroiatnost ot nova travma a tova ot kapa4kata e mnogo zdravo taka 4e i dvata metoda si imat primu6testva i nedostatuci haide i uspex na vsi4ki postradali i burzo vustanoviavane
|
16-03-2010, 12:53 | #937 |
Senior Member
Дата на присъединяване: Mar 2009
|
Осем месеца ми трябваха след реконструкция на ПКВ и шит менискус,за да си опра петата в ду**то.
16-03-2010, 16:35 | #938 | |
Junior Member
|
Цитат:
Нормално не бързай че аз така заради това сега съм без мениск изобщо Иначе днеска физиотерапефта ми, ми каза че трябват поне 6 месеца за да се възтановиш от махане на мениск, а за реконструкция на ПКВ поне година, година и половина Затова ако не искаш усложнения не бързай и всичко ще е точно после |
|
16-03-2010, 20:21 | #939 |
Senior Member
Дата на присъединяване: Jan 2008
|
Здравейте! За съжаление и аз се присъединявам към четящите темата. Та накраттко: преди 2дни паднах на Банско и си усуках коляното(навън), веднага ме свалиха в болницата и доктора, който не беше много разговорлив, ми каза да избирам между шина и гипс. От съображения реших че по добре шина, шинираха ме и ми казаха след 7дни да отида на контролен преглед и че щяло да ми мине за 1месец(толкова трябвало да нося и шината). Аз знам обаче, че сигурна диагноза не може да се даде без резонанс, тааа въпроса ми е какво да правя?
|
16-03-2010, 20:44 | #940 | |
Junior Member
|
Цитат:
|
|
Tags |
докторе защо, рехабилитация, коляно, операция, скъсани връзки |
Функции на темата | |
Display Modes | |