Кафето на БАССЕС

Върни се   Кафето на БАССЕС > Общи дискусии

Отговор

Функции на темата Display Modes
Стари 28-06-2005, 09:56     #21
Nastia
Senior Member

Дата на присъединяване: Apr 2005
Начално

Има доказателства от историята за това, на какво е способно гражданското общество. Т.е. на какво е способна група хора, единствено движена от убежденията си и единствено заради тях, въпреки всички пречки отвън - пари, лобизъм, олигархия и както щете го наречете. Мога да дам пример - делата срещу химическите концерни, разработили ейджънт ориндж е един от тях, който сега ми дойде наум.
Когато бях по-млада мислех по-деструктивно и не вярвах в това. Мислех, че сме просто безсилни пионки. После осъзнах, че тази позиция е доста комфортна - оправдава инерцията ти и нежеланието да се пробваш. В момента мисля, че енергията, родена от единакомислието на група хора (по-голям, колкото по-голяма е групата), е движеща сила, дори в неразвити общества. Затова само ще кажа: стига възмущение и приказки, дерзайте! Venceremos!
Стари 28-06-2005, 16:02     #22
James
Тъп бордист

Дата на присъединяване: Oct 2004
Начално

Ако се появи организация на която да мога да имам вяра, която да застане зад всички тези позиции които се казаха дотук, бих дал всичко от себе си. Нима БАСЕС не е с достатъчно добри позиции че да успее да събуди по-голям интерес... дайте насока на действие, помощ от вън ли ще се търси или ще ходим да чупим нарадното събрание... аз нямам представа, вие сте по-възрастните. Нима просто всички ще си седим тук и ще се оплакваме... ?
Стари 29-06-2005, 12:32     #23
jazzish
Senior Member

Дата на присъединяване: Feb 2005
Изпрати съобщение чрез ICQ на
Начално

Mojem da si napravim bulgarski Green Peace ! ))
Aami tova s BEFSA ne e losha ideia James Aaama te si znaiat nai - dobre vuzmojnostite. To taka kato se pozamislia, mai edinstveno BEFSA i Extremno mogat da napraviat takova neshto ... mai te i tehnite fenove sa nai zainteresovani v momenta ot tozi problem ... drugi v Bulgaria ne viijdam...e haide i niakoi biolozi i metereolozi, dve tri mechki i 4 lisici, i oshte 20 zaeka koito vchera vidiah pred subranieto da protestirat .... beznadejno ...

"Така е то."
Кланница 5

Кърт Вонегът
jazzish Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 13-07-2005, 10:46     #24
James
Тъп бордист

Начално

Стари 13-07-2005, 11:34     #25
Guest
Guest

Начално

James, що не снимахте пътя до Паничище, да го видим как е в момента. И въобще нещо в района прави ли се ?
  Отговори с цитат
Стари 13-07-2005, 16:50     #26
James
Тъп бордист

Начално

Ми щото забравих, строи се да, разширява се в най-тесните участъци където са скалите, има много машини и преминаването е трудно, но не невъзможно засега. Като почната да го асвалтират ще го затворят тотално. В момента изливат укрепирелни елементи от бетон от към страната на пропастта.
Стари 13-07-2005, 16:55     #27
James
Тъп бордист

Начално

Но пък снимах това Ще ми се да съм едно такова конче и да си паса цял живот покрай езерата.
Стари 03-08-2005, 22:30     #28
recruit
Senior Member

Дата на присъединяване: Dec 2003
Начално

тези или са ужасно ограничени или са принудени да го направят по този начин... строят "хубавите" си пътища, за да ги разбият с товарните си машини впоследствие? може би ще почнат да строят отвратителните си бетонни колоси поне следващото лято, когато пътищата ще са по-стабилни и улегнали, а и не им остана време този сезон... защото са недомислени гении, бизнесмени, предприемачи? експресионизъм... като се сетя за "Септември" си мисля дали не е време "хилядите маса народ" да въстанат срещу "грубите простаци", които в случая са си сменили ролята... а може би не са. те винаги са си били. малко крайно мнение? не мисля, по-добре рано отколкото късно, по добре късно отколкото никога? вече е късно... но дали ще е никога, това зависи от нас. ако някой се замисли... по философски, което май не е присъщо на хората днес, ще установи, че на всички нас(които отделят 5 минути да прочетат матиреали като този, замислят се виждайки подобни процеси, боли ги когато виждат така ценната и обичана дива природа да бъде умъртвявана, заколвана, пресована и изплювана) ни липсва единствино и само водач, изключителен човек... "епопеен герой". смешно, нали?
Стари 19-02-2020, 15:53     #29
Ники
Екстремен лифтар

Дата на присъединяване: Aug 2004
Начално

Глей кви работи намира човек без работа.
И кво стана сега - затвориха ли го? СтанА ли мега кУрортО?

А колко още такива теми има от преди 15-16 г....
Стари 04-05-2020, 17:21     #30
geleto
Senior Member

Дата на присъединяване: Jan 2007
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отНики Разгледай мнение
И кво стана сега - затвориха ли го? СтанА ли мега кУрортО?
Пълна свинщина - особено лятото. Езерата станаха на блата, боклуци навсякъде.
А за зимата - ти колко си се качвал там преди лифта че се кефиш толкова? Беше си супер, уникално място. Сега е курорт. Някои се кефят на шезлонги и бетон на морето, други - не. Същата работа.
geleto Не е онлайн   Отговори с цитат
Отговор

Функции на темата
Display Modes

Правила за писане на мнения
Не можете да публикувате нови теми
Не можете да публикувате отговори
Не можете да прикачате файлове
Не можете да редактирате публикациите си

BB code is включен
емотиконите са включени
[IMG] код е включен
HTML кода е изключен
Прескачане на форум

Всички времена са по Гринуич +2. Времето сега е 02:17.