Кафето на БАССЕС

Върни се   Кафето на БАССЕС > Общи дискусии

Отговор

Функции на темата Display Modes
Стари 17-01-2017, 11:14     #221
ToYaGa
Senior Member

Дата на присъединяване: Jan 2013
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отCapelle Разгледай мнение
Всички компании в БГ, с изключение на Euroins работят с Coris.
Тц, в грешка си. Някои компании работят с Eurocross assistance, някои с Europ assistance
ToYaGa Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 17-01-2017, 11:55     #222
Capelle
Pocket Rocket

Дата на присъединяване: Dec 2003
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отToYaGa Разгледай мнение
Тц, в грешка си. Някои компании работят с Eurocross assistance, някои с Europ assistance
Ок, визирах компаниите, които предлагат тази застраховка в polica.bg и да - Euroins, за които споменавам са именно с Eurocross
2005/2006 - 42, 2006/2007 - 37, 2007/2008 - 36, 2008/2009 - 33, 2009/2010 - 37, 2010/2011 - 28, 2011/2012 - 38, 2012/2013 - 41, 2013/2014 - 26, 2014/2015 - 22, 2015/2016 - 24, 2016/2017 - 17, 2017/2018 - 20, 2018/2019 - 17, 2019/2020 - 12, 2020-2021 - 22, 2021/2022 - 28, 2022/2023 - 17, 2023-2024 - 24
Capelle Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 17-01-2017, 12:06     #223
blueavalanche
Senior Member

Дата на присъединяване: Jan 2008
Изпрати съобщение чрез ICQ на
Начално

Австрийския клуб покрива медицински разноски до 10 000 EUR, в случай че събитието е станало извън страната, в която живееш постоянно, само че това важи само за определени здравни заведения и май че трябваше да си плащаш и после ти възстановяват сумата.
Всичко това го пиша по спомен, но за да си сигурен по-добре им разгледай общите условия, които можеш да намериш на сайта им.

Друго - по мои наблюдения при сериозна контузия тези 10 000 EUR няма да са достатъчни, така че е добре да си направиш една медицинска застраховка за по-голяма сума с покритие за зимни спортове (без спасителни разноски). Ако се наложи да те вадят от някъде си ползваш австрийската, за медицинските другата. (Дето вика Капеле, никой не те пита къде е станало точно...)
blueavalanche Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 17-01-2017, 12:47     #224
Weider
Senior Member

Дата на присъединяване: Oct 2014
Начално

от преди 2 години информация, но едва ли се е променила:
https://exploblog.wordpress.com/2015...9%D1%81%D0%BA/
Weider Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 17-01-2017, 13:37     #225
geleto
Senior Member

Дата на присъединяване: Jan 2007
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отblueavalanche Разгледай мнение
Австрийския клуб покрива медицински разноски до 10 000 EUR, в случай че събитието е станало извън страната, в която живееш постоянно...
Ако не се лъжа това не се отнася за първа помощ - която важи и за страната в която живееш. Българските застраховки по принцип не покриват медицински разноски освен първа помощ.

Edit - сега чета че май наистина всички медицински разходи не важат за страната на резиденция и по принцип се покрива само неотложна медицинска помощ. Преди, поне първото не беше така. Ето го документа:
http://aacuk.org.uk/dev/wp-content/u..._ebook.pdf.pdf

Спасяването си важи за навсякъде.

Запоследно променено от geleto : 17-01-2017 в 13:50.
geleto Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 17-01-2017, 14:04     #226
fromhell_
който го е страх от мечки

Дата на присъединяване: Jan 2011
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отroe Разгледай мнение
В щатите бях с Алианц и Корис и няма толко противно отношение. Караха ме да плащам всичко, пък в България сме щели да се оправяме. След маса обаждания накрая се съгласиха да си изпълнят задълженията, но ми костваше доста време и обаждания.
Задължително да се споменава, че е за спорт! Иначе може да не ти изплатят обещетението.
напълно подкрепям мнението ти, на мен ми се случи абсолютно същото с ЕВРОКРОС - пълни БОКЛУЦИ..., само накратко, ще разкажа, че си счупих ръката(хумерус) във Франция, операцията ми беше 8100евро и с хиляди обаждания, разправии, изискване на документи, който трябваше аз да набавя(оперирания), а болницата не можеше да ми ги осигури, защото не бяха чували за тях и накрая се прибирах на собствени разноски до БГ и след като се прибрах, започна страшната разправия, за която няма да ви разказвам, да ви губя времето, ако на някой му е интересно само тогава..., но мазалото беше пълноооооо, драмата продължи 2г. и 5м.
fromhell_ Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 12-02-2017, 22:13     #227
ace
Junior Member

Дата на присъединяване: Feb 2005
Начално

Да споделя и аз опит със застраховка за чужбина.
Застраховката ми беше в Армеец на цена около 25лв., само за пистово каране със следното покритие:
Медицински разноски и репатриране 10000.00 EUR
Спешна дентална помощ 350.00 EUR
Спасителни разноски 5000.00 EUR
Смърт и трайно намалена работоспособност вследствие злополука 10000.00 EUR
Дневни пари за болничен престой 300.00 EUR

Инцидентът естествено беше супер нелеп и счупих крак на пистата, с почти никакава скорост и неволната "помощ" на човек от нашата група.
Французите бяха супер бързи и общо взето за никакво време ме свалиха от пистата до медицинския център и след 30 мин вече ми бяха казали, че трябва спешно да ме оперират. От това последва транспорт с линейка до близката болница в Албервил (на 70 км). Само за свалянето от пистата, прегледа и снимки в мед. център и транспорта с линейка до болницата сметката стигна около 1000 Е. Но тук идва хубавата част - в нито един момент нямах проблем с Корис и Армеец. За всеки възникнал разход се обаждахме и те пращаха без никакво забавяне гаранция, че признават плащането. Нито един лев не съм платил (без това нямах ) Дори шофьорът на линейката изкоментира, че застрохователят ми бил мн добър и мн често се случвало други застрахователи да ги мотат.
В болницата ме оперираха и се разбра, че ще трябва да остана 6 дена. Цената на ден престой беше почти 1400 Е и като направих бърза сметка ми стана ясно че парите от застраховката може да не стигнат и за репатрирането ми. Тогава дойде друг жокер на помощ - Европейска здравноосигурителна карта. Оказа се, че при спешни неотложни случаи като моя, Европейската здравноосигурителна карта покрива 100% всички болнични разходи. Ако не е спешен случая, Европейската здравноосигурителна карта покрива 80% от разходите в болницата. Аз разбира се нямах такава карта, но след бърз разговор с НОИ стана ясно, че има решение и за такива случаи. Ако лицето е с непрекъснати здравноосигурителни права, от НОИ пращат на болницата стандартен формуляр, който удостоверява, че съм здравноосигурен. Този формуляр дефакто замества Европейската здравноосигурителна карта. Като цяло бях доста приятно изненадан от бързата реакция на НОИ и най-вече от факта, че системата с общата европейска здравноосигурителна система работи. Реално въпреки, че съм български гражданин и си плащам здравните осигуровки в България, се ползвах от абсолютно всички здравни услуги и условия, които един здравноосигурен французин ползва във Франция. Така че в болницата не заплатих нито един лев, както и Армеец не се наложи да покрива този разход, което беше добре, защото така останаха пари от застраховката, с които да се покрие репатрирането ми.
След това от Корис се погрижиха да ми организират репатрирането обратно до България, което си беше доста тегаво изживяване. Единственото оплакване от Корис и Армеец е свързано точно с репатрирането, защото се наложи да проведа 10-15 разговора докато ги накарам да се забързат и организират пътуването навреме. Доста бяха незаинтересовани и неорганизирани и поради това се наложи да остана още един ден в болницата докато намерят подходящи полети. Въпреки всичко като цяло мога да кажа, че съм доволен и от Корис и от Армеец и в крайна сметка не платих нищо в нито един момент, включително и за връщането ми обратно.
Та от тук нататък извън България няма да излизам никога повече без Европейска здравноосигурителна карта и без застраховка, която може би пак ще е при Армеец.
ace Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 06-01-2022, 23:53     #228
martincho8002
Junior Member

Дата на присъединяване: Jan 2022
Question актуална информация за най-добра планинска застраховка

Здравейте,

Искам да помоля за актуални мнения/информация каква планинска застраховка да избера. Интересува ме за територията на България, трекинг по немаркирани пътеки. Да търся най-доброто възможно измежду българските застрахователни компании или е по-добре да стана член на австрийски алпийски клуб? От това, което можах да прочета на сайтовете на българските компании ми е нужен пакет "Екстремни спортове" тъй като само той включва допълнително нужното покритие за "преходи по немаркирани пътеки". Какво би било най-добре да избера? Благодаря Ви предварително.

п.с. Преди да напиша този пост опитах търсачката с ключова дума "застраховка" и не можах да намеря. Надявам се да съм проверил всичко.

update 07.01.2022: питах ПСС на техния мейл относно ААК и казаха, че "винаги са имали проблеми (технически) - преводите (парични) не са стигали до тях". Това е малко обезкуражаващо за тези, които обмислят ААК като вариант. На хората им се е налагало първо сами да поемат разходите и после да възстановяват суми на база на събрани фактури/документи.

Запоследно променено от martincho8002 : 07-01-2022 в 13:29.
martincho8002 Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 12-01-2022, 17:43     #229
climb
Senior Member

Дата на присъединяване: Oct 2004
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отmartincho8002 Разгледай мнение
Здравейте,

Искам да помоля за актуални мнения/информация каква планинска застраховка да избера. Интересува ме за територията на България, трекинг по немаркирани пътеки. Да търся най-доброто възможно измежду българските застрахователни компании или е по-добре да стана член на австрийски алпийски клуб? От това, което можах да прочета на сайтовете на българските компании ми е нужен пакет "Екстремни спортове" тъй като само той включва допълнително нужното покритие за "преходи по немаркирани пътеки". Какво би било най-добре да избера? Благодаря Ви предварително.

п.с. Преди да напиша този пост опитах търсачката с ключова дума "застраховка" и не можах да намеря. Надявам се да съм проверил всичко.

update 07.01.2022: питах ПСС на техния мейл относно ААК и казаха, че "винаги са имали проблеми (технически) - преводите (парични) не са стигали до тях". Това е малко обезкуражаващо за тези, които обмислят ААК като вариант. На хората им се е налагало първо сами да поемат разходите и после да възстановяват суми на база на събрани фактури/документи.
Аз също от доста време го обмислях каква да направя, и в крайна сметка се спрях на тази https://www.parana.bg/bg/faq

Функции на темата
Display Modes

Правила за писане на мнения
Не можете да публикувате нови теми
Не можете да публикувате отговори
Не можете да прикачате файлове
Не можете да редактирате публикациите си

BB code is включен
емотиконите са включени
[IMG] код е включен
HTML кода е изключен
Прескачане на форум

Всички времена са по Гринуич +2. Времето сега е 22:10.