|
|
Регистрирай се | Често задавани въпроси | Списък с членовете | Календар | Търси | Днешните мнения | Маркирай форумите като прочетени |
|
Функции на темата | Display Modes |
17-02-2012, 09:46 | #361 |
Senior Member
Дата на присъединяване: Mar 2009
|
Помогнете със съвети относно LOWA Struktura Pro.
Чудя се,понеже ми изглеждат доста по-ниски от алпийските ми Росита,дали ще имам проблем при спускане.Каква твърдост са? Досега карах със 120,а тези определено са по-меки.Отделно и номерът ми е 28.5,а тези са 28,но пък ми лепнаха като шамар на цеко. Благодаря.
17-02-2012, 09:58 | #362 |
Senior Member
|
Е па стават, аз търкалях едни такива 3-4 сезона. Твърдостта им я дават към 80-85!?!, но за комбетата от това поколение това е относително. Но в никакъв случай не мога да кажа, че са мекици. Обаче - тази ЛОВА е обувка за хора със стандартна подбедрица! Ако пищялът ти е като на Капеле тия обувки ще ти седят като кубинки. И проблемът не е че са ниски отпред, а че са ниски отзад. Аз имах късмета да наследя от старите ми комбета една пластмасови подложки (Динафит ТЛТ3), с които вдигнах дисочината отзад с 5см и това задържа обувките при мен толкова време. Иначе щтях да ги засиля още след пътвото каране. Иначе достатъчно прилична обувка за ходене и каране . В заключение ... абе ако си по-висок от 180см и нямаш стари Динафит ТЛТ3, от които да прибереш подложките за прасеца, пробвай да си намериш нещо друго
18-02-2012, 15:11 | #363 |
.
Дата на присъединяване: Jan 2011
|
Здравейте, имам нужда от съвет - купих Lange Banshee-то на Hwarang и обувките ми паснаха идеално (почти) - при все че last width им е 98мм.
Но точно на кокалчетата преди малкия пръст има един противен шев на чорапа, който явно ми спира кръвчицата на малкия и безименния . При десния крак усещам шева, но въобще не ми пречи. Ако не се лъжа Ники се беше сблъскал с подобен проблем. Някакви предложения - да пека чорапа ли (не ми се ще, защото иначе ми е като излят), да го мъча докато евентуално улегне (ако дотогава не ми увехнат пръстите), дали да пробвам да го обърна и да нагрея само шева? Благодаря предварително за помощта. |
18-02-2012, 18:25 | #364 |
Екстремен лифтар
|
Лепенка. Мажеш шева с медицински вазелин(от аптеката) да омекне.
Защо производителите слагат тези шевове там, както и на други идиотски места(Капеле да каже), мога само да гадая.
19-02-2012, 01:31 | #365 |
.
Дата на присъединяване: Jan 2011
|
Значи Capelle беше писал преди време.
Мерси Ники, ще пробвам, дано да отпусне |
07-03-2012, 12:41 | #366 |
Senior Member
|
Понеже тези дни съм на вълна туристически обуща, случайно попаднах на оферта и за АТ чепици Crispi Diablo FREE ... прочетох, че няколко човека тук са имали допир с посочения модел и силно ме интересува дали са съвместими с алпийски автомати?
Ся ше ме нахраните за чий дявол ще карам АТ обувки на алпийски автомат Отговора е прост... такъв имам за момента (+ адаптори), като тенденцията е за следващия сезон и автомата да сменя с АТ такъФ. Сегашния автомат е с фиксирана пластина отпред, т.е. нито се регулира височина на предницата, нито се мести на страни! Тенкю за сега... отивам да ги пробвам да видя дали въобще ще ми паснат на крака. |
07-03-2012, 12:55 | #367 |
Senior Member
Дата на присъединяване: Jun 2004
|
Ако не се регулира височината на предницата на автомата, може и да не стават обувките за него. А дори и да влизат, ако автомата няма анти фрикшън пластина(или както там го наричат) отпред, с гумените подметки на комбетата, може да се компрометира безопасната работа на автомата(откопчава по-трудно и не когато трябва).
07-03-2012, 17:55 | #368 |
Senior Member
|
Пробвах Crispi-то ... не става стяга ми странично на пръстите, а и при петата. Междувременно обаче обух за проба и Garmont Megaride - в пъти по-добре и по-удобно НО пък имаше само 29 не знам дали не ми е бил с една идея по-голям.
Всъщност цялата дилема за обувки се поражда от това, че сегашните ми обувки ми се струват малко големи ... поне като обем. Номера им е 29 (Salomon) и не мога да преценя дали причината да усещам движение на крака ми в обувката е само в обема или 28,5 е бил моя номер. Ако се реша да ги сменям ми се ще да е с комбинирани, ама и обувки и автомати накуп не мога да си позволя. За това ми се ще да започна с обувките и т.н. За сега обаче май ще отложа покупката, пък за напред ще видим. |
26-03-2012, 22:02 | #369 |
ние сме ора естете
|
09-11-2012, 10:37 | #370 |
kele6
Дата на присъединяване: Feb 2005
|
del.
Запоследно променено от vafi : 06-08-2014 в 15:09. |
09-11-2012, 13:12 | #371 |
Senior Member
|
Молбата ми е да не обръщатате форума на магазин. Знаеш къде да питаш....
06-04-2016, 11:05 | #372 |
наХазматизиран
Дата на присъединяване: Jun 2005
|
Lange XT 130 Free Tour 2017 1796g [за една обувка 26.5]
|
06-04-2016, 21:52 | #373 |
Senior Member
Дата на присъединяване: Nov 2010
|
Мммдаааа, имам щастието да карам тази обувка вече два месеца и нещо и съм безкрайно щастлив с нея. Наистина е невероятна.
|
Tags |
алпийски обувки, at обувки, комбинирани ски обувки, пантене, обувки, ски, ски обувки |
Функции на темата | |
Display Modes | |
|
|