![]() |
||||
|
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Jan 2015
|
![]() Ако има мераклии и нямат проблем с логистиката:
https://www.ebay.com/itm/Black-Diamo...y/263310934560 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Feb 2008
|
![]() Някой пътувал ли е скоро с Wizz с абс раница? Може ли да споделите опит, доколкото чета с Wizz нещата са под въпрос ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Авиолинията има много малко отношение към проверката на багажа, коментирано е вече.
![]() |
![]() |
CEO of Shred
|
![]() Преди месец на летище София, докато се разправях с British Airways, от персонала на летището ми казаха, че Wizz не качват вече раници. Но по принцип им е такава каша на горките хорица по летищата, че най-добре звънни на (безобразно скъпия) телефон на Wizz и говори с тях.
Между другото, цитирам човек от гишетата за чекиране на багаж на Терминал 2 - "Ахааа, лавинна раница. Ей, Миме, помниш ли, това ни го обясняваха на последното обучение. Ама кой да помни такива неща." И Мимето не помнеше нищо, освен, че наистина май ставало дума за такива раници. ![]()
![]() |
![]() |
"чакаме се долу"
Дата на присъединяване: Mar 2010
|
![]() Пилота/командира има последната дума на борда, който е служител на авиолинията. Комплексно е. Най-добре отрано да се подплатиш с разрешения, имейли, иата таблици и прочее. В Доха (airport security) ни конфискуваха две стоманени бутилки въпреки цялата документация и разрешения (карбона въобще не го отразиха, предполагам защото излиза като пластмаса на скенера). Тарамбуката каза, че тук той решава и не го интересуват никакви документи и таблици. Кор за катар.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
![]() |
![]() |
![]() |
Member
Дата на присъединяване: Feb 2017
|
![]() бе новата технология я има вече ( електрическите )
и ето нещо доста интересно защото и на тегло го докарва даже и определено преодолява част от нещата с батериите. https://www.wildsnow.com/23872/alpri...pack-rucksack/ а да наистина по летищата за съжаление няма еднакви стандарти а и доста често нещата са на настроение и желание на конкретния служител на който попаднеш независимо за какво става дума. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Ами надявам се втората вълна да е по-успешна, щото първата (BD и Аrcteryx) до никъде не я докараха...
![]() |
![]() |
CEO of Shred
|
![]() Една хамериканка тръгна да ни показва джетфорса, дърпа ръчката и нищо. Включваме го в зарядното - свети зелено. Проверяваме кабелите - наред са. Добре че стана в рамен кръчмата, а не в някой улей.
Вярно, единичен случай, но ми беше първи сблъсък с технологията, към която винаги съм бил скептичен и скептицизмът ми се затвърди - батерии на -10 и компресор с десетки подвижни части - не мерси.
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Jan 2015
|
![]() Може да е била някоя от тия - www.jetforcerecall.com или да е забравила да я включи преди да я деплойне, аз моята поне 10 пъти съм я надувал, най-много ми каресва това че когато си поискам мога да я пробвам и не ми струва нищо... това с десетките джичещи се части не е много вярно - имаш един вентилатор.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Feb 2018
|
![]() Да споделя и аз моя опит от тази година.
През февруари месец пътувах към Франция през Швейцария(Женева) с Austrian Airlines. Тъй като това е компания част от Lufthansa, с които нямах проблем миналата година(с известни условности по митниците) си мислях, че и с тях ще е така. Чинно месец преди полета се обадих да заявя лавината раница(Ortovox ABS) и изпратих съответния e-mail с всички спецификации на посочения e-mail. На същия ден ми беше отговорено, че авиокомпанията разрешава да летя с такава раница, но не носи отговорност за решенията на митническите служители. И така настъпва деня на полета и когато преминавам през митницата на летището в София(Терминал 2), служителите ме спряха и не разрешиха да премина. Обяснявам и ситуацията, показвам и e-mail-а с разрешението. Те учтиво ми казва, че без да се свържат с авиокомпанията за потвърждение не могат да ме пуснат. Обаждат се на компанията, разказват им за получения и предоставен e-mail и след 10 минутно чакане получават обаждане, с което авиокомпанията уклончиво не позволява да летя с такава раница. Както беше споменато по-горе: "Последната дума е на пилота/командира на полета". Поне се случи на нашето летище и служителите от митницата бяха така добри да ми приберат бутилката и да я пазят до моето завръщане. Въпреки всички точки и разрешения спрямо IATA вече почти не може да се лети с такива раници или по-скоро с бутилките. Митничарите ми казаха, че тази година дори и Lufthansa не позволяват в повечето случаи и са спрели доста такива раници. Единия митничар даже ми спомена, че се подготвят още по-строги рестрикции при летенето и е възможно дори в скоро време и батериите на лаптопи и т.н. да не бъдат допускани. Както му отговорих: "Сигурно скоро само голи и боси ще летим", а той: "Така се очертава с новите правила". Съвета ми е просто преди да летите към съответната дестинация, ако има хора пътуващи по суша да им дадете бутилката на тях или да проверите дали в околията на вашата дестинация има представител, който дава поднаем бутилки. Вече повечето от магазините представители на ABS-Airbags имат услугата за наем на бутилки. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
чичка
Дата на присъединяване: Mar 2012
|
![]() Остава човек да ползва бутилка под налягане, която да изпразни и разглоби предварително, а след това да си носи и помпа, за да я надуе отново.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Не е ли по-лесно да се взима раница под наем от курорта?
Тия драми са направо подтискащи.
![]() |
![]() |
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Jan 2016
|
![]() Цитат:
Тарифите са около 25 до 30 евро на ден. Запоследно променено от pumana : 08-03-2018 в 09:44. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
Иначе, факт, ситуацията е малоумна, никога не знаеш кой ще си накриви феса, а за летене към Северна Америка е направо скандално. Долу горе цената за 1 седмица рентал на бутилка, е повече от цената на бутилката. За раници да не говорим.
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Apr 2015
|
![]() Малко опит от скорошно пътуване от Гърция до Грузия с WizzAir - пътувахме поне 5-6 човека с раници (една Scott и останалите BCA) и нямаше проблеми. Бутилките пътуваха в чекирания багаж в оригинална опаковка с приложена IATA декларация.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Aug 2015
|
![]() Откъде се взима такава декларация, интересувам се тъй като и аз съм със Скот?
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Apr 2015
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Junior Member
Дата на присъединяване: Feb 2018
|
![]() Цитат:
![]() Лошото е, че каквито и документи да се предоставят на летището, никога не се знае дали ще те допуснат(или митничарите ще се заядат или авиокомпанията). В крайна сметка губещия и разправиите си остават за теб. Миналата година в Лион и Франкфурт се разправях, но тогава все пак имах успех, за разлика от тази година. Но като прочетох какви са цените за наем на бутилка, то за една седмица май излиза по-евтино да си я купиш и завещаеш на някой после. Остава варианта за инвестиция на нова раница с батерия и си хвърлил едни пари на боклука за текущата, която си е ОК. Там също не се знае като мине скенера какво ще кажат, след като се предвиждат и по-строги мерки за всякакви устройства с по-големи батерии. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
![]() |
![]() |
Функции на темата | |