Кафето на БАССЕС

Върни се   Кафето на БАССЕС > Общи дискусии

Отговор

Функции на темата Display Modes
Стари 16-01-2022, 18:39     #1
maldezzar
Junior Member

Дата на присъединяване: Jan 2021
Начално Въпрос за ски и тяхната смяна

Здравейте имам питане относно избора ми на ски? В момента карам ски TECNO PRO PULSE 78 ART , словенски, който купих чисто нови преди година и половина, като аз съм висок 1,78 см някъде , а ските са 170 см. Там от където ги купих ми ги препоръчаха като много добри ски за парите си със интегрирани нови системи и няколко слоя, като имат и дърво. Питането ми произтича от там, че карам само на писти, предимно сини такива, та въпросните ски ми се струват леко тежко, не съм имал други и не съм карал , та не мога да преценя. Като цяло виждам, че са и All Mountain , което предполагам е недостатък ? Тъй като карам мотори, знам, че при екипировката и на тях, всичко универсално прави нещата горе долу добре, но не точно ?

Та тук идва въпроса , според вас заслужава ли си да продам ските и да купя нови, и тъй като ги купувах тогава 420 лв, за нещо около тези пари или малко от горе може ли да се намери нещо читаво и леко , ориентирано повече към пистово каране ? Благодаря !
maldezzar Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 17-01-2022, 09:17     #2
Ники
Екстремен лифтар

Дата на присъединяване: Aug 2004
Изпрати съобщение чрез ICQ на
Начално

Пистовите ски са тежки. Техно про то са прекрасни ски. Наблегни на техниката на каране.
Стари 19-01-2022, 13:45     #3
maldezzar
Junior Member

Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отНики Разгледай мнение
Пистовите ски са тежки. Техно про то са прекрасни ски. Наблегни на техниката на каране.
Ясно . Благодаря за бързия отговор колега !
Стари 19-01-2022, 17:56     #4
Сале
Senior Member

Дата на присъединяване: Dec 2012
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отНики Разгледай мнение
Колкото по-пистови толкова по-тежки
Сале Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 19-01-2022, 18:21     #5
Сале
Senior Member

Дата на присъединяване: Dec 2012
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отmaldezzar Разгледай мнение
Тъй като карам мотори, знам, че при екипировката и на тях, всичко универсално прави нещата горе долу добре, но не точно ?
При ските не е баш така. Има различни видове ски които се водят all-mountain. Някои са си 90% пистови други са предимно за извън пистите и повечето са наистина универсални. Има и различни видове пистови ски което си е като при моторите.

И тук идват въпросите за техниката на каране и за това къде и кога искаш да караш. Щото с баш пистови ски които са винаги много тежки и много твърди ще се озориш не само на по-стръмни писти но и на сините следобяд като се поизровят. Този тип all-mountain като твоите вървят без проблеми на всякаква писта. Дали точно това те кефи вече е друг въпрос.

А като решиш да си похарчиш парите за нови ски ще го направиш независимо от акъла който някой друг ще ти даде

Най-добре пробвай нещо различно под наем или назаем.
Сале Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 27-01-2022, 03:47     #6
Brozestian
Senior Member

Дата на присъединяване: Mar 2015
Начално

Аз минах на писта, преди две години си купих два чифта за това начинание: карвинг и ГС. Карвинга ми е Кесле РХ12 2014 взех ги за без пари от един магазин в Австрия, че бяха висяли в магазина. С двоен титанал са 168. Жестока ска. Другите са Рейстайгър пак с две пластини титанал. Мисля повече друго ска без метал да не карам. Искат си крака, но контрола няма равен.

Съветвам те да поработиш над техника и да пробваш и други пистови ски (по възможност висок клас) за да усетиш прилики, разлики.... и коя е твоята. От ска до ска има огромна разлика.
Стари 08-02-2022, 21:23     #7
maldezzar
Junior Member

Thumbs up

Благодаря ви за мненията колеги ! От два дни сме на Пампорово , та днес беше с нов сняг по пистите , цял ден валеше и пистите бяха разрити и с бабуни, но това не ни спря изобщо . Вчера от друга страна беше прекрасно време и равни писти, утре пак така се надяваме да бъдат . Бъдете здрави и да сме живи и здрави !
Отговор

Функции на темата
Display Modes

Правила за писане на мнения
Не можете да публикувате нови теми
Не можете да публикувате отговори
Не можете да прикачате файлове
Не можете да редактирате публикациите си

BB code is включен
емотиконите са включени
[IMG] код е включен
HTML кода е изключен
Прескачане на форум

Всички времена са по Гринуич +2. Времето сега е 02:13.