|
|
Регистрирай се | Често задавани въпроси | Списък с членовете | Календар | Търси | Днешните мнения | Маркирай форумите като прочетени |
|
Функции на темата | Display Modes |
16-01-2022, 18:39 | #1 |
Junior Member
Дата на присъединяване: Jan 2021
|
Въпрос за ски и тяхната смяна
Здравейте имам питане относно избора ми на ски? В момента карам ски TECNO PRO PULSE 78 ART , словенски, който купих чисто нови преди година и половина, като аз съм висок 1,78 см някъде , а ските са 170 см. Там от където ги купих ми ги препоръчаха като много добри ски за парите си със интегрирани нови системи и няколко слоя, като имат и дърво. Питането ми произтича от там, че карам само на писти, предимно сини такива, та въпросните ски ми се струват леко тежко, не съм имал други и не съм карал , та не мога да преценя. Като цяло виждам, че са и All Mountain , което предполагам е недостатък ? Тъй като карам мотори, знам, че при екипировката и на тях, всичко универсално прави нещата горе долу добре, но не точно ?
Та тук идва въпроса , според вас заслужава ли си да продам ските и да купя нови, и тъй като ги купувах тогава 420 лв, за нещо около тези пари или малко от горе може ли да се намери нещо читаво и леко , ориентирано повече към пистово каране ? Благодаря ! |
17-01-2022, 09:17 | #2 |
Екстремен лифтар
|
Пистовите ски са тежки. Техно про то са прекрасни ски. Наблегни на техниката на каране.
19-01-2022, 13:45 | #3 |
Junior Member
|
|
19-01-2022, 17:56 | #4 |
Senior Member
Дата на присъединяване: Dec 2012
|
|
19-01-2022, 18:21 | #5 | |
Senior Member
Дата на присъединяване: Dec 2012
|
Цитат:
И тук идват въпросите за техниката на каране и за това къде и кога искаш да караш. Щото с баш пистови ски които са винаги много тежки и много твърди ще се озориш не само на по-стръмни писти но и на сините следобяд като се поизровят. Този тип all-mountain като твоите вървят без проблеми на всякаква писта. Дали точно това те кефи вече е друг въпрос. А като решиш да си похарчиш парите за нови ски ще го направиш независимо от акъла който някой друг ще ти даде Най-добре пробвай нещо различно под наем или назаем. |
|
27-01-2022, 03:47 | #6 |
Senior Member
Дата на присъединяване: Mar 2015
|
Аз минах на писта, преди две години си купих два чифта за това начинание: карвинг и ГС. Карвинга ми е Кесле РХ12 2014 взех ги за без пари от един магазин в Австрия, че бяха висяли в магазина. С двоен титанал са 168. Жестока ска. Другите са Рейстайгър пак с две пластини титанал. Мисля повече друго ска без метал да не карам. Искат си крака, но контрола няма равен.
Съветвам те да поработиш над техника и да пробваш и други пистови ски (по възможност висок клас) за да усетиш прилики, разлики.... и коя е твоята. От ска до ска има огромна разлика.
08-02-2022, 21:23 | #7 |
Junior Member
|
Благодаря ви за мненията колеги ! От два дни сме на Пампорово , та днес беше с нов сняг по пистите , цял ден валеше и пистите бяха разрити и с бабуни, но това не ни спря изобщо . Вчера от друга страна беше прекрасно време и равни писти, утре пак така се надяваме да бъдат . Бъдете здрави и да сме живи и здрави !
|
Функции на темата | |
Display Modes | |
|
|