Кафето на БАССЕС

Върни се   Кафето на БАССЕС > Екипировка - Обяви Купува/Продава

Отговор

Функции на темата Display Modes
Стари 19-11-2014, 22:35     #1
MrVaset
Member

Дата на присъединяване: Mar 2014
Arrow Ски K2 PONTOON 189 + Salomon S916

Здравейте драги съфорумци, малко съм новичък във форума, ама все от някъде се почва
Продавам ски K2 PONTOON 189см
Геометрия 160/130/120
Профил Rocker/camber/Rocker
Имат 3 поправки по базата, иначе нямат сериозни деруги, трябва им една вакса и са готови.
Модела е от първия период на Pontoon-a, от 2007 до 2010, не знам точно от коя година, купувал съм ги на старо.
Автоматите са Salomon S916, DIN16, по автоматите се вижда, че ските не са карани много, по-скоро някой се е пребил яко(направил е запълнените коршотове, не съм ги запълвал аз) и ги е зарязал.
Това е голяма powder ска, плава страхотно и е зверски повъртлива на дълбоко... Има малко flat/camber под крака, който е достатъчен за да се кара на твърдо, но не това е предназначението на ската.
Ската е по дизайн на великият Shane McConkey, мир на праха му, който може да се каже че измисля Rocker ските.
Продавам ги, защото ще са ми твърде големи и имам нужда от малко по-малки ски, причината поради която изобщо ги купих, беше че съм McConkey wanna be, но осъзнавам че няма да мога да ги карам като хората... За това приемам бартер/бартер + доплащане от моя страна за ски между 178-183см, с талия 108-120мм, и с повечко Rocker
Цената е 320лв
Ето и един клип на Шейн, където кара същите тези скички: https://www.youtube.com/watch?v=324FwKOh2wE
Ето и линк в олкс със снимки, ако има желаещи може да се снима още

Запоследно променено от MrVaset : 22-12-2014 в 22:21.
MrVaset Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 27-11-2014, 18:59     #2
mp2
Senior Member

Дата на присъединяване: Mar 2003
Начално

Цитат:
Автоматите са Salomon S916, DIN16, по автоматите се вижда, че ските не са карани много, по-скоро някой се е пребил яко(направил е запълнените коршотове, не съм ги запълвал аз) и ги е зарязал.
не че искам да ти преча на продажбата, ама на снимките не изглежда точно така... Има яки изкормвания, при това до кантовете. Правени са безобразно грозно, съмнявам се и че толкова качествено (не си представям майстор да сътвори такова 'арт чудо" от черен p-tex на бяла база....)
Стари 27-11-2014, 19:31     #3
Ники
Екстремен лифтар

Дата на присъединяване: Aug 2004
Изпрати съобщение чрез ICQ на
Начално

Отделно кантовете на К2(а и на всички американски ски) е над 2.2 мм като нови. А тука на снимкте се вижда, че е не повече от 1 мм, което значи, че са пилени яко.
Може и снимката да ме лъже де.
Стари 28-11-2014, 12:51     #4
MrVaset
Member

Начално

@mp2 Наистина поправките са направени много тъпо, особено с бялата база и черния п-текс... Но поправката до самия кант наистина е доста малка и не изглежда дълбока... Не съм много разбирач де, ако някой иска да се увери - ските си висят в квартал Княжево Тази дебелата е доста по-вероятно да е дълбока...
@ники кантовете са над 2мм, не знам как ги видя колко са дебели от снимката на цялата ска, довечера ще кача снимка

Запоследно променено от MrVaset : 01-12-2014 в 19:33.
Стари 28-11-2014, 12:56     #5
Ники
Екстремен лифтар

Начално

За това и написах, че може да ме лъже снимката.
Стари 28-11-2014, 13:03     #6
msa
Senior Member

Дата на присъединяване: May 2012
Изпрати съобщение чрез skype; на msa
Начално

Аз на ски с такива талии се чуда за какво им слагат кантове въобще
Според мен офертата е добра, стига ремонтът на базата да не позволява подгизване на ските..
msa Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 28-11-2014, 23:15     #7
MrVaset
Member

Начално

Качих снимка с линия и кантовете, вижда се че са малко над 2мм на кант, снимани са точно на contact point-a...
*снимката е в о-ел-екс
Стари 03-12-2014, 21:48     #8
MrVaset
Member

Начално

Малко ъп на цената - 400лв
Стари 09-12-2014, 17:36     #9
mp2
Senior Member

Дата на присъединяване: Mar 2003
Начално

идеята е да се види колко кант е останал в другото направление. Когато ската се дере в скали или пили, част от канта изчезва. Ако ската е тотално съсипана, няма кант. Такава ска, колкото и яка да е била, от там насетне става само за стената... Та дай да се види колко кант е останал, това ще ориентира потенциален купувач дали ската има шанс за ремонт и още живот...

Запоследно променено от orlincho : 09-12-2014 в 18:57.
mp2 Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 09-12-2014, 19:17     #10
MrVaset
Member

Начално

Мисля че съм дал точно такава снимка. Когато се пили ската, канта се изстенава, става по-тънък. Снимката със линията показва колко е тънък канта, а ти казваш да направя снимка като тези със запалката? И такава ще направя, но според мен при пиленето на база канта не се стеснява, а се изтънява(мисля че кантовете са с правоъгълна форма, поне по това което съм виждал)... Довечера ще кача и такава снимка, но не смятах че е от значение ширината на канта
Стари 09-12-2014, 19:59     #11
Сале
Senior Member

Дата на присъединяване: Dec 2012
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отMrVaset Разгледай мнение
Мисля че съм дал точно такава снимка. Когато се пили ската, канта се изстенава, става по-тънък. Снимката със линията показва колко е тънък канта, а ти казваш да направя снимка като тези със запалката? И такава ще направя, но според мен при пиленето на база канта не се стеснява, а се изтънява(мисля че кантовете са с правоъгълна форма, поне по това което съм виждал)... Довечера ще кача и такава снимка, но не смятах че е от значение ширината на канта
Сега ако се окаже и, че не си чувал, че кантовете се точат и отстрани на ската и, че всъщност там е по-важната част от точенето ....
Сале Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 09-12-2014, 20:43     #12
MrVaset
Member

Начално

Чувал съм, но не съм чувал и виждал ски с толкова наточени кантове отстрани, че да не е останал кант )))))))) ей сега ще кача още 2 снимки, на които да се вижда колко са широки кантовете.
Стари 09-12-2014, 20:57     #13
MrVaset
Member

Начално

На едната снимка се вижда колко е широк канта - около 1,5/1,8мм, не мога да преценя точно. На другата се вижда, как при края на sidewall-a ската става по-широка - вижда се, че кантовете не са точени много, иначе там щеше да бъде "изядено"...
Стари 22-12-2014, 20:30     #14
MrVaset
Member

Начално

Ските бяха в XRescue - поправките са поправени, сложена е вакса, кантовете са почистени. Пичагата от XRescue каза, че поправките са добре и че има още доста кант.

Малко предколена промоция - 320лв. Ако вали преди 09.01, ските ще бъдат препродупчени на 305-325(сега са 315-335мм) и ще си ги оставя най-вероятно...

Весели празници
Стари 22-12-2014, 21:18     #15
mi11er
наХазматизиран

Дата на присъединяване: Jun 2005
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отMrVaset Разгледай мнение
Ако вали преди 09.01, ските ще бъдат препродупчени

...

ше валИ, направо препродупчвай
mi11er Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 22-12-2014, 21:37     #16
MrVaset
Member

Начално

Прогнозата я даваха да не вали преди нова година, бали го Майче ще препродупчвам на 27ти
Стари 07-01-2015, 20:38     #17
MrVaset
Member

Начално

ЪП
Не съм ги дупчил/карал, не е валяло като за 130мм...
Цената остава 320лв
Стари 07-01-2015, 21:50     #18
Ники
Екстремен лифтар

Начално

Баси, бих ги взел само за да си ги имам е така заради Шейн.
Стари 08-01-2015, 17:43     #19
MrVaset
Member

Начално

Аз заради него ги взех Бартер за бекона и ще имаш парче история
Стари 19-01-2015, 10:46     #20
bentley
Member

Дата на присъединяване: Dec 2010
Начално

Вчера имах възможност да пробвам ските за няколко спускания на нощното на Витоша. Условията бяха прекрасни - изоран мек и лепкав сняг с ледена кора тук там. Ските се държаха изненадващо добре (честно казано се притеснявах дали ще успея дори едно спускане да направя). Въпреки дебелината прехода кант-кант е много бърз и лесен - предполагам заради по-тясната опашка, имаш чувството че караш доста по-тясня ска. Въпреки рокъра ската е много стабилна при висока скорост - държи се почти като GS ска и е нужно поне толкова да се натиска. Заради геометрията тежестта трябва да е постоянно напред, иначе започват да си мърдат накъдето искат.
Интересното е че където имаше малко повече изорано и разбито, ските се държаха все едно се карат в пудра (или може би ми се струва заради липсата на сняг последните 2 години ). Като цяло равносметката след няколко спускания беше - уморени крака, но бях много приятно изненадан от ски правени преди 7-8 години. Само се надявам някой ден да мога да ги пробвам в реалните условия, за които са правени.
bentley Не е онлайн   Отговори с цитат
Отговор

Tags
k2skis, pontoon, powder, rocker, ski

Функции на темата
Display Modes

Правила за писане на мнения
Не можете да публикувате нови теми
Не можете да публикувате отговори
Не можете да прикачате файлове
Не можете да редактирате публикациите си

BB code is включен
емотиконите са включени
[IMG] код е включен
HTML кода е изключен
Прескачане на форум

Всички времена са по Гринуич +2. Времето сега е 09:02.