|
04-09-2017, 14:41 | #1 |
Senior Member
Дата на присъединяване: Nov 2006
|
Кръводаряване!!!
Здравейте,
Дарявам кръв редовно от повече от пет години, поне по два пъти в годината. Кръводаряването е нещо изключително. Давате част от себе си, буквално, нещо което е жизнеспасяващо и то безвъзмездно! Няколко пъти са ме търсили приятели с молба да даря за заболели техни близки. Фактът, че мога да помогна по такъв начин винаги ме е изпълвал с особено удовлетворение. И така, предвид, че продължавам с даряването бих искал да знаете, че винаги можете да разчитате, да не дава господ! От друга страна ви приканвам всички да дарите кръв! Ако ви е страх, обадете ми се и ще отидем заедно Поздрави и бъдете здрави Кирил - 0882 413822 |
24-10-2021, 18:16 | #2 |
Senior Member
|
Кръводаряването и новите реалности.
Здравейте приятели,
Цели четири години минаха от старта на тази тема. За съжаление никой не сподели вежделенията ми с мнение, било то за или против, никой не се престраши да ми се обади за да сподели страховете си от процедурата, за да потърси подкрепата ми или просо ей така. За моя радост, никой не се обади и за да търси помощта ми в случай на спешност. Искам да споделя с вас един поглед върху изследване за вредите от прекалено сгъстената кръв върху сърдечно-съдовата система, което е особено интересно в ситуацията с пандемия от Ковид-19. Реших, че това ще е меродавно в БАССЕС общността, предвид факта, че при засилена физическа активност на висока надморска височина се случва именно сгъстяване/обогатяване на кръвта. https://www.youtube.com/watch?v=gabXVh9Ig5U Аз продължавам с кръводаряването, дори и по-често от преди. Бъдете здрави и се забавлявайте. Киро |
25-10-2021, 13:38 | #3 |
Senior Member
Дата на присъединяване: Sep 2006
|
Готина тема, Кире ! Аз гледам да дарявам, когато се налага, сега вече знам , че има позитиви за здравето наред с шоколада Своге и нескафенцето бонус
|
25-10-2021, 20:10 | #4 |
Екстремен лифтар
|
Голям си Кире.
Аз не съм дарявал никога, защото не мога.
26-10-2021, 12:08 | #5 |
Senior Member
|
Благодаря, Борко и Ники!!!
Благодаря ви,
Радвам се винаги, когато мога да помогна с опита си в търсене на здравословното. Уви, в днешно време се налага да откриваме нови и да препрочитаме, с особено мнение, старите постулати. по-здрави и по-мъдри Киро |
27-10-2021, 11:06 | #6 |
Junior Member
Дата на присъединяване: Oct 2016
|
И други даряваме кръв, но не са много дарителите.
Не е нещо, с което да се хвалиш, но може да се дава пример на близки и приятели. |
16-11-2021, 13:31 | #7 |
Senior Member
|
В случая не става въпрос за хвалба, а по- скоро за споделяне от първа ръка на опит с нещо, което някои хора все още мислят за страшно, вредно и т.н..
Та в тоя ред: Оня ден разбрах, пак така от първа ръка, че в наши дни даряването на стволови клетки също е доста просто. Със съвременните методи те се извличат буквално от кръвта- без пункции, парчета кост и т.н.. Първо даваш проба, и някой ден ако се окажеш съвместим, даряваш кръв и това е.. Лично аз ще се поинтересувам повече по темата |
22-11-2021, 17:01 | #8 | |
Senior Member
|
Това звучи обнадеждаващо!!!
Цитат:
ако намериш нещо интересно, сподели, моля те. Ще участвам и там Поздрави Кирил |
|
18-06-2022, 19:56 | #9 |
Senior Member
|
Още една полза от кръводаряването!!!
Здравейте,
Така както е топличко и няма необходимост от носене на дълги ръкави, кръводаряването става все по-достъпно. А ето и един клип, от който ще научите как разреждането на кръвта помага за овладяването на оксидактивните процеси разяждащи обвивката позната ни като тяло. Аз ще ходя скоро да дарявам, ако някой има желание, но изпитва страх може да ми се обади и да дойде с мен. Едното място е във Военна болница, а другото зад турския хотел преди Централна гара. https://youtu.be/xGxAGQyRKxQ Поздрави Киро 0882413822 |
21-06-2022, 07:46 | #10 |
Шугав
Дата на присъединяване: Jun 2006
|
В Окръжна болница Св. Ана също има център за кръводаряване за живеещите в източните квартали.
|
|