Кафето на БАССЕС

Върни се   Кафето на БАССЕС > Екипировка - Дискусии

Отговор

Функции на темата Display Modes
Стари 22-03-2010, 17:28     #961
bozidar
Senior Member

Дата на присъединяване: Jan 2008
Начално

По думите на доктор Панайот Темелков (дава дежурства за ПСС на Витоша), тоест аз като отидох при него той ме диагностицира като скъсана меридиална връзка и аз го питах в прав текст "След 8 месеца ще чувствам ли кракът си както преди" и тои ми отговори, че със сигурност ще бъде като нов. Но може би играе роля и начина на опериране- там се зашива тъканта със някакви разградими конци или нещо такова и тя зараства сама.
bozidar Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 22-03-2010, 18:45     #962
valantain82
Member

Дата на присъединяване: Nov 2009
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отНики Разгледай мнение
bozidar: Хубенов е човека. От доста места чувам, че Тони Георгиев напоследък яко се излага. Вече от 3 места чувам едно и също за него.
Освен това методите на Хубенов са доста по щадящи. Повечето, които е оперирал Хубенов след 20 дена почват да ходят нормално. Докато пациенти на Георгиев седят с шини по 3 месеца и после задължително рехабилитация в кабинета на негов човек.
Аз лично се консултирах с 4 доктора. При 3-ма диагнозите съвпаднаха, само Георгиев не позна.
Ако не си се преглеждал при Хубенов те съветвам да идеш при него за мнение.

И един въпрос. Ако имаш скъсана медиална връзка, ще можеш ли да караш ски агресивно във всякакъв сняг? Без болка. Възможно ли е добре развита мускулатура да компенсира скъсана вътрешна връзка?
тази връзка задължително се прави защото ниама какво да я компенсира предна и задна ги компенсират менискусите и мускулатурата но страни4ните връзки държат колианото съответно да не се отвори като мида отстрани а там има само мускули на колианото а те са малко и не биха издържали на страни4но риязко натоварване и си е руска ролетка да караш ски така

Запоследно променено от valantain82 : 22-03-2010 в 19:39.
valantain82 Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 27-03-2010, 21:14     #963
orlincho
Ентусиаст

Дата на присъединяване: Feb 2008
Изпрати съобщение чрез ICQ на
Начално

За любопитните ето една програма за обучение за коленната става.
Можете да показвате разични слоеве и към всеки чарк вътре има описания.

Разгъвате ЗИП-а. Закачате на виртуално ЦД или го записвате на ЦД. Инсталирате и пускате.
We skiers are a strange breed. When most of society is running for cover, we find ourselves rejoicing at the sight of a cold low pressure system circling on the Satellite loop. We yearn for the feeling of cold powder snow blowing in our faces. Inside a swirling maelstrom of snowflakes, we feel most free.
orlincho Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 04-04-2010, 22:17     #964
Brand new
Junior Member

Дата на присъединяване: Apr 2010
Начално Ако мога да помогна, питайте ме...

Хора ве4е ходя На 16.03 д-р Хубенов ме оперира - скъсани предни връзки и външен менискус. както казаха "необичайна комбинация" Типичното било връзки с вътрешен менискус, а аз имах външен. Прочетох колентарите по повод Хубенов и ги потвърждавам - Да това е човек , комуто може да се довери пациента!!! При Георгиев не съм ходила, може би защото всички само за него ми говореха, а и дочух, че нещо много операции на ден правел, което ме стресна. Та така, на 12 ден след операцията ми махнаха конците, на 14-тия бях ве4е на физиотерапия и рехабилитация. На 15-тия ден хвърлих патериците и шината. Забравих да отбележа, че нямах шит менискус - ако е шит се почва да се ходи чак на 26-тия ден, така пише в програмата, която ми дадоха. Голяма одисея бе докато отида при Хубенов - рових се по форуми, интересувах се от това което ми предстои като възстановяване и т.н. Но избрах него, а в болницата по нищо не разбрах че е болница. Страхотно отношение, весели и бодри хора! Поне аз това срещнах. И да си кажа, не правя реклама, както ме обвиниха в един друг форум, просто споделям впечатления, защото искам да бъда полезна с това през което минах. Най-болезнени бяха първите 48 часа, но всичко мина спокойно, защото имаше много човещина и разбиране от страна на санитарки, сестри, лекари.Благодаря им искрено, ако не беше тяхното внимание болката нямаше така да я преодолея. Аз бях по спешност оперирана, след някоя и друга година ми казаха , че става трябва да сменям и така за седмица имах късмет да се уреди всичко. Касата ми пое: операцията, 6 нощи престой, болкоуспокоителни, храна, част от престоя, упойка. Аз доплатих 1650лв за пинове (саморазграждащи се пирони), болкоуспокоителни 48лв, 28лв за престой и 250лв за физиотерапия и рехабилитация. Там реших да е рехабилитацията, защото тя има огромно значение една операция да е успешна. Вече е 20-ти ден и аз си ходя нормално, макари бавно. Не мога да свивам коляното, но това не ми пречи. За тези 4 дни на рехабилитация значителен напредък имам. Само да добявя, Хубенов не пожела да гледа снимки от ЯМР, искаше да направи клинични тестове. Даже на операционната маса, упойката ме бе хванала, провери отново и каза, че само тогава най-вярно се долавят скъсванията, защото не си стягам крака. През цялото време наблюдавах на един монитор интервенцията. После при желание на пациента може DVD (със запис от операцията) да му предоставят. Даже някой ми спомена, че Хубенов бил специализирал и "Рамо"...

Запоследно променено от Brand new : 04-04-2010 в 22:35.
Brand new Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 04-04-2010, 22:24     #965
Brand new
Junior Member

Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отbozidar Разгледай мнение
По думите на доктор Панайот Темелков (дава дежурства за ПСС на Витоша), тоест аз като отидох при него той ме диагностицира като скъсана меридиална връзка и аз го питах в прав текст "След 8 месеца ще чувствам ли кракът си както преди" и тои ми отговори, че със сигурност ще бъде като нов. Но може би играе роля и начина на опериране- там се зашива тъканта със някакви разградими конци или нещо такова и тя зараства сама.
За д-р Темелков съм чувала, мой познат бе опериран от него - счупен глезен от каране на ски. Мислех при него да ида за моите болежки, но избрах Хубенов. Аз имах скъсани предни връзки и скъсан менискус, не съм наясно с медиалните връзки, не мога да вземам отношение. Но в болницата беше пълно с пострадали от ски пациенти...даже имаше едно момче със счупен глезен и кашачка от игра на "Хек" Ако мога да ти помогна с нещо пове4е , питай ме..
Brand new Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 05-04-2010, 08:45     #966
Петре
Senior Member

Дата на присъединяване: Mar 2009
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отBrand new Разгледай мнение
Хора ве4е ходя
Честито.Тренирай усърдно и скоро ще започнеш да тичаш.
Цитат:
Първоначално изпратено отBrand new Разгледай мнение
д-р Хубенов ме оперира - скъсани предни връзки и външен менискус
Оперирал ти е една предна кръстна връзка( толкова има в едно коляно)
Стари 13-04-2010, 01:12     #967
greyjoy
Junior Member

Начално

Цитат:
bozidar: Хубенов е човека. От доста места чувам, че Тони Георгиев напоследък яко се излага. Вече от 3 места чувам едно и също за него.
Освен това методите на Хубенов са доста по щадящи. Повечето, които е оперирал Хубенов след 20 дена почват да ходят нормално. Докато пациенти на Георгиев седят с шини по 3 месеца и после задължително рехабилитация в кабинета на негов човек.
Аз лично се консултирах с 4 доктора. При 3-ма диагнозите съвпаднаха, само Георгиев не позна.
Ако не си се преглеждал при Хубенов те съветвам да идеш при него за мнение.
Здравейте
Ще си позволя да не се съглася с изказванията Ви по адрес на Доц. Георгиев.Януари месец тази годни се подложих на опрация при него във ВМА -палстика на ПКВ + зашиване на менискус,няма да се спирам над много хубавите ми впечтления от него и екипа като цяло за да не прозвучи като реклама ,искам само да акцентирам на разминаванията между това което сте чули с това което аз видях от "първа ръка ".
1. Шината не се носи 3 месеца ,моята я махнах на 41вия ден
2. Обърнах се лично с молба към Тони Георгиев да ми препоръча къде да правя рехабилитация ,а той видимо се смути и така и не ми даде конкретен отговор, да не говорим да ме е задължил да ходя на определно от него место ( което се оказа пробелм за мен ,защото нямах идея къде да отида на добър рехабилитатор )
П.С.
При мен има друг проблем, мускулатурата ми се възстанови много бързо въпреки видимата атрофия на оперирания крак ( имах разлика от колко 9-10 см в обиколката на прасеца в първия ден на рехабилитацията ) отначалко терпевтите бяха мнго доволни от тези темпове докато в един момент не се оказа че флексиятя и екстензията от своя страна напредват бавно и трудно. Почнаха да си говорят леко "заговорнически " за "затегнато коляно " и други подобни неща ,като на мен ми даваха много малко информция: нещо от рода ,че мускулите ми били силни и се взстановявали с по-бързи темпове и това спирало и усложнявало раздвижването на сухожилята- звучи като достъчно обяснение но беше изкрано с 300 мъки от техните уста и определно звучаха доста уклончиво + едно откровние че повече не трябва да си късам нищо . Молбата ми е ако някой има подобен случай или информация да ми даде малко повече разяснение за това "затегнато коляно ".
greyjoy Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 13-04-2010, 09:22     #968
Петре
Senior Member

Начално

И двамата са много добри,просто единият е по-алчен,което води до претупване и грешки.
Не съм наясно с проблема"затегнато"коляно
Посети д-р Михаил Илиев
Стари 20-04-2010, 16:54     #969
ZmeyGorianski
Junior Member

Начално

Здравейте, колеги!

От средата на февруари 2010 и аз мога да се похваля със скъсана ПКВ и наранен менискус, така че - моля запишете ме в клуба!
Оперирах се преди 12 дни и сега си седя вкъщи с шината...и сега се чудя за рехабилитацията - някой спомена за център в Люлин, но неможах да намеря нищо в темата и изобщо в нета та ще съм много благодарна ако някой може да напише нещо повече за тоя център - къде се намира, работи ли със здравната каса и т.н.
И изобщо - къде си правихте рехабилитацията след операцията? Доколкото разбрах, личния лекар може да ти даде направление за 10 дни рехабилитация месечно, но това е много малко, тя нали трябва да се прави всеки ден в продължение на няколко месеца? Та какво се прави в такъв случай - харчиш си 10-те дни и след това си плащаш и продължаваш да ходиш?

На всички контузени - бързо оздравяване, на всички здрави - приятни разходки! Леле как ми се излиза навън и на мен...
ZmeyGorianski Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 21-04-2010, 11:56     #970
vaskes
Junior Member

Дата на присъединяване: Jan 2010
Начално

На всички контузени - бързо оздравяване, на всички здрави - приятни разходки! Леле как ми се излиза навън и на мен...

Центъра се намира в Люлин 8 ул. Търново, блок 982, по тая улица върви тролей 6 Иначе там доктор е Шейтанова (главен) и още едно момче и едно момиче, които провеждат процедурите. Работи със здравната каса, като според зависи от контузията може да ти назначат 7 или 10 процедури (това го решава главната докторка) за който ще платиш единствено 2 такси от по 2 и 40 (нормалната такса за всеки преглед през здравната каса) или иначе казано 4 и 80 общо. Иначе за това дали ще ходиш 10/15 или 20 пъти е за всеки индивидуално, в моя случай, ходих на 7 процедури след което в момента продължавам с фитнес, но все пак на мен ми махнаха само менискус, а ти си с ПКВ така че, не се знае колко време и колко процедури ти трябват. Иначе според това какви процедури са ти назначени, зависи цената след изтичане на тези който поема здравната каса. В моя случай бяха 3 неща, за който ако исках да продължа да ходя трябваше да давам по 8 лева на ден, но тъй като нещата се получиха добре, момчето което ми правеше процедурите ми каза, че е безмислено да продължавам и да си давам парите

ПС. това за няколкото месеца незнам кой ти го е казал, аз миналата година след като ми правиха ПВК, ходих 10 дена и си бях екстра. Имай на предвид, че ако си правиш упражненията по програма която са ти дали за в къщи, ще си много добре раздвижен за рехабилитацията и няма да ти се налага да ходиш няколко месеца със сигурност

Успех, ако имаш други върпоси питай за това сме тука да помагаме
vaskes Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 21-04-2010, 12:33     #971
ZmeyGorianski
Junior Member

Начално

vaskes, много благодаря! Погледнах го на картата това място, то по-удобно от това няма накъде, оказва се, че тоя център е на няколко спирки от нас! Да не говорим и че тролей 6 минава пред моя блок, направо ще съм като с такси
Иначе аз си мислех, че упражненията описани в програмката дето ти дават трябва да се правят под контрол, някой да те наглежда Пък те нали са за няколко месеца напред...но щом може и сам по-натам - супер!
Още нещо се сетих В програмата пише "електротерапия и електростимулация" още от първите дни, т.е. когато още си с шина, това ти прави ли го? Щото аз не...И тази електротерапия правят ли ти я в центъра? Иначе аз се мъча да си раздвижвам леко крака ама засега немога много...
Стари 21-04-2010, 12:52     #972
vaskes
Junior Member

Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отZmeyGorianski Разгледай мнение
vaskes, много благодаря! Погледнах го на картата това място, то по-удобно от това няма накъде, оказва се, че тоя център е на няколко спирки от нас! Да не говорим и че тролей 6 минава пред моя блок, направо ще съм като с такси
Иначе аз си мислех, че упражненията описани в програмката дето ти дават трябва да се правят под контрол, някой да те наглежда Пък те нали са за няколко месеца напред...но щом може и сам по-натам - супер!
Още нещо се сетих В програмата пише "електротерапия и електростимулация" още от първите дни, т.е. когато още си с шина, това ти прави ли го? Щото аз не...И тази електротерапия правят ли ти я в центъра? Иначе аз се мъча да си раздвижвам леко крака ама засега немога много...
Еми не не съм правил такива неща, на рехабилитация тръгнах чак след като махнах шината. А иначе това с тока и ала бала - да правят го в центъра Радвам се, че съм ти помогнал иначе спокойно, трябва да си търпелив тая травмна не се преодолява толкова лесно. Поне до 4/5 месец ще усещаш дискомфорт, но след това всичко ще е ок Поне при мен беше така - УСПЕХ
Стари 23-04-2010, 21:18     #973
sportsmed
Junior Member

Начално

Познавам всички лекари за които се пише в този форум и ако искате високо качество и човешко отношение без комерсиалност бих ви препоръчал д-р Петров (ВМА) Работи от дълги години с д-р Георгиев и качеството е същото. Само хора от кухнята ще ви кажат, че той е човек с отговорно отношение и огромни познания. Съжалявам ако звучи като реклама, но съм го виждал с очите си.
sportsmed Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 25-04-2010, 19:13     #974
той!
Junior Member

Дата на присъединяване: May 2008
Начално

PS.И още нещо изказването не ти прави чест да плюеш в извора от който си пил вода!
той! Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 25-04-2010, 19:54     #975
той!
Junior Member

Дата на присъединяване: May 2008
Начално

По отношение на качеството се съмнявам звучи като самореклама-браво!
той! Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 27-04-2010, 16:49     #976
ZmeyGorianski
Junior Member

Начално

Цитат:
На мен докторите ми "дадоха" още макс. 15 години на колената Но май няма да познаят За сега почваме конвекционални методи за лечение с глюкозамин+хондроитин, пък да видим.
Ники, тоя пост е леко стар (отпреди 3 години ) ама тамън ще можеш да кажеш има ли ефект от тоя глюкозамин+хондроитин
Щото аз вчера си купих такова, а днес видях какво си писал...та - при теб подейства ли? И някой доктор ли ти го препоръча или ти сам реши да си го пиеш? Надявам се да е подействало и колената ти да са екстра!

Абе хора, боли ли ви мястото, откъдето е вземано сухожилието за пластиката? По-точно - докога ще боли Аз съм на 19-ти ден, няма оток, болка, парене, обаче като се опитвам да правя упражненията - боли...

Запоследно променено от ZmeyGorianski : 27-04-2010 в 16:53.
Стари 27-04-2010, 16:59     #977
Ники
Екстремен лифтар

Дата на присъединяване: Aug 2004
Изпрати съобщение чрез ICQ на
Начално

Вятър работа. Пиеш 3 месеца и е по-добре, но като ги спреш след месец все едно нищо не си пил. Няма спасение.
Аз даже правих курсhttp://www.flexy.info+глюкозамин+хондроитин. има ефект, но само докато го пиеш.
Стари 27-04-2010, 20:18     #978
valantain82
Member

Дата на присъединяване: Nov 2009
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отZmeyGorianski Разгледай мнение
Ники, тоя пост е леко стар (отпреди 3 години ) ама тамън ще можеш да кажеш има ли ефект от тоя глюкозамин+хондроитин
Щото аз вчера си купих такова, а днес видях какво си писал...та - при теб подейства ли? И някой доктор ли ти го препоръча или ти сам реши да си го пиеш? Надявам се да е подействало и колената ти да са екстра!

Абе хора, боли ли ви мястото, откъдето е вземано сухожилието за пластиката? По-точно - докога ще боли Аз съм на 19-ти ден, няма оток, болка, парене, обаче като се опитвам да правя упражненията - боли...
хехех споко бе 4овек това място ще те боли цял живот при колени4ене но не и докато се движиш минава към втори месец но дискомфорта си остава на тоя момент наи важното е да изправиш крака докато връзката не се е одебелила тоест да я разтегне6 а за тиа боклуци които ще пиеш ефект нулев на мен хубенов ми го каза бии си остенил през 6 месеца штом помага при артроза зна4и и ще съхрани ставата за доста дълго време
valantain82 Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 27-04-2010, 21:01     #979
ZmeyGorianski
Junior Member

Начално

Абе не, мен ме оперираха по другия метод - сухожилието се взема от вътрешната страна на бедрото, а не от пателарния лигамент Което значи, че не би трябвало да ме боли при коленичене, то нали това му е едно от предимствата уж...ама ще видим...да я добутам дотам...Сега ме боли като си правя упражненията за раздвижване - прав крак нагоре-надолу.
А вие направо ме попарихте, аз се надявах тоя глюкозамин да прави чудеса Ама щом Хубенов казва, че нема смисъл...
а и Ники като е пробвал още повече...и за кво си го купих?! Ся освен да накарам майка ми да го изпие, че я боли кръста и без това
Стари 27-04-2010, 21:42     #980
vaskes
Junior Member

Начално

Абе не, мен ме оперираха по другия метод - сухожилието се взема от вътрешната страна на бедрото, а не от пателарния лигамент Което значи, че не би трябвало да ме боли при коленичене, то нали това му е едно от предимствата уж...ама ще видим...да я добутам дотам...Сега ме боли като си правя упражненията за раздвижване - прав крак нагоре-надолу.

Споко минава, даже няма да чустваш нищо, но честно казано не помня към кой месец беше Иначе аз съм вече на година и 3 месеца след ПКВ и изобщо няма и помен от това, че от там са ми зимали сухожилие
Отговор

Tags
докторе защо, рехабилитация, коляно, операция, скъсани връзки

Функции на темата
Display Modes

Правила за писане на мнения
Не можете да публикувате нови теми
Не можете да публикувате отговори
Не можете да прикачате файлове
Не можете да редактирате публикациите си

BB code is включен
емотиконите са включени
[IMG] код е включен
HTML кода е изключен
Прескачане на форум

Всички времена са по Гринуич +2. Времето сега е 02:21.