Кафето на БАССЕС

Върни се   Кафето на БАССЕС > Екипировка - Дискусии

Отговор

Функции на темата Display Modes
Стари 05-06-2010, 00:43     #1021
valantain82
Member

Дата на присъединяване: Nov 2009
Начално

http://www.vbox7.com/play:276b7e6c eto link za intervu na toni georgiev
valantain82 Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 05-06-2010, 09:00     #1022
bozidar
Senior Member

Дата на присъединяване: Jan 2008
Начално

йгйг
bozidar Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 05-06-2010, 09:00     #1023
bozidar
Senior Member

Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отdumboo Разгледай мнение
Здравейте! Искам да попитам дали д-р. Хубенов е специалист само за долни крайници или може да ми помогне и за проблем в лакътя и ако някой може да ми каже каква е цената на прегледа при него?

Доктор Матев, който се води началник отделение е специалист по горни крайници
Стари 05-06-2010, 21:30     #1024
vaskes
Junior Member

Дата на присъединяване: Jan 2010
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отvalantain82 Разгледай мнение
http://www.vbox7.com/play:276b7e6c eto link za intervu na toni georgiev
Не знам кой какво мнение има, но аз лично съм супер благодарен на този човек! Да е жив и здрав още дълги години и да помага на хора в нашето положение
vaskes Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 12-06-2010, 19:01     #1025
BADGANAKA
Member

Дата на присъединяване: Oct 2008
Начално

7 декември си направих операция при д-р Хубенов - скъсани коленни кръстни връзки . 4-5 месеца почивка лежане всичко мина наред . Месец май ми каза да почвам да го натоварвам коляното повече . Направих 1-2 мачлета в квартала лекичко и се почувствах страхотно . На третото ритане вече се натоварих повече , играх пак с приятели в 101-о училище дето е затревено . След 30 мин игра на десния крак дето е опериран изпитах много силна-остра болка в бедрото по точно мускула . Вече 2 седмици ако ритна топка с десния крак все едно ми режат крака , пък като си ходя или тичам няма никакъв проблем . Снощи едно приятелче в квартала ми каза че цел живот щяло да ме боли там защото от там са дърпани сухожилия ... това така ли е ? аз това не го знам . Знам че е взето сухожилие от под капачката и това е . Бихте ли ми казали какво мислите
BADGANAKA Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 12-06-2010, 19:34     #1026
Ники
Екстремен лифтар

Дата на присъединяване: Aug 2004
Изпрати съобщение чрез ICQ на
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отBADGANAKA Разгледай мнение
Бихте ли ми казали какво мислите
Да спреш с тоя малоумен футбол. Това го повтарям от 2 години и никой не ме слуша.
Стари 12-06-2010, 21:14     #1027
BADGANAKA
Member

Дата на присъединяване: Oct 2008
Начално

добре не е полезно ... и аз го чувам от всеки но защо така се получава?
BADGANAKA Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 12-06-2010, 21:53     #1028
Ники
Екстремен лифтар

Дата на присъединяване: Aug 2004
Изпрати съобщение чрез ICQ на
Начално

На този въпрос можеш и сам да си отговориш, когато си погледнеш устройството на коляното и силите, които изпитва при играта на футбол и ритане на топка.
Стари 13-06-2010, 08:29     #1029
bobo7
Junior Member

Дата на присъединяване: Sep 2009
Начално

абре как за 6 месеца има няма си играете футбол?
баси вие сте машини, аз съм близо година и още не мога да си възвърна мускула
bobo7 Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 13-06-2010, 10:14     #1030
Петре
Senior Member

Дата на присъединяване: Mar 2009
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отbobo7 Разгледай мнение
абре как за 6 месеца има няма си играете футбол?
баси вие сте машини, аз съм близо година и още не мога да си възвърна мускула
Спрете с този глупав футбол.Ето,сега има световно-какъв по-добър футбол.
Няколко мнения по-нагоре споделих моят опит с футбола девет месеца след...
Няма по-гладиаторски спорт.
@bobo7,професионален футболист година и половина след операция,още не може да докара същия обем мускулна маса,при все че е всеки ден в залата.
Малко реклама и надъхване за изгубилите кураж:гоних крадец и го хванах
Стари 13-06-2010, 11:33     #1031
ShQaz
Junior Member

Дата на присъединяване: May 2010
Начално

Колеги колко време след операцията на коляното (ПКВ), отока вече го няма и двете ви колена са еднакви, казано по друг начин няма излив на ставата?
ShQaz Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 16-06-2010, 16:48     #1032
ZmeyGorianski
Junior Member

Дата на присъединяване: Apr 2010
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отShQaz Разгледай мнение
Колеги колко време след операцията на коляното (ПКВ), отока вече го няма и двете ви колена са еднакви, казано по друг начин няма излив на ставата?
При мен - в края на втория - началото на третия месец...и пак като го натоваря с повечко ходене вечерта леко се подува...
ZmeyGorianski Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 21-06-2010, 16:18     #1033
ShQaz
Junior Member

Дата на присъединяване: May 2010
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отZmeyGorianski Разгледай мнение
При мен - в края на втория - началото на третия месец...и пак като го натоваря с повечко ходене вечерта леко се подува...
Ти как си със сгъването и разгъването. Като гледам си на 2 и 1/2 месеца.
Аз съм на 53 дена, и не мога да го сгъна напълно - макс. до 100 градуса активно, пасивно е малко повече. А за пълното разгъване въобще и не си помислям. И все още куцам като вървя.
ShQaz Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 21-06-2010, 18:17     #1034
ZmeyGorianski
Junior Member

Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отShQaz Разгледай мнение
Ти как си със сгъването и разгъването. Като гледам си на 2 и 1/2 месеца.
Аз съм на 53 дена, и не мога да го сгъна напълно - макс. до 100 градуса активно, пасивно е малко повече. А за пълното разгъване въобще и не си помислям. И все още куцам като вървя.
Правилно, точно два месеца и половина от операцията (72 дни).
Сгъване - зле съм, незнам колко градуса имам, но са малко над 100 според мен. Преди 10-ина дни успях да превъртя педалите на велоергометъра, много трудно беше, сега се опитвам да въртя, но си ме боли при всяка врътка...А какво е пасивно и активно сгъване? Но ти много бързаш, какво пълно сгъване на 53-ти ден?? Начи на мен ми казаха, че ще имам пълно сгъване към 4-я месец...ама пак си е индивидуално, я имам, я не...засега ми звучи в сферата на научната фантастика това...
Разгъване - никакъв проблем, поне това!
Ходене - боли, но не чак толкова, че да куцам.
На тебе операцията по кой метод ти беше?
А иначе и аз днес нещо се притесних, че много бавно се възстановявам, и най-вече че немога да си сгъвам достатъчно коляното и ме боли като ходя...абе същите неща, които и теб те тормозят явно Рових в нета да видя хората как се възстановяват във времето, ма нищо не намерих
А ти не се притеснявай, не си само ти зле, много сме
Стари 21-06-2010, 19:13     #1035
valantain82
Member

Дата на присъединяване: Nov 2009
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отZmeyGorianski Разгледай мнение
Правилно, точно два месеца и половина от операцията (72 дни).
Сгъване - зле съм, незнам колко градуса имам, но са малко над 100 според мен. Преди 10-ина дни успях да превъртя педалите на велоергометъра, много трудно беше, сега се опитвам да въртя, но си ме боли при всяка врътка...А какво е пасивно и активно сгъване? Но ти много бързаш, какво пълно сгъване на 53-ти ден?? Начи на мен ми казаха, че ще имам пълно сгъване към 4-я месец...ама пак си е индивидуално, я имам, я не...засега ми звучи в сферата на научната фантастика това...
Разгъване - никакъв проблем, поне това!
Ходене - боли, но не чак толкова, че да куцам.
На тебе операцията по кой метод ти беше?
А иначе и аз днес нещо се притесних, че много бавно се възстановявам, и най-вече че немога да си сгъвам достатъчно коляното и ме боли като ходя...абе същите неща, които и теб те тормозят явно Рових в нета да видя хората как се възстановяват във времето, ма нищо не намерих
А ти не се притеснявай, не си само ти зле, много сме
за сега най важно е да се постигне пълно разгъване за да се разтегне сухожилието а това трябва да стане до края на трети месец защото след това сухожилието се одебелява започва да се храни и ако не успее6 до тогава никога няма да стани а тожа се постига на колелото с висока седалка това се прави за да може после като се подобрят градусите да се стигне и до пълно сгъване в тези две положениа на коляното кръстните връзки се оптягат максимално . болката си преминава неусетно при мен това стана към 5 месец но преди това я имах само сутрин след дълъг покои на коляното куцането този проблем не е в коляното а в главата самата кръстна връзка има нерви които изпращат сигнали до мозъка в какво положение е коляното всеки един момент и мозъка праща обратни сигнали до групите мускули които последователно в синхрон движат ставата това е рефлекса които е загубен и то4но този рефплекс триабва да се придобие наново
като бебе което се у4и да ходи но при условие 4е инстинкта за самосъхранение пази крака и го щади е много трудно мислите за всяка стъпка и затова се куца а и същпо липсата на околоставна мускулатура
valantain82 Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 21-06-2010, 22:12     #1036
bozidar
Senior Member

Начално

Лелелеле хора аз съм 48 ден сгъвам 130 градуса, въртя си колелото без проблеми вече по 20мин, нямам никакъв оток или каквото и да е, ходя си без проблеми, не ми се надува крака, никаква болка, само ми пука от време на време, чуствам се идеалноооооо само не разбрах какво общо има ПКВ със разгъването на крака, то не зависи ли от задните сухожилия?
Стари 22-06-2010, 08:42     #1037
bobo7
Junior Member

Начално

за да го згънеш сам (пасивно) ти трябва силен заден мускул на бедрото.
активно се води някой да ти го сгъва (да прилага сила).
Четриглавия мускул на бедрото пречи да се сгъне докрай (и някой други сухожилия)

най-важното е да се разгъва крака, за да може да се ходи и тича нормално.
сгъването е важно за да може да се има пълен обем на движение, и мусклулите и сухожилията да са достатъчно разтегнати, за да се избегнат контузи

Запоследно променено от bobo7 : 22-06-2010 в 08:57.
Стари 25-06-2010, 17:05     #1038
ZmeyGorianski
Junior Member

Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отbozidar Разгледай мнение
само не разбрах какво общо има ПКВ със разгъването на крака, то не зависи ли от задните сухожилия?
ПКВ се натоварва най-много при движение от пълна флексия към пълна екстензия на коляното, така ми каза рехабилитаторката вчера...Има един уред във фитнеса - сядаш като на стол, тежестта е долу на глезените и сгъвш и изправяш крака в коляното. Не го обясних много добре, ама сигурно ще се сетите Е точно това упражнение натоварва най-много ПКВ и квадрицепса...имайте го предвид и не се претоварвайте!
Стари 25-06-2010, 21:18     #1039
bobo7
Junior Member

Начално

Така е, екстенсиите прецакват най много ПКВ-то

само дето са доста добри точно за мускулите около коляното (долната част на бедрото)
много фитнес инструктри не одобряват точнотова упражнение, и наблягат на клековете повече, напъни...
Стари 26-06-2010, 07:37     #1040
ZmeyGorianski
Junior Member

Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отbobo7 Разгледай мнение
Така е, екстенсиите прецакват най много ПКВ-то

само дето са доста добри точно за мускулите около коляното (долната част на бедрото)
много фитнес инструктри не одобряват точнотова упражнение, и наблягат на клековете повече, напъни...
Аз откакто прочетох това по-долу реших никога да не клякам с тежест във фитнеса. Цитирам част от мнението на един лекар (drkalo), в един друг форум, понеже според мен е много ценно като информация и е добре да го знае всеки. Който иска, може да види форума на този линк цък, но там има мнения за всякакви болести, не само за наште любими кръстни връзки и менискуси
А ето и цитата:
"При клякане дори без тежест се получава СМАЗВАЩО налягане върху ставните повърхности. Това е така поради специфичното устройство на колянната става. При нея се съчетават ТЪРКАЛЯЩИ движения на бедрените кондили върху тибиалните и приплъзващи (хем се търкаля, хем приплъзва). Това е защото не си съответстват 2-те повърхности по площ и форма(тази на бедрото е доста по-голяма и е изпъкнала, а на тибията е почти равна). Сещаш се, че този механизъм води до ТОЧКОВО напрежение на ставата (тази точка се движи напред-назад при клякане-ставане). Да не забравяме, че между този МОЩЕН лост са вметнати и 2 мениска, на които мамата им се ***ва, ако има голямо допълнително натоварване. Не на последно място капачето, което е разположено отпред се подлага на нечовешки натиск към бедрената ставна повърхност по време на клякане (представи си как действа лоста). Както виждаш всички структури са подложени на голям стрес. Това води до по-бързото им ИЗНОСВАНЕ и настъпване на дегенеративни изменения (артроза). Моят съвет е да напрягаш квадрицепсите от седнало положение на гладиатора (не знам така ли се казва, ама е едно нещо дето го повдигаш с крака като ги изправяш). Така спестяваш на коленните стави собственото си тегло! поне"
Та уреда е най-доброто явно, просто внимавайте с тежестите!

Запоследно променено от ZmeyGorianski : 26-06-2010 в 17:27.
Отговор

Tags
докторе защо, рехабилитация, коляно, операция, скъсани връзки

Функции на темата
Display Modes

Правила за писане на мнения
Не можете да публикувате нови теми
Не можете да публикувате отговори
Не можете да прикачате файлове
Не можете да редактирате публикациите си

BB code is включен
емотиконите са включени
[IMG] код е включен
HTML кода е изключен
Прескачане на форум

Всички времена са по Гринуич +2. Времето сега е 01:52.