![]() |
||||
|
|
Регистрирай се | Често задавани въпроси | Списък с членовете | Календар | Търси | Днешните мнения | Маркирай форумите като прочетени |
![]() |
|
Функции на темата | Display Modes |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() На ски нито една. За....не помня, май 34-35 години каране.
Хюго Харисън, Алберто Томба, Боде Милър...всички прекарват поне 3 пъти седмично във фитнеса. Да ползват и флак ленти, но мускулна маса в краката и около коляното се прави с щанга. С лента не става. Задника и бедрата на кака ви Аня Першон не са направени с ленти и колоездене. Ама вие си знаете, кво съм тръгнал да ви убеждавам. ![]() Плувайте, карайте колела, слаквайте на ленти. Отворете книгата на проф Фурнаджиев. Там си пише за физическата подготовка на скиора. Има доста щанги. Е няма трева, но и тя помага. И бирата.
Футболът остана единствения легален начин да си купиш негър. Запоследно променено от Ники : 28-09-2011 в 15:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Mar 2009
|
![]() Надявам се не съм сбъркал като съм отварял книгата на проф. Димитър Димитров и синът му-доц.Атанас Димитров-''Физическата подготовка на скиора-алпиец''?
Та там пише някои работи за щанги,колело,кардио,стречинг и т.н..Четиво,струващо 10 лева. Няма за бирата и тревата,но пък и двете помагат за възстановяване на мускулатурата след активна тренировка. Мразя фитнес залите,но реконструкцията на ПКВ ме въведе там.Определено това е начина за трупане на обем и сила в краката,но се иска издръжливост и гъвкавост,каквито там трудно можеш да придобиеш. Безавариен сезон на всички ![]()
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Sep 2006
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
AAF
Дата на присъединяване: Apr 2008
|
![]() Като човек, наскоро минал през тежка травма с допълнителни проблеми именно с коляното, горещо препоръчвам следните упражнения, които аз лично усещам като доста по-сериозно натоварващи въпросните мускули, пък и са комплексни:
1. Стъпка нагоре (http://www.muskulibg.com/razdeli/--m...28---/716-----) 2. Стъпка надолу (обратния вариант на горното, но не можах да намеря обяснение - заставаш на някаква платформа и пускаш единия крак странично до докосване на пода) 3. Изометрия - парашутна пейка (вече споменато) Но за да се правят тези упражнения, е необходима загрявка - бедрено сгъване, бедрено, разгъване, лег преса и клекове и/или напади. Карането на колело, тичането и плуването са прекрасни спортове, но считам, че евнтуално биха били достатъчни само, ако се практикуват всеки ден, по много и във високо интензивно темпо. Безаварийна зима на всички!
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() най-лесниш начин да не си късаш връзките е просто да не падаш!
![]() |
![]() |
|
nothing to be proud of
Дата на присъединяване: Oct 2009
|
![]() И все пак, колкото и да са силни и огромни мускулите, колкото и часове наред да си бъхтил във фитнес залата и да си клякал и със щанги и без щанги, ако ти се случи да паднеш със ските и ПРОКЛЕТИТЕ Саломони не се отворят точно когато потрябва, кракът ти ще се усуче и връзките ще се скъсат... така че
Цитат:
![]() Тва е!
![]() |
![]() |
![]() |
Crazy and lost
|
![]() Познавам 3ма души, които са късали без да падат изобщо! Единият е брат ми, другият на Тото жена му (Мишето), а третият е приятел, който стъпил накриво докато слизал от автобуса... В първите 2 случая става дума за претоварване на мускулатурата- правене на последно пускане, когато тялото вече е достатъчно натоварено.
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Jun 2004
|
![]() И моите се скъсаха без падане... и кръстната и медиалната...
![]() Иначе аз залагам на този вариант засега: +слаклайн и катерене
![]() |
![]() |
|
![]() *Ходене пеш по стълбите, без асансьори и ескалатори. Всъщност по ескалатори ще е супер ама на обратно
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Oct 2011
|
![]() Здравейте, извинявам се ако някой друг е питал за това преди и се повтарям, но -
знаете ли къде в София мога да се доредя за ЯМР (ядрено магнитен резонанс), тъй като има съмнение за скъсани кръстни връзки. Пролетта бях при д-р Загоров и той препоръча да мина на ЯМР. Веднага взех талон за ортопед от личния лекар (в "Доверие"), чаках, чаках отговор от здравната каса...и нъцки ![]() На платен за сега не мога да си позволя да отида ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Sep 2006
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Jan 2007
|
![]() Отговора от здравната каса не зависи от това къде ще се наредиш за ЯМР. Много зависи от това колко добре се е аргументирал лекаря ти. Ако чакаш от пролетта за отговор - нещо не е наред. Трябвало е отдавна да ти отговорят.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() Днес се разтърсих из нет-а и намерих мнения из форуми за ЯМР във ВМА - че става относително бързо и са кадърни. Звънях във ВМА да питам как се записва час. Казаха да взема талон от личния и пак да звънна. Оказа се, че имам близък човек, който е успял да мине там и съм силно обнадеждена. Като (ако) успея да мина на диагностика, ще пиша какво-що.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() ...на който се записва час, е 02/92 25 424 - след настоятелно звънене.
Разбира се, може и на място. http://www.vma.bg/klinikabg.php?srid=11 Не пожелавам на никого да стига до там ![]() Безавариен сезон ! |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() пак съм аз. Оказва се, че личния лекар дава направление за ортопед, а той вече те праща на ЯМР. Дали случайно се сещате за някой надежден ортопед, който обаче работи със здравна каса (щото д-р Загоров не работи). Мерси.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]()
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Mar 2009
|
![]()
![]() |
![]() |
AAF
Дата на присъединяване: Apr 2008
|
![]()
![]() |
![]() |
Ski Bum
|
![]() Да дам и аз своя дан за темата... за тези от вас с телефони с Андроид и iOS препоръчвам това приложение https://market.android.com/details?i...imble.workouts; http://www.skimble.com/ Приятно е да се тренира с него, включва много упражнения и серии. За домашна употреба.
![]() Запоследно променено от vga : 03-11-2011 в 16:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Nov 2005
|
![]() Е го Кюш как бъхти.
![]() |
![]() |
![]() |