|
|
Регистрирай се | Често задавани въпроси | Списък с членовете | Календар | Търси | Днешните мнения | Маркирай форумите като прочетени |
|
Функции на темата | Display Modes |
30-12-2012, 19:37 | #21 |
Senior Member
Дата на присъединяване: Mar 2003
|
Ами май друго наистина не остава, защото положението е нелепо - БАССЕС от години сключва голяма групова застраховка, но така и не получава нещо по-особено. Ето, сега има договори за хели спасяване (факт), то може да се очаква реално (факт), лимита не му е много висок, но НАШИТЕ ОБЩИ ЗАСТРАХОВКИ НЕ ГО ПОКРИВАТ!
Ние сме в категорията хора, които, ако закъсат зимата в планината, почти със сигурност ще имат "голяма полза" от пристигане на екип с хеликоптер. Просто знам за какво говоря от гледна точка на транспорт на дори леко пострадал и ми е пределно ясно, че има ли инцидент нейде малко по-навътре в планината ще е възможно най-добре транспорта да стане с помощта на хеликоптер.... Еми, освен да ставаме членове на някой чужд ски клуб и поне да знаем за какво плащаме...
03-01-2013, 15:36 | #22 |
Senior Member
Дата на присъединяване: Jan 2012
|
И за мен това с Австрийския клуб е работещият вариант. .
Единствената застраховка с ясни общи условия в БГ, която съм виждал, е на Уника. А там са едни цифри като стане дума за неща извън писти и маркирани пътеки (за хеликоптер да не говорим), а застраховките за чужбина са отделно пари... Запоследно променено от i.slavchev : 03-01-2013 в 15:43. |
03-01-2013, 18:08 | #23 | |
плешиф лифтар
|
Цитат:
28.01.2009г. "Дирекция Национален парк Пирин предупреждава всички любители на зимните ски спортове, че карането на ски и сноуборд извън трасетата на ски пистите е опасно, крие много рискове и е забранено съгласно Плана за управление на Национален парк Пирин." да ама в чл. 1.16.7.4. пише - "Видове спорт, които могат да се развиват в парка: Зимни преходи (ски с панти) и Ски преходи с ползване на алпийска екипировка"! 04.10.2010г. "Шефът на парк "Пирин" подава оставка заради близки връзки с "Юлен"" |
|
03-01-2013, 19:12 | #24 |
Прасета в космоса!
Дата на присъединяване: Aug 2007
|
Австрийска застраховка
Миналата година проверявах.
за дружеството Ето и линк към най-общите условия на застраховката: ползи за членовете на английски (редакция) както и: по-подробна брошура за застраховката Има две препятствия за ползването на застраховката: 1. Човек трябва да си избере секция (не знам на 100% какви са задълженията на членовете и дали някой трябва да те верифицира от секцията) 2. Всичко си плащаш първо сам, а после пускаш иск към застрахпвателя на дружеството (това би могло да е проблем). Ако второто е преодолимо за някого, първото, мисля, ще се намери начин да се разучи/уреди. Редакция: третият вариант е да преговаряме с тях и да си органзираме тукашна секция, но това вероятно ще означава и някаква административна организация и работа (напр. секцията да осигурява информация на други членове, дошли в България). Което в дългосрочен план със сигурност няма да е лошо. Само да има хора, които да са готови.
Благословен да бъде този, който няма какво да каже, но въпреки това мълчи. Запоследно променено от Green Hot Chilly Peppers : 04-01-2013 в 07:05. |
04-01-2013, 12:01 | #25 | |
плешиф лифтар
|
Цитат:
28.01.2009г. "Дирекция Национален парк Пирин предупреждава всички любители на зимните ски спортове, че карането на ски и сноуборд извън трасетата на ски пистите е опасно, крие много рискове и е забранено съгласно Плана за управление на Национален парк Пирин." да ама в чл. 1.16.7.4. пише - "Видове спорт, които могат да се развиват в парка: Зимни преходи (ски с панти) и Ски преходи с ползване на алпийска екипировка"! 04.10.2010г. "Шефът на парк "Пирин" подава оставка заради близки връзки с "Юлен"" |
|
04-01-2013, 19:54 | #26 |
|
Ами не говоря немски. Иначе до сега 10 пъти да съм написал едно писамце в 10 реда. Така и така ние сме скиори, туристи и планинари от България и сме заинтересувани от членството в австр. ски клуб. Имаме желание да станем регионален представител за България, като се стремим да договорим с хижи и туристически обекти намаления за членовете на австр. клуб и т.н. (предполагам хижа Мальовица ще е първият обект)
Ако някой има половин час нека го драсне на немски и да го пуснем през мейла на БАССЕС. Запоследно променено от bobber : 04-01-2013 в 19:57. |
04-01-2013, 20:38 | #27 |
Senior Member
|
Бобре, понеже ти си 3-тия от УС дето се кани да драска, предлагам да се уговорите и да го направи само един....апропо говорят английски, говорил съм си с тях по въпроса преди 2 години.....
04-01-2013, 22:17 | #28 |
Senior Member
Дата на присъединяване: Dec 2009
|
abe gledam tezi polzvat UNIQA ne e li po dobre da se pita purvo tam dali nemoge da poluchite nemskite uslovia??
spored men nebiha vi prieli v cluba samo zaradi zastrahovkata porsto tezi clubove nefonkcunirat taka...... ako doida pri vas i vi zaiavia gordo che idvam zaradi zastrahovkata inache neme e enia za vashta organizacia she me zapishete li? |
04-01-2013, 22:20 | #29 |
Senior Member
|
Функционират, функционират....
04-01-2013, 22:25 | #30 |
Senior Member
Дата на присъединяване: Dec 2009
|
kon bop iade li?
|
04-01-2013, 23:42 | #31 |
Senior Member
|
milkon, на тебе пък какъв ти е зора?
Ползвай си кредитната карта и стани ЧЛЕН тука, става веднага, до 2-3 дни ще ти пратят потвърждение и всичко, боба после: http://aacuk.org.uk/p-membership-2013
. Запоследно променено от dimitard : 05-01-2013 в 00:24. |
05-01-2013, 17:59 | #32 | |
Гъди
|
Цитат:
Важи ли за България?
The Power of Dreams. Скучен ми е живота напоследък... А аз не съм свикнал на това.мото клуб Ники написа: Човек не спира да си играе, защото остарява, а остарява, защото е спрял да си играе Човек без мечти е като сняг без пудра. f2f:вие трябва да кажете "не, не искам, предпочитам да ида на планина и да дишам чист въздух вместо мръсната газ на някоя моторна шейна и да пипам зелена трева, вместо мазната смазка на някой лифт". VGA:Във Варна има много неща, но всеки знае, че Бургас е морската ски-столица на България! Всичко, което е далеч от морето е дълбока провинция - Ърнест Хемингуей Щастието не е дадено всекиму. Съжалявам другите! Гъди. |
|
05-01-2013, 21:45 | #33 |
Senior Member
Дата на присъединяване: Oct 2010
|
За 3-та, поредна година си направих в УНИКА за 5 месеца. 90лв със завишени прагове по парични премии + 2 допълнителни опции "Екстремни спортове" и "Операция на ПСС с използване на хеликоптер".
05-01-2013, 23:04 | #34 |
Senior Member
|
Извинявам се, не съм толкова навътре в материята, но 90лв. за 5 месеца? Не съм запознат и със статистиката на произшествията годишно, но ми се струва че ако си създадем един фонд с вноска двойно или тройно по-ниска годишно би бил достатъчен да се покрият разноските по нещастията в планината за период от една година? Вие как мислите? Въпрос на малко статистически сметки е колко пари да е вноската спрямо средния брой застраховани и средния брой нещастия, които се случват на застрахован човек. При всички положения ще е по-изгодно и парите си остават "при нас".
|
06-01-2013, 22:31 | #35 |
Senior Member
Дата на присъединяване: Oct 2010
|
Цената зависи спрямо, какво е покритието на застраховката.
На теория примерно, е така: "В общия случай при около 15-20лв. застрахователна премия, повечето застрахователи покриват "разходи по застрахователни събития" в рамките на 1000-1500лв. Справка - едно сваляне от планина по ценоразписа на ПСС, е около 2000 като финална калкулация. Всеки може да се застрахова на по-голяма премия, като тогава се увеличава и сумата по разходи, които може да се покрият. Пример: - застрахователната премия е 15лв. покритие: 1000лв. - искаме покритие 3000лв --> 3х15лв=45лв." без да съм кой знае колко навътре в темата, стигнах до извод за себе си, че Планинската на Уника, е най-ясно разписана и регламентирана, пък и са първите, които почнаха да предлагат тази "специализирана" застраховка. http://www.garant-insurance.bg/?p=23&l=1&id=7 не съм оптимист, че всичко в БГ става, както пише в договорите, но поне ще са база да си търся правата.....
"The Future is unwritten. The pen is in our hands." Joe Strummer 21 August 1952 22 December 2002 Запоследно променено от tablatabla : 07-01-2013 в 11:08. |
07-01-2013, 11:03 | #36 |
Senior Member
Дата на присъединяване: Mar 2003
|
Ти пропускаш да кажеш, че си "пристрастен"
Сега сериозно - поне 100 лв. излиза на Уника ПСС с хели (500 лв. лимит)... Това са 50 Евро. Получаваш "транспорт". И това само "в България"... Ей за това става дума - като са криви условията на нашите компании, дали да не станем и ние като френските богати хора "чужденци". В нашия случай "австрийски скиори" - да си даваме парите за развитието на Австрийското алпийско движение, срещу което те да ни помогнат с случай на нужда в България ИЛИ ЧУЖБИНА..... Пък нашето БТС е явно на къде е тръгнало...
07-01-2013, 11:16 | #37 |
Senior Member
|
Аз имах предвид идеята за създаване на фонд "взаимопомощ" така да го кажа. Възможно ли е? Вместо да плащаме на застрахователни компании да си направим такъв фонд, от който всеки, който е дал пари може да разчита да се покрият разходите му при евентуални спасителни акции.
|
07-01-2013, 11:18 | #38 |
Senior Member
|
Тая работа изобщо не е толкова проста....
07-01-2013, 11:29 | #39 |
Senior Member
|
Сигурен съм, че не е просто, но пък си мисля, че би било много по-лесно и по-изгодно за всички ни. А и бих се доверил да си дам парите и да очаквам помощ по-скоро от скиор, отколкото от застраховател.
|
07-01-2013, 12:09 | #40 |
Senior Member
|
Ей така като почнете - асоциацията далеч по елементарни неща неможе да изпълни, ти как си представяш да стане застрахователен фонд ??!
|
|