Кафето на БАССЕС

Върни се   Кафето на БАССЕС > Екипировка - Дискусии

Отговор

Функции на темата Display Modes
Стари 18-12-2015, 10:20     #2121
dewly
Senior Member

Дата на присъединяване: May 2011
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отmrd Разгледай мнение
Здравейте, пиша в тази тема, тъй като не мисля че има смисъл от отделна. Трябва ми мнение и като гледам 106 страници тук има хора с опит с травмите в коляното.
Историята е следната тази година март месец си ударих коляното последния ден в Австрия докато товарех екипировката на ски багажника, поне беше след като си бях изкарал 6те дни. Оттам една ужасна болка в коляното и усещах все едно ябълка порасна вътре, такова напрежение и същевременно ужасна болка.
Предполагам помните какви снеговалежи бяха март че и април, та се досещате че не отидох на лекар, който да ми каже да не карам. Изчаках 1 седмица и си продължих да карам по 1-2 седмично.
Дотук добре минаха пролетта и коляното ми се оправи, усещах някво напрежение от време на време но нищо сериозно.
Докато един хубав августовски уикенд не качих вр. Мальовица, при слизането рязко ме заболя коляното и отидох на лекар а 1 седмица по-късно ми беше направена артроскопия със съмнения за скъсан латерален менускус, които съмнения обаче се оказаха неоснователни. Оказа се че следствие на удара ми се е възпалила ставната капсула и се наложи да почистят.
Минаха 4 месеца от интервенцията и честно казано си го усещам много добре коляното, даже от октомври ходя по 2 пъти седмично на кросфит да тренирам и за да поддържам форма.
Въпроса ми е дали ако си закупя стягаща наколенка от този тип, за когато карам, ще имам по-добър шанс хем да не нараня коляното хем да му намаля напрежението така да се каже? Ако знаете други марки модели на подобни наколенки съм отворен за предложения.
Благодаря предварително.
Не стана ясно дали е имало нестабилност в коляното или само болки. Обърни се към Максим Загоров. Той поне е скиор или спортен кинезитерапевт. Ортопедите не се интересуват от пациентите след като е минала операцията. Затова сме тук в този форум. Моето мнение е, че тази еластична наколенка ще притиска капачето върху улея върху които се движи капачето и не знам дали този натиск няма да увеличи триенето. Просто разсъждавам, не твърдя.

Запоследно променено от dewly : 18-12-2015 в 10:25.
dewly Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 18-12-2015, 16:10     #2122
mrd
Senior Member

Дата на присъединяване: Aug 2015
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отdewly Разгледай мнение
Не стана ясно дали е имало нестабилност в коляното или само болки. Обърни се към Максим Загоров. Той поне е скиор или спортен кинезитерапевт. Ортопедите не се интересуват от пациентите след като е минала операцията. Затова сме тук в този форум. Моето мнение е, че тази еластична наколенка ще притиска капачето върху улея върху които се движи капачето и не знам дали този натиск няма да увеличи триенето. Просто разсъждавам, не твърдя.
Не знам какво имаш предвид под нестабилност, но щом не се сещам предполагам че не съм имал. Ако имаш предвид дали в даден момент след удара съм имал лош контрол над въпросния крак, значи не.
Намерих някакви координати на д-р Загоров ще се опитам да се свържа с него.
Благодаря за съветите.
mrd Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 19-12-2015, 04:22     #2123
Сале
Senior Member

Дата на присъединяване: Dec 2012
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отmrd Разгледай мнение
Не знам какво имаш предвид под нестабилност, но щом не се сещам предполагам че не съм имал. Ако имаш предвид дали в даден момент след удара съм имал лош контрол над въпросния крак, значи не.
Намерих някакви координати на д-р Загоров ще се опитам да се свържа с него.
Благодаря за съветите.
Ако не се сещаш за каква нестабилност става въпрос значи нямаш. При това положение едва ли ти трябва наколенка като онази от Декатлон, която е с фиксация на капачката и диагонални ластици. Между другото в санитарните магазини могат много по-добре да те ориентират кой тип наколенки за какво са отколкото в спортните магазини.

Друг вариант е да четеш много из Интернет и да се объркаш
Сериозните фирми на пазара често дават подробни описания кое за какво е. Ето ти случайно избран пример на наколенка подходяща за ски според производителя, която очевидно не е за теб.

А доколко наколенките могат да те предпазят от бъдещи травми е една много разтеглива тема. Със сигурност тези, които се използват в мотокроса предлагат отлична защита, но нещо не са популярни между скиорите.
Сале Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 25-12-2015, 09:34     #2124
Hajmana
Junior Member

Дата на присъединяване: Dec 2015
Начално Относно ACP и PRP

Дискусията за двете техники е интересна ,но в крайна сметка наистина логиката е проста:какъвто и да е метода на центрофугиране, резултата е един и същ- отстраняване на формените елементи от кръвта и получаване на кръвна плазма с висока концентрация на растежни фактори.
Аз лично два пъти съм се подлагал на тази терапия (при мускулно разкъсване и след травма на коляното) и в двата случая резултатът беше отличен.
Между другото е хубаво да спазваме правописа.Разликата между образОвание и образУвание е огромна...
Hajmana Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 26-12-2015, 09:30     #2125
dewly
Senior Member

Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отHajmana Разгледай мнение
Дискусията за двете техники е интересна ,но в крайна сметка наистина логиката е проста:какъвто и да е метода на центрофугиране, резултата е един и същ- отстраняване на формените елементи от кръвта и получаване на кръвна плазма с висока концентрация на растежни фактори.
Аз лично два пъти съм се подлагал на тази терапия (при мускулно разкъсване и след травма на коляното) и в двата случая резултатът беше отличен.
Между другото е хубаво да спазваме правописа.Разликата между образОвание и образУвание е огромна...
Та, в коя болница работите?
Стари 06-01-2016, 10:58     #2126
fromhell_
който го е страх от мечки

Дата на присъединяване: Jan 2011
Начално

Цитат:
след манипулацията колко време си в бокса и болезнена ли е...?
fromhell_ Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 06-01-2016, 11:23     #2127
Hajmana
Junior Member

Начално За болката и бокса...

Дали е болезнена или не зависи от прага на болка на всеки човек.При мен лично мога да кажа че беше търпимо.А колко време си в бокса? Манипулацията няма да те извади от строя повече от травмата ,поради която се подлагаш на лечение.Ако под бокс имаш предвид времето без спорт-това ще реши лекарят ти.
Стари 06-01-2016, 12:44     #2128
fromhell_

Начално

Цитат:
Дали е болезнена или не зависи от прага на болка на всеки човек.При мен лично мога да кажа че беше търпимо.А колко време си в бокса? Манипулацията няма да те извади от строя повече от травмата ,поради която се подлагаш на лечение.Ако под бокс имаш предвид времето без спорт-това ще реши лекарят ти.
Благодаря и последно да попитам, защото съм много незапознат, лежи ли се в болница за това нещо и колко дни...?
Стари 06-01-2016, 14:08     #2129
Hajmana
Junior Member

Начално

Не. Не се лежи в болница.
Стари 06-01-2016, 14:14     #2130
fromhell_

Начално

Цитат:
Не. Не се лежи в болница.
Благодаря за отговорите!
Стари 31-01-2016, 23:08     #2131
nasynho
Junior Member

Дата на присъединяване: Jan 2016
Начално

Здравейте !
Моят проблем е следният. Точно след 15 дена, ще се навърши една година от операцията ми на ПКВ. Първите 3-4 месеца след операцията, всичко вървеше както си трябва: възстанових пълният обем на движения, нямам никакъв проблем с болки и т.н. На 2 пъти при скок (от лиготии) при приземяването, коляното сякаш леко поддаде и се беше подуло за 2-3 дена без особени болки. Мисля си, че това се дължи на слабата мускулатура и баланса. Сега имам доста свободно време и искам да се възстановя напълно (или доколкото това е възможно). Може те ли да ми дадете насока, как да продължа от тук нататък (фитнес програма, упражнения за баланс и тн.) ще съм много благодарен!

Контузията ми се дължи на пустият футбол, който дълго време тренирах и се надявах с него да си изкарвам хляба, но ето как една контузия и несериозно отношение към нея, преобръщат нещата. Сега се надявам, отново да започна да играя лека-полека, но за целта първо трябва да се възстановя.
nasynho Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 01-02-2016, 22:09     #2132
petrynova
Junior Member

Дата на присъединяване: Feb 2016
Начално ЯМР къде в София?

Историята е следната- на 04.12.2015г. направена артроскопия след диагноза СКЪСАН МЕНИСКУС, но в действителност се оказа плика синдром. Операцията беше успешна, НО на 20.01.2016Г. след травма(подхлъзване и падане на оперирания крак) оток на коляното, изтегляне на червеникава течност със спринцовка и шиниране за 1 седмица. В момента няма оток, но има болка и скованост при ходене, лесна уморяемост. На този етап ми предлагат нова артроскопия, която искам да избегна. Имам направление за ЯМР, но не зная къде да го направя. Ако някой може да ми помогне.
Благодаря предварително!
petrynova Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 01-02-2016, 22:32     #2133
Nadya
Senior Member

Дата на присъединяване: Oct 2006
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отpetrynova Разгледай мнение
Историята е следната- на 04.12.2015г. направена артроскопия след диагноза СКЪСАН МЕНИСКУС, но в действителност се оказа плика синдром.
Малко встрани от темата, но понеже с мен се случи същото в частта със сгрешената диагноза "скъсан менискус", който при артроскопията се оказа плика синдром, имам въпрос правен ли ти е ЯМР преди операцита и къде, както и при кого се оперира? При мен това се случи в болница Софиямед при д-р Тони Георгиев. ЯМР ми е правен в същата болница и понеже това беше причина за грешната диагноза, не бих препоръчала да се прави там.
Nadya Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 01-02-2016, 22:37     #2134
dspirov
Member

Дата на присъединяване: Nov 2012
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отpetrynova Разгледай мнение
Имам направление за ЯМР, но не зная къде да го направя. Ако някой може да ми помогне.
Благодаря предварително!
Мен ме снимаха тези: http://www.spectarbg.com/ до парк-хотел Москва. Не се чака много.

nasynho, така както го описваш, аз бих отишъл пак на преглед.

Запоследно променено от dspirov : 01-02-2016 в 22:42.
dspirov Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 03-02-2016, 13:17     #2135
dewly
Senior Member

Начално

Това новата "мода" ли е - плика. Тарикати.
http://frognews.bg/news_106072/Prepa...ez-pari-a-tuk/
Стари 12-03-2016, 22:43     #2136
asdf1234
Junior Member

Дата на присъединяване: Mar 2016
Начално

Здравейте, някой да знае нещо повече за "плика синдром", че и на мен ми дадоха такава диагноза след ЯМР, но ми се струва най-вероятно, тъй като нямам 2 мнения на лекари за това, но 4 човека до сега са ми казвали различни неща.Взех за най- правилен отговорът, че е плика синдром защото в най-общи линии до колкото мога да повторя мнението на артроскописта и травматолог е, че при рязка смяна на посоката на бягане(усукване на коляното) се е откъснала някаква част от вътрешността на коляното и е застанала между двете кости..бедрената и долната. И за това при по голмямо отпускане върху кракът болката се засилва, защото пликата притиска. Също така мога да кажа, че на много мека повърхност мога да бягам, например на мека пръст, докато на футболен терен е абсурд да си го помисля. Този същият, който ми даде тази диагноза ми каза да се опитам да я забравя тая плика и да ходя на плуване, тъй като е имало случай от плуването да се освободи тази плика от мястото където е заседнала. А вече, ако не стане така - не било проблем да се оправи с артроскопия.
Вече минаха 8 месеца, защото незнам мога ли да имам доверие на тази хипотези при положение, че не ми е потвърдена от друг лекар и някой хора твърдят, че артроскопистите едва ли не си измислили тая плика за да оперират.

Ще съм благодарен ако някой ми даде някакъв отговор.
asdf1234 Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 14-03-2016, 08:46     #2137
skyfire
Junior Member

Дата на присъединяване: Mar 2016
Начално

Здравейте,
някой може ли да ми даде актуален телефон на доктор Загоров, и място, където той преглежда. Благодаря предварително.
skyfire Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 29-03-2016, 08:52     #2138
Junglist
Senior Member

Дата на присъединяване: Jul 2008
Изпрати съобщение чрез ICQ на Изпрати съобщение чрез skype; на Junglist
Начално Търся Шарнирна шина

Привет,

И аз да се присъединя към клуба Предстои ми реконструкция на ПКВ (дясно коляно) и имам молба, ако някой има шарнирна шина с градуси, дали би могъл да ми я заеме за една две седмици от 01.04.2016, тъй като операцията и без това е доста скъпа и смятам шината за излишен разход, а и вече купих една ригидна, която носих 2 дни по препоръка на "доктори" и се оказа абсолюно ненужно, дори вредно.
Почерпката си върви естествено.

Предварително благодаря!
Junglist Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 29-03-2016, 09:06     #2139
fromhell_

Начално

УСПЕХ и аз съм в клуба началото на Април, къде ще те "режат"...?
Стари 29-03-2016, 09:09     #2140
Junglist
Senior Member

Дата на присъединяване: Jul 2008
Изпрати съобщение чрез ICQ на Изпрати съобщение чрез skype; на Junglist
Начално

В София Мед. Отказах се от Хубенов по ред причини.
Junglist Не е онлайн   Отговори с цитат
Отговор

Tags
докторе защо, рехабилитация, коляно, операция, скъсани връзки

Функции на темата
Display Modes

Правила за писане на мнения
Не можете да публикувате нови теми
Не можете да публикувате отговори
Не можете да прикачате файлове
Не можете да редактирате публикациите си

BB code is включен
емотиконите са включени
[IMG] код е включен
HTML кода е изключен
Прескачане на форум

Всички времена са по Гринуич +2. Времето сега е 18:30.