![]() |
||||
|
![]() |
![]() |
|
Senior Member
Дата на присъединяване: May 2011
|
![]() Цитат:
Запоследно променено от dewly : 18-12-2015 в 10:25. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Aug 2015
|
![]() Цитат:
Намерих някакви координати на д-р Загоров ще се опитам да се свържа с него. Благодаря за съветите. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Dec 2012
|
![]() Цитат:
Друг вариант е да четеш много из Интернет и да се объркаш ![]() Сериозните фирми на пазара често дават подробни описания кое за какво е. Ето ти случайно избран пример на наколенка подходяща за ски според производителя, която очевидно не е за теб. А доколко наколенките могат да те предпазят от бъдещи травми е една много разтеглива тема. Със сигурност тези, които се използват в мотокроса предлагат отлична защита, но нещо не са популярни между скиорите. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Dec 2015
|
![]() Дискусията за двете техники е интересна ,но в крайна сметка наистина логиката е проста:какъвто и да е метода на центрофугиране, резултата е един и същ- отстраняване на формените елементи от кръвта и получаване на кръвна плазма с висока концентрация на растежни фактори.
Аз лично два пъти съм се подлагал на тази терапия (при мускулно разкъсване и след травма на коляното) и в двата случая резултатът беше отличен. Между другото е хубаво да спазваме правописа.Разликата между образОвание и образУвание е огромна... |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
който го е страх от мечки
Дата на присъединяване: Jan 2011
|
![]() Цитат:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() Дали е болезнена или не зависи от прага на болка на всеки човек.При мен лично мога да кажа че беше търпимо.А колко време си в бокса? Манипулацията няма да те извади от строя повече от травмата ,поради която се подлагаш на лечение.Ако под бокс имаш предвид времето без спорт-това ще реши лекарят ти.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() Цитат:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() Не. Не се лежи в болница.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Jan 2016
|
![]() Здравейте !
Моят проблем е следният. Точно след 15 дена, ще се навърши една година от операцията ми на ПКВ. Първите 3-4 месеца след операцията, всичко вървеше както си трябва: възстанових пълният обем на движения, нямам никакъв проблем с болки и т.н. На 2 пъти при скок (от лиготии) при приземяването, коляното сякаш леко поддаде и се беше подуло за 2-3 дена без особени болки. Мисля си, че това се дължи на слабата мускулатура и баланса. Сега имам доста свободно време и искам да се възстановя напълно (или доколкото това е възможно). Може те ли да ми дадете насока, как да продължа от тук нататък (фитнес програма, упражнения за баланс и тн.) ще съм много благодарен! Контузията ми се дължи на пустият футбол, който дълго време тренирах и се надявах с него да си изкарвам хляба, но ето как една контузия и несериозно отношение към нея, преобръщат нещата. Сега се надявам, отново да започна да играя лека-полека, но за целта първо трябва да се възстановя. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Feb 2016
|
![]() Историята е следната- на 04.12.2015г. направена артроскопия след диагноза СКЪСАН МЕНИСКУС, но в действителност се оказа плика синдром. Операцията беше успешна, НО на 20.01.2016Г. след травма(подхлъзване и падане на оперирания крак) оток на коляното, изтегляне на червеникава течност със спринцовка и шиниране за 1 седмица. В момента няма оток, но има болка и скованост при ходене, лесна уморяемост. На този етап ми предлагат нова артроскопия, която искам да избегна. Имам направление за ЯМР, но не зная къде да го направя. Ако някой може да ми помогне.
Благодаря предварително! |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Oct 2006
|
![]() Малко встрани от темата, но понеже с мен се случи същото в частта със сгрешената диагноза "скъсан менискус", който при артроскопията се оказа плика синдром, имам въпрос правен ли ти е ЯМР преди операцита и къде, както и при кого се оперира? При мен това се случи в болница Софиямед при д-р Тони Георгиев. ЯМР ми е правен в същата болница и понеже това беше причина за грешната диагноза, не бих препоръчала да се прави там.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Member
Дата на присъединяване: Nov 2012
|
![]() Цитат:
nasynho, така както го описваш, аз бих отишъл пак на преглед. Запоследно променено от dspirov : 01-02-2016 в 22:42. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Това новата "мода" ли е - плика. Тарикати.
http://frognews.bg/news_106072/Prepa...ez-pari-a-tuk/ |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Mar 2016
|
![]() Здравейте, някой да знае нещо повече за "плика синдром", че и на мен ми дадоха такава диагноза след ЯМР, но ми се струва най-вероятно, тъй като нямам 2 мнения на лекари за това, но 4 човека до сега са ми казвали различни неща.Взех за най- правилен отговорът, че е плика синдром защото в най-общи линии до колкото мога да повторя мнението на артроскописта и травматолог е, че при рязка смяна на посоката на бягане(усукване на коляното) се е откъснала някаква част от вътрешността на коляното и е застанала между двете кости..бедрената и долната. И за това при по голмямо отпускане върху кракът болката се засилва, защото пликата притиска. Също така мога да кажа, че на много мека повърхност мога да бягам, например на мека пръст, докато на футболен терен е абсурд да си го помисля. Този същият, който ми даде тази диагноза ми каза да се опитам да я забравя тая плика и да ходя на плуване, тъй като е имало случай от плуването да се освободи тази плика от мястото където е заседнала. А вече, ако не стане така - не било проблем да се оправи с артроскопия.
Вече минаха 8 месеца, защото незнам мога ли да имам доверие на тази хипотези при положение, че не ми е потвърдена от друг лекар и някой хора твърдят, че артроскопистите едва ли не си измислили тая плика за да оперират. Ще съм благодарен ако някой ми даде някакъв отговор. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Mar 2016
|
![]() Здравейте,
някой може ли да ми даде актуален телефон на доктор Загоров, и място, където той преглежда. Благодаря предварително. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Привет,
И аз да се присъединя към клуба ![]() Почерпката си върви естествено. Предварително благодаря! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() УСПЕХ и аз съм в клуба началото на Април, къде ще те "режат"...?
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() В София Мед. Отказах се от Хубенов по ред причини.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tags |
докторе защо, рехабилитация, коляно, операция, скъсани връзки |
Функции на темата | |
Display Modes | |
|
|