![]() |
||||
|
|
![]() |
![]() |
чичка
Дата на присъединяване: Mar 2012
|
![]() Вакуумни колани:
- Има ли вече натрупан опит с тях? - Какви са проблемите? До колко са драматични? Ще се радвам да споделите инфо. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() И мен ме интересува някой, който ги е тествал да сподели.
![]()
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() От скромният ми опит:
Много лесна поддръжка. Не се налага да ги съхраняваш в хладилник. Практически вечни. Държат добре(моят опит на пантене е скромен), включтително и на фирн. Миеш на чешмата със сапун и са като нови. Лесно залепване и разлепване(дори за лаик като мен). Не е необходимо да ги прибираш в/у транспортната лента, а залепени един за друг. Не ги стряскат боклуци, иглички, носни кърпи. Всичко се мие на чешмата или в реката. Като недостатъци: Базата на ската трябва да е суха(за целта на калъвчето им има микрофибър за забърсване). Чух(не съм го видял), че ако ги прибереш след пантене и си още в планината и замръзнат, а са залепени един към друг, има опасност да се скъса гуменото, което е като лепило, при повторно слагане. Адски тъпо им е измислено закачането отзад. Наранява ските. Направо ми отцепи парче от топшита. Но аз проблема го реших с гумени лентички(4х2 см) от вътрешна гума на колело, които се подлагат под закопчалката. За друго не се сещам.
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Jan 2007
|
![]() Брат ми успя да ги заскрежи като ги оваля в пудрата след като ги свали от ските при минус 15 градуса. Никакво лепене - единствения начин да ги оправим беше да се изчистят с гола длан. Но за това може да се внимава просто.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
чичка
Дата на присъединяване: Mar 2012
|
![]() Геле,
а да се мине между ската и колана с кърпата не става ли? |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Jan 2007
|
![]() Не, пробвахме с кърпата включена в комплекта и не ставаше. С ръка се махна лесно, въпреки студа. Като цяло не мисля че е голям проблем , стига да не ги хвърляш в пудрата като са свалени. Може би ако се разлепи някъде и влезе сняг ще е проблем.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Member
Дата на присъединяване: Nov 2012
|
![]() Цитат:
Възможността да не се прибират в/у транспортната лента е особено ценно,когато си си премръзнал(при мен доста при ръцете),при кофти условия-вятър,мъгла и т.н..Направо се родих спрямо старите G3. Много добре плъзгат.Особено при минусови Т. Стане ли обаче малко по топло почват да "пият" сериозно количество вода/сняг.Особено отчетливо се появява при повторно залепяне. За целта ползвам импрегнатор KOHLA от Къртача.Работи.До 2 качвания със сигурност. При онова затопляне преди около месец(беше преди коледа със сигурност)бях забравил да ги напръскам и при повторното качване се качих с бая сняг м/у коланите и ските.Бяха отлепили почти по цялата дължина на ските. Закопчалката отзад не е върха.Често откача. П.С Ще ползвам технологията на Ники. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
наХазматизиран
Дата на присъединяване: Jun 2005
|
![]() и аз съм от този сезон с вакуумни .. засега обаче имам само три пантения и то с еднократно лепене/разлепване - така че нямам забележки ..
Ники, тая вътрешна гума от колело я лепиш с капчица за щракалката ли? Запоследно променено от mi11er : 15-01-2017 в 19:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Не бре. Просто си изрязвам лентички и ги подлагам под куката. Не се размества, не наранява топшита. Сложил съм си 20-тина в торбичката да има.
Бях си сложил де. Вече окончателно отрекох пантенето и махнах всичко. ![]()
![]() |
Функции на темата | |
Display Modes | |
|
|