Кафето на БАССЕС

Върни се   Кафето на БАССЕС > Екипировка - Дискусии

Отговор

Функции на темата Display Modes
Стари 11-02-2021, 08:54     #1
gozzu
Member

Дата на присъединяване: Oct 2014
Начално Избор на автомати, Marker Duke PT 16, Salomon Shift MNC 13 или други.

Здравейте, в момента съм с Salomon Guardian 16 AT, ските са с талия 117мм. обувките са Scarpa Freedom RS 130. Решил съм да сменявам автоматите най-вече заради рамката под крака. Спрял съм се на тези модели от заглавието, но ако имате друго предложение, споделете.
Моля за съвети около избора.
Карам ски от доста години, по писта само по задължение или когато пистата не е обработена и има 20-30 см. нов сняг, тогава купувам карта за лифта и карам около лифта. Когато няма валежи от сняг катеря до Черни връх, пускам през стените и се прибирам.
Държа на спускането и не толкова на изкачването.
Благодаря предварително, бъдете здрави.
gozzu Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 11-02-2021, 10:31     #2
banzai
"чакаме се долу"

Дата на присъединяване: Mar 2010
Начално

Би било полезно да споделиш какви са ските, колко си висок/кг и имаш ли тенденция да чупиш техника.
Като други предложения бих добавил Fritschi Tecton и CAST. Има доста инфо в нета за всички автомати с + и -. Аз съм с CAST, ако те интересува нещо конкретно съм насреща.
banzai Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 11-02-2021, 11:17     #3
gozzu
Member

Начално

Ските са Atomic Automatic, висок съм 183, тегло около 95 кг. Ако имаш в предвид под "чупиш техники" големи скокове, дропове със салта и други, не, не съм такъв тип карач, килограмите и годините ми нарастнаха за такова каране, но предпочитам да карам по тегави терени, между клекове под лифта, места с големи необработени бабуни и т.н. CАST също съм гледал и доста ми допада, но не намирам от къде може да се поръча, на техния сайт няма. При шифта малко ме притеснява дина, че е до 13, сега карам на 12 и нямам нежелани отваряния. Да за Shift има инфо в нета, но за Marker PT и CAST това което намирам като информация е предимно от реклами.

Запоследно променено от gozzu : 11-02-2021 в 11:19.
Стари 11-02-2021, 11:47     #4
batAssen
чичка

Дата на присъединяване: Mar 2012
Начално

Шифт ще ти върши работа, ако караш кротко. Ако караш по-агресивно, мисля че с твоите кила ще имаш нежелани отваряния от време на време. Това само по себе не е голяма драма на описаните терени.
batAssen Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 11-02-2021, 14:28     #5
banzai
"чакаме се долу"

Дата на присъединяване: Mar 2010
Начално

В тгр има теми за duke pt, cast, shift и tecton с доста полезна информация.
CAST можеш да си поръчаш от EU, при курс USD=EUR: https://www.telemark-pyrenees.com/br...g?currency=EUR . Oтделно трябва да се прибави към цената и pivot 15/18 и ако до тук 600 евро за системата не са проблем, остава задачата кой ще го монтира, което не е тривиална задача.
За добри резултати се изисква отличен монтаж на предницата:
1) Дупчене с шаблон (за препоръчване е новият метален, защото не се кикерчи докато дупчиш) с божествена точност на 90 градусов ъгъл.
2) Минаване с подходящ за резбата мечик със същата точност и липса на вулкани.
3) Ако търсиш перфектен център на реглажа на автомата, трябва да настроиш шаблона с 4 мм по-малко, подравняваш по предните дупки и тогава дупчиш задницата - това е валидно за всички пивот монтажи по принцип.
4) Монтираш предната пластина внимателно спазвайки божествения 90 градусов ъгъл на винтовете, ако процедурата с мечика е била прецизна не би следвало да има проблеми. Слагаш алпийската предница и тогава правиш финалното притягане. Оставяш да изсъхне лепилото със закачена алпийска предница.
5) Отзад нещата не е необходимо да са толкова прецизни, добавят се две централни дупки за коконите, те ти пращат прозрачен шаблон за тях.

Скиенето надолу е с всички +ове на пивота. Ако имаш повече от 3-4 смени на предниците за деня, става малко досадно. Тежка система е, но идвайки от Guardian, направо си е леко
banzai Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 11-02-2021, 17:38     #6
gozzu
Member

Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отbanzai Разгледай мнение
В тгр има теми за duke pt, cast, shift и tecton с доста полезна информация.
CAST.......
Струваше ми се, че няма от къде да се поръча CAST Freetour Upgrade Kit,
но може би с монтажа ще е по-сложен въпроса!
Благодаря за изчерпателния отговор.
Отговор

Функции на темата
Display Modes

Правила за писане на мнения
Не можете да публикувате нови теми
Не можете да публикувате отговори
Не можете да прикачате файлове
Не можете да редактирате публикациите си

BB code is включен
емотиконите са включени
[IMG] код е включен
HTML кода е изключен
Прескачане на форум

Всички времена са по Гринуич +2. Времето сега е 12:26.