![]() |
||||
|
|
Регистрирай се | Често задавани въпроси | Списък с членовете | Календар | Търси | Днешните мнения | Маркирай форумите като прочетени |
![]() |
|
Функции на темата | Display Modes |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Към момента, аз поне - не съветвам никой, особенно с повече килограми, да си купува НОВИ точкови автомати без forward pressure. Просто негативните резултати от липсата на такава система идват рано или късно (счупени ски, избити автомати).
И преди някой да е казал - че той такъв проблем няма, принципно в зависимост от употребата, ските могат и да се избият и след 15 години. Може и след 1 сезон.
. Запоследно променено от dimitard : 18-03-2017 в 13:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Dec 2012
|
![]() Цитат:
![]() В зависимост от употребата ... Значи ако утре реша да си купя точки и ги сложа на супер леки пантажийски ски, които ще използвам веднъж или два пъти годишно да се кача от Алеко до Черни връх а надолу ще спускам внимателно щото ските не позволяват повече то мога да очаквам, че въпросното „рано или късно“ ще дойде след повече от 5 години а аз тогава така или иначе вече няма да карам ски. Та принципно си прав, че най-вече зависи от употребата. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Самоопровергавам се, ама друг път. Това, че ти след 5 години няма да караш ски като хората, не значи, че няма да ги продадеш на някой и той да се убие вместо теб някъде или да спи в гората. Не виждам начин, как ти или който и да било друг може да го предвиди тоя ефект точно кога ще се получи, защото зависи от 100 неща - затова не ми се водят силно теоретични спорове, казвам какво става напрактика...
Като се дават пари за нещо ново, поне да е като хората. Варианти има.
. Запоследно променено от dimitard : 18-03-2017 в 15:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Member
Дата на присъединяване: Mar 2013
|
![]() Цитат:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
който го е страх от мечки
Дата на присъединяване: Jan 2011
|
![]() Между другото, ако някой има и други предложения за точки за тежки скиори
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
чичка
Дата на присъединяване: Mar 2012
|
![]() Защо не погледнеш къде се намираш в скалата:
https://www.genuineguidegear.com/sit...3-AT2-E001.pdf - точка 8 Освен тегло има и други фактори като височина, дължина на подметка, стил на каране и т.н. Също го погледни и за други автомати и си прецени. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() Цитат:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Feb 2013
|
![]() Цитат:
ако си се спрял на бийст - 14ката ще ти стигне. аз съм 85-7 кг и карам биист 16 на 8, даже в хубави пудрени дни свалям на 7 За сравнение - на по-тесните си ски имам един Радикал ФТ 12 (стария, без forward pressure, дано не им се случи скоро, това за което пише димитард, защото много си ги обичам : - ), който карам на 10 ако са ти по-стари обувките, провери дали ще им стане пластината на бийстовете. На по-старите Блек Даймънд на пример, не могат да се сложат. Ако не ти се рискува - вземе си Саломон Гардиън - след няколко дена вече няма вече да си 100 кг ![]() Запоследно променено от bo//gan : 19-03-2017 в 10:26. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() Цитат:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Sep 2015
|
![]() Много малко за Випек-а има тука.
Никой ли не кара такива!? ... кой в БГ внася Диамир? Благодаря предсарително! П. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
чичка
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Благодаря!
Т.е. в БГ няма подходящ магазин, така ли? БТУ, в Bergzeit e 300 euro. И да питам пак: Някой да го е ползвал тази зима и да може да сподели впечатления? 10х |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
За мен това, че никой не ги внася в бг е сериозен недостатък, защото пластмасови точкови автомати няма как да нямат нужда от съпорт. Ако ще ги взимаш на старо, вземи по-новите (black edition), предишните имали детски болести. От новите един юнак се оплаква, че имало проблем при заледяване |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Полезно!
Благодаря! |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
чичка
|
![]() Това предполагам си го гледал:
https://www.wildsnow.com/21378/frits...-tecton-vipec/ TLDR: Излиза нова подобрена версия на предницата на Vipec. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Вече да! :-)
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Jan 2007
|
![]() http://www.powder.com/gear/g3-sues-m...664#sf93775664
Закопчалката на стоперите за които ги съдят е единственото кекаво нещо на автомата. Трябва периодично да ги кривиш/пристягаш за да не се откачат сами докато пантиш - въпреки че това почна да става наложително след почти 2 сезона здрав тормоз. Така че и без патент е хубаво да измислят нещо ново. Иначе останалата задница, с изключение на карбоновата шейничка за преместване си е чист алпийски автомат и май няма за какво да се хавнат - ама с патентите никога не се знае. Дано като дойде време да го сменям да е пак на пазара. Запоследно променено от geleto : 29-06-2017 в 11:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Member
Дата на присъединяване: Oct 2014
|
![]() ![]() Миналия сезон си причиних това с радикал ст, с незаключена предница, нагласен на правилни кг и откопчавал винаги адекватно, но явно понякога в определени ситуации може да се случи и да не разкачи. Намерих тази статия, която мисля, че може да е от помощ + коментарите отдолу. Аз лично не съм достатъчно компетентен, а и си признавам, че нямах чак такова търпение, за да прочета абсолютно всичко и да го разбера. https://www.wildsnow.com/15123/tech-...cl-broken-leg/ Лично аз съм се насочил към радикал фт/ст 2.0, заради въртящата предница, защото предполагам точно тя е била причината да не разкачи автомата в моя случай. Реших да се включа, защото реално след този инцидент мисля, че безопасността е водещ фактор при избора на автомат. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Би ли споделил някоя подробност за инцидента (скорост, терен, снежна покривка и т.н.). Има ситуации в които никой автомат не отваря
бързо възстанояване |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Member
Дата на присъединяване: Oct 2014
|
![]() Цитат:
Инак условията не бяха хич приятни, заледена писта с навевки и много силни пориви на вятъра, също така бях към 100 кила, което също е допринесло за силата на осукване, а за скоростта не мога да преценя, но се бях позасилил, ако изобщо можеше в тези условия. Нямам ясен спомен, но след анализиране явно съм загубил контрол на леда или в някоя навевка и някой порив ме е довършил, в резултат усетих силно усукване в десния крак. Очаквах да съм със скъсани връзки като голям % от този вид инциденти, но уви съм счупил тибиално плато поради това, че не съм ги скъсал и все нещо е трябвало да изкиха по веригата. В крайна сметка излиза, че явно много здраво съм си бил захванал автоматите или са ми лабави кокалите... Ще се радвам, ако някой вещ в темата прочете статията и коментарите отдолу за новите модели точки, защото самата тя е по-стара. Вчера пак поразтърсих за видовете разкачания при различните модели и излиза, че май само Тектона има латерално разкачане отпред и отзад нещо, което в моят случай е могло вероятно да ме спаси. Сори за фермана, ама и аз от лятото си мисля за сезона, защото крака ми вече почти се възстанови напълно, но искам и да се чувствам сигурен на ските не само нагоре, а и надолу ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Функции на темата | |
Display Modes | |
|
|