![]() |
||||
|
|
Регистрирай се | Често задавани въпроси | Списък с членовете | Календар | Търси | Днешните мнения | Маркирай форумите като прочетени |
![]() |
|
Функции на темата | Display Modes |
![]() |
![]() |
Member
Дата на присъединяване: Dec 2011
|
![]() Не претендирам за нищо освен малко повече опит по темата за Ком-Емине в частност едно самостоятелно без подкрепа скоростно преминаване с цялата къща на гърба и разбира се водната карта която съм направил. Все пак това е опит, нали? Колко хора познавате дето са успели с една торба цимент на гърба да го минат под 12 дена? Само няколко са около 4 на брой, тоест хич не е лесно едно такова преминаване и никой не е описал подробности и данни като моите. Това все пак е нещо нали, нещо полезно за всеки който иска да го пробва, някакъв споделен опит за всеки който се интересува. Да не говорим че вътре има карта която няма да намерите другаде. Дори не ми се коментира и темата защото каквото съм искал да кажа съм го казал в пътеписа, а всеки сам да си решава дали да го взима под внимание или да си кара както си знае. Макар че винаги съм готов да отговоря на въпроси ПО ТЕМАТА за всеки неразбрал, защото то с четене трудно се научават нещата, трябва и много ходене, а и мислене защото само да си чупиш краката също не става. .................................................. .Между другото при внимателен прочит се вижда че бях провокиран безпричинно от всеки един от тези олигофрени по-горе. Първи зададе тон Митко със споменаването на това какво е казал Ристето. За който не знае това ми е болна тема и Митачето много добре знаеше че ще откача и ще му тегля една, но все пак го пусна тънко тънко . Това като инфо за тези дето не са запознати да не се чудят защо реагирах така. После последваха форумните идиоти които минаха като стари форумни кучета да си препикаят територията само че май не знаят че си имат работа с врял и кипял в псуването по форумите. Нито един от тях не беше провокиран лично от мен преди да се издриска в темата, тоест само и единствено реагирах на тяхната простотия и възпитание.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
чичка
Дата на присъединяване: Mar 2012
|
![]() Киров, вагино вмирисана, защо мислиш, че твоето пътеписче има място тук? Във форум за ски?!?!?!
Твърдиш, че искаш да помогнеш, на тези, които тръгват по "страшно трудния маршрут Ком-Емине". Толкова ли си ТЪП, че не ти хрумна, че всеки, който се интересува може да направи едно търсене в google и да ти намери смешните писания без да се налага да ги натрапваш? Или просто искаш да привличаш внимание към комплексираната си жалка личност? А защо са ти смешни писанията? - ще дам само един пример: бълнуваш каква трагедия е, че чешмата при Пробойница е спряна при положение, че наоколо е пълно с извори. Тъп ли си? (това е риторичен въпрос) Ком-Емине е тривиално-скучка разходка в сравнително ниска планина за хора без амбиции, но с много свободно време. Ти явно смяташ, че е голямо геройство да го минеш, което е ОК, но няма нужда да го натрапваш (малък човек - малки цели). И да, Митко те е провокирал с тови си мнение (което за непредубения наблюдател е нормално и конструктивно): Цитат:
![]() Запоследно променено от batAssen : 12-07-2017 в 17:17. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Member
|
![]() Цитат:
![]() ![]() Винаги съм доволен, когато някое хомо като теб си изтърве нервите. Между другото надолу от Пробойница наистина има доста извори....и всичките те извират от бившата уранова мина. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
чичка
|
![]() ТЪП, след като всички извори идват от урановите мини откъде според теб е идвала водата в чешмата пред Пробойница (чешмата, за която ТИ плачеш)?
а. от Марс б. от Луната в. от Рилския водопровод Също дали след всеки земен трус са правили проверка на съдържанието? Тъй като в последния ти отговор лайната са твърде малко си мисля да те "боцна" пак: Забелязвам в отговорите ти фиксация на тема хомосексуализъм. Това не ме учудва, но предизвиква няколко въпроса в мен: 1. Ти си на видима възраст около 50 години - имаш ли деца? Според мен нямаш - не мога да си представя дори мега тъпа жена да иска да има деца от дебил като теб. Това според теб как кореспондира с фиксацията ти на тема хомосексуализъм. 2. Как се чувстваш, когато си на "попрището жизнено в средата" и си още девствен? Това според теб как кореспондира с фиксацията ти на тема хомосексуализъм. Естествено, ако се чувстваш обиден и искаш да ми дадеш един урок, ще ти кажа къде да ме намериш. Мисля да посетя срещата на Бассес във Вторник в бар Суич - вероятно около 20 ч.. Кажи ми предварително, ако мислиш да минаваш, за да не се разминем ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Member
|
![]() Поздрави жената(Джимито) от мен бат Асене. Мисля че е крайно време да си признаеш. Ще ти олекне.
![]() п.п. Не се опитвай да разсъждаваш за водата по маршрута. Не ти се отдава, просто следвай указанията. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
чичка
|
![]() Виждам, че започваш да осъзнаваш какво си НИЩО. Върховият момент в живота ти е сравнително бързото минаване на тривиално-скучния маршрут Ком-Емине. Маршрут без предизвикателства. Единственото качество, с което можеш да се похвалиш е тъпото упорство. Направил си дебилно и на места грешно описание на купчина гьолове, което реално е излишно, защото повечето са очевидни - евала, страшен повод за гордост!!!
Иначе и жена ми е повече мъж от теб и е постигнала къде-къде по-високи цели в планината. Примерно да изкачи някои от стените на тази снимка (и много други неща): ![]() Запоследно променено от batAssen : 13-07-2017 в 08:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|
![]() ЪЪЪЪЪ, не пикайте в кладенеца, от който пиете вода беше казал някой
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Member
|
![]() Цитат:
![]() Жена ти изглежда е мъжко момиче за разлика от теб. И защо въобще я споменаваш? Опитваш се да отклониш вниманието от истинската си любоФ Джимито ли? ![]() ![]() Наистина ли не се усещаш какъв си Дечко с тези постове? ![]() Запоследно променено от zcezbpm : 15-07-2017 в 08:27. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Member
|
![]() Ето една ориентировъчна водна карта на маршрута. Картата е само за грубо ориентиране, за да знае човек сутринта като тръгне колко водни точки има за деня и съответно да си направи сметката с колко може да си олекоти раницата . На места спокойно си нося само по половинка вода, това на места където чешмите са през няколко километра.................... Разбира се точните координати на водите сваляте от файла в пътеписа, защото важна част от тях са встрани от пътеката. ................ Сложил съм и местата където ако е жега съм закъсвал за вода, това са не само местата с най-много километри, но и места където ме е изненадвала новопресъхнала чешма и места където човек ако блее и пропусне вода ще види голям зор, просто за заостряне на вниманието съм я сложил тази последната страница. https://goo.gl/photos/akSeS1TiT2kY3vBm7
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Señor Member
|
![]() Zce.. съжалих вече, че съм дръзнал да се кача на Балкана над Трявна и да пия вода от чешмите около хижа Българка, егати и скандала стана
![]() Най-накрая и разбрах защо са ти криви хората, правили bg mountains картата. Там маркираните стълбове са последния проблем, ако на това разчиташ , за да преминеш маршрут в кофти условия - лошо. Преди GPS-ите, се учихме как да работим с компас и карта и да се придвижваме по азимут от стълб на стълб в мъгли и лошо време. Грешки винаги стават при тези трасиворки, а това че са 'взели' тракове и не са се консултирали с авторите им дали няма грешки в маркираните маршрути, не е причина за такава екслозия от лайна и хранене... Вземи на прави по-добър проект като толкоз знаеш. Това за водата и закъсването хубаво, ама има и по-просто решение - да не се ходи по тоя безумен маршрут юли и август в най-големите жеги.. но да.. тогава са отпуските, тогава само може.. В тази връка , какво ще кажеш за ей този проект за нов пътеводител и карти на Ком_Емине: https://oilaripi.com/eshop/produkt/k...-bulgarian-e3/ ...
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Той е направил проект бре - виж му линка от горе - 5 страници сканирано някакви грацаници от на баба му тефтера им вика "карта" и го рекламира по форумите
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|
Member
|
![]() Цитат:
![]() Куха лейка си че чак дрънкаш. Това не е водната карта. Водната карта е в пътеписа ми. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Member
|
![]() Цитат:
Добрите са, че са написани от хора, които познават добре маршрута, изглеждат добре с всичките тези графики и снимки и са идеални за подарък за някой дето ще прави прехода. За груб план и за да се опознае грубо маршрута са идеални. Сядаш, четеш и се готвиш за следващата година макар че аз лично никога не съм ползвал пътеводители, но повечето хора така правят....... Лошите страни са че дори преди да е изсъхнало мастилото от печата, информацията за някои неща като хижите, водите и пътеките е остаряла. Нещата се менят за броени дни. Тази година някои хижи за броени дни си променяха мнението дали ще работят или не, други като новия дюмбелин на Предел направо отказаха да *подгъзуват * на туристите и за какво му е като за няколко месеца си изби парите от заведението, телефоните на част от хижите вече са неактуални, някои от пътеките вече не са непроходими и там инфото е остаряло след като това лято се организирахме или по-точно Димо Колев автор на друг пътеводител на Ком Емине ни организира и ги изчистихме от падналите дървета и ги премаркирахме . Повече от 50 човека с резачки и др. отделиха по няколко дена за тази дейност разпределени по няколко човека по най-лошите места. https://www.facebook.com/ZCEZBPM/vid...type=3&theater https://www.facebook.com/ZCEZBPM/vid...type=3&theater |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
чичка
|
![]() Цитат:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
чичка
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Sep 2006
|
![]() Скоро и феята на зъбките ще се включи във форума ми се струва
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Member
|
![]() След файла с точните ГПС координати на водата в пътеписа и след ориентировъчната хартиена водна карта, която ще ви помогне да вземете решение колко вода да пълните за деня(теглото при по-скоростно минаване е важно) следва и ЕКИПИРОВКАТА за подобен малко по-бърз преход . Като натиснете *i* в горния край на снимката излиза и информация за заснетото и някои пояснения защо, как и къде ще се ползва въпросната вещ. Екипировката е единствено плод на личен опит от предходните две Ком-Еминета. Ако нещо ви се струва излишно то е защото не сте пробвали подобен преход, а не защото няма да ви е необходимо.
![]() https://goo.gl/photos/fnTH9aS82mBT7GNs8 Запоследно променено от zcezbpm : 16-07-2017 в 20:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
Функции на темата | |
Display Modes | |
|
|