![]() |
||||
|
![]() |
![]() |
Member
Дата на присъединяване: Nov 2012
|
![]() Е как ще стане – трудно.
![]() Я аз да докладвам. 5 месеца по-късно, обема на движение е почти като на здравия крак. Още има разлика в мускулатурата, ама и двата крака са много по-яки от преди. Ходя на фитнес (клекове с щанга, машини разни), карам колело, взех си за вкъщи баланс топка, като имам време си опъвам слаклайна в парка. Миналата седмица бях при кинезитерапевта, каза като станат 6 месеца пак да отида, да ми покаже разни бегови упражнения... Абе, докато падне сняг май ще съм готов. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Dec 2014
|
![]() Цитат:
![]() Спиров, ти почна ли да тичаш, бе? Аз от няколко седмици правя по 2-3 км 2 пъти седмично...ама хич не е моят спорт тва, ебати скуката. Иначе и при мен на 5-ти месец е доста окей. Но трябва да се тренира сериозно. Поняболява ме при някви конкретни движения - например слизане по високи стъпала/камънаци в планината, но Валери каза, че е нормално. И аз искам да си купя нещо балансово, но по-скоро онези, на които стъпваш, не топка. Запоследно променено от mishoni : 01-10-2015 в 21:20. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Member
Дата на присъединяване: Nov 2012
|
![]() Аз ей такова си взех. За вкъщи става, ама слака е по-як.
![]() Не съм пробвал да тичам. Повечко колело карам. До офиса и обратно са ~15км, чат-пат уикенда някое крос кънтри маршрутче... ама на спусканията по-полека, че да не стане сакатлък. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: May 2015
|
![]() Здравейте.
Днес ни изписват, вчера вдигахме кракара, беше много забавно, на съседа му прелоша от болка ама и той го вдигна. Днес пак ни караха да го вдихаме тоя крал, то и това е най-трудното. Сега трябва да се борим с отока, лед и упражнения. Лажете със сгъването на крака как се справихте, разбирам че тоба е следващата стъпка след махане на шината. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Само за сведение. Колежка оперирана от д-р Загоров преди 1 година, вече се готви за републиканското по таекуон-до. Оперирана и е кръстна връзка.
Само отбелязвам де.
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() Сега след като съм минал и по двата метода за операция на ПКВ , мога да ви дам повече подробности, ако на някой му предстои и има въпроси - насреща съм.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() Здравейте,
Какво ви е мнението за инжекциите с кръвна плазма ? Има 1 безплатна и след това може да препоръчат още 3, ако ставата е увредена ? Има ли ефект от тях, има ли болка при поставянето ? |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Jul 2009
|
![]() ЯМР-а на по-травмираната китка показа: "костномозъчен едем в структурата на трапецовидната кост от палмарната страна, като същата е с норм. форма."
В закл-то пише, че може да се дължи на стрес фрактура. С какво може да се ускори оздравителния процес и какво може да го удължи /още не смея да тръгна на работа/ Te не ми забраняват да ходя на работа?! ![]() Към края на 10дни курс физиотерапия /магнит+ултразвук, този път доста по-дълги сесии - на частно/ има леко подобрение. Пия и противо-възпалително + Ca_Mg_Zn. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: May 2011
|
![]() За докторите. Вервайте им...
http://bapha.blog.bg/drugi/2010/12/1...aite-im.650383 "Не може така - да си трошиш разни неща и да късаш меки връзки без предупреждение и да досаждаш на докторите. Къв е тоя хаос - всеки да си троши каквото му скимне и да иска веднага някой да различи бедрена кост от лост!" Запоследно променено от dewly : 12-10-2015 в 09:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Sep 2010
|
![]() Цитат:
http://orthodoc.aaos.org/WilliamFBen...hrex%20ACP.pdf |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Dec 2014
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Mar 2015
|
![]() Здравейте, искам да попитам скиорите тук къде ходите за наместване след изкълчване на коляното? Аз съм чувала само за добри чакръкчии (мануални терапевти, както ги наричат сега), но се страхувам от усложнения при тях, защото ортопедите ги отричат. В Пирогов например има ли такива специалисти, които наместват?
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Dec 2012
|
![]() Цитат:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() Бях го изкълчила миналото лято и ходих при д-р Чергиланов, който ми го намести. Наистина боли много, но не е чак за лекарства и болката се търпи. После ми направиха операция заради част от костта, която не се кръвоснабдявала и била куха, от която съм се възстановила според последното ЯМР. Минаха 6 месеца след нея обаче и все още като ходя, усещам пукане и местене точно където се съединяват бедрената кост с пищяла. Освен това с просто око и с напипване се вижда, че костта точно под капачката, е по-изпъкнала. Ходя по лекари и всички ми казват физиотерапия, но тя за сега не ми помага. Движа се с една канадка, но искам да ходя нормално. Писах и на една турска болница и според тях "Kosta pod kolyannata chashka ne se namestva tochno vav vdlabnatinata a vdlabnatinata e po plitka otkolkoto bi tryabvalo da e". Вече не знам какво да правя, с операция не се наместват кости и не искам втора...
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Dec 2012
|
![]() Цитат:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() Ами аз работя в София от 15 години, но сега съм в къщи във Велико Търново. Ще ходя на ТЕЛК да ми удължат болничния с 2 месеца и после трябва да се връщам на работа или да напускам. Наистина от операцията се възстанових, но остана същия проблем отпреди нея.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() При мен това пукане едва след 4 години може да се каже, че спря. Мисля, че е от слаба мускулатура и ставата е малко като набита. Тази операция мисля, че отнема повече време за възстановяване от ПКВ.
Опитай се когато ходиш, да маршируваш. по този начин натоварваш правилно ставите, защото неусетно от болката, тежеста се поема неправилно. Аз марширувах около месец и сега като ме заболи било коляното или било тазобедрената го правя. След операция не мисля, че е подходящ чекракчия. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() Благодаря ви за съветите и съчувствието
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |