Кафето на БАССЕС

Върни се   Кафето на БАССЕС > Екипировка - Дискусии

Отговор

Функции на темата Display Modes
Стари 20-10-2015, 06:43     #2101
orthodoc
Senior Member

Дата на присъединяване: Sep 2010
Начално луксация на капачката

Цитат:
Първоначално изпратено отMiraK Разгледай мнение
Здравейте, на 06.04.2015 г. ми направиха операция на лявото коляно Остеохондропластика. Беше артроскопска, хирургът ми е изрязал част от костта, защото не се кръвоснабдявала и била куха и мъртва. Каза че до 3 месеца може да израстне нова кост и хрущял, но ако това не стане, ще се наложи пластика - изрязване на парченце от друга, неносеща кост и присаждане на мястото на отстранената. Аз не можах да намеря в нета информация дали изрязани кости могат да израстват. На 36 години съм. Много искам да избегна втората операция, но не знам дали лекарят не ми каза това за израстването, само за да ме успокои. От друга страна, ако нямаше такъв шанс, той щеше да направи направо пластиката...Моля ви пишете ако някой е преживял подобна операция, дали се е възстановил. Благодаря!
Луксацията на капачката се лекува само оперативно.Ако артроскопията не ти е помогнала,е добре да мислиш за втора консултация и MPFL реконструкция.Мога да дам контакт на лични.
orthodoc Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 25-10-2015, 08:56     #2102
indianeca
Junior Member

Дата на присъединяване: Feb 2008
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отviktoria Разгледай мнение
Моля те, пиши как се развиват нещата при теб, че и на мен ми предстои същата операция през септември.
Вече почти минаха 4 месеца от операцията, все още имам оток покрай капачето от където е взимано сухожилието. Но имам проблем с едно мнооого досадно припукване в последните 5 градуса при екстензията, направо като от тресчотка, няколко последователни 5-6 на брой припуквания до пълното изпъване на крака. Някой с подобна аномалия след пластика на ПКВ? В Дианабат не се сещам как се казваше едно момиче кинезитерапевт ми каза, че до сега не й се е случвало да чува точно такова припукване като това. Те първа имам уговорени срещи с още двама специалиста с които ще се видя след около 10 дена за мнение.

п.с. Вече си идва и време за борд ....
indianeca Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 26-10-2015, 11:57     #2103
hakama
Junior Member

Дата на присъединяване: Jul 2009
Начално

В София къде се продават накитници тип шина, до началото на пръстите?
hakama Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 26-10-2015, 13:31     #2104
Сале
Senior Member

Дата на присъединяване: Dec 2012
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отhakama Разгледай мнение
В София къде се продават накитници тип шина, до началото на пръстите?
Около Пирогов има няколко магазина на ул. Иречек и Лайош Кошут само, че най-добре първо уточни с лекар какво ти трябва а той/тя сигурно ще ти препоръча и магазин.
Сале Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 30-10-2015, 08:00     #2105
buferato
Junior Member

Дата на присъединяване: Dec 2014
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отindianeca Разгледай мнение
Вече почти минаха 4 месеца от операцията, все още имам оток покрай капачето от където е взимано сухожилието. Но имам проблем с едно мнооого досадно припукване в последните 5 градуса при екстензията, направо като от тресчотка, няколко последователни 5-6 на брой припуквания до пълното изпъване на крака. Някой с подобна аномалия след пластика на ПКВ? В Дианабат не се сещам как се казваше едно момиче кинезитерапевт ми каза, че до сега не й се е случвало да чува точно такова припукване като това. Те първа имам уговорени срещи с още двама специалиста с които ще се видя след около 10 дена за мнение.

п.с. Вече си идва и време за борд ....
И аз имам някакви припуквания,особено като се качвам по стълби, като изправям крака се чува едно пук.След като се престраших да поиграя футбол-още след първия мач това пукане изчезна!Оперирах се на 07.01.2014г.Имам и някакви прещраквания,ако мога така да ги определя-може би стават намествания някакви в коляното.Прещракването се получава след като например ставам от сън и изпъвам коляното докрай ,като стягам мускула.След последния мач ,който играх изглежда го бях претоварил и леко ми беше възпалено.Имах чувството,че нещо пак се е прецакало,но след 7 дни вече всичко според мен е ок и сега си правя кросчета по 3 км.Дано да съм бил полезен!
buferato Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 30-10-2015, 08:43     #2106
Ники
Екстремен лифтар

Дата на присъединяване: Aug 2004
Изпрати съобщение чрез ICQ на
Начално

Продължавай с футбола. Ортопедите няма да стоят гладни я.
Стари 30-10-2015, 12:41     #2107
hakama
Junior Member

Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отСале Разгледай мнение
Около Пирогов има няколко магазина на ул. Иречек и Лайош Кошут само, че най-добре първо уточни с лекар какво ти трябва а той/тя сигурно ще ти препоръча и магазин.
Да, минах през Иречек само, има една добре заредена аптека /Ортотех само един модел ми предложиха.../, но се спрях на Thuasne /на Шандьор Петьофи/ - понеже 3-4 седмици няма да се сваля реших да е нещо качествено.

Другата седмица се налага да се върна на работа, понеже не можело повече от 1мес отпуск... (преди това 45дни болнични).

Имам ли някакви права в случая /няма скъсано или счупено/, но болката още не е отшумяла.
Стари 31-10-2015, 10:14     #2108
indianeca
Junior Member

Дата на присъединяване: Feb 2008
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отbuferato Разгледай мнение
И аз имам някакви припуквания,особено като се качвам по стълби, като изправям крака се чува едно пук.След като се престраших да поиграя футбол-още след първия мач това пукане изчезна!Оперирах се на 07.01.2014г.Имам и някакви прещраквания,ако мога така да ги определя-може би стават намествания някакви в коляното.Прещракването се получава след като например ставам от сън и изпъвам коляното докрай ,като стягам мускула.След последния мач ,който играх изглежда го бях претоварил и леко ми беше възпалено.Имах чувството,че нещо пак се е прецакало,но след 7 дни вече всичко според мен е ок и сега си правя кросчета по 3 км.Дано да съм бил полезен!
Благодаря за споделеното!
indianeca Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 15-11-2015, 06:51     #2109
orthodoc
Senior Member

Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отkapon4o Разгледай мнение
Здравейте,
Какво ви е мнението за инжекциите с кръвна плазма ? Има 1 безплатна и след това може да препоръчат още 3, ако ставата е увредена ?
Има ли ефект от тях, има ли болка при поставянето ?
Repeated Platelet Concentrate Injections Enhance Reparative
Response of Microfractures in the Treatment of Chondral
Defects of the Knee: An Experimental Study in an Animal
Model
Giuseppe Milano, M.D., Laura Deriu, M.D., Eraldo Sanna Passino, D.V.M.,
Gerolamo Masala, D.V.M., Andrea Manunta, M.D., Roberto Postacchini, M.D.,
Maristella F. Saccomanno, M.D., and Carlo Fabbriciani, M.D.
Purpose: To assess the histology and biomechanics of repair cartilage after microfractures with and
without repeated local injections of platelet concentrate for the treatment of full-thickness focal
chondral defects of the knee. Methods: A full-thickness chondral lesion on the medial femoral
condyle was created in 30 sheep and treated with microfractures. Animals were divided into 2 groups,
according to postoperative treatment: in group 1 we performed 5 weekly injections of autologous
conditioned plasma, whereas group 2 did not undergo further treatments. Animals were killed at 3,
6, and 12 months after treatment. Macroscopic, histologic, and biomechanical evaluations were
performed. Differences between groups at each time interval and differences over time within groups
were analyzed for each outcome. Significance was set at P < .05. Results: Group 1 showed
significantly better macroscopic, histologic, and biomechanical results than group 2 at each time
interval. Analysis of time effect within groups showed that in group 1, quality of repair tissue
significantly improved from 3 to 6 months after treatment and remained stable over time for all the
outcomes; in group 2 a significant histologic and mechanical deterioration was observed between 6
and 12 months' follow-up.
Conclusions: Five repeated local injections of autologous conditioned
plasma after microfractures in the treatment of full-thickness cartilage injuries promoted a better and
more durable reparative response than isolated microfractures, although they did not produce hyaline
cartilage.

Ето тук е написано ,че инжекциите с плазма(АСP) не изграждат хрущялна тъкан
Стари 15-11-2015, 09:09     #2110
hakama
Junior Member

Начално

2 седмици съм с такава шина (като ходя и на работа, но вече искам да си взема 2мес почивка...):
http://www.orthoshop.bg/bg/medical/42/79

-по препоръка на М.Загоров (костномоз. едем и съмнение за стрес фрактура от ямр).

Мисля още 2 седмици да я нося, но след като я сваля какво трябва да се прави - някаква терапия?

Ще трябва да изляза в дълъг болничен/отпуск (второто не ми дават на този етап), но разбрах, че ЛКК за една диагноза дава до 45дни за година, аз имам 47...
1) Вариант е да ме приемат в болница и после да ми дадат болничен?
2) нещо с дисковата херния да се измисли (скоро и там ще си правя ямр).
3) GP-то?
Стари 16-11-2015, 10:57     #2111
Ted
Junior Member

Дата на присъединяване: Nov 2015
Начално

Здравейте всички,
Темата за колената е безценна!

Запоследно променено от Ted : 21-12-2015 в 22:59.
Ted Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 16-11-2015, 11:42     #2112
Сале
Senior Member

Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отhakama Разгледай мнение
2 седмици съм с такава шина (като ходя и на работа, но вече искам да си взема 2мес почивка...):
http://www.orthoshop.bg/bg/medical/42/79

-по препоръка на М.Загоров (костномоз. едем и съмнение за стрес фрактура от ямр).

Мисля още 2 седмици да я нося, но след като я сваля какво трябва да се прави - някаква терапия?

Ще трябва да изляза в дълъг болничен/отпуск (второто не ми дават на този етап), но разбрах, че ЛКК за една диагноза дава до 45дни за година, аз имам 47...
1) Вариант е да ме приемат в болница и после да ми дадат болничен?
2) нещо с дисковата херния да се измисли (скоро и там ще си правя ямр).
3) GP-то?
След като я свалиш първо нека те погледне пак доктора и да ти препоръча, но със сигурност физиотерапия и някакви подходящи упражнения за укрепване ще помогнат. Какви точно - докторите най-добре знаят.

2) За дисковата херния зависи каква е. За моята физиотерапията прави чудеса, колан, упражнения, периодично витамини B и ... много стискане на зъби понякога ... Определено е добре да си направиш ЯМР защото е адски важно да се знае точно къде и какви проблеми имаш по гръбнака.
Стари 27-11-2015, 18:48     #2113
PRP_ACP
Junior Member

Начално

Autologous Conditioned Plasma (ACP), в основата си е Platelet Rich Plasma (PRP) – добита чрез еднократно центрофугиране на периферна кръв за 5 минути при 1500 оборота.В отделената кръвна плазма остават тромбоцитите, растежни фактори, протеини и електролити, с неколкократно повишена концентрация, това са:Трансформиращ растежен фактор бета 4 пъти по-голяма концетрация, Тромбоцитен растежен фактор 25 пъти по-голяма концетрация, Инсулиноподобен растежен фактор, Съдово ендотелен растежен фактор 11 пъти по-голяма концетрация, Фибробластен растежен фактор 5 пъти по-голяма концетрация, Съединително тъканен растежен фактор 6 пъти по-голяма концетрация ,Интерлефкин 8.
Приложението на PRP при остри травми, като мускулни травми от директен удар, мускулни разстежения, мускулни разкъсвания, сухожилни растежения, ставни навяхвания и т.н, оказва изключително благоприятен ефект, свързвано с бързо намаляване на отока и болка, с това по-бързото възстановяване и неколкократно съкращаване на оздравителния процес.
При хрущялни дегенеративни изменения, оказва благоприятен ефект на ставата, свързано са намаляване на болката, намаляване на отока, възстановяване на движенията и не на последно място изграждане на влакнест хрущял, в областта на дефекта. Разбира се влакнестия хрущял няма всички свойства на хиалинния хрущял, но все пак е по-добре, отколкото нищо.
Прилагането на PRP, е добър избор при стави с дегенеративни изменения, които по една или друга причина не са подходящи за ендопротезиране, както и в началните стадии на дегенерацията, особено при хондропатии I, II и III степен.
Също така оказва благоприятно влияние върху други хронични увреждания, като инсерционити, тенопатии, периатрити и останалите болести на пренапрежението.
Както беше посочено по-горе, при опит с овце с хрущялни увреди, при които е прилагано микрофрактуриране и PRP, групата с PRP показва много по-добри резултати, макроскопски, микроскопски и биомеханични, отколкото при групата, на която не е прилагано PRP.
Всичко това го пиша на базата на няколко годишен опит в прилагането на PRP.
PRP_ACP Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 28-11-2015, 17:22     #2114
orthodoc
Senior Member

Начално PRP

Цитат:
Първоначално изпратено отPRP_ACP Разгледай мнение
Autologous Conditioned Plasma (ACP), в основата си е Platelet Rich Plasma (PRP) – добита чрез еднократно центрофугиране на периферна кръв за 5 минути при 1500 оборота.В отделената кръвна плазма остават тромбоцитите, растежни фактори, протеини и електролити, с неколкократно повишена концентрация, това са:Трансформиращ растежен фактор бета 4 пъти по-голяма концетрация, Тромбоцитен растежен фактор 25 пъти по-голяма концетрация, Инсулиноподобен растежен фактор, Съдово ендотелен растежен фактор 11 пъти по-голяма концетрация, Фибробластен растежен фактор 5 пъти по-голяма концетрация, Съединително тъканен растежен фактор 6 пъти по-голяма концетрация ,Интерлефкин 8.
Приложението на PRP при остри травми, като мускулни травми от директен удар, мускулни разстежения, мускулни разкъсвания, сухожилни растежения, ставни навяхвания и т.н, оказва изключително благоприятен ефект, свързвано с бързо намаляване на отока и болка, с това по-бързото възстановяване и неколкократно съкращаване на оздравителния процес.
При хрущялни дегенеративни изменения, оказва благоприятен ефект на ставата, свързано са намаляване на болката, намаляване на отока, възстановяване на движенията и не на последно място изграждане на влакнест хрущял, в областта на дефекта. Разбира се влакнестия хрущял няма всички свойства на хиалинния хрущял, но все пак е по-добре, отколкото нищо.
Прилагането на PRP, е добър избор при стави с дегенеративни изменения, които по една или друга причина не са подходящи за ендопротезиране, както и в началните стадии на дегенерацията, особено при хондропатии I, II и III степен.
Също така оказва благоприятно влияние върху други хронични увреждания, като инсерционити, тенопатии, периатрити и останалите болести на пренапрежението.
Както беше посочено по-горе, при опит с овце с хрущялни увреди, при които е прилагано микрофрактуриране и PRP, групата с PRP показва много по-добри резултати, макроскопски, микроскопски и биомеханични, отколкото при групата, на която не е прилагано PRP.
Всичко това го пиша на базата на няколко годишен опит в прилагането на PRP.
Не знам какъв е вашия опит ,но ACP не е PRP!!!Не заблуждавайте аудиторията тук,те не са глупави хора и четат и са информирани.
Сериозната наука казва друго.Прочетете го и тогава пишете такива реклами за ACP техниката.Да не говорим,че в БГ много често спринцовките,които се ползват за ACP СЕ ПРЕСТЕРИЛИЗИРАТ с цел да се използват многократно,а не както изрично е написал производителя single use:
Пращам ви статия,която нагледно показва разликата м/у рекламирания от вас продукт и PRP.

Platelet Rich Plasma Paper compares Biomet GPS vs Arthrex ACP
Bloodcure has long stated that platelet rich plasma composition matters. A new study just published by Dr. Lisa Fortier's group at Cornell compares two of the most popular PRP systems: Biomet and Arthrex. It is clear these two PRP systems have significantly different bioactivity.

"PRP-1 (Arthrex) system consisted of concentrated platelets (1.99×) and diminished leukocytes (0.13×) compared with blood, while PRP-2 (Biomet GPS) contained concentrated platelets (4.69×) and leukocytes (4.26×) compared with blood. Growth factors were significantly increased in PRP-2 (Biomet) compared with PRP-1 (Arthrex) (TGF-β1: PRP-2 = 89 ng/mL, PRP-1 = 20 ng/mL, P < .05; PDGF-AB: PRP-2 = 22 ng/mL, PRP-1 = 6.4 ng/mL, P < .05). The PRP-1 (Arthrex) system did not have a higher concentration of PDGF-AB compared with whole blood. Catabolic cytokines were significantly increased in PRP-2 (Biomet) compared with PRP-1 (MMP-9: PRP-2 = 222 ng/mL, PRP-1 = 40 ng/mL, P < .05; IL-1β: PRP-2 = 3.67 pg/mL, PRP-1 = 0.31 pg/mL, P < .05)."
See Full Abstract

Когато фактите говорят......
Науката и ортопедията вървят ръка за ръка,а когато става въпрос за високи технологии занаятчиите е по-добре да се образуват преди да казват това или онова.
В БГ има и още по-добро решение за хрущялните увреди,но е доста скъпо и едва ли е по джоба на всеки.Нарича се
Тук вече се вземат стволови клетки от костния мозък и след съответната обработка се връщат в увредената зона.Просто машините и китовете които се използват при тази техника са скъпи.

Запоследно променено от orthodoc : 28-11-2015 в 17:30.
Стари 28-11-2015, 20:01     #2115
PRP_ACP
Junior Member

Начално

Хубаво е, когато в български форум пуснеш нещо на английски, все пак да обясниш това, което си пуснал, т.к. част от публиката не разбира английски и остава заблудена.
От гореизложеното просто показваш различни методи за получаване на PRP на различните фирми, като даваш предимство на едната за сметка на другата.
За първи път PRP се използва в кардиохирургията при сърдечни трансплантации в средата на 90-те години при анастомозите, когато не е имало нито контейнери, нито спринцовки, а директно се е центрофугирала в епруветки.
Независимо как ще го наречеш, PRP, ACP, SCP, с еднократно или с двукратно центрофугиране, метода на действие е един и същ, като тук борбата е различните фирми да си продават консумативите.
Като отвори дума за стволовите клетки, хубаво е да обясниш все пак, че и те НЕ водят до образуването на хиалинен хрущял.
Регистрирах се, т.к дълго време следа форума и ми направи впечатление, че се изразяваш като ментор, без да имаш необходимите опит и познания, или може би, тънко насочваш нещата в определена посока, което не е много коректно.
Смятам всяко твое едно изказване, което не е научно аргументирано, да бъде подлагано на критика от моя страна.
Стари 28-11-2015, 20:36     #2116
hakama
Junior Member

Начално

След 1мес носене на шината по-горе мисля вече да я сваля.
При положение, че пръстите не са били в пълен покой - трябва ли да правя нещо специално след свалянето й?

ПП: Доктор Загоров идва веднъж месечно, едва ли ще помни за какво става дума ако му се обадя

Запоследно променено от hakama : 28-11-2015 в 20:50.
Стари 29-11-2015, 00:50     #2117
orthodoc
Senior Member

Thumbs up

Цитат:
Първоначално изпратено отPRP_ACP Разгледай мнение
Хубаво е, когато в български форум пуснеш нещо на английски, все пак да обясниш това, което си пуснал, т.к. част от публиката не разбира английски и остава заблудена.
От гореизложеното просто показваш различни методи за получаване на PRP на различните фирми, като даваш предимство на едната за сметка на другата.
За първи път PRP се използва в кардиохирургията при сърдечни трансплантации в средата на 90-те години при анастомозите, когато не е имало нито контейнери, нито спринцовки, а директно се е центрофугирала в епруветки.
Независимо как ще го наречеш, PRP, ACP, SCP, с еднократно или с двукратно центрофугиране, метода на действие е един и същ, като тук борбата е различните фирми да си продават консумативите.
Като отвори дума за стволовите клетки, хубаво е да обясниш все пак, че и те НЕ водят до образуването на хиалинен хрущял.
Регистрирах се, т.к дълго време следа форума и ми направи впечатление, че се изразяваш като ментор, без да имаш необходимите опит и познания, или може би, тънко насочваш нещата в определена посока, което не е много коректно.
Смятам всяко твое едно изказване, което не е научно аргументирано, да бъде подлагано на критика от моя страна.

Никой не се изразява като ментор -просто пускам произволно избрана статия за това колко ACP е далеч от истинското PRP. За английския няма да коментирам, защото в този форум болшинството от хората знаят английски.
Въобще не ме вълнува коя фирма какво произвежда -аз не съм търговец, а вие явно държите на определен а фирма и истината ви притеснява. Като имате голям опит, споделете дали не е истина че има доктори които злоупотребяват и използват спринцовките на Arthrex многократно ?Някои хора са членове и ходят на конгреси на ICRS, ако ме разбирате за какво говоря....
За стволовите клетки явно има какво още да прочетете,а не да коментирате менторски,защото явно нямате опит с тази техника.
А ако имате, бихте ли споделили вашите впечатления

Запоследно променено от orthodoc : 29-11-2015 в 01:42.
Стари 30-11-2015, 14:39     #2118
PRP_ACP
Junior Member

Начално

В горните ми изложения, не споменавам името на нито една фирма, нито давам предимство на даден метод пред друг, за разлика от теб .
Все пак да не забравяме, че клетките имат рецептори, които се свързват с тези растежни фактори и се насищат, така че не винаги по-голямата концентрация е от значение.
Пак ти повтарям, независимо кой метод използваш, хиалинен хрущял не се изгражда на мястото на дефекта, изгражда се влакнест хрущял, който все пак е по-добре, отколкото нищо.
Първите данни за приложението на растежните фактори започват да се съобщават още от 70-те години на миналия век, а тяхното масово прилагане започва от средата на 90-те.
На конгреса в Трявна през 2011г. професор Кугат, лекарят на футболния отбор Барселона сподели дългогодишния си опит за приложението на ACP при лечението на предна кръстна връзка и тяхното място в спортната медицина, като показва добиването на плазмата в стерилни епруветки, а не в контейнери, мислиш ли, че в такъв отбор ще прилагат недоказани техники.
А колкото до стволовите клетки само времето, а не статиите ще покаже колко е приложим този метод, за сега е твърде рано да се говори, защото много методи, които бяха революционни преди години, бяха отхвърлени в последствие.
Още няма доказателства, че се изгражда стабилен хиалинен хрущял.
Пускането на първата попаднала статия не е лошо, но не е зле да пуснеш и критериите, по които си я търсил, защото при други критерии, излизат други статии.

Целта ми е да разсея някой заблуждения, в които волно или неволно си попаднал, което за теб не е зле, но не и да заблуждаваш аудиторията.
Стари 17-12-2015, 17:14     #2119
mrd
Senior Member

Дата на присъединяване: Aug 2015
Начално

Здравейте, пиша в тази тема, тъй като не мисля че има смисъл от отделна. Трябва ми мнение и като гледам 106 страници тук има хора с опит с травмите в коляното.
Историята е следната тази година март месец си ударих коляното последния ден в Австрия докато товарех екипировката на ски багажника, поне беше след като си бях изкарал 6те дни. Оттам една ужасна болка в коляното и усещах все едно ябълка порасна вътре, такова напрежение и същевременно ужасна болка.
Предполагам помните какви снеговалежи бяха март че и април, та се досещате че не отидох на лекар, който да ми каже да не карам. Изчаках 1 седмица и си продължих да карам по 1-2 седмично.
Дотук добре минаха пролетта и коляното ми се оправи, усещах някво напрежение от време на време но нищо сериозно.
Докато един хубав августовски уикенд не качих вр. Мальовица, при слизането рязко ме заболя коляното и отидох на лекар а 1 седмица по-късно ми беше направена артроскопия със съмнения за скъсан латерален менускус, които съмнения обаче се оказаха неоснователни. Оказа се че следствие на удара ми се е възпалила ставната капсула и се наложи да почистят.
Минаха 4 месеца от интервенцията и честно казано си го усещам много добре коляното, даже от октомври ходя по 2 пъти седмично на кросфит да тренирам и за да поддържам форма.
Въпроса ми е дали ако си закупя стягаща наколенка от този тип, за когато карам, ще имам по-добър шанс хем да не нараня коляното хем да му намаля напрежението така да се каже? Ако знаете други марки модели на подобни наколенки съм отворен за предложения.
Благодаря предварително.

Запоследно променено от mrd : 17-12-2015 в 21:40.
mrd Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 18-12-2015, 01:08     #2120
Сале
Senior Member

Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отmrd Разгледай мнение
Докато един хубав августовски уикенд не качих вр. Мальовица, при слизането рязко ме заболя коляното ...
Deja vu При слизане от вр. Мальовица и най-здравите колена да имаш пак може да те заболи рязко. Добре дошъл в клуба така да се каже.

За наколенка най-добре питай доктора, който ти е правил артроскопията какво ще ти препоръча. Дали и какъв вид наколенка и кога и колко да я носиш.

Иначе фирми, марки и модели с лопата да ги ринеш на най-разнообразни цени.
Отговор

Tags
докторе защо, рехабилитация, коляно, операция, скъсани връзки

Функции на темата
Display Modes

Правила за писане на мнения
Не можете да публикувате нови теми
Не можете да публикувате отговори
Не можете да прикачате файлове
Не можете да редактирате публикациите си

BB code is включен
емотиконите са включени
[IMG] код е включен
HTML кода е изключен
Прескачане на форум

Всички времена са по Гринуич +2. Времето сега е 18:25.