Кафето на БАССЕС

Върни се   Кафето на БАССЕС > Екипировка - Дискусии

Отговор

Функции на темата Display Modes
Стари 20-05-2017, 20:07     #2301
skiale
Junior Member

Дата на присъединяване: Jan 2017
Начално

Аз съм против и не мисля да ми слагат засега.
От друга страна доктори/не ортопеди/ са ме съветвали да не ми поставят никакви инжикции с колагени и други такива .
skiale Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 20-05-2017, 21:12     #2302
Ники
Екстремен лифтар

Дата на присъединяване: Aug 2004
Изпрати съобщение чрез ICQ на
Начално

Е ти няма да ги слагаш цяла година. :-)

А щом си против, не слагай. Твое решение. Аз съм слагал и не съм умрял още.
Стари 20-05-2017, 22:57     #2303
skiale
Junior Member

Начално

Предлагат веднъж годишно или през година и половина. Но явно на всеки е индивидуално и като обобщим е 50/50 да ме облекчи или напротив.
Сподели как са ти поставяли инжекцията на сляпо или с помощни средства?
Стари 20-05-2017, 23:17     #2304
Ники
Екстремен лифтар

Начално

Веднъж в коляното, държейки крака ми м/у неговите крака за да не мърдам много :-)
И една в рамото. Там си седях мирно и кротко.
И да, действа при всички безотказно и безусловно. Веднага. Тоест след 1 ден вече си "нов".
Отделно последните проучвания отхвърлят теорията, че кортикостероидите водели до деградиране на ставата.
Все пак, ако те вкарат за каквото и да е в болница, първата работа им е да ти сложат система с кортизон. Питай ги що го правят, щом е вредно.
Стари 21-05-2017, 08:13     #2305
dewly
Senior Member

Дата на присъединяване: May 2011
Начално

Първо се запознайте със синтетичните хормони и тогава действайте и не без лекарско мнение

http://www.puls.bg/health/inquisitive/news_2525.html
http://www.znam.bg/com/action/showBo...52&sectionID=5
dewly Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 21-05-2017, 17:35     #2306
Ники
Екстремен лифтар

Начално

Аспирина е по-вреден. ама го дават без рецепта и не съм чул някой да мрънка тука за употребата му.
Стига драми. Всяко лекарство си има плюсове и минуси. Ако имаше само плюсове нямаше да е лекарство, а жива вода от извора на белоногата.
Антибиотиците също са много по-вредни, ама не съм чул да ги заклеймяват.
Който иска да го боли, да си го боли. Който иска да се лекува, ще приеме и рисковете от лекарствата. Съдба. Ако не - билки, киноа, ряпа...и молитви. Пробвах с молитва, ама рамото не минаваше. Сложи ми доктора 1 ампула Дипрофос и О ЧУДО..
Стари 21-05-2017, 20:44     #2307
skiale
Junior Member

Начално

Ясно според мен тия инжекций трябва да ги правят с наблюдение ама ...
Имах предвид препарати с колагени хиалуронова к-на бла бла
Твойта е с кортико стероиди аз нямам болки от възпаление ама да ми разправят дай да ти поставя една инжекция, Много добре ще се почувстваш, а 3 доктори казват НЕдей ?!?!
Явно има някаква игра и да не говорим че искат по 500-600, а тя струва 70-80 WTF
Засега е ок мога да си поддържам тонуса и с малко прахчета или хапчета.
Доколкото си спомням
Цитат:
Ники
беше писал за едно Амикс и за един Енимъл с тях имаше ли някаква промяна?
Стари 21-05-2017, 21:38     #2308
Ники
Екстремен лифтар

Начално

Да. Докато ги пиеш. После пак отначало.
Стари 25-05-2017, 10:19     #2309
vrab4ence
Junior Member

Дата на присъединяване: May 2017
Начално

Здравейте, някой може ли да ми препоръча санаториум, мисля че има такъв в Горна Баня, но не успявам да открия кординатите му.
vrab4ence Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 25-05-2017, 20:50     #2310
dewly
Senior Member

Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отvrab4ence Разгледай мнение
Здравейте, някой може ли да ми препоръча санаториум, мисля че има такъв в Горна Баня, но не успявам да открия кординатите му.
Имате право на 2 пъти по 7 дни за процедури с направление от личния лекар. Но по тези санаториуми работата е нещо като на ишлеме.
В Горна баня не осигуряват престоя, поне когато аз се обаждах преди 4 години. За там има дори отзиви за Борислав Чонгов, но.. знае ли човек.
Стари 25-05-2017, 21:30     #2311
dewly
Senior Member

Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отdewly Разгледай мнение
Имате право на 2 пъти по 7 дни за процедури с направление от личния лекар. Но по тези санаториуми работата е нещо като на ишлеме.
В Горна баня не осигуряват престоя, поне когато аз се обаждах преди 4 години. За там има дори отзиви за Борислав Чонгов, но.. знае ли човек.
Горна баня
http://orthomed-bg.com/%D0%BA%D0%BE%...BC%D0%B5%D0%B4
Стари 27-05-2017, 17:49     #2312
vrab4ence
Junior Member

Начално

Много благодаря за полезната информация!
vrab4ence Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 28-05-2017, 10:33     #2313
allexiya
Junior Member

Начално

Здравейте! Моята случка малко се различава от тези, които са споделяни до сега. Отново става въпрос за коляно. Преди няколко години тренирах художествена гимнастика, която доста, ама доста ме повреди, но няма да изпадам в подробности, като цяло може да се досетите, че самата ми анатомия е много гъвкава и като се добави това и луксация на капачето, защото медиалните колатерални връзки ги няма никакви и капачето си ходи където си пожелае, се получава не много розовo положение. За първи път се случи преди 5 години някъде. Отидох в Горна Баня, казаха ми, че се налага операция, 6 месеца гипс, 6 месеца рехабилитация, което за момиче в 8 клас беше доста фатално и се отказах, помислих си, че ще ми мине, ще стягам мускулатурата и ще се закрепи положението (огрооомна грешка, досега да бях забравила за този проблем) Както и да е, оттогава доста пъти пак се измести капачето, и преди 1 месец за мой късмет както си слизах по стълбите в университета просто паднах и адска болка, не мога да се изправя, нито да стъпя, наложи се да ме носят до вкъщи. Ходих на консултации при доста специалисти и другото което, уча кинезитерапия и имам някаква представа горе-долу какво се случва. Допитах се и до мои преподаватели - казаха операция. Понеже не ми изнася ходих на около още 3-4 прегледа с надеждата да ми кажат, че с кинезитерапия, за засилване на мускулатурата ще се оправя. Записах си час при доц. д-р Антони Георгиев в Софиямед, влезнах, точно за 1 минута ми постави диагноза и каза да насрочим операция ако желая. Доста скептично гледах на тази идея, поради факта, че дори нямах рентгенови снимки, ЯМР, МРТ, нищо и затова реших да отида на още прегледи за моя собствена сигурност. Отидох и в Света София, понеже там си водя практиките и познавам екипа горе-долу. Бях доста доволна от прегледа. Свалиха ми пълната анамнеза, кога, къде, кое, как, направиха ми хиляда рентгенови снимки. И отново се стигна до това, че се налага операция, това беше и 7-мият път на изместване и нямаше как да се остави така. Самата операция представлява взимане на сухожилието на нежния мускул (gracillis), което се прикрепя с биоразградими винтове към капачето, оказа се че имам и малки отчупени фрагменти от самото изместване и те ще се отстранят по време на операцията. Операцията наближава и колкото повече минава времето, толкова повече се стресирам и дори на няколко пъти си мислех дали да не се откажа. Притеснява ме и спиналната анестезия, игла в гръбначния стълб..?! Ще бъда много благодарна ако някой е минал през тази процедура да изкаже мнение, как е минало като цяло и после възстановяването или ако някой просто е запознат със ситуацията. Извинявам се и за дългия и подробен пост.
allexiya Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 28-05-2017, 11:05     #2314
skiale
Junior Member

Начално

Цитат:
Притеснява ме и спиналната анестезия, игла в гръбначния стълб..?!
ако ще е в Св.София има една госпожа доцентка ли е незнам ама НЕ се справя с поставянето ... добрата новина е че не е всеки ден Боде ме 5-6 пъти и ми се кара е и аз и викнах после ме боля около мястото почти 2 месеца
Има един мъж анестезиолог в комплект с една сестра не разбрах че са ми поставили инжекция! Но това беше 2012. Като те отпусне упойката и следващите дни се пие много вода 2-3л/дневно
!!
Главоболие от това не съм имал, но 2 бутилки от 1.5. Вечер се раздават хапчета за главоболие , но съм пил само 1-2 превантивно има и избор сини, червени ..

Запоследно променено от skiale : 28-05-2017 в 21:40.
Стари 28-05-2017, 11:29     #2315
allexiya
Junior Member

Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отskiale Разгледай мнение
ако ще е в Св.София има една госпожа доцентка ли е незнам ама НЕ се справя с поставянето ... добрата новина е че не е всеки ден Боде ме 5-6 пъти и ми се кара е и аз и викнах после ме боля около мястото почти 2 месеца
Има един мъж анестезиолог в комплект с една сестра не разбрах че са ми поставили инжекция! Но това беше 2012. Като те отпусне упойката и следващите дни се пие много вода 2-3л/дневно
Ужас Дано да имам късмет, много благодаря за откликването а имаше ли главоболие след отпускането на упойката?
Стари 29-05-2017, 08:21     #2316
veselinbr
Senior Member

Дата на присъединяване: Apr 2015
Начално

В интерес на истината анестезиолога в СофияМед ( оперираха ме преди 4 месеца ), така я сложи, че дори не разбрах, какво се случи. А доста хора ми казаха едва ли не, че много боляло и т.н. Важно е първият ден след операцията да не се надигаш и т.н, а само да лежиш и да пиеш много вода за да изкараш упойката. После, сама знаеш рехабилитацията след това е супер важна! Успех!
veselinbr Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 29-05-2017, 10:17     #2317
Ники
Екстремен лифтар

Начално

Аз за това предпочитам пълна упойка. Спиш си, после се събуждаш, ходиш си до кенефа, не се размотаваш с разни катетери и други торби.
До сега 2 операции са ми првили и то все с пълна упойка. Една на носа, че беше станал на буквата Г след едно меле и една друга.
А и ахилеса, ама там беше с няква странна упойка в задника. и в слабините и се обезчувстви само единия крак...
Стари 29-05-2017, 11:14     #2318
allexiya
Junior Member

Начално

Много ви благодаря за откликването Надявам се всичко да мине добре и благодаря за съвета, но предпочитам да съм будна

Запоследно променено от allexiya : 29-05-2017 в 11:16.
Стари 29-05-2017, 12:06     #2319
Ники
Екстремен лифтар

Начално

Правилно. Че знаеш ли ги тия доктори, квито са перверзни
Стари 29-05-2017, 17:53     #2320
veselinbr
Senior Member

Дата на присъединяване: Apr 2015
Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отНики Разгледай мнение
Правилно. Че знаеш ли ги тия доктори, квито са перверзни
Ххахаха абе да ти кажа с тая упойка едва ли ще разбере нещо...
veselinbr Не е онлайн   Отговори с цитат
Отговор

Tags
докторе защо, рехабилитация, коляно, операция, скъсани връзки

Функции на темата
Display Modes

Правила за писане на мнения
Не можете да публикувате нови теми
Не можете да публикувате отговори
Не можете да прикачате файлове
Не можете да редактирате публикациите си

BB code is включен
емотиконите са включени
[IMG] код е включен
HTML кода е изключен
Прескачане на форум

Всички времена са по Гринуич +2. Времето сега е 20:19.