![]() |
||||
|
|
Регистрирай се | Често задавани въпроси | Списък с членовете | Календар | Търси | Днешните мнения | Маркирай форумите като прочетени |
![]() |
|
Функции на темата | Display Modes |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Sep 2003
|
![]() Цитат:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
СНЕГОЛАЗ
Дата на присъединяване: Feb 2005
|
![]() Цитат:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|
Member
|
![]() Цитат:
мисълта ми беше относително проста. А именно, че те тренират за максимална сила в рамките на една до две минути. Както всеки знае и е виждал примерно при атлетите каква е разликата в спринтьорите и бегачите на дълги разстояния. Разликата не е само във външния вид, ами очевидно и при подготовката.(в случая правя далечна аналогия между състезателите със спринтьорите и мене си като бегач на дълги разстояния) затова мене ме интересува какви по специфични натоварвания помагат за каране в поудер и писта цял ден. Смисъл аз не съм състезател, обаче определено последните ми 20 качвания в планината няма ден в които да не съм карал до дупка само и само да хвана последното качване на лифта. И ето отново към оригиналната ми мисъл и въпрос във началото на темата: В интернет има тренировките на професионалните алпийски скиори, но мене ме интересува дали някои няма методиките на фрийрайдър скиорите или дали някои сам не е открил някакви техники и упражнения които спомагат за цял ден порене на склона? То че без тренировки месеци наред и възстановяване и децата знаят, че не става...
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() кардио тренировки -> колело например
и много тренировки за подвижност, баланс и вестибуларния апарат: батут, йога ... вдигане на халба от седнало положение (минимум 3 серии от 15 повторения) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Member
|
![]() тука се сещам да питам дали някои е пробвал тия ски тренажори които са нашумели напоследак дали имат реален ефект след тях като се качиш на пистата.
знам, че по софия има някъде такива, ама лично не сам виждал
![]() |
![]() |
Señor Member
|
![]() За болки в мускулите най-много помага шведска масажистка в сауната
![]() ![]() Пък за фитнеса, ми колкото и да си блъскал във фитнеса, едва ли си се подлагал на всъщите физически натоварвания като при ските - точно същите мускули натоварени по същия начин и със същата продължителност ( цял ден), така че тялото ти просто не е свикнало още, това е. Ефекта обаче е налице, аз не че съм се преработил във фитнеса, но ходих 1-2-3 пъти седмично и си се натоварвах подобаващо, съответно след карането в събота, когато накрая не можех вече да си вдигна ските и щеките, и си мислих, че на другия ден няма да мога да стана от леглото, взех че се качих пеша като на разходка в парка до Черни връх и изобщо не усетих мускулни болки и натоварвания... та моя скромен извод е , че фитнеса си е фитнес, но докато не излезеш в планината на 2000 метра надморска височина 3-4 пъти и организма ти не се аклиматизира, няма как да си без проблеми.. А пък с тази сода бикарбонат..... чудя се какво да кажа ![]() ![]()
![]() |
![]() |
Pocket Rocket
Дата на присъединяване: Dec 2003
|
![]() Мойта рецепта е проста и работи безотказно...
![]()
Fuck it Dude, let's go skiing! 2005/2006 - 42, 2006/2007 - 37, 2007/2008 - 36, 2008/2009 - 33, 2009/2010 - 37, 2010/2011 - 28, 2011/2012 - 38, 2012/2013 - 41, 2013/2014 - 26, 2014/2015 - 22, 2015/2016 - 24, 2016/2017 - 17, 2017/2018 - 20, 2018/2019 - 17, 2019/2020 - 12, 2020-2021 - 22, 2021/2022 - 28 12 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
money talks
|
![]() Цитат:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Моля модераторите да преместят тази тема в Мега идиотията.....запътила се е натам със страшна сила.
![]() ![]() ![]() ![]() Господи не се бях смял така от години.... ![]() ![]() ![]() Само за сведение един лек жокер. Мускулната треска не се предизвиква от млечната киселина. Тя служи за разграждане(и извеждане) на отпадните продукти от метаболизма на АТФ(я да видим, кой знае какво е това?) и гликогена в мускулите. Мускулната треска се получава от другооооо....да видим сега кой ще изстреля най-големият бисер ![]()
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Лелелеееее
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
А за млечната киселина да допълня - тя е малък фактор, но не изцяло, понеже се разсейва доста по-бързо от колкото отминава "мускулната треска"! :boese: Лукче?
![]() |
![]() |
![]() |
|
Екстремен лифтар
|
![]() Цитат:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
![]() АТФ е аденозинтрифосфатна киселина - повече инфо - тук |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Ники къде ми е лукчето
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Señor Member
|
![]() Ники навлизаш в едни много дълбоки води като намесваш АТФ
![]() Данване много компетентен сайт си избрал да ни информираш за АТФ, бодибилдърите са най-добрите молекулярни биолози в нета :hammer:
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Заслужи си го
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
Ето ти википедия, не знаех че ще предизвика такъв интерес ![]() клик Това което пише в билдерската статия е вярно според това, което знам. Не претендирам за научност или изчерпателност :hammer: <!--QuoteBegin-Morskia@Jan 10 2007, 04:05 PM Заслужи си го ![]() ![]() Ама с туй си трябва ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Функции на темата | |
Display Modes | |
|
|