![]() |
||||
|
![]() |
![]() |
loco en el coco
Дата на присъединяване: Jan 2010
|
![]() Явно им излиза по евтино да търсят някого в продължение на часове. Най-добре е една тлъста пиратка и буммм - хем няма да има лавина, хем ще се спести работа на ПСС, па може и живот да се спаси / преотврати
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Говорим си колко да не заспим. Те така с тлъстите пиратки става за секунди. Как не са се сетили.
Айде малко да помислим, пък после да се упражняваме в литература.
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Nov 2010
|
![]() Всъщност отговора там беше "Защото нямаме финансовата възможност."
На мен ми е чудно за какво точно нямат пари един Биг Тайгър на Илиенци е 2,5лв. и ако той не може да отприщи лавината не знам... едит: Не приемайте твърде буквално идеята за Биг Тайгъра, просто си мисля, че не е чак толкова сложно/скъпо да тръгне снега ![]() Безснежие, какво да правим, освен да лафим, за да не заспим... Запоследно променено от R2LsD2 : 01-02-2011 в 14:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Капеле, крайно време е да сложиш една емотикона с кръстещо се човече.
![]() |
![]() |
Señor Member
|
![]() Лавината принципно не е контролирана ски зона та някой да трябва да я обезопасява, но иначе и без експлозиви една 10-20 метрова козирка сравнително лесно и безопасно може да се бутне от добре подготвени хора... Използването на експлозиви по национални и природни паркове доколкото съм чел е забранено иначе..
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Aug 2005
|
![]() Има кой - ДАЙТЕ БОМБИ!
![]()
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() На Илиенци имало разправят
![]() Виж поста на Ф2Ф за лавините в националните паркове в Канада. Явно само в БГ националните паркове са някаква светая светих.
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
![]() |
![]() |
![]() |
Ski Bum
|
![]() Не се бутай Иво, пръв си поисках бомби!!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Nov 2010
|
![]() Не, не съм гърмял по склоновете и точно поради тази причина ми е чудно какво изисква като средства и знания някой да го прави.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Ами виж клипа на Ф2Ф за лавинния контрол в Канада. И виж там с какво гърмят. Виж кой го прави. И дали такива чувалчета се продават свободно, а и как се съхраняват, контролират...че то ако всеки може да си купи такова чувалче с динамит...ехееее..каква веселба ще настане.
![]() |
![]() |
|
ските са скъп спорт!
Дата на присъединяване: Nov 2004
|
![]() Цитат:
aз не мисля, че канадците имат много избор -- всички стартови точки на лавините от онова видео са на почти недостъпни зимата места, а последствията от това да ги оставиш натурално да се отчупят (най-късно май-юни когато всичко тръгва по склоновете) са огромни, след като всичките завършват на главната артерия свързваща морето с прериите 1000-1500м по-надолу... едната от лавините от видеото минава над пътя за ски курорта от който са ми последните клипове. при същата контролна работа лавината падна до самия път (нещо което се случва рядко по принцип). за да се изчистят 3-те метра сняг затрупали пътя отне два часа с много тежка машинария. ето снимка с камионче за сравнение: http://mirtchovski.com/tgr/lavina.jpg мисля, че това с козирката както го казва Митко е добър вариант поне за начало и за този специфичен склон. само трябва някой да го прави редовно. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Señor Member
|
![]() Цитат:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Митак за козирки най-якото е с въже на което през няколко метра са нанизани и фиксирани с възли големи гайки (може и само възли). Премятате го двама и почвате като с един голям трион ръца-пръца ...
![]()
YOUR REVOLUTION IS OVER MISTER LEBOWSKI!!!!THE BUMBS LOST!! DO WHAT YOUR PARENTS DID - GET A JOB SIR!!!!!!!!!!!!!!! Запоследно променено от goose : 01-02-2011 в 15:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Абе я не се занасяйте...първо, и второ на Лавината не е проблема козирката и ще стане мазало...
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() на илиенци продават шашки динамит (пиратки) с ударна вълна от 6м, може да пробваме с тях ще ми е доста любопитно
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Ама преди това пуснете една върволица деца по пътеката та да е по-забавно.
![]() И викнете Митко да го документира за форнатюрлих.член.
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Sep 2003
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Абе момци, защо мислите че с тия пиратки ще имате по-голям успех от тандема Цеко/Краваров, които гърмяха с две 200мм гаубици по Палашица за ужас на алпийските гарги и за развлечение на учителя Панайотов. Лавинната бомбология не е проста наука, а с "глей са кво прайм" обикновено стават сакатлъци
Сет Морисън - враг номер едно на Тутраканската селищна система! Пържола-чудовище !?!?! Запоследно променено от Version 7.0 : 02-02-2011 в 12:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Feb 2011
|
![]() Касата на Алеко работи ли ?
|
![]() |
![]() |
![]() |