Кафето на БАССЕС

Върни се   Кафето на БАССЕС > Ски терени и условия

Отговор

Функции на темата Display Modes
Стари 14-01-2012, 00:48     #1441
bob_beliata
Senior Member

Дата на присъединяване: Jun 2004
Начално

На Витоша днес духаше силен и много студен З/СЗ вятър, след 13 часа и с мъгла. По всички подветрени склонове, имаше образувани навявки и дъски, част от които бяха паднали спонтанно(около дупката на Спас, на Боби, от далече ми се видя че и по лавината, бяха падали дъски). Който ходи нагоре, да внимава много с Лавината и второ Лале, козирките на Боби и улея на Комините. Иначе условията за каране са си типично витошки. Над горския пояс има пера, ребра, кори, твърдо и тук там по-меки навявки. В горите все още има пудра. Има не лоши условия за спускане до Бистрица по пътеката през междинна на Симеоновския лифт, предполагам че и към Симеоново и Драгалевци е спускаемо...
Стари 14-01-2012, 01:15     #1442
freelander
Senior Member

Дата на присъединяване: Dec 2010
Начално

Някой, който скоро СЕ Е спускал към симеоново или драгалевци ако може да каже как е положението. Също не съм много на ясно от алеко ли се тръгва за драгалевци , за симеоново доколкото разбрах от долна станция на лалето. Има ли табели или нещо такова? Иначе самото лале как е пудра има ли останала и има ли опастност от лавина след последния дъмп?
freelander Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 14-01-2012, 01:45     #1443
vladrov
Junior Member

Дата на присъединяване: Dec 2011
Начално

за Freelander - http://vladrov.snimka.bg/other/aleko...5.26093958.big За ориентир - в горния ляв ъгъл са Морените, в горната част, леко вляво от средата е х. Сълзица и долу в дясно - междинната на Бай Кръстьо. Като стигнеш междинната оставаш от дясно (грешно съм продължил на картата). По някое време пътя преминава под лифта, вляво и пак вдясно... но като цяло се движи около него.
п.п. Информацията не е от личен опит (предстои ми да се спусна от там) и може да има някои неточности.

Запоследно променено от vladrov : 14-01-2012 в 01:48.
vladrov Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 14-01-2012, 10:00     #1444
kokoeverest
Комплексар

Дата на присъединяване: Mar 2010
Начално

Вчера се спуснахме почти по тази линия, която е описана от vladrov до Бай Кръстьо. Беше добре като количество сняг, но сляга доста бързо. В гората снега беше натежал. Има доста паднали дървета и като цяло спускането си е технично. До Драгалевци има сняг, но нямам идея дали е достатъчно, трябва да се прави с едно наум. След затоплянето условията нямат нищо общо с тези, които бяха понеделник, вторник, сряда и четвъртък.
kokoeverest Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 14-01-2012, 17:43     #1445
freelander
Senior Member

Начално

имам отново един въпрос този път малко малоумен :
някой да се е спускал с ски скоро от златните мостове, тъй като днес се спуснах от бялата вода , но нагоре незнам дали става ?
Стари 14-01-2012, 23:00     #1446
daangel
Senior Member

Дата на присъединяване: Oct 2009
Начално

Някой да каже разписание на 66? Сутрин?
8:55 - верен час ли е?

daangel Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 15-01-2012, 14:33     #1447
daangel
Senior Member

Начално

Жалко за чудесния сезон, който можеше да бъде...
В 66 нямаше много хора - сигурно прогнозата стресна доста хора...

Направихме Лале и Симеоновска пътека
За мое голямо учудване никой не бе минавал през гората на Лале (тази между пистата и Алеко. Нито една следа Пърхав сняг до над коленете - много добър!

На Лале имаше една-две следи но най-вдясно нито една - щом "ивите" не се виждаха, значи снега е дооооста... Пътеката до Симеоново - почти без пешеходци, бърза. Камъни - почти никакви. Прекъсвания - на обичайните места - в ниското при двете пресичания на реки, но се минава без сваляне на ските.

... за Цеко! Тази година щеше да се помни с добро Жалко
Към Стената не ходихме, защото трябваше да бързаме, но там нещата изглеждат божествено. Вали сняг...

Стари 15-01-2012, 14:37     #1448
freelander
Senior Member

Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отfreelander Разгледай мнение
имам отново един въпрос този път малко малоумен :
някой да се е спускал с ски скоро от златните мостове, тъй като днес се спуснах от бялата вода , но нагоре незнам дали става ?
сам си отговарям - става и е кеф за каране, отсрани на пъртината от туристите има 20 см пудра и на по стръмните участъци се кара по нея
Стари 15-01-2012, 14:56     #1449
Junglist
Senior Member

Дата на присъединяване: Jul 2008
Изпрати съобщение чрез ICQ на Изпрати съобщение чрез skype; на Junglist
Начално

Браво браво! изглежада готино.., а по настрани в гората? Баси, последния път като се пусках по тая пътека бях 6 клас със шейните ..е нема такъв кеф надолу.. Само дето една година беха сложили след последния завой при княжево 2 бетонни саксии (от теа най-големите) в края на пътеката и ...

Всъщност и ся бих се пуснал с шейната ако си я намеря
Junglist Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 15-01-2012, 18:34     #1450
freelander
Senior Member

Начално

В гората сигурно има пудра, но там не съм ходил, тъй като не знам точно къде ще изляза след това.
Стари 15-01-2012, 20:34     #1451
bobisg
Member

Дата на присъединяване: Mar 2011
Начално

Цитат:
сам си отговарям - става и е кеф за каране, отсрани на пъртината от туристите има 20 см пудра и на по стръмните участъци се кара по нея
Е,наистина изглежда много добре.Доста сняг има,то се вижда.Брао.
bobisg Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 17-01-2012, 17:23     #1452
BACETO
байр будала

Дата на присъединяване: Apr 2005
Начално

Преди седмица-две се качих на Витоша с приятели и когато стигнахме хотел Морени се видя че колите са доста и не е ясно дали ще можем да паркираме, нашата група беше от три коли. Та видяхме полицай и спряхме да го попитаме има ли места нагоре към Алеко или около Морени. Още щом спряхме той започна да крещи и да се дави от слюнките си повтаряйки "Махайте се бе, махайте се бе ..." Та така с отношението към данъкоплатеца, нямаше смисъл да се опитваме да правиме комуникация със същества от друго измерение!

Поздрав с Пица
BACETO Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 19-01-2012, 18:35     #1453
bob_beliata
Senior Member

Дата на присъединяване: Jun 2004
Начално

Стари 21-01-2012, 01:59     #1454
freelander
Senior Member

Начално

Цитат:
Първоначално изпратено отvladrov Разгледай мнение
Здравейте,
мнението на freelander
възбуди интереса ми към спускане от Черни връх, през Алеко и докъдето позволяват условията. За съжаление нямам почти никакъв опит в извънпистовото каране и се надявам да дадете някакви съвети(най-вече от къде да минем ).
Представям си го така - До Алеко с 66, качване нагоре с ските на рамо, спускане обратно до Алеко и после маршрута не ми е много ясен... . Моите ски ще са под наем, ако има значение.
Ами точно това обмислям - от черни връх по зелената писта и евентуално по стената (незнам как е лавинната опасност), след това като стигна до алеко да се пусна до долна станция на лалето по самото лале и от там разбрах, че има пътека към симеоново, но не знам как точно се стига до нея. В неделя.
Някакви наблюдения как е положението в момента , на 21 събота се очаква снеговалеж, не знам как ще се отрази това (може би повишена лавинна опасност аз специално се интересувам за долно лале и стената има ли такава?).
Стари 21-01-2012, 08:40     #1455
daangel
Senior Member

Начално

Цитат:
Ами точно това обмислям - от черни връх по зелената писта и евентуално по стената (незнам как е лавинната опасност), след това като стигна до алеко да се пусна до долна станция на лалето по самото лале и от там разбрах, че има пътека към симеоново, но не знам как точно се стига до нея. В неделя.
Някакви наблюдения как е положението в момента , на 21 събота се очаква снеговалеж, не знам как ще се отрази това (може би повишена лавинна опасност аз специално се интересувам за долно лале и стената има ли такава?).
писах ти на л.с.

Стари 21-01-2012, 11:25     #1456
Peperoncino
Аматьор

Дата на присъединяване: Jun 2009
Начално

Хора, има ли някой/и желаещи за спускане до Симеоново или там някъде (не знам пътечките) за утре (неделя)
Някой ако знае маршрут от Алеко (нямам възможност да се катеря, за това от там) и има желание да води, предлагам да се организираме да се спуснем.
Това съм го правил като 10г с мини ски, един съфоромник каза че се е спускал с шейна и би го направил пак с шейна, е искам да се спусна със Ски. Все пак вече съм пораснал и ските също

Може с рейса да се качим, нали има някакъв до Алеко...

Пишете ако някой е навит или направо по телефона 0898 46 56 15
Peperoncino Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 21-01-2012, 15:34     #1457
freelander
Senior Member

Начално

Здравейте бефсаджийй,
ето една снимка, от която ясно се разбира колко сняг има на златните мостове ( снимката е от днес)
П.П. За справка щеката от снимката е 110 см.

П.П.2 Ето ги и снимките от днескашното каране от златните мостове към княжево
гората до княжевската " писта " тук е страшен кеф - http://img684.imageshack.us/img684/9894/abcd0002x.jpg
малко преди долна станция на старата княжевска кабинка - http://img515.imageshack.us/img515/6757/abcd0003z.jpg
гората почти при кв. княжево - http://img189.imageshack.us/img189/9976/abcd0001x.jpg
по- нагоре към златните не съм снимал снимки, защото карах само по пътеката, но имам едно клипче, което въобще не се получи добре, понеже го снимах с гсм, на криво е, но ако някой иска да го види ето (накрая нагазвам малко пудричка около пъртината) :
http://www.youtube.com/watch?v=rLgIk...ature=youtu.be

Запоследно променено от freelander : 21-01-2012 в 19:22.
Стари 21-01-2012, 16:49     #1458
bobisg
Member

Дата на присъединяване: Mar 2011
Начално

1 метър и то на Златните мостове,браво.По-нагоре е още повече.
bobisg Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 21-01-2012, 17:26     #1459
set
winter sports lover

Дата на присъединяване: Jan 2012
Начално

Freelander с какво се качихте до златни? Т.е. има ли някакъв обществен транспорт нагоре?
set Не е онлайн   Отговори с цитат
Стари 21-01-2012, 18:20     #1460
mp2
Senior Member

Дата на присъединяване: Mar 2003
Начално

Ами какво да ви кажа, на Витоша (напук на капу... Цеко) снегът е като в 30-те. Спокойно човек си кара през горите почти до Драгалевци, само на нивото на манастира трябва да се влезе в някоя от по-широките пътеки, за да няма кор-шотове, зъбни шотове, алкохолни шотове и други такива шотове...

САМО,
много, много, АМА МНОГО ВНИМАВАЙТЕ С ЛАВИНИТЕ!

Духа много, носи много сняг, дъски се цепят в навети зони и в горите. Със сигурност е много опасно на стръмни части на Стената (до дупката на Спас, дупката на Романа, Боби (целия)), Горно лале, да не говорим за Кумините...

Снимка от днес:

Tags
децка градина, витоша, караница, ски, сняг, условия

Функции на темата
Display Modes

Правила за писане на мнения
Не можете да публикувате нови теми
Не можете да публикувате отговори
Не можете да прикачате файлове
Не можете да редактирате публикациите си

BB code is включен
емотиконите са включени
[IMG] код е включен
HTML кода е изключен
Прескачане на форум

Всички времена са по Гринуич +2. Времето сега е 07:09.