![]() |
||||
|
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Jun 2004
|
![]() На Витоша днес духаше силен и много студен З/СЗ вятър, след 13 часа и с мъгла. По всички подветрени склонове, имаше образувани навявки и дъски, част от които бяха паднали спонтанно(около дупката на Спас, на Боби, от далече ми се видя че и по лавината, бяха падали дъски). Който ходи нагоре, да внимава много с Лавината и второ Лале, козирките на Боби и улея на Комините. Иначе условията за каране са си типично витошки. Над горския пояс има пера, ребра, кори, твърдо и тук там по-меки навявки. В горите все още има пудра. Има не лоши условия за спускане до Бистрица по пътеката през междинна на Симеоновския лифт, предполагам че и към Симеоново и Драгалевци е спускаемо...
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Dec 2010
|
![]() Някой, който скоро СЕ Е спускал към симеоново или драгалевци ако може да каже как е положението. Също не съм много на ясно от алеко ли се тръгва за драгалевци , за симеоново доколкото разбрах от долна станция на лалето. Има ли табели или нещо такова? Иначе самото лале как е пудра има ли останала и има ли опастност от лавина след последния дъмп?
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Dec 2011
|
![]() за Freelander - http://vladrov.snimka.bg/other/aleko...5.26093958.big За ориентир - в горния ляв ъгъл са Морените, в горната част, леко вляво от средата е х. Сълзица и долу в дясно - междинната на Бай Кръстьо. Като стигнеш междинната оставаш от дясно (грешно съм продължил на картата). По някое време пътя преминава под лифта, вляво и пак вдясно... но като цяло се движи около него.
п.п. Информацията не е от личен опит (предстои ми да се спусна от там) и може да има някои неточности. ![]() Запоследно променено от vladrov : 14-01-2012 в 01:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Комплексар
Дата на присъединяване: Mar 2010
|
![]() Вчера се спуснахме почти по тази линия, която е описана от vladrov до Бай Кръстьо. Беше добре като количество сняг, но сляга доста бързо. В гората снега беше натежал. Има доста паднали дървета и като цяло спускането си е технично. До Драгалевци има сняг, но нямам идея дали е достатъчно, трябва да се прави с едно наум. След затоплянето условията нямат нищо общо с тези, които бяха понеделник, вторник, сряда и четвъртък.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() имам отново един въпрос този път малко малоумен :
някой да се е спускал с ски скоро от златните мостове, тъй като днес се спуснах от бялата вода , но нагоре незнам дали става ? |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Oct 2009
|
![]() Някой да каже разписание на 66? Сутрин?
8:55 - верен час ли е? ![]()
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Жалко за чудесния сезон, който можеше да бъде...
В 66 нямаше много хора - сигурно прогнозата стресна доста хора... Направихме Лале и Симеоновска пътека ![]() За мое голямо учудване никой не бе минавал през гората на Лале (тази между пистата и Алеко. Нито една следа ![]() ![]() На Лале имаше една-две следи но най-вдясно нито една - щом "ивите" не се виждаха, значи снега е дооооста... Пътеката до Симеоново - почти без пешеходци, бърза. Камъни - почти никакви. Прекъсвания - на обичайните места - в ниското при двете пресичания на реки, но се минава без сваляне на ските. ... за Цеко! Тази година щеше да се помни с добро ![]() ![]() Към Стената не ходихме, защото трябваше да бързаме, но там нещата изглеждат божествено. Вали сняг...
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Браво браво! изглежада готино
![]() ![]() ![]() Всъщност и ся бих се пуснал с шейната ако си я намеря ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() В гората сигурно има пудра, но там не съм ходил, тъй като не знам точно къде ще изляза след това.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Member
Дата на присъединяване: Mar 2011
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
байр будала
Дата на присъединяване: Apr 2005
|
![]() Преди седмица-две се качих на Витоша с приятели и когато стигнахме хотел Морени се видя че колите са доста и не е ясно дали ще можем да паркираме, нашата група беше от три коли. Та видяхме полицай и спряхме да го попитаме има ли места нагоре към Алеко или около Морени. Още щом спряхме той започна да крещи и да се дави от слюнките си повтаряйки "Махайте се бе, махайте се бе ..." Та така с отношението към данъкоплатеца, нямаше смисъл да се опитваме да правиме комуникация със същества от друго измерение!
Поздрав с Пица |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Jun 2004
|
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
Някакви наблюдения как е положението в момента , на 21 събота се очаква снеговалеж, не знам как ще се отрази това (може би повишена лавинна опасност аз специално се интересувам за долно лале и стената има ли такава?). ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
![]() |
![]() |
![]() |
Аматьор
Дата на присъединяване: Jun 2009
|
![]() Хора, има ли някой/и желаещи за спускане до Симеоново или там някъде (не знам пътечките) за утре (неделя)
Някой ако знае маршрут от Алеко (нямам възможност да се катеря, за това от там) и има желание да води, предлагам да се организираме да се спуснем. Това съм го правил като 10г с мини ски, един съфоромник каза че се е спускал с шейна и би го направил пак с шейна, е искам да се спусна със Ски. Все пак вече съм пораснал и ските също ![]() Може с рейса да се качим, нали има някакъв до Алеко... Пишете ако някой е навит или направо по телефона 0898 46 56 15 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Здравейте бефсаджийй,
ето една снимка, от която ясно се разбира колко сняг има на златните мостове ( снимката е от днес) П.П. За справка щеката от снимката е 110 см. ![]() П.П.2 Ето ги и снимките от днескашното каране от златните мостове към княжево ![]() гората до княжевската " писта " тук е страшен кеф - http://img684.imageshack.us/img684/9894/abcd0002x.jpg малко преди долна станция на старата княжевска кабинка - http://img515.imageshack.us/img515/6757/abcd0003z.jpg гората почти при кв. княжево - http://img189.imageshack.us/img189/9976/abcd0001x.jpg по- нагоре към златните не съм снимал снимки, защото карах само по пътеката, но имам едно клипче, което въобще не се получи добре, понеже го снимах с гсм, на криво е, но ако някой иска да го види ето (накрая нагазвам малко пудричка около пъртината) : http://www.youtube.com/watch?v=rLgIk...ature=youtu.be Запоследно променено от freelander : 21-01-2012 в 19:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Member
Дата на присъединяване: Mar 2011
|
![]() 1 метър и то на Златните мостове,браво.По-нагоре е още повече.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
winter sports lover
Дата на присъединяване: Jan 2012
|
![]() Freelander с какво се качихте до златни? Т.е. има ли някакъв обществен транспорт нагоре?
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Mar 2003
|
![]() Ами какво да ви кажа, на Витоша (напук на капу... Цеко) снегът е като в 30-те. Спокойно човек си кара през горите почти до Драгалевци, само на нивото на манастира трябва да се влезе в някоя от по-широките пътеки, за да няма кор-шотове, зъбни шотове, алкохолни шотове и други такива шотове...
САМО, много, много, АМА МНОГО ВНИМАВАЙТЕ С ЛАВИНИТЕ! Духа много, носи много сняг, дъски се цепят в навети зони и в горите. Със сигурност е много опасно на стръмни части на Стената (до дупката на Спас, дупката на Романа, Боби (целия)), Горно лале, да не говорим за Кумините... Снимка от днес: ![]()
![]() |
Tags |
децка градина, витоша, караница, ски, сняг, условия |
Функции на темата | |
Display Modes | |
|
|