![]() |
||||
|
![]() |
![]() |
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Oct 2010
|
![]() Цитат:
![]() ![]() ![]() разтоянието ще е 1.5км., капацитет ~3150 човека.
"The Future is unwritten. The pen is in our hands." ![]() Joe Strummer 21 August 1952 22 December 2002 Запоследно променено от tablatabla : 25-02-2016 в 09:07. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
СНЕГОЛАЗ
Дата на присъединяване: Feb 2005
|
![]() А,преподават го отдавна в основното ,но по литература,ама пусто, не чете народа,а само сърчва
![]() ![]()
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() ![]() Ясна Словения. Лоши хора. Лоши инвеститори. Добър ТБ.
![]() |
![]() |
Ski Bum
|
![]() Чистосърдечно си признавам, че не ме тревожи толкова рязането, а това кой ще го прави. То понякога въпросът е принципен
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
чичка
Дата на присъединяване: Mar 2012
|
![]() Мен пък ме притеснява рязането, защото като отсечеш 500 годишна мурова гора после няма как да я възстановиш колкото и да залесяваш.
Някои тук си спомнят например, че на мястото, където сега е недоразумението наречено Томба беше едно от най-великите места за freeride - мурова гора с дървета на 20-30 метра едно от друго и тук-там единични скалички с височина от 1 до 5метра, които правеха терена игрив. Няма го вече ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Mar 2003
|
![]() Асенка, то като с пиш..е. Всички мъже казваме, че размерът нямал значение, пък жените май друго си мислят...
![]() И понеже съм ходил във високите Татри (Словакия), да ви кажа, там не става и дума за строителство във високата част на планината. Имат си едно такова от Соц времената, а курортите им са по нашите стандарти по-скоро смешни... Въпросните Ниски Татри (вижте по-долу) са маалко по-различно нещо и словенците станаха за смях с невероятно грозни сечи там - просто си изсякоха планината, уж да "спрат корояда", ама нищо не спряха.... А, Ники, виж в коя държава е Jasna. Почти същото, ама съвсем различно... Словения, за която намекваш има един и то не особено голям курорт в Националния си парк, също наследен от СОЦ-а и реиновиран в началото на този век. Словения се хвали с много добра природозащита, лидер е в Европа по стопанисване на гори по "близък до природата" начин и съответно е окупирана от туристи от Австрия (представяш ли си?) и Германия, които търсят "хубава запазена природа". И от личен опит да ти кажа - ние имаме по-запазена природа, ама си умрем да я съсипем... В'Ервай ми, нали това ми е професията....
![]() Запоследно променено от mp2 : 26-02-2016 в 08:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Мен повече ме притеснява, че и там няма сняг. А че е свинщина спор няма.
И се пита в задачата, толкова ли няма тука в Бг някой, който иска да развива ски индустрията по правилата?
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Ти пък...все едно не знаеш отговора?
![]()
![]() |
![]() |
Member
Дата на присъединяване: Feb 2011
|
![]() При наличието на такива закони, които са много по-рестриктивни от аналогичните в другите страни, развиващи ски туризма, при възможността всеки "еколог" да реши да рекетира без никаква защита от страна на държавата, при възвращаемост на инвестицията в лифтове и ски оръдия за около минимум 20 години не виждам кой идиот ще иска да вложи милиони в тази дейност.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() По същината на темата -
Македонците ще трябва да си преименуват страницата във facebook.... В момента седи с името "We Have Snow - Попова Шапка", ако някои иска да ги намери. ![]() ![]() И там сезонът май приключи... |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Member
Дата на присъединяване: Feb 2011
|
![]() Цитат:
Аз все пак отговарям на Ники. P.S. След като си толкова умен, можеш да изложиш и твоите аргументи по поставения от Ники проблем. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Там не е почвал още. А тука свърши. Поне за мен. То и за пантене вече няма. Освен за некви 4-5 часови извращения.
![]() |
![]() |
|
Señor Member
|
![]() Цитат:
"Shut the fuck up Donny" 38 21/22-97*!*;20/21-70; 19/20-45(fkccorona);18/19-66;17/18-68;16/17-54;15/16- 42; 14/15-50;13/14-44+15;12/13-38;11/12-47*!;10/11-45;09/10-44 Запоследно променено от Mitko : 26-02-2016 в 19:44. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
"чакаме се долу"
Дата на присъединяване: Mar 2010
|
![]() Цитат:
Дай финансов анализ за "избиване на инвестицията" от 20 години? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Nov 2013
|
![]() ![]() Nai nakraia eto prichina da pisha. Sled mnogo iziskatelnia sezon, i petnaesettina dena koito biaha prikliuchenie v trseneto na sniag, toi si doide ![]() Ima polovin metar na 1800 i kam 70 sm gore. Dneska pak prevaliava, a ot utre pochva da se otvaria vremeto. Na severnite sklonove sniag imashe prez cialoto vreme, kakto i na Kazanite(30 min pantene od Ceripashina), taka che tam e perfektno. Temperaturite ne obeshtavat che pudrata shte ostane pudra, no vse pak ima za karane....koeto v tozi sezon na men mi e napulno dostatochno ![]() Pozdravi, shte vi pisha tie dni kak se razviva ako niakoi iska da idva na Shapka |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Почнаа градежни активности за најавениот шестосед на Попова Шапка
http://skimacedonia.mk/zapocnaa-grad...popova-shapka/
![]() |
![]() |
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Jan 2007
|
![]() Цитат:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Nov 2004
|
![]() Ама там нямат ли си "еколози"???
Как така, нов лифт???
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Много неща си нямат там, не само еколози...
![]() ![]()
![]() |
Функции на темата | |
Display Modes | |
|
|