|
17-09-2020, 08:31 | #2361 |
Junior Member
Дата на присъединяване: Jun 2015
|
Здравейте, ще трябва да ми се отстрани част от медиалният мениск, и вече имам износване на хрущяла 2ра степен.От прочетеното в тази тема, артрита ми е гарантиран...Някой ако може да ми отговори на следните въпроси: Как може да се забави процеса, струват ли си инжекциите с хиалуронова киселина(от тези за 500лв за 1на и ефект 6мес)?След операцията ми трябва кинезитерапия , или физиотерапия?Как да се заздрави мускулатурата без да прецакам още коляното?Естествено ще се консултирам с доктора, но търся мнения на препатили.Вече е оперирано и другото ми коляно от плика синдром, +хондропатия на капачката, и направо се отчайвам..
|
17-09-2020, 12:39 | #2362 |
Екстремен лифтар
|
Здравей, да артрита ти е гарантиран. Освен ако не ти направят пластика или да ти сложат изкуствен мениск. Инжекциите няма да помогнат. Само ще си дадеш парите. Или ще помогнат, ако ги слагаш до края на живота ти.
Всякакви упражнения за заякчаване на мускулите около коляното - клек, лег преси, тяга. Принципно избягвай машини и където има много повторения в една равнина .
17-09-2020, 18:13 | #2363 |
Junior Member
|
Т.е и велосипед /велоергометър също не са добра идея?А струват ли си хранителните добавки, пача, билки и тн. или и те са пари на вятъра?Работата ми беше на крак по 7 часа, но сега не знам какво да търся ...На 36 г. съм, и имам познати със сменети колената и тазобедрени стави, и като вече знам какво ме чака...
|
18-09-2020, 11:41 | #2364 |
Екстремен лифтар
|
И как го пръсна коляното? Футболче? :-) Тва с пачата е баси тъпотията...от тая тъпотия само ще надебелееш, има къде, къде по-добри, но и те са временно решение. За жалост. Тва малко ми звучи като да си отрежеш пръста на банциг и после - ама ако пия калций, ще порасне ли нова кост? Ми не, няма как да се появи нов менискус на мястото на стария. Това е.
Колелото са постоянни повтарящи се движения, не знам. Аз си имам моя си схема, която никой не харесва, но за сега работи. Питай някой кинезитерапевт най-добре.
Футболът остана единствения легален начин да си купиш негър. Запоследно променено от Ники : 18-09-2020 в 11:45. |
19-09-2020, 10:44 | #2365 |
Junior Member
|
Голям си фен на футболаПросто си ударих коляното при подхлъзване.Каква е тази "твоя система"
|
05-11-2020, 10:03 | #2366 | |
Junior Member
Дата на присъединяване: Jul 2009
|
Цитат:
Ортопед или рентгенолог. Ще ми трябва - решил съм пак да отида на физио/кинезитерапевт. Двама го гледаха и единият каза че има нещо...но не е в Сф. Запоследно променено от hakama : 05-11-2020 в 10:06. |
|
06-12-2020, 21:26 | #2367 |
Junior Member
Дата на присъединяване: Dec 2020
|
Здравейте на всички. На 26 съм и имам 2ри стадий атроза на едното коляно. Вследствие на многобройни луксации от детска възраст и вродена дисплазия на трохлеята / неправилно формирана бразда, където застава капачката/. С две думи капачката ми се движи на където си иска с отклонение почти 3 см. Предстоят ми трахлеопластика (коригиране на ямката, където лежи капачето чрез издълбаване на костта) + MPFL за стабилизиране. Тъй като първата упомената операция е сложна и крие значителни рискове, ще съм много благодарна, ако някой сподели опит с трохлеопластиката или MPFL-реконструкция. Най-вече с оглед на възтановителния период след операцията и евентуално с износването на хрущяла. Благодаря!
|
04-02-2021, 10:36 | #2368 |
който го е страх от мечки
Дата на присъединяване: Jan 2011
|
Здравейте,
Търся да закупя шина за ляво коляно, размер L. За предпочитане е шината да бъде DONJOY Armor или Defiance. Шината ми е необходима за след оперативно лечение на предна кръстна връзка(ACL). Предварително Благодаря! моб.0887 84 36 35 - Ники |
04-02-2021, 12:47 | #2369 |
Senior Member
Дата на присъединяване: Apr 2009
|
Виж имаше един магазин на Ул Цар Петър I, близо до бул Пенчо Славейков. Имаше го някъде в темата. Шините до колкото си спомням са турски. аз съм с такава и съм много доволен.
https://www.aurabulgaria.com/product...олни-крайници/ Запоследно променено от Sofw : 04-02-2021 в 14:39. |
04-02-2021, 14:48 | #2370 | |
който го е страх от мечки
Дата на присъединяване: Jan 2011
|
Цитат:
|
|
06-03-2021, 17:16 | #2371 |
Junior Member
Дата на присъединяване: Jan 2021
|
плика синдром + синовит на коляното
Здравейте,
Моля ви, имам нужда от малко допълнителна информация за следният проблем : плика синдром + синовит Прегладах форума, но намирам ного малко информация за плика. От 10 месеца се опитвам да намеря решение на този проблем който имам на дясното коляно. Всичко започна след едно много натоварващо каране в началото на миналата година Опитах какво ли не - противовъзпалителни, физиотерапия, упражнение масаж но почти без никакъв ефект. След много обикаляне по лекари и най различни диагнози, най накрая стигнах до др. Хубенов който ми постави тази диагноза. Наистина ще бъда много благодарен ако някой е преминал през това и може да ми даде каквато и да било информация за терапия или операция Благодаря предварително. Запоследно променено от Des : 06-03-2021 в 17:42. |
07-03-2021, 15:34 | #2372 |
Member
Дата на присъединяване: Oct 2009
|
Здравейте, кои са препоръчаните хирурзи за скъсана предна колянна връзка, че мисля да правя операция на частно.
Някой добър в Русе или най-добре София/Варна?
Благословен да бъде този, който няма какво да каже, но въпреки това мълчи There are those that read the small print and learn through knowledge, while others ignore the small print and learn through expеrience
|
01-02-2024, 22:11 | #2373 |
Junior Member
Дата на присъединяване: Feb 2024
|
Здравейте и благодаря за приема. Нов съм тук, не съм скиор но съм в клубът на увредените менискуси.
Моята история: На 46 години съм и цял живот практикувам фитнес общо взето в добра даже бих казал доста добра физическа форма. Преди половин година претърпях микродисектомия ( дискова херния) , операцията мина успешно и възстановяването също. На третия месец се върнах във фитнеса, сравнително бързо си възвърнах формата , разбира се не се товаря както преди , сега предимно на машини , но се чувствам много добре за сега и с едно наум се опитвам да оставя спомена за гърбът си. Сега по темата. имам скъсан медиален менискус за който разбрах съвсем случайно . След едно зверско изстиване на коленете (не зная дали е от това) двете ми колене започнаха да пукат, щракат, След около седмица дясното спря но лявото си продължи и пука по 50-69 пъти на ден. Няма болка или нестабилност абе нормално си е само дето на моменти се чува като изстрел. Отивам на ортопед(от Варна съм) преглежда ме човека върти усуква ,пита ме за болка . Казвам че нямам никаква, и според него всичко си е ОК да не го мисля. Обаче ме гложди това и отивам на ЯМР. Резултатът : интрасубстантна комплетна лезия по корпуса и заден рог . Връщам се при тоя доктор. Казва ми ,че съм за операция , не става за шев трябва да се махне увредената част, Отивам при Тони Коляното той казва че скъсването може да се зашие в червената зона е, но е малко и за момента не препоръчва операция , но ако трябва да се отстрани увредената част Ще е доста голямо парче около половината. ЗА пукане и щракането след като си напъха пръстите под сгъвката на коляното и ми разгъна-сви кракът , каза че го е усетил , от сухожилията е не е от менискуса. След това отидох при Михов (друго светило) и той каза че може да се зашие НО не е добре да се отлага. Записах час и при Иван Василев, да видим той какво ще каже. Питането ми към вас е: Има ли някой на моите години да му е шит менискуса? Чета че над тридесет години не е много сигурен успехът на такава операция, още повече , че не е прясна травма а дегенеративно , нямам спомен за травми или да са ме болели коленете някога. Има ли някой със увреден менискус , но абсолютно безсимптомен който да не се е оперирал и от колко време е така? |
Tags |
докторе защо, рехабилитация, коляно, операция, скъсани връзки |
Функции на темата | |
Display Modes | |
|
|