![]() |
||||
|
|
Регистрирай се | Често задавани въпроси | Списък с членовете | Календар | Търси | Днешните мнения | Маркирай форумите като прочетени |
![]() |
|
Функции на темата | Display Modes |
![]() |
![]() |
Member
Дата на присъединяване: Apr 2010
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Става за стопера. По-подробно инфо за какво?
![]() |
![]() |
който го е страх от мечки
Дата на присъединяване: Jan 2011
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]()
![]() |
![]() |
който го е страх от мечки
Дата на присъединяване: Jan 2011
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Member
Дата на присъединяване: Apr 2010
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
"We gave the ION three important updates for 2017/18 to make it simpler, easier and more reliable · We made the Boot Stop simpler and lighter with no moving parts. · We significantly beefed up the brake spring without adding weight. · And most importantly we've redesigned the heel with an Auto-Rotation Lock that completely eliminates the chance of your heel rotating from tour mode to ski mode unintentionally." Както казах, за БГ - тия промени бяха налични още миналата година по определени причини.
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Sep 2015
|
![]() ![]() Цитат:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Sep 2015
|
![]() Да повдигна темата и по-специално да попитам по-опитните какво мислят за значението на височината, на която точковите автомати повдигат обувката над ската.
Попаднах на тази таблица и се изненадах, че този размер може да варира с повече от сантиметър. Не става дума за "делтата" между предния и задния автомат, но ако някой има да сподели личен опит и за това, (в допълнение на Лу) ще е интересно да се чуе. Разбира се, дизайна на обувките "обират" част от този луфт, но все пак... П. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Моля да ме извините предварително, че ще засегна вече дъвкана тема, но аз лично се обърках от четене.
Заглеждам се в точкови автомати, бюджета е решаващ, но и краката са ми важни ![]() ![]() Спирам с увода... Чудя се какво би било безопасно и добро за каране... има оферти за Vertical ST, ION, Onyx и др. Питането ми е основно дали е добър вариант Vertical-а или да стискам зъби за ION и други подобни. Благодаря предварително. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Jan 2009
|
![]() Според мен DYNAFIT TLT Radical 2 ST incl. 105 mm Stopper в момента е на доста добра цена в Sport-Conrad. Въртящата предница уж предпазва от доста травми, както и от нежелани отваряния. Аз от тази зима съм със същия автомат, но FT, което просто е 12 Din. Карам ги на 8 (аз съм 85кг, 185см, средно до към аграрно каране) и не съм имал нито едно нежелано отваряне (което не мога да кажа за ION-ове на колеги минавали по абсолютно същия терен преди или след мен). Сериозни падания не съм имал (да чукна на дърво, пу-пу, дано си остане така), така че не знам как точно отварят. Мисля, че ION е по-податлив на отваряне, което може да предотврати травма, но може и да причини доста по-голяма.
Единственото кофти на въртящата се предница е докато свикнеш да си уцелваш задните пинове. Като недостатък за момента определям появата на луфт в задните пинове, което ще изчакам да видя как ще се развие до края на сезона. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
![]() Колегите ти да си огледат настройките на автоматите. Имам над 250 дни на ION за 4 сезона с нула отваряния нежелателни, и мисля, че и терените не са за изхвърляне. Случи ми се за първи път миналата седмица, защото си бях дал ските на заем и някой беше пипал ![]() Не, че Динафита е лош автомат - напротив.
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() До тук добре... Radical- става, ION- става, за Vertical ST обаче не разбрах... става ли за каране, безопасен ли е или има нещо гнило в него... за пантене предполагам всички стават и може би теглото е определящо, ако акцента е върху пантене. Аз обаче повече карам- за сега.
![]() Благодаря Ви за отзивите ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Не мисля, че Vertical ST-то има forward pressure, та за такова каране резултата няма да е добър. Marker-a също си важи, та и за него оферта ако видиш.
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Това пояснение изчерпа въпросите ми... благодаря за информацията
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Jan 2009
|
![]() И според мен това е основната причина и дано наистина е така! Много хора не обръщат внимание на разстоянието което се оставя при задницата или по-точно, разстоянието което не трябва да се оставя
![]() Иначе случаите за които споменах, са монтирани и настроени на едно и също място, както още десетки или стотици ION-онове у тая държава ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Ако позволите да задам още един въпрос за друг автомат... незнам дали е редно да е в тази тема и ако не е моля да изтриете поста ми.
Интересуват ме мнения за Fritschi Diamir Vipec 12 ... втора ръка. Подходящ ли е за жена ми... начинаеща е в ските, още караме на рало, но има желание за разходки с мен, като няма да пуска улеи и да пори "Шампейн паУдърУ" поне още два сезона. Все пак искам да е безопасен за крачетата й и да става за каране. Другия вариант е да й монтирам моя Маркер Барон, но бих се радвал да й спестя това тегло. Поздрави ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
чичка
Дата на присъединяване: Mar 2012
|
![]() Отзивите от Vipec (Black) са доста добри. Не знам откъде ще ги намериш на старо обаче. Аз скоро ще имам едни подръка на едните ски на жената и ще мога да отговоря на по-конкретни въпроси.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Ем дали ше са "БлЯк" или "БЕло" незнам... въпроса е какво ще изпадне на старо... Някакви наблюдения какви са детските болести на по-стария и до колко са опасни и значими при начинаещ скиор, лежерно каране и лежерно пантене. Едва ли ще види някога сериозно каране екипировката на жена ми, понеже и самото качване на ските си беше голям стрес за нея... но пък се учи добре вече, дано се отпусне след сезон-два.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
чичка
Дата на присъединяване: Mar 2012
|
![]() Погледни това:
http://backcountryskiingcanada.com/F...Binding-Review - това е за втората версия (пак са бели) http://blistergearreview.com/gear-re...amir-vipec-12/ - това е за третата версия Като цяло са трудни за влизане. Запоследно променено от batAssen : 15-03-2018 в 10:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
Функции на темата | |
Display Modes | |
|
|