![]() |
||||
|
|
Регистрирай се | Често задавани въпроси | Списък с членовете | Календар | Търси | Днешните мнения | Маркирай форумите като прочетени |
![]() |
|
Функции на темата | Display Modes |
![]() |
![]() |
Junior Member
Дата на присъединяване: Jan 2012
|
![]() Време е да се разделя с пистата или поне отчасти. Обиколих няколко магазина в София, но се оказва трудна задача при липсата на голям избор и компетентни "продавач консултанти.
Отговорила съм си на важните въпроси, а именно къде и как искам да карам и съм сигурна че ще ми хареса. ![]() Ето как ги виждам съотношенията засега: 50% панти/ 20% фрирайд/ 30% писта. С тенденция фрирйд % да се увеличава с времето. Склонна съм да инвестирам до около 1500 лв, но при положение че има смисъл и съм направила правилния избор. В sport-conrad си направих следния комплект от секцията all mountain, който излиза горе-долу толкова Ски: Atomic Access или Supreme автомати: Dynafit TLT Verical (5-10) обувки: Scarpa Gea: Другия вариант е да търся нещо втора ръка, докато се ориентирам. Какво ще ме посъветвате? Лични параметри: 162см/ 50кг Благодаря предварително. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Ми като гледам изборът ти е екстра, дип че не познавам качествата и ползата от тези Atomic-ци. Понеже се кълна в марката Liberty винаги съм склонен да препоръчам нещо от тях, в случая това. У нас се намират и много готини дамски модели на G3, също утвърдена off-piste марка. Всичко разбира се е въпрос на бюджет, но пък свят широк, избор всякакъв
![]()
![]() |
![]() |
Ходещ нагоре
Дата на присъединяване: Mar 2008
|
![]() За да ти помогнем ке требе още некоя мерка да дадеш
![]() ![]()
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() Version 7.0: Благодаря за препоръката ще разгледам какво предлагат в StromShop. G3 ги знам, но 1000 лв. ми се струва малко неоправдано като за първи ски.
katera4: Извинявам се, пропуснала съм, че номерът на обувката ми е 24 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() До колкото съм запознат - офертата на G3 и Scarpa, която ще се материализира съвсем скоро в пространството е ски+автомати+обувки+колани = 1900 и няколко лева....
![]()
![]() |
![]() |
Гъди
|
![]() АЗ като нищо не разбиращ от ски съм разбрал най важните правила:
1.Не бързай 2.Тествай и тогава купи възможно най скъпото за твоя бюджет. Сега за Бургас може по друг начин да звучи но решението е твое.
![]() ![]() Ники написа: Човек не спира да си играе, защото остарява, а остарява, защото е спрял да си играе Човек без мечти е като сняг без пудра. f2f:вие трябва да кажете "не, не искам, предпочитам да ида на планина и да дишам чист въздух вместо мръсната газ на някоя моторна шейна и да пипам зелена трева, вместо мазната смазка на някой лифт". VGA:Във Варна има много неща, но всеки знае, че Бургас е морската ски-столица на България! Всичко, което е далеч от морето е дълбока провинция - Ърнест Хемингуей Щастието не е дадено всекиму. Съжалявам другите! Гъди. Запоследно променено от gydi : 21-01-2012 в 18:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Sep 2011
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tonic-зиран
|
![]() Според мен първо трябва да си избереш обувки което е малко сложно и дълго но вариантите са Скарпа както ти каза също динафит http://www.adventuresport-bg.com/pro...aia_TF_X_Women или Блек Даймънд http://www.ekipirovka.com/index.php?p=8&pid=1174 след като имаш обувки има разни варианти за тест като ако обувките имат и алпийска и тех-подметка (тоест да е съвместима с динафит система) най добре. След това сериозните вносители винаги ще ти измислят някоя ска за тест за да се доориентираш и така ..
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() Не знаех за варианта с тестването. Това би решило много въпроси като например какъв е недостатъка на по-леките ски?
А за избора на обувки съм твърдо решила, че трябва да са съвместими с TLT автомати за са по-универсални. В крайна сметка сте прави, че решението накрая всеки сам го прави като при избора натежават различни абстрактни фактори (като цвета например ![]() Проблемът е, че нямам търпение за отлагане и чудене, а по-скоро бих експериментирала. И да си призная откровено, ми се иска да получа решението наготово. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tonic-зиран
|
![]() много е трудно важно е ти как ще го усетиш затова се тества
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Nov 2009
|
![]() Имате лично съобщение
![]() Запоследно променено от Pupesha : 21-01-2012 в 23:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
![]() 1) Atomic Access е мъжка ска, еквивалентната женска се казва Atomic Century и е общо взето същата, евентуално малко по-мека и, поне според приятелката ми с много по-яка картинка ![]() 2) ако ще караш за в бъдеще повече фрийрайд си вземи по-широка ска - 100-на мм или малко повече под крака ще е супер. 3) обувките ще е добре да имаш възможност да ги пробваш преди да си поръчаш. Потърси дали няма Scarpa Gea в някой магазин и тествай. После я поръчай. Имай предвид че вероятно ще трябва после да си ги фитнеш за крака сама - нещо което обикновено го правят в магазина. Има хора тук във форума, които са си "пекли" чорапа на обувката в домашни условия, ще получиш съвет 100% 4) Atomic Access/Century поне на пръв поглед изглежда доста подходяща ска за всякакви условия и с рокър за пудра 5) Не видях да си предвидила колани? Все пак ще пантиш - задели си част от бюджета и за това Прегледай какво се предлага в нашите магазини, но ако ще взимаш комплект за съжаление все още спорт-конрад пуска твърде добри коплекти, които е трудно да откаже човек понякога. 6) Последно - лавинна екипировка?
![]() |
![]() |
![]() |
Junior Member
|
![]() Приемем забележките
![]() За Century намерих доста добри отзиви, но предполагам от по-опитни скиорки. Чудя се, дали не ми е рано още за талия 100?! Ако някой има информация от къде могат да се вземат ски за тестване ще съм много благодарна. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Какво по-добро за едно момиченце от дълъг и дебел?
![]() ![]()
![]() |
![]() |
Human Genome
|
![]() ![]() ![]() А по темата: няма какво да се чудиш дали да взимаш 100мм, то си е почти пистарка тая талия ![]()
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
http://xcosports.com/index.php?section=for-us Мисля, че ако попиташ на тези 2 места, ще намериш ски за тестване .... а може би скоро ще има официални дати за тестове ..... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Ако имаш намерения за сериозни турове, моят съвет е, не минавай над 90мм. талия. Широката ска плува в пудрата, но нагоре се влачи трудно - по-голямата и площ иска по-широки колани и от там и по-трудно плъзгане при ходене. Да не говорим, че у нас зими, като настоящата са редки в последните години и доста по-често си на твърд или смесен терен отколкото на истинска пудра и в такива условия много широката ска отново не е най-доброто решение.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Señor Member
|
![]() Цитат:
![]() Mira_d хич не ти е рано за по-широки ски. Съветвам те да хвърляш и по един поглед на графата 'тегло' като си избираш ски.. Най-добре е да тестваш разбира се, но тези атомици няма къде да ги тествав в България за съжаление..
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Jun 2004
|
![]() Цитат:
![]() Най-добре е да пробваш ските които купуваш, което за съжаление е възможно само при 2-3 вносители в България. А и най-добре е да си купиш хубави ски с над 90-95мм талия, няма да съжалаваш... ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() За тънката кора, съм съгласен и аз, но пък на истински твърд терен, широката ска започва да става трудна за управление. Поне за момента талия 85 - 90 мм. я прокламират за най-универсална.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Функции на темата | |
Display Modes | |
|
|