![]() |
||||
|
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Sep 2003
|
![]() и с какво не стават пластмасовите?
аз имам и пластмасова (от легендарните за по 20 лв ![]() Единствените лопати, които не стават са тези с къса нетелескопична дръжка. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
СНЕГОЛАЗ
Дата на присъединяване: Feb 2005
|
![]() СПАМ
![]() Аз съм спрял да пътувам в група с приятели,които карат автомобили под 350PS 4х4,щото като им направя пет ластика и се занитя у некой ЗИЛ, ще мине поне 1,5 часа докат ме стигнат, та да ме отнитят,а това може да е фатално за мен ![]() ![]()
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() На мен ми се е чупила само метална лопата. Верно марката беше Ферино или нещо такова, но се продава като лавинна лопата, а бая си покопавам особено по лавинните курсове последните 2-3 години.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Кога последно копа в истинска лавина, а не за тест?
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
http://www.ferrino.it/en/catalog/cli...shovel-storm-1 има още един случай на счупване на който аз съм свидетел.. Между другото е едно към едно с тези, които бяха излезли в спортс-директа за по 5 паунда миналата година: https://www.amazon.co.uk/Gelert-Fold.../dp/B006OU35HU ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() ти сега ще се хвалиш в колко лавини си копал ли
![]() аз принципно предпочитам да копая тест отколкото в лавина, ама ти явно си по-голям мъж и копаш лавини, а не тестове. вземи обясни нещо на хората, защо, как ... снимай някоя счупена от теб или пред теб пластмасова лопата от копаене в лавина. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
Да не говорим, че има поне още няколко употреби на лопата за които не си и чувал и там също има значение....
. Запоследно променено от dimitard : 17-09-2016 в 10:27. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
ето аз ти казвам, че вкъщи имам 2 лопати, от лексан и стоманена на ортовокс. Досега почти винаги съм излизал с пластмасовата. Обясни ми, може да почна да нося другата, както и други четящи може да вземат да си купят. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ski Bum
|
![]() Бе не знам, в истинска лавина ако се наложи копаене, на големи сбити буци и късове, със сигурно ми се вижда по-добра идея да е метална лопатата. Common sense
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
![]() Мисля, не е трудно да се сетиш, ако поне веднъж си виждал паднала лавина дори и на снимка, колко са твърди буците и защо е трудно с пластмасата. Или ползвай Google, 3-тия хит например е това и е пускан и обсъждан във форума преди поне 6-7 години... http://www.voile.com/AvalancheVol86_54-60.pdf За другата употреба - например едно от многото - за правене на следи при пантене, стръмен склон, заледен участък или и двете. Тая зима видях едни накичени снегоходкажии, които не им хареса едно парче лед по трасето и вместо да го копнат с лопатите 10 пъти дето висяха по раниците им, заобиколиха през лавиннен склон. Пластмасовите супер гадно се огъват и изплесват и са неудобни и за това. https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net...16292219_o.jpg Също първата книга в Амазон на тема бекънтри за 25 долара, ще ти даде достатъчно информация, за да знаеш, че това, че ти нещо имаш в раницата си, незначи, че си стигнал до там да даваш на хората акъл те да го слагат в раниците си също. ![]() Разликата между топ лопата метална и пластмасова е пренебрежимо малка в теглото, а в употребата голяма. Пластмасовите са правят основно или като супер бюджетни (вече и такива рядко се намират) или състезателни за ски рали, където само се влачат по правилник. Не е нужно някой тук да ти пише тия фермани - всичката тая информация е публично налична на много места. Айде приятно....
. Запоследно променено от dimitard : 17-09-2016 в 13:53. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() благодаря, таке е по-полезно
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Никой не може да ме убеди , че Freeride + e читав лавинен уред, разбира се може да се научи и да се ползва сравнително ефективно, но цялата система е малоумна, особено в най-важната част от търсенето - финното търсене преди сондирането и копането. Да ползваш едноантенен уред, само и само да спестиш 50-100 лв , вместо да си купиш втора ръка хубав и доказан уред като Tracker1 примерно, е безотговорно и глупаво. За 5 години по лавинните курсове се нагледахме на всякакви куриози и 'забавни' ситуации, но такава мъка като някой с този уред да се опитва да намери нещо, не съм виждал. И да, лавинния уред не е 'личен' уред, защото с него търсиш приятелите си под лавината.. и някак си си го купуваш и се упражняваш в ползването му заради тях, не заради себе си. Иначе всеки уред излъчва на правилната честота..
За лопатите.... заеби ![]()
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Mar 2011
|
![]() Напълно несъгласен съм с това мнение!
Декатлона е магазин в крак с последните моди и технологии във всички видове спортове, което автоматично го изключва като "ефтин"!! Аз от години използвам тази лопата, супер доволен съм, няма сняг, няма лед, рине та се кине... Само за пример давам: баба ми ползва такава от 10 години, рине на кравата говната, чисти на прасето кочината и накрая си вкарва кюмур за печката. За тези години ползване не се е счупила, дори не се е изкривила, така че препоръчвам! Малко скъпо идва от този сайт, на женския пазар можете да ги намерите за по два и педесе, така че не си давайте парите на декатлона... Прекрасната лопата има само един минус: трябва да ползвате отвертка, за да я разглобите ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Е са Митко те изяде.
![]() Ама е метална де. Макар, че аз точно такава съм трошил докато се опитвах да почистя снега от пред блока. Просто стана под 90 градуса първо и при изправянето се разпадна. Това чудо освен да налагаш някой пиян еколог покрай пистата за друго не става. Даже не е много сигурно дали няма да се счупи в пияната му глава. ![]()
![]() |
Tags |
комплект, лавинен уред, лопата, пипс, сонда |
Функции на темата | |
Display Modes | |
|
|