![]() |
||||
|
|
Регистрирай се | Често задавани въпроси | Списък с членовете | Календар | Търси | Днешните мнения | Маркирай форумите като прочетени |
![]() |
|
Функции на темата | Display Modes |
![]() |
![]() |
Шматка
|
![]() Здравейте,
Та взех си аз K2 Coomba, с FR+, които на скоро ми ги монтираха в Стената. Тия дни като реших да ги изчистя от фабричната вакса, забелязах, че на базата точно под задницата на автомата се вижадат 2 издутини. Намират се точно под два от 3-те болта на тази позиция. На пипане са около половин милиметър високи. Предполагам че причината за тях е дължината на болотовете. Някой може ли да ми препоръча, как и къде да го оправя тоя проблем и дали има идея след като се оправи това дали ще ми създава проблеми в бъдеще ? Проблема е идентичен на двете ски. Странното е, че се е само под два от болотовете. Опитах се да направя снимки, но нищо не излезе ... Мерси предварително.
Watch out where the huskies go, and don't you eat that yellow snow Запоследно променено от martin_b : 23-11-2009 в 01:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: May 2005
|
![]() Преди време и аз имах същия проблем, само че в магазин Фалкон (по-добре не ползвайте услугите им). Понеже си монтирах автоматите на една от задните линии, където ската вече става по-тънка и именно от това идва този пробелм. Явно като автоматите се слагат на по-задна линия, задните винтове трябва да са по-къси.
Оправих проблема като върнах винтовете малко назад и бабунките изчезнаха. Вече 2 години каране нямам никакъв проблем. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Филти Мадафака
Дата на присъединяване: Oct 2002
|
![]() Проблем е , защото там където има издутина е деланиминирала ската.
Най-вероятно има разменени болтове, или си монтирал пантата зад монтажният център. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Иди и му ги начукай в главата, на този, който ти ги е монтирал. На ската ясно си пише, какви трябва да са болтовете, както на дебелина, така и на дължина. Освен ако не си се заплеснал, като всички пантаджии да монтираш прекалено назад автомата. Ако са монтирани там, където трябва, монтажиста да ти купи едни ски. Историята познава и по-фрапиращи случай, но там е дълбано в Покет, а както знаем, само черен Скреч може да разруши покет, така, че не е фатално. За Кумбата не е доказано това твърдение.
![]() |
![]() |
Senior Member
Дата на присъединяване: Sep 2003
|
![]() плитка дупка също може да даде такъв проблем
абе при всички положения е грешка на монтиращия ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Мда, другото е прекалено плитка дупка. Тогава върха на болта избутва сърцевината надолу и разрушава сърцевината на ската. При всички случай тази ска е за връщане.
![]() |
![]() |
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Jul 2004
|
![]() Цитат:
![]() ![]() Епизод втори . отивам във Фалкон за монтаж. Лафиме си с пича, един бордист с катинарче беше, не му помня името. Лаф, моабет и изведнъж виждам, как той натиска с боргията да завие болта на задния автомат, пробивайки цялата ска, хваща и пода с болта, при което ската се завъртя по оста на дупката. Отново ми причерня, тоя път не със сладък привкус ![]() ![]() Ските искараха 4 собственика и десетки километри каране и стотици метри дропове ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pocket Rocket
Дата на присъединяване: Dec 2003
|
![]() Епизод трети - 5 години след тази случка с Багера отиваме да монтираме автоматите на ските на жените ни. Пак във Фалкон.. Защо - не ме питайте.. Нямам логичен отговор на този въпрос... Резултатът беше отново потресаващ - два от винтовете на ските на Мариела превъртаха, на мястото на единия от задните леко беше надигната базата (същия проблем като твоя), а автоматите на Светла бяха монитрани (без да иска) за обувки от 370мм нагоре, което му е много голямо дори и на LongJohn...
![]() На Светла на ските естествено се наложи предупчване, а другите Мариела си ги кара така 2 сезона и нямаше проблеми...
Fuck it Dude, let's go skiing! 2005/2006 - 42, 2006/2007 - 37, 2007/2008 - 36, 2008/2009 - 33, 2009/2010 - 37, 2010/2011 - 28, 2011/2012 - 38, 2012/2013 - 41, 2013/2014 - 26, 2014/2015 - 22, 2015/2016 - 24, 2016/2017 - 17, 2017/2018 - 20, 2018/2019 - 17, 2019/2020 - 12, 2020-2021 - 22, 2021/2022 - 28 3 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() Извода, който сам се натрапва е: Ако носиш ски и минаваш близо до магазин Фалкон, бягай далече или поне на 2 преки от там! А май и на Стената това не и е първи случай да прецакат монтаж.
![]()
![]() |
![]() |
плешиф лифтар
|
![]() Като сте почнали с историите... Някой им али впечатления от Алпин Спорт? Мисля да монтирам там Барон че май само там имат шаблон!
28.01.2009г. "Дирекция Национален парк Пирин предупреждава всички любители на зимните ски спортове, че карането на ски и сноуборд извън трасетата на ски пистите е опасно, крие много рискове и е забранено съгласно Плана за управление на Национален парк Пирин." да ама в чл. 1.16.7.4. пише - "Видове спорт, които могат да се развиват в парка: Зимни преходи (ски с панти) и Ски преходи с ползване на алпийска екипировка"! ![]() 04.10.2010г. "Шефът на парк "Пирин" подава оставка заради близки връзки с "Юлен"" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Филти Мадафака
|
![]() Каква обаче е разликата - вие говорите за полиуретанови ски.
Тук говорим висок клас ски със слепвани дървени слоеве. Не ми се мисли ако в дупките няма лепило за дърво на водна основа(Ц200) и внзне вода вътре какво ще стане ![]() Ако Кумбата е полиуретанова, най вероятно няма да има проблем. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Шматка
|
![]() Ами ските имат един център и то по назад от него няма на къде. А автоматите ги взех заедно със ските от sport conrad уш като комплект, ама може и на тях да не им е било ясно че трябва да дадат други болтовe (a между другото на ските нищо не пише за болтовете ...).
Май не е толкова фатално колкото си мислих. Аз тука намерих решението ( * the fix will be removing the heel, grinding down the screws, gently heating the base to relax the p-tex and get it flat then re-mounting the heel.) Сам не мисля да се хващам , че най много по зле да стане. Да препоръчате някое надеждно място да ги оправят ? *Ските са с дървена сърцевина ...
Watch out where the huskies go, and don't you eat that yellow snow Запоследно променено от martin_b : 23-11-2009 в 11:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Филти Мадафака
|
![]() Марто, а защо не ти монтираха спорт-конрад автоматите?
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Шматка
|
![]() ![]() Щот ми е толкоз акъла изглежда. Тва определено щеше да е най-добрия вариант, който го препоръчвам на всеки.
Watch out where the huskies go, and don't you eat that yellow snow Запоследно променено от martin_b : 23-11-2009 в 11:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Филти Мадафака
|
![]() Най-добрият вариант е да си ги вземеш лично ските от съответният дилър в България, точно заради проблеми като този. К2 нямат дилър тук наистина.
Ските най-вероятно ще могат да се оправят, но е много гадно защото си изръсил една торба пари за нещо което трябва да оправяш. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Отивай при Стената да ти ги плащат и да си ги прибират.....ако не ти ги платят, следващия път иди при някой, който гарантира за това което продава или прави.
Куумбата е много добра за каране, но кекава ска заради теглото си и просто не ми се мисли.....
![]() |
![]() |
|
Senior Member
|
![]() Цитат:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Senior Member
|
![]() Реално погледнато няма начин да не ти ги платят, ако си достатъчно настоятелен и си знаеш правата.
![]() |
![]() |
Екстремен лифтар
|
![]() В най-добрият случай ще му върнат парите за монтажа.
![]() |
Функции на темата | |
Display Modes | |
|
|