Внимание: Намирате се в уеб сайт на Българска Асоциaция по Ски Свободен и Екстремен Стил (БАССЕС) версия 3 (2003, 2004, 02.2005 год.). Моля посетете http://befsa.com за всичко ново в българското freeride пространство!
Attention: You are at the archive web site of the Bulgarian Extreme and FreeSkiing Association (BEFSA) - (version 3).
Please visit http://befsa.com for all the news about Freeride in Bulgaria.

 

 

Гледката от квартирата в Инсбрук

Gastarbeit в Австийските Алпи

Както повечето хубави пътувания и това започна без да ми даде време да го осмислям много, много. Един слънчев ден Петя ми каза , че Иван, които за повечето от хората в БАСЕС е известен като “вносителят на Ziener” си търси ски учители за Зеефелд, неизвесно за мен курортче в Австрия. Два – три телефонни разговора с въпросния човек, молба за отпуск, която бе одoбрена толкова бързо, че не ми даде време да правя равносметка на плюсовете и минусите от предстоящото пътуване и ето ме на Централна гара пред рейса за Инсбрук. Дата: 1.01.2005, след нощна смяна, не е зле да си вече на път , когато всички останали се борят с махмурлука?

Малко цигания по границите и 20-ина часа по-късно съм на друга гара в Инсбрук. Там вече са Андрей- Енергото и Галимир - негов приятел от Виена. Облечени са в униформата на училището с цветовете на папагал ара. От физиономиите им разбирам , че не са скучали . На следващия ден и аз съм в тази окраска и разучавам пистите в курорта. Имах нещо против изкуствения сняг до този момент, но сега вече разбирам , че забележките ми важат само за родния такъв. Австрийците го ‘пипат’ доста добре и пистите са идеално гладки, а изкуственяка наподобява фирнован сняг. След две три спускания Иван ме извика да почвам работа с една грузинска група, която приличаше на отряда на Шамил Басаев, само дето бяха със ски екипчета от рода на – Картие, Спайдер и Богнер, а патрон на семейството беше една лелка с кожено палто и два реда златни зъби. С такива колоритни групи времето минава бързо и неусетно дойде време за нощно каране – заслужената награда след цял ден раладжийстване. И за да не превръщам историйката в пътепис ето ви малко снимки:

 

 


Празничен Инсбрук


Убежището


Всеки ден тук


постоянната ски обител


постоянната ски обител


Булгарише отборише: Галимир, Олга, Андрей, Теди, аз и Иван


нека е изкуствен... Борко


Андрооо, пусни спирачките малко....


Гарата в Гармиш


Мальовица или Гармиш?


"Тамо е немско"


Първи опити на огромен халф пайп


Бобо Гребенчарски – още не знае , че ще спечели бронзов медал
в паралелния слалом на Универсиадата в Зеефелд


Иван - уж беше уинд сърфист


намирате се в:
http://befsa.com

секция:истории
страница:Нова Година 2005
обратно към : начало | истории
http://befsa.com
Българска Асоциация по Ски Свободен и Екстремен Стил