![]() |
||||
|
|
|
|
|
|
Powder prophet
Дата на присъединяване: Dec 2011
|
Вчера попаднах на това видео в ютюб канала на списание Powder и определено представения продукт ми хареса адски много като идея
![]()
|
|
|
|
|
|
Сега остава да махнат само гадното лепило
![]() |
|
|
|
|
|
|
|
Member
Дата на присъединяване: Feb 2011
|
Който си има такива, знае каква благинка е
![]() |
|
|
|
|
|
|
|
|
току що се сдобих с едни
Тези дни ще видим как са ![]() |
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
|
Преди 4 часа ги залепихме, сега изглеждат така.....та благинките....
![]() ![]() Тука все пак е топло, а на някой ледец, ще е още по-забавно...![]()
|
|
|
|
|
Екстремен лифтар
|
Вакум коланите са сила. Баси кефа. Слагат се и се махат за секунди, лепиш един за друг след сваляне и прибираш. Всичко за не повече от 20 секунди. Дали има вятър или е слънце няма значение. Не се занимаваш с мрежи, фолиа....идеално за търтей кат мен. После в къщи на чешмата с течен сапун и на простора(на врата в хола).
|
|
|
|
|
|
Senior Member
|
Цитат:
Иначе, чух добри неща за безлепилните колани на Gecko, от човек който панти доста с такива от 2 години (Коко), твърди че са 'идеални' и няма проблеми с отлепяния.. Бояне кажи как върви теста при тебе?
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Dec 2012
|
Цитат:
![]() |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
|
Цитат:
![]()
|
|
|
|
|
|
Екстремен лифтар
|
Митко, Жоро обиколи Аржентина с такива. По-добър тест здраве му кажи. Па ти си пей за Заврачица.
|
|
|
|
|
|
Senior Member
|
Цитат:
. Ако има желание той ще сподели и тука . Аз Аржентина и Чили ги 'обиколих' с лепилни коланчета, драми нямаше, условия имаше всякакви.
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Feb 2010
|
Не че спорите
, но всички сте прави Гадното в подобни ситуации с нови технологии, модели и т. н., е че в стремежа си да наложат нов, често революционен продукт корпорациите се справят чудесно с качеството докато наложат изделието на пазара. След това, когато ние сме се наканили, спестили, убедили че трябва да го имаме и...совите не са това, което са Дано сте ме разбрали![]()
"There are only three sports: bullfighting, motor racing, and mountaineering; all the rest are merely games" Ernest Hemingway 29.12.25/01.05.26=11/36 +7500/1633lv (500lv);02.12.24/19.04.25=9/44 +7 500/1600lv; 10.12.23/14.04.24=22/9 +21 700/353; 15.01.23/02.05.23=20/8+17450/321E,123lv; 30.11.21/03.05. 22=19/14+14700/1438(289Е)+330+82; 05.12.20/09.05.21=35/12+27930m/470; 26.12.19/21.06.20=29/6+22850m/231; 15.12.18/08.05.19=26/19+20 630/338(285E); 28.11.17/08.04.18=9/33+23 275 20.11.16/09.04.17=16/38+29500;19.12.15/17.04.16 =11/25+20 620;03.01.15/14.05.15=17/33+23000; 11.12.13/11.05.14=8/29; 08.12.12/08.05.13 = 2/23; 10.12.11/17.06.12 = 7/30; 12.12.10/18.05.11 =10/>30 |
|
|
|
|
|
|
|
Екстремен лифтар
|
Факта, че аз съм с 2 леви ръце завряни отзад и се справих за 1-ви път от раз с тях, начи са ОК за моите нужди. Аз се справих така и с лепилните де. Което значи, че технологиите са идиото-устойчиви и 2-те.
На мен и едните и другите ми вършат работа. За целите, които имам. Просто с едните ми е много по-лесно. Отделно няма нужда да подарявам златен пръстен на жената за да получа разрешение и място във фризера.
|
|
|
|
|
|
Тъмен БалканСки субект
Дата на присъединяване: Dec 2009
|
Цитат:
Факт е обаче, че същите минаха доста повече километри отколкото аз в Аржентина, тук в България. От декември(тогава ли валя сняг за първи път...) та до последната неделя(завчера). Човекът, с който си ходим по планините има същите като моите ски. Слава Богу монтирани в Германия, не в Адвенчър , а си ги поръча без колани. Та той сега "жули" с вакумите. Тук обаче, според мен трябва да се каже, че такива колани се правят от няколко фирми, а това, което ще кажа се отнася за VOLKL(брандирана KOHLA). Първото пантене беше разочарование. Точно след него май си говорихме с Митко. Имам навикът да си лепя коланите вечер преди да тръгна и да метна ските в кутията на покрива. Сутринта ги вадя и без да ги заглеждам ги мЕтам на снега. Така е и "моят" човек. Та разтоварихме и тръгнахме. След 3-4 часа забелязах, че започнаха да се разлепят около кантовете на ските(около 5-6 милиметра навътре). Ясно е, че там почна да се пълни със сняг и лед, но за наше учудване така си и останаха. Не тръгнаха да падат или да се разлепят тотално. Беше "мъжко" време, а и целта беше близко та не сме правили манипулации по повторно залепване, а и вероятно нямаше да стане без прибиране в якето за известно време, защото ръбовете на коланите, включително "лепилната" повърхност бяха замръзнали. При следващите излизания не е имало никакъв проблем, но вакумите се слагаха точно преди да се сложи ската на снега със стандартното заглаждане. Пак казвам - доста пантене се изпанти и 'сичко си бачкаше безупречно.Иначе ако сравня G3 Alpinist лепилни и VOLKL вакумни - мога да кажа, че като тегло са абсолютно едни и същи. Разликата е от около 15-20 грама за сет, което не го броим. Казвам го, защото съм ги теглил, но не помня кои бяха по-леки. В окачването обаче G3 са светлинни години напред. За да свалиш VOLKL-а, трябва да завъртиш коланът на 90 градуса за да отщипе щипката на въховете. Това е мноО яко, ама като замръзне е баси драмата. Няма завъртане. . Другото е страшно тъпия дизайн на ексцентриковата скоба на опашките. Така защипва, че при карбонова ска винаги наранява топшита. Други проблеми не е имало. Моя приятел ги е мил с вода и след това не е имал проблем. Трябва обаче да се знае едно. Всиките клипове, които има на такъв вид колани и там показват как ги въргалят в снега, а после ги залепят са пълни глупости. Това няма как да стане. . Коланът трябва да си се пази като лепилен, ако иска човек да ги залепи както трябва. Естествено, че опцията за миене е голяма работа, но в книжката на вакумите имаше препоръка веднъж сезонно лепилният слой да се пръска с някакъв спрей, който активирал филма, но аз тоя спрей така и не го намерих къде се продава , пък и засега коланите се ползват от друг. Пак напомням, че говоря за конкретна марка, но видях и доста изявени пантаджии по Мальовица, които си пантеха с тези вакуми, които навлязоха от скоро в България. Със сигурност тяхното мнение ще е интересно, защото все пак фирмата производител е друга. Лично за мен екстрата, че могат да се лепят лепило в лепило не е важна. Ако човек, дори и в голям вятър, знае от къде точно и как точно да си сваля коланите и ги лепи на подложката, знаете, че проблемът е никакъв. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Екстремен лифтар
|
Жоро
за мнението. Полезно е. Клипса отзад на вакумните верно е тъп. Топшита и на 2-те ски се отпори директно. Върху това трябва да помислят производителите. Това, което на лепилните колани "не ми харесва"(нарочно го слагам в кавички защото на мен едва ли ще ми се наложи да го правя) е смяната на лепилото при редовна употреба. На вакум коланите дават 10Г работен период. Но пак повтарям за мен и едното и другото няма значение. Аз и лепилните ще ползвам поне 10г с 5 пантения на сезон.
|
|
|
|
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Jun 2004
|
Мда, смяната не лепилото е голяма драма, ама пък ако човек си ги пази може спокойно да изкара без смяна и 7-8 сезона според мен. Аз на моите г3 го смених на 5 сезон, щото съм вандал и целите бяха в иглички и пясък, освен това фризер не са виждали, а и често си ги суша директно на слънце(точно както производителя казва да НЕ се прави), а не е като да нямам сезони с по 50-60 дни пантене с поне по 2-3 лепенета на ден.
|
|
|
|
|
|
Senior Member
|
Тая работа с лепилото е като да правиш иновация на FM приемник, това е моето мнение след проба на доста от коланите в лаб-а....
Ако има посока за иновация, то е ски без колани, всички останало е все тая....
|
|
|
|
|
Luke
|
От скоро се сдобих с безлепилни колани. Не съм им навъртял още много километри, но мисля, че ще се разбираме перфектно.
Залепването колан в колан си е супер екстра, като се замисли човек. Може би само микрофибърните торбички са същите. Наложи ми се да ги лепя около 5-6 пъти в един ден на около -8, без никакъв проблем. На последното залепване имаше малко недозалепване около канта и на двата колана, което не пречеше по никакъв начин на работата на колана. Като плъзгане са екстра, а при подсичане на твърди и позаледени участаци, няма приплъзване и свличане, което с другите колани ми се случваше често, заради което и ги смених. Отзад катарамките не бих казал, че са по добри от г3 обаче. Няколко пъти си ритнах и откачих колана отзад в движение. Но все пак моят десен крак оди на кестерме, така че... ![]() Екстрата с водата и верото слага още няколко плюса ![]()
|
|
|
|
|
|
Имам съвсем малко впечатления от 2 дни на Мальовица, но:
Докато Митьо се бореше да свали и залепи първия си колан на лентата, аз вече бях с закопчани обувки и това не е защото съм супер техничен раладжия или той некадърен. Също така имаше снеговалеж и съвсем не съм се старал да подсушавам ските. С 2-3 последователни лепенета за деня нямах проблеми и съм сигурен, че бройката е без значение. Просто на силикона отдолу няма какво да му стане. |
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
|
|
![]() |
|