![]() |
||||
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Mar 2011
|
Моята цел бе за дискусия, но как да стана при наличието на пияна селска пръчка?
Митко, вратата е била дефектна със сигурност, както сигурно и повече от половината кабини имат дефектни врати. Въпросите защо витоша ски не са проверили кабината, защо ДАМТН не са си свършили работата и т.н. са повече от ясни. Нали? Същинския въпрос е след като знаеш, че цеко не дава 1 стотинка за подръжка и модернизация, ти ще оставиш 5 годишният ти син да седне до вратата, да се обляга на нея, да отваря или затваря прозорци ![]() |
|
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Apr 2007
|
Цитат:
Та на наглият ти "същински въпрос"ще отговоря. Ами аланкоолу, лифтовете не се правят за хора с висше образование и за да се качиш на него не ти трябва да минеш кратък курс за историята на поддръжката на лифта. Лифтовете трябва да за технически годни и безопасни. И хич не се прави на дискусионен тип. Дискусия може да има там където има нещо неясно. А законите в бг са ясни- лифтовете се движат, ако са технически изправни. За изправността им отговорност носи собственика. Още някакви въпроси имаш ли? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
|
Този въпрос бе към Митко, не към теб. Така че седи мирен и намали малко употребата на алкохол. Или поне след като си пиян недей да пишеш по форуми..
Цитат:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Apr 2007
|
Цитат:
Ако имаш какво да кажеш смислено по темата- пиши и спазвай добрия тон, защото не си безкрайно анонимен. Ако ли не- спри да тролиш и си лягай! |
|
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
|
Имам същото мнение като Пацо по този въпрос - не трябва да си завършил лифтостроене, за да можеш да се возиш безопасно с децата си на лифт в Европейска столица. Има си стандарти за сигурност просто, приети и задължителни за изпълнение. Мога да развия поне няколко сценария, при които развалени и отварящи се врати могат да доведат до много сериозни инциденти с пътниците на лифта, пък ако ще да са крайни внимателни и да държат децата си далеч от вратите. Виждал ли си как се спасяват хора от заседнала кабинка? Идеята е вратата да стои затворена, докато не дойде спасителен екип по линията и не свали пътниците безопасно долу на земята. Ако вратата не работи - след 2-3 часа висене без ток на студ, хората могат да решат да скочат в нищото. Спасителните акции по закон са отговорност на собственика на лифтовите съоръжения, само че сигурно си виждал лифтаджиите на Алеко какви алпинсти са, и при евентуален инцидент идва ПСС.. и тогава почва един друг екшън, който по-добре да не се случва, че ще е страшно. Та да, вратите трябва да стоят затворени и да са изправни, а бащитя трябва да са сигурни че децата им няма да изпаднат от кабинката след като са платили по 10 лв билетче на човек..
|
|
|
|
|
Junior Member
Дата на присъединяване: Jan 2013
|
Преди 1 седмица нямаше ли друг инцидент с лифта (всяка година май) ? С остаряването на техниката и мърлявата поддръжка ще има все повече такива за жалост. Важното е че лапето е живо и здраво и бащата да си търси правата, че поне да го реваншират за случилото се. А ние да си имаме едно наум докато не дойдат по-добри времена. Инциденти има навсякъде и по всяко време и нормалните хора се опитват да коригират причините и предотвратят последващи подобни, но "витоша ски" не са такива и тук е ред на Ники с абревиатурите
Уведомяваме ви, че поради технически изпитания кабинковия лифт "Симеоново-Алеко" няма да работи на 05.01.16г. Ще възобновим работа на 15.01.16г. 10 дни гресиране ама на заключващия механизъм Изпита е бил устен по теория. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Oct 2013
|
Вината е на Витоша Ски. Точка.
Да, бащата не е трябвало да остави детето си да се подпира на вратата. Да, в всяка кабинка има знаци да не се обляга човек на вратата. Но нищо от това няма значение, защото ако вратата не работи както трябва, инциденти ще стават и при напълно коректна употреба от страна на возещите се. Цитат:
Ще има все повече спирания и профилактики, включително в хубави зимни дни, когато повече хора искат да се качат. И, паралелно с това, всеки подобен инцидент е добре дошъл. В един момент по команда ще се започне масирана кампания как това вече не може да се трае повече и трябват нови лифтове - и ще им прокарат поправката в закона. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Member
Дата на присъединяване: Feb 2011
|
Цитат:
Баща сам си каза в интервюто по БТВ, как като млад блъскал по вратите, за да провери кога ще се отворят. Колко ли идиоти и в днешно време правят същото. И все някой друг е виновен. Сигурно и на този с мерцедеса в Пловдив автобусната спирка и билборда са му виновни. Съжалявам само за младото момиче, дето покрай този гъзар даде и то горкото фира. Та защо пиша това. Напоследък има някаква журналистическа тенденция все някой да е виновен, а никой не пита за задълженията. Всички си знаят правата, но никой не си знае задълженията Та тази тенденция прави младите хора все по-големи кретени, смятат че някой трябва да ги пази, каквито и глупости да правят. Турили тапите в ушите и пресичат без да се интересува идва ли трамвай или кола. Това не го интересува. Ние някакси оцеляхме и без мобилни телефони, возехме се и по много по опасни лифтове,и без някой толкова много да се грижи за нас. Всички журналисти се изтрепаха да питат добре ли са почистени пътищата, никой не се сети да пита, а бе ти почисти ли снега около блока, офиса или къщата. Айде останете със здраве и плюйте Цеко. И си мислете, че това ще Ви реши проблемите. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Екстремен лифтар
|
Холмси, знаеш ми мнението за еколози и всеква такава паплач. Ама в случая изначално не си прав. На българина постоянно му се вменява чувство за вина. Изначално никой не е виновен, освен лично той. Ако падне на непочистен тротоар, е виновен той, а не общината или собственика, че не са го почистили. Като си кара по магистралата и му падне парче бетон в предното стъкло е виновно времето, че е много студено и видиш ли бетона се пукал, а не фирмата на тиквата, която не си е свършила работата. Бащата бил виновен, а не цеко, че не си е привел кабинките в нормално функционално състояние. Утре като се изсипе цяла кабина и измрат 3-4 човека, ще е виновен вятъра или хората, че са клатели кабината сигурно. За това и 99% от катастрофите се обявяват с абсурдното обяснение-Несъобразена скорост. Каква точно е "съобразената скорост" за да не ти влетяват парчета бетон от инфраструктурата?
ЦЕК е виновен, а радка дълбоката и кеневчев му гълтат.
|
|
|
|
|
|
Powder prophet
Дата на присъединяване: Dec 2011
|
Цитат:
П.С. И кака Владка Каролкина гълта ![]()
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Oct 2010
|
Във всяка държава с нормална пазарна икономика и правосъдна система, дружеството щеше да направи всичко възможно адски бързо и тихомълком да се спогоди и да изплати обезщетение, независимо каква е била ситуацията, която фирмата практически не може да докаже.
Защо ли? Защото, да се повторя, в нормална, конкурентна бизнес среда има едно, златно правило: "Клиентът е винаги прав" и никога не се изказваш тежкарски преди, каквато и да било експертна оценка... Това назначените за капиталисти селски бекове, бивши "магураджии" и просто, тъпи ченгета - никога не разбраха. ![]()
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Dec 2008
|
Цитат:
![]() Представям си за седалковия лифт какво може да се напише от гледна точка на сигурност за возещите се. Всеки тряба да следи за безопасността си и е длъжен да е информиран. Кабинката на Боровец не мисля, че е по-сигурна от Витошката. Аз ако си возех детето(което е диване) с три борда в кабинката най-малко щях да сложа единия напряко на вратата. Не е нужно да си голяма капацитет, за да прецениш че вратите и са паянтови и основната им функция е да не ти духа. Ако толкова не се сещаш поне трябва да можеш да четеш. Мисля, че във всяка кабинка има инструкции за безопасност.
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Dec 2008
|
Цитат:
прав си , но това да им беше проблема
|
|
|
|
|
|
Member
|
Ники,
Ще ти отговоря, защото си от малкото хора, които уважавам, дори и когато се разминаваме по някои въпроси. Първо: Не съм съгласен, че на българина някой му вменява чувството за вина. Напротив, непрекъснато ни учат от телевизия, радиа, вестници и прочие средства за масова информация да си търсим правата. И то до такава степен, че се забравят задълженията. И хората започват са мислят, всичко им се полага ей така, само защото са се родили, без да имат задължения. И понеже спомена за тротоарите, чие задължение е те да са почистени, само на столична община ли? Казвам го като човек, който миналата неделя е чистил един час сняг около блока, където живея. За съжаление, това която се вменява на българина според мен е следното: В другите страни всичко е идеално, само в България има проблеми. Тъй като съм пътувал доста и зиме и лете, знам как стоят нещата в действителност и там, но нямам намерения да поучавам никого. Не мисля, че в конкретния случай вина има само бащата, ясно е че заключващия механизъм е имал някакъв проблем, но откога? От една година, от един месец, а може би от същия ден. Когато в кабинки се возят и вандали, положението става сериозно. И какво да се направи? След всеки кръг да се спира лифта и да проверяват кабинките една по една? Най-лесно е да се плюе, за това акъл не трябва. Цеко лично да проверява всеки ден кабинка по кабинка. Ако бащата просто беше седнал до вратата, а детето беше от вътрешната страна, това просто нямаше как да се случи, но кой да мисли, това очевидно е много сложна и невъзможна дейност за някои индивиди. Ти като стъпваш на пешеходна пътека, първо не се ли оглеждаш дали все пак колата може да спре, или даваш смело и безотговорно, аз имам право, не ме интересува другия. Второ: Падналото парче бетон от мост на магистрала Хемус. Не знам какво разбираш под „фирма на тиквата“, защото този мост е още от времето на бай Тошо. Същото и за последната лавина на Витоша. Знаеш много добре, че това място никого не се е утъпквало като писта. Но пак Цеко е виновен. Не твърдя, че ти си го казал, но каза го бащата, дето бил голям скиор и бордист. И като за край една народна мъдрост: Пази се сам, да те пази и господ. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Екстремен лифтар
|
E да де. С това доказваш моята теория.
![]() Иначе пак ще повторя: Цитат:
Не знам дали помниш едно време имаше едни тролей Шкода. Като се хванеш за дръжката вътре за да не паднеш в дъждовно време те хващаше ток. Та кой е виновен там? Аз, че съм се хванал, а не съм балансирал със силата за да се пазя от токов удар или този, който е проверявал изолацията и е "пропуснал" че някъде е пробила?
Футболът остана единствения легален начин да си купиш негър. Запоследно променено от Ники : 26-01-2016 в 10:57. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Member
|
Цитат:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
|
За мен приблемът стига малко по-далеч от прецаканата врата на кабина 111 и лудия късмет на хлапето. Баща му каза, че започва война с витоша ски и аз го подкрепям напъно. Но за съжаление не е негова работа да воюва с престъпниците, това е работа на държавата. И гнева му, както и нашия идва от там, че сме АБСОЛЮТНО УВЕРЕНИ, че "държавата" за пореден път няма да защити интереса на гражданите, а именно да проведе адекватно разследване, което да усатнови вина и виновния да си понесе последствията.
|
|
|
|
|
|
Pray For Snow
|
Цитат:
|
|
|
|
|
|
Senior Member
|
А дано, въпреки че аз не виждам силен обществен натиск. Постване във форумите не е никакъв натиск. Медиите плямпат първите три дни след инцидента и край. След някоя друга седмица историята ще поотихне и маслобойните на цеко ще започнат наново да шлякат с пълно (ясно с какво) гърло. А до тогава таткото и децата му ще са ги изкарали едва ли не терористи...
|
![]() |
| Tags |
| децка градина, витоша, караница, ски, сняг, условия |
|
|