![]() |
||||
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Oct 2014
|
събота го дават 15+см нов сняг на боровец
![]() |
|
|
|
|
|
|
|
Екстремен лифтар
|
![]() И тия 15+ см какво ще променят? Ако го изкараш 15 сантиметров ще ти се смеят. ![]()
|
|
|
|
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Jan 2013
|
Ники, това не е ли Безбог? Има разлика... на Боровец има изкуственяк, който макар и малко, помага
![]() |
|
|
|
|
|
|
|
Екстремен лифтар
|
На маркуджиците?
|
|
|
|
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Jan 2013
|
Прогнозата е за "по средата" - 1,930 м.н.в.
Там основно по писти става карането, но все си мисля, че по-добре на писта от колкото никакво каране ![]() А и като гледам и в момента си има сняг по Ястребец (колко е сняг е друг въпрос)... |
|
|
|
|
|
|
|
Powder prophet
Дата на присъединяване: Dec 2011
|
Имам ужасно неприятното чувство, че ще вали дъжд навсякъде....
|
|
|
|
|
Junior Member
Дата на присъединяване: Mar 2013
|
Доста интересно клипче показващо климата през 2015 година - https://www.youtube.com/watch?v=i4mBYwBNULk
|
|
|
|
|
|
|
|
Екстремен лифтар
|
Задава се нова порция лято. Вадете банските.
Иначе зимата е яка. Сняг има. На около 6 часа ходене пеша от колата.
|
|
|
|
|
Senior Member
|
Не виждам как за 6 часа ще стигнеш пеша до Шамони, както и да тренираш...
![]()
|
|
|
|
|
CEO of Shred
|
Изобщо не трябва да се гледа прогнозата за Шамони и изобщо за алпите в момента, ако нямате 6-10 дни свободни
![]()
|
|
|
|
|
Екстремен лифтар
|
Гледал съм "Седморката на Блейк", така, че не можеш да ме уплашиш
![]()
|
|
|
|
|
|
Senior Member
|
Цитат:
)
. Запоследно променено от dimitard : 22-02-2016 в 17:05. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Feb 2010
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CEO of Shred
|
Дълбокото вече е съвсем на дълбоко, поне на високо
Последните 2 седмици паднаха към 2 метра. Температурата малко играе - 0та бяга между 1000 и 1500м. В Шамони местните разправят, че положението долу в долината е Април... Над 1500м нещата се променят и има доста повече сняг. Аз бях до 14ти, дупки не съм копал, говорих след това с един норвежец, който беше копал някъде под мидито - стабилно до от рамо. Дори и по време на големите дъмпове степента на лавинна опасност се въртеше около 3, от тогава насам го държи студено над 1500, така че аз съм оптимист. Поради малкото сняг до края на Януари глетчерите са малко по-голи и отворени от други години, но с малко късмет и още някой и друг метър-два идните няколко седмици ще се пооправят нещата. Драсни ако идваш насам, аз гледам да слизам до планината поне веднъж в месеца.
Малко тракчета Запоследно променено от moridinbg : 22-02-2016 в 17:55. |
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Mar 2015
|
Тук днес на моменти вали стабилен дъжд.
Това е на 1400-1600.Мон Блан ми е отсреща и там в ниското е същото. Всичко интересно започва минимум от 2000 - 2200. Вчера на 1000 беше 10-12 градуса. ![]()
|
|
|
|
|
CEO of Shred
|
Абе я дай на една карта ти къде точно си.
|
|
|
|
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Mar 2015
|
Аз се намирам във 73-ти френски окръг - Савой (Savoie). Той е част от голямата планинска област - Rohne Alps.
Savoie - http://www.map-france.com/department-Savoie/ Намира се югоизточно до границата с Италия. Точно "над" мен (на север) е и 74-ти окръг - Haute-Savoie, в който се намира и Шамони. Аз съм в едно село Peisey-Nancroix, съвсем малко, а на няколко км от селото ми е курорта Peisey-Vallandry. Всъщност като изляза на улицата пред нас, пред мен е панорамата на южната стена на Мон Блан. Peisey-Vallandry е част от доста голяма ски зона (Paradiski), включваща трите курортни зони: La Plagne, Pesey и Les Arc. Ей го как е, тези 3-те са свързани... http://www.bergfex.com/la-plagne/ http://www.bergfex.com/peisey-vallandry/ http://www.bergfex.com/les-arcs-bourg-saint-maurice/ Общо... към 670 км писти. На около 60 км западно от мен се намира най-голямата ски зона в света (както я водят), където Шумахер падна преди време и се контузи - Трите долини (Les 3 Vallées). Тя включва курортите Courchevel, Méribel, Val Thorens. Друга близка зона на около 40 км източно, пък ми е област Espace Killy,която включва Tignes и Val d'Isère. В Трите долини не съм карал, имам само един ден в Tignes. Карам ски в Paradiski, само за там ми важи картата и до сега след около 20-на ски дни съм обиколил почти всички интересни места. Не съм супер-профи, но ако някой идва конкретно в Paradiski, мога да покажа интересни места за каране извън писта. Иначе се занимавам с частни ски трансфери и обикалям всички курорти в окръга. До сега имам към 20 000 км навъртяни из Алпите и не само, и ако на някой му трябва някакво инфо ще съдействам доколкото мога. ![]()
|
|
|
|
|
Pray For Snow
|
Това е най-тъжният ми сезон, откакто карам осъзнато ски ...
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
Senior Member
|
Hwarang-e айде сега, чак пък тъжен, иди и карай..агсут месец няма да е по-добре. Надявам се тази цифра 4 долу да не е броя на караният ти тази зима
![]()
|
|
|
|
|
чичка
Дата на присъединяване: Mar 2012
|
Ясно е, че който иска може да покара дори и в тези условия, но аз от друга страна не помня да е имало по-слаба зима от тази.
|
|
|
|
![]() |
|
|