![]() |
||||
|
|
|
|
|
|
Powder prophet
Дата на присъединяване: Dec 2011
|
Някой може ли да даде идея какво да прави човек, ако вакуумните му колани станат целите в сняг и не щат да лепят. Мислех си за пръскане със спирт, но не знам дали няма да се прецакат нещо.
Та, давайте идеи ![]()
|
|
|
|
|
Екстремен лифтар
|
Вода?
|
|
|
|
|
чичка
Дата на присъединяване: Mar 2012
|
Сменяш ги с класически колани с лепило?
|
|
|
|
|
|
|
|
Member
Дата на присъединяване: Oct 2014
|
Моите колани когато са в сняг първо пробвам с отупване и после минавам с поларени ръкавици, но полепват мъхове. Някъде четох, че се мият само с вода, мил съм ги само с вода и всичко полепнало пада, след измиване ми се струва, че прилепват по-добре.
|
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
|
Канта на ските ти - за всякакви колани.
![]()
|
|
|
|
|
Senior Member
|
Няма спасение освен да търкаш с ръкавицата, докато снегът изчезне. Същото упражнение прилагаш и на ската
|
|
|
|
|
CEO of Shred
|
Вакуумни колани
![]()
|
|
|
|
|
Senior Member
|
Един прЕател каза, че като ги затопли под якето се оправят, макар и мокри лепят.
|
|
|
|
|
|
|
|
Ski Bum
|
Аз ползвам палец, обвит в ръкавица. Не разбирам как все се намират някакви драми с тези иначе съвършени инструменти... :/
|
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Feb 2013
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Jun 2004
|
Пускаш ги в раздел Екипировка- обяви и си взимаш истински колани и готово, да му мисли който ги купи...
|
|
|
|
|
|
CEO of Shred
|
Абе топленето в якето сме го играли на -18 при спасяване на поредния вакуумно бедстващ така че става, но си е досадна работа.
|
|
|
|
|
|
Трябва да се стоплят за малко и могат да се избършат със салфетка. Като цяло, за да захващат хубаво е желателно да са топли и сухи
Също така никога не ги оставям вече на ските, на следващия ден е драма, защото са замръзнали и не са били притиснати към ската. Когато ходя с вакуумните колани първото залепване никога не е проблем, ако трябва да ги свалям и слагам - директно в пазвата, за да са топли. Като цяло ги ползвам за кратки еднодневни разходки (черни връх, Мальовица...), за по продължителни турове, много махане и слагане, кофти време - ползвам класическите с лепило.И не забравяйте да почистите добре и базата на ските! На мойто калъфче има мека страна, която задължително трябва да се прекара по базата, дори да ви изглежда чиста. |
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
|
Странното е, че на теория вакуумните колани трябваше да излекуват точно тези драми при многократно лепене и при мокри ски или студено време и така ги рекламират, а на практика се получава точно обратното. Другото странно е, че на запад вече губят популярност, а тук печелят...
![]()
|
|
|
|
|
|
Екстремен лифтар
|
Защото не изискват никаква специална поддръжка. Не им трябва хладилник зимата, мият се с вода и сапун...
|
|
|
|
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Feb 2013
|
според мен ако човек кара доста на пролет и има по-тесни турови ски, вакуумните са по-практични за по-топлата част от годината, когато колатните ти стоят в нагрята от слънцето кола, докато пиеш бира по къси панталони на площада на някое село
с други думи, ако човек е стигнал до там да има зимни и летни колани - едните може би е по-добре да са безлепилни : - ) |
|
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
|
Цитат:
След толкова години с толкова много дни на нормални колани, в които лепя по 3-4 на ден пъти, как пък и един път не ми дойде на ум да ги мия ![]() От няколко години не лепя и мрежи и тотално не ми пука къде стоят лятото. Положението е долу горе същото - пантя си Бах тая поддръжка...
. Запоследно променено от dimitard : 04-03-2018 в 21:59. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Екстремен лифтар
|
Е то и Кандид кара по асфалт и не му пука за ските. Ако ме разбираш.
![]()
|
|
|
|
|
Senior Member
|
![]()
|
|
|
|
|
Senior Member
|
Абе не е баш същото, щото и аз се отнасям към моите горе долу както писа Митака по-горе, пък продължават да ми служат вярно вече 9 или 10ти сезон... е сменял съм им лепилото ама за 10 сезона мисля че е ок това...
|
|
![]() |
|
|