![]() |
||||
|
|
|
|
|
|
Филти Мадафака
Дата на присъединяване: Oct 2002
|
Още една лавина от която човека се е измъкнал с помоща на еърбег раница, този път с варианта на BCA.
http://backcountryaccess.com/blog/?p=3334 |
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Jul 2004
|
обаче пичовете от BCA пипат професионално
Bruce Edgerly 3 days ago That was a Float 30 airbag from Backcountry Access (BCA). Phew! Close call, Jeff, and congratulations on making it through! We'd love to get some first-hand feedback from you. Would it be possible to send me an e-mail through our website ( backcountryaccess.com )? |
|
|
|
|
|
|
|
Филти Мадафака
Дата на присъединяване: Oct 2002
|
Така работят винаги и във всяко едно нещо
![]() |
|
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
|
Цитат:
.. и много интересна дискусия в ТГР по повод горното видео: http://www.tetongravity.com/forums/s...m-in-the-slide ( пишат разни гидове от Аляска, и хора които с карали тампоследните седмици.. изобщо.. скоро и Сет Морисън ще се включи )
Verified Ladies Запоследно променено от Mitko : 18-04-2011 в 22:09. |
|
|
|
|
|
|
|
|
ските са скъп спорт!
Дата на присъединяване: Nov 2004
|
сет морисън е бил още навремето, преди да се премести форума в тгр (стария форум на К2, откъдето повечето стари кримки се знаят, а после и във форума на Powder преди преселението). макконки постваше до последно от време на време, а майк дъглас, табке и батко сейдж постват и сега.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
|
Цитат:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
|
Цитат:
. А и тая година и снег немаше, така че..
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Feb 2004
|
нещо ми направи впечатление в едно от изреченията:
"wearing pole straps probably would have prevented Jeff from deploying his avalung and airbag..." 'носенето на каишки на щеките най-вероятно би му попречило да активира авалунг и еърбег...' това ще ме накара да се замисля следващия път по склон с риск от лавина... |
|
|
|
|
|
|
|
|
ските са скъп спорт!
|
Цитат:
на тези им се размотават каишките на всяко спускане: http://www.youtube.com/watch?v=iwnGtdeLPGg&t=1m06s естествено, трябва да се научиш да държиш щеките здраво. аз имам такъв проблем, че по принцип ги държа леко и се осланям на каишките да не си ги избия от ръцете при забиване. Запоследно променено от f2f : 19-04-2011 в 15:32. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
|
Цитат:
![]()
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Jul 2004
|
Според мен единия коментар, че видиш ли, Джеф бил тръгнал надясно, за да излезе от лавината, не е вярен.
Гледах няколко пъти клипа - снега се цепи, когато Джеф прави ляв завой и веднага след това той прави десен завой, просто движението на тялото му е последователно, той си върти завоите, докато не пада. На 00:19 при ляв завой се вижда линията на разцепване На 00:21 той вече прави десен завой На 00:22-23 той пада Запоследно променено от Emo_bager4eto : 19-04-2011 в 16:24. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
|
Цитат:
|
|
|
|
|
|
|
Stupid Snowboarder
|
Цитат:
Лично мое мнение е и че първия му опит (неуспешен) да активира ABS-a е доста закъснял и че още при лъзването и губенето на равновесие е трябвало да дръпне ръчката. Все пак е похвално, че запазва самообладание, успява да лапне авалунга и в последствие - да активира ABS-a. В крайна сметка, дали заради адекватна реакция или заради късмет, важното е, че пича е жив и здрав! В никакъв случай не приемайте мнението ми като критика, защото осъзнавам колко е лесно да си тракам по клавиатурата и от разстояние да "анализирам". Просто споделям лични впечатления. Колкото до щеките и темляците, Митко, стига бе, даже и аз (тъп сноубордист) го знам това, че по таквиз терени темляците не се слагат. Не мога да отворя книгата, за която Sapa е дал линк, извини ме ако повтарям написаното, но на въпросът ти "какво толкоз им пречат" хипотетично отговарям представяйки следната ситуация - снежната маса е затрупала щеките и ръцете ти остават "вързани" и не можеш ни авалунг да достигнеш, ни шалтера на ABS-a, нито да направиш каквито и да било опити да си предпазиш лицето и да си осигуриш малко обем за дишане, когато снегът спре...аз така си го обяснявам, може и да греша ![]() Оф, толкова ми е куцо да пиша за тия неща, наистина не си мислете, че се правя на многознаещ, защото не съм и не това е целта ми. Сигурно и в подобна ситуация биха ми се изпарили 99% от знанията... Абе да не дава господ ![]()
"The absolute simplicity. That's what I love. When you're climbing your mind is clear and free from all confusions. You have focus. And suddenly the light becomes sharper, the sounds are richer and you're filled with the deep, powerful presence of life..." Heinrich Harrer, 7 years in Tibet Запоследно променено от Malolo : 19-04-2011 в 20:19. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Екстремен лифтар
|
Тогава ползате като моите и на Капеле щеките.
![]() Аз не бих карал без да са ми закачени каишките на ръцете. Хората са го измислили. А защо не опита да избяга. Аз поне се сещам за една хипотетична възможност. Тия хора до такава степен са автоматизирали карането, че то им е в главата. Целият склон, къде трябва да се завие и къде да се скочи...той правеше ляв завой, когато се отцепи, а пича тръгна да си пави следващият завой, все едно нищо не е станало. Просто подсъзнателно е бил "програмиран", че трябва да завие. Иначе още при левия завой, ако беше изправил настрани(ляво), може би щеше да успее(ама това са теории де). Знам ли. Имам чувството, че той просто си направи завоя, за да не му се развали линията или стойката......като по филмите. Да е в перфектен кадър, сакън някой да не каже нещо. ![]()
Футболът остана единствения легален начин да си купиш негър. Запоследно променено от Ники : 19-04-2011 в 20:56. |
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Dec 2009
|
to ako se biagashe taka ot lavina..........
choveka toia sklon go e vidia samo ot helito predi tova kade da biaga....... osven tova v teton pishe che lavinata e trugnala tochno kadeto toi e bil a ne nad nego za da moge da izbiaga dori i da ispravi nadolu pak e vutre..... spored men moge da izbiagash samo ako poznavash adski dobre terena |
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Dec 2009
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pocket Rocket
Дата на присъединяване: Dec 2003
|
Цитат:
"the avalanche here was something that would be called manageable sluff in Alaska." Поучителна история, най-вече на тема подценяване на терена... Условията, както сам описва са били ОЧЕВИДНО лавиноопасни, но сравнително малкия мащаб на терена му е създал фалшиво чувство за сигурност.. Нещо много типично именно за улеите пред х. Рилски езера, погледнато от нашата си БГ камбанария...
Fuck it Dude, let's go skiing! 2005/2006 - 42, 2006/2007 - 37, 2007/2008 - 36, 2008/2009 - 33, 2009/2010 - 37, 2010/2011 - 28, 2011/2012 - 38, 2012/2013 - 41, 2013/2014 - 26, 2014/2015 - 22, 2015/2016 - 24, 2016/2017 - 17, 2017/2018 - 20, 2018/2019 - 17, 2019/2020 - 12, 2020-2021 - 22, 2021/2022 - 28, 2022/2023 - 17, 2023-2024 - 24, 2024/2025 - 23 20 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Jun 2004
|
Сноубордист оцелял 30-40 мин, заровен на 2 метра дълбочина:
http://www.blackdiamondequipment.com...ng-his-avalung
|
|
|
|
|
|
ските са скъп спорт!
|
пратете г-н Беров на командировка тук, че ни затрупа, дагье...
" The slope is in the Blackcomb Glacier area locally known as Corona, which is above you on the skiers right as you descend Blackcomb Glacier." |
|
|
|
![]() |
|
|