![]() |
||||
|
|
|
|
|
|
Powder prophet
Дата на присъединяване: Dec 2011
|
Вече трети сезон търкалям full tilt high five - oколо 60 карания и пантения имат вече и Intuition-ите миришат яко след всяко каране. След каране винаги вадя чорапа от обувката и го суша и въпреки това има смрад.
Някой знае ли какво да направя, за да не смърдят толкова без да ги прецакам ![]()
Freeride: Because football and golf require only one ball ![]() ![]() Агро дайнамик рейсинг тийм - Agro dynamic racing team Запоследно променено от iПоп : 06-03-2015 в 10:57. |
|
|
|
|
|
|
|
Екстремен лифтар
|
Явно и екологичните крака миришат. Цеко ще да е виновен.
|
|
|
|
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Apr 2007
|
Аз моите си ги пера на 30-40 гр. Формоването не се е прецакало, поне засега. А единият чифт чорапи е супер разтегнат- с един номер, карам ги от 5 години и ги пера след края на всеки сезон. След това ги оставям да си съхнат сами, без духалки, парно и т.н.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
чичка
Дата на присъединяване: Mar 2012
|
Ето какво казват от извора:
Цитат:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Feb 2009
|
Аз имам една рецепта за миенето на интуишъните.
Тъй като няма как да измиеш изцяло сапуна, а с якото потене по време на каране и пантене ще ти се насапунисат чорапите и краката(което води до изсушаване и цепене на кожата) реших да ползвам следните неща вместо сапун. 2 чаени лъжици сода за хляб и една чаена лъжица канела. Содата алкализира - това против гъбички, а канелата има антибактериални свойства. Изсипваш лъжичките в чорапа, след това с хладка вода пълниш до средата на стъпалото и почваш да джуркаш. Като ти се изморят ръцете от джуркане оставяш да почине 10-20 минути, повтаряш джуркането и плакнеш обилно. Няма как да изплакнеш всичко, но останалата сода, когато се смеси с потта действа против гъбички, а когато изсушиш чорапите, от нагряването(ако са били до или над печка) започват да миришат на канела, което много ме кефи. Веднъж в края на сезона го правя това миене. Това е моята рецепта, която работи за моите крака. Всеки си има различни проблеми с краката, та може и да не помага при теб, а и някои не обичат канела.
|
|
|
|
|
Тъмен БалканСки субект
Дата на присъединяване: Dec 2009
|
При Къртача има едни сушилни за обувки. Около 50 лева струваха. Те са конвекционални, т.е. не са с вентилатор, но си затоплят и сушат перфектно. Важното обаче е, че във всеки елемент, който влиза в обувката има и UV лампа, която мори зверовете вътре. Цял сезон ги ползваме аз и дъщерята, която е биатлонистка и всеки ден е със специализираните обувки - къде на ски, къде с ролки. Ами може да се каже, че обувките почти не се вмирисват. Ясно е, че това не е пране, а превенция против вмирисване преди да има нужда от такова. Определено вършат работа, сравнявайки резултатът от стандартното сушене след каране, по стандартните методи.
|
|
|
|
|
|
|
|
Екстремен лифтар
|
Хигиената враг на туриста
![]()
|
|
|
|
|
Member
Дата на присъединяване: Jul 2004
|
Замрази ги във фризер за 24ч.
![]()
|
|
|
|
|
|
Екстремен лифтар
|
A ако и това не помогне ги изгори.
|
|
|
|
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Sep 2006
|
A ако фризера замирише на интуишъни ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Само интуишън може да убие миризмата на друг интуишън.
|
|
|
|
|
|
|
|
чичка
Дата на присъединяване: Mar 2012
|
|